Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(Liusii @ 2014 03 26, 22:31)
o juos namie nuimti ? ar nesiojami nuolat?  smile.gif

namuose sugrizus nuimu, tik iseinant kartu su antkakliu uzdedu ir dar kas kelias savaites siltam vandeny pamerkus palaikau mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes visada tik advantix. Per 4 metus viso 3 erkes parsinešėm. Pfu pfu pfu smile.gif ir tos pastipusios buvo. Plius dabar ir purškalo papildomai nupirkau iš jeruzalės klinikos. 4 pėdutės mačiau ir biokill pardavinėja 4u.gif
Atsakyti
Nusipirkau Biokill'o nupurskiau siandien suni, ir pravaiksciojom ~4 val. miskuose, laukuose. gryzau perziurejau, nieko neradau g.gif tikiuos tiks mums sita apsauga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2014 03 30, 22:54)
Nusipirkau Biokill'o nupurskiau siandien suni, ir pravaiksciojom ~4 val. miskuose, laukuose. gryzau perziurejau, nieko neradau g.gif tikiuos tiks mums sita apsauga ax.gif

oho koks rimtas pasivaiksciojimas 4val bigsmile.gif as profilaktiskai dar visad sugrizus persukuoju nuosekliai pries plauka visa, esu girdejus kad erke dar kuri laika vaikstineja po plaukus iesko minkstesnes vieteles, tai per daug apsaugos nuo siu parazitu nebuna
Atsakyti
Aš jau trečią sezoną lašinu "Virbac" lašiukus. Kai buvo mažas šuo, bandžiau "Fyprist" - neapsaugojo. Bandėm ir "Advantix", gerai buvo, bet tada į mūsų vet. vaistinę nebeveždavo jo, tai pradėjom "Virbac". Traukiu erkes vis tiek. Prieš 2 metus sirgom babezioze, po jos veterinaras rekomendavo "Kiltix" antkaklį. Pinigai į balą. Po svaitgalio kaime - 16 erkių. Šiemet sulašinau "Virbac", tik mano šuo ilgaplaukis, tai susivelia kailis nuo jo šiek tiek... Čia minusas. Va šiandien ištraukiau pirmą erkę po sulašinimo. Vaikštom miškais. Gal dar kokį nors purškalą nupirkt? Nelabai noriu daug chemijos naudot, dažnai su vaikais šuo bendrauja, o ir šiuo metu namie kūdikis yra.
Atsakyti
Papildomai galit neostomosan naudoti.
http://www.vetvila.l...palas-5-ml.html

Viena kapsulė užtaisoma vienam litrui vandens. Tik uztaisyto poveikis laikant silpnėja. Tad geriausia sutraukti kapsulės turinį į švirkštą, proporcingai atsiskiesti kiek reikia tam kartui (kai į kokius miškus traukiat). Ir nupurkšti šunį.
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2014 04 01, 11:07)
Aš jau trečią sezoną lašinu "Virbac" lašiukus. Vaikštom miškais. Gal dar kokį nors purškalą nupirkt?

O kuri is Virbac naudojat, nes jie du yra - su fiproniliu ir permetrinu (tas panasus i advantix).nors jei erkes traukiat, tai ko gero pirmasis..jis svelnesnis - Effipro vadinasi. O del purskimo, zinute zemiau...

QUOTE(Arvika @ 2014 04 01, 11:48)
Papildomai galit neostomosan naudoti.
http://www.vetvila.l...palas-5-ml.html

Ir dar Biokill tinka, dargi gamint jo nereik, paruostas naudojimui.Pagaliau atsirado po poros metu pertraukos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 01 balandžio 2014 - 14:13
Ačiū 4u.gif
Ieškosiu purškalo smile.gif O "Virbac" stipresnį naudojam, jei neklystu... ax.gif
Atsakyti
Mes naudojam Virbac Effipro. Kol kas be problemų. Na bet miške nebuvom. Tik parkuose lakstom.
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2014 04 01, 11:07)
Aš jau trečią sezoną lašinu "Virbac" lašiukus. Kai buvo mažas šuo, bandžiau "Fyprist" - neapsaugojo. Bandėm ir "Advantix", gerai buvo, bet tada į mūsų vet. vaistinę nebeveždavo jo, tai pradėjom "Virbac". Traukiu erkes vis tiek. Prieš 2 metus sirgom babezioze, po jos veterinaras rekomendavo "Kiltix" antkaklį. Pinigai į balą. Po svaitgalio kaime - 16 erkių. Šiemet sulašinau "Virbac", tik mano šuo ilgaplaukis, tai susivelia kailis nuo jo šiek tiek... Čia minusas. Va šiandien ištraukiau pirmą erkę po sulašinimo. Vaikštom miškais. Gal dar kokį nors purškalą nupirkt? Nelabai noriu daug chemijos naudot, dažnai su vaikais šuo bendrauja, o ir šiuo metu namie kūdikis yra.

Man asmeniškai niekas neveikia 100 procentu. Kiltix'as man neblogai veikė, bet šuo alergizavo nenuiminėjant. Po pasivaikščiojimo (8-14 valandų) - ištraukdavo 2-5 erkes.
Puršklaia man netinka - šuva maudosi daug. Visgi jie toksiški žuvims labai... O ir nesinešiosi purškalo buteliuko...
Forestas sako padeda kitiems, mums nepadėjo - traukadavau po 15 erkių ir daugiau.
Paskutinį kart biokillu nupuršiau - parsinešė gal 3 erkes iš kelių valandų pasivaikščiojimo..
Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2014 04 01, 17:23)
Man asmeniškai niekas neveikia 100 procentu. Kiltix'as man neblogai veikė, bet šuo alergizavo nenuiminėjant. Po pasivaikščiojimo (8-14 valandų) - ištraukdavo 2-5 erkes.
Puršklaia man netinka - šuva maudosi daug. Visgi jie toksiški žuvims labai... O ir nesinešiosi purškalo buteliuko...
Forestas sako padeda kitiems, mums nepadėjo - traukadavau po 15 erkių ir daugiau.
Paskutinį kart biokillu nupuršiau - parsinešė gal 3 erkes iš kelių valandų pasivaikščiojimo..

Tai kad ir ner tos priemones, net arti 100%...kiek is atsiliepimu, tai potencialiai geriausi forest, advantix ir biokill/neostomasan... g.gif
Siaip vokietukas gana imlus erkems...
O tos 3 parnestos su biokill, tai kokiam stovy buvo - gyvos, pridususios ar isisiurbusios?ir kada pastebetos?
Joa, su besimaudanciais sunimis ekologiskos mastysenos zmonem ne kas...mano ir viena gana vandenine, tai tenka derint maudynes ir apipurskimus...
Beje, ar tiesa, kad prie RAW'iniu sunu, gaunanciu cesnako erkes kimba maziau unsure.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 01 balandžio 2014 - 18:39
QUOTE(cile @ 2014 04 01, 19:37)

Siaip vokietukas gana imlus erkems...
O tos 3 parnestos su biokill, tai kokiam stovy buvo - gyvos, pridususios ar isisiurbusios?ir kada pastebetos?
Joa, su  besimaudanciais sunimis ekologiskos mastysenos zmonem ne kas...mano ir viena gana vandenine, tai tenka derint maudynes ir apipurskimus...
Beje, ar tiesa, kad prie RAW'iniu sunu, gaunanciu cesnako erkes kimba maziau  unsure.gif ?

Na manau nuo veislės nepriklauso imlumas erkėms blush2.gif
Tos erkės buvo gyvos buvo, įsikandusios ir puikiai jautėsi smile.gif
Man, kaip būsimai gamtininkei visgi rūpi visa ekologinė grandinė... Ir nesinori užteršti dar netiek užterštų arba beveik žmogaus "teršaluota ranka" nepaliestų vandens telkinių smile.gif Kitava vertus ar tos antiparazitinės priemonės labiau nekenkia negu erkės? Čia dar geras klausimas - pasvert reiktų... Nes esu skaičius ne vieną straipsnį, kur visgi yra pastebėta korealiacija tarp naudojamų antiparazitinių priemonių ir susirgus - ligos sunkumo...
Dėl česnakų nežinau. Reiktų pabandyti. Yra teorijų, kad padeda. Kol kas neradau nei vienos, kuri mane įtikintų tuo, bet neseniai tik pradėjau tuo domėtis. Būna specialios česnako tabletės smile.gif
Atsakyti