Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(malinua @ 2013 05 20, 19:55)
Menesi veikia
Papildyta:

Eina sau :/ Taip, Panevezyje ju daug, gali saujom rinkti, tfu tfu tfu, kolkas radau anksciau tik ropojancias,, db isvis ju nerandu, o buname aukstoje zoleje kasdien parke kur ju apstu. Naudoju vienai Preventika, su kuriuo upej mirksta kasdien, o mazam suniui BARS. Nu nelimpa kolkas, bijau prisikalbeti, bet kazkaip saugo, dar papurskioju kartais aerozoliu del viso pikto

Aš čia irgi neseniai giriausi, kad nelimpa su Advantix...Vakar ištraukiau 2, prieš pusantros sav.dar vieną. Šiandien nusipirkau vetkei eterinių alėjų mišinį, bandysim. Tik galvoju turbut reikia kelias dienas palaukti prieš lašinant, nes tik vakar advantix užlašinau g.gif Instrukcijoje nieko apie tai neparašyta.
Atsakyti
Eterinį aliejų manrods bet kada galima lašint, nes visgi tai nėra chemija. Žinoma, gali pasitaikyti alergija jiems, tačiau tai būna labai retai. Odos jie neerzina, kiek bandžiau, tad mišinys irgi neturėtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 20, 20:29)
Eterinį aliejų manrods bet kada galima lašint, nes visgi tai nėra chemija. Žinoma, gali pasitaikyti alergija jiems, tačiau tai būna labai retai. Odos jie neerzina, kiek bandžiau, tad mišinys irgi neturėtų smile.gif

Irgi taip galvojau. Anotacijoje rašoma , kad negalima maitinančiom ir šuniukams iki 8 sav. Naudojimo metu nerūkyti, negerti ir nevalgyti, o rankas po to išplauti su muilu. Lašinti ant keteros pagal stuburą. 3 dienas prieš ir po nemaudyti.Tai nutariau, kad gal nelabai tinka maišyti g.gif
Sudėtis:eukaliptas, levandos.citronelos,šizandros eteriniai alėjai ir izopropilo alkoholis....
Atsakyti
QUOTE(saber @ 2013 05 20, 19:40)
Irgi taip galvojau. Anotacijoje rašoma , kad negalima maitinančiom ir šuniukams iki 8 sav. Naudojimo metu nerūkyti, negerti ir nevalgyti, o rankas po to išplauti su muilu. Lašinti ant keteros pagal stuburą. 3 dienas prieš ir po nemaudyti.Tai nutariau, kad gal nelabai tinka maišyti g.gif
Sudėtis:eukaliptas, levandos.citronelos,šizandros eteriniai alėjai ir izopropilo alkoholis....

Eterinį būtų buvę paprasčiau nusipirkti, gal jis pas jumi ten labai stiprus, na juolab jei tik lašinti reikia - mes purškiamės su skiediniu smile.gif
Rankų nenusiplaunu pop urškimo - skaniai kvepia, esu ir gryną užsilašinus žiūrėt odos reakciją, ir miegam su šunim, ir maudom - po maudymo visvien lieka kvapas ant šuns smile.gif Nuo natūralaus taidaugiausia kas gali nutikti - galva paskausti, nes kvapas stiprus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkodaina @ 2013 05 20, 18:38)
Mano suo, saugomas duowinu, pasigavo erke sveciuose Panevezy, susirgo babezioze. Po dvieju savaiciu vel sveciuose, su tik sulasintu duowinu ir neostomosanu vel pagavo erke. Nebeveikia duowinas, bent jau Panevezio erkiu. Daugiau niekur nei vienas is 3 nebuvo pasigaves jokios erkes.. Uzdejau preventic antkaklius, nes tik pries 1,5 sav lasinau duowina, ir toliau purskiu neostomosano ir eteriniu alieju misiniu. Mastome apie begimo takelio isigijima. Eina velniop tie vabalai. Suo "parėjo" po pusdienio, ryte viskas gerai, po pietų jau tamsus šlapimas ir temperatūra aukščiausia. Ačiū aukščiausiam, kad per pertrauką tarp darbų grįžau namo, pamačiau, nuvežiau vetui. pačiu laiku.

Dar karta paskaiciau ka parasete, ar tik nebus perdozuota visko, kad suo tapo atsparus, nusilpo jo imunitetas ir "lengvu keliu" priejo prie tokio galo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 20, 20:42)
Eterinį būtų buvę paprasčiau nusipirkti, gal jis pas jumi ten labai stiprus, na juolab jei tik lašinti reikia - mes purškiamės su skiediniu smile.gif
Rankų nenusiplaunu pop urškimo - skaniai kvepia, esu ir gryną užsilašinus žiūrėt odos reakciją, ir miegam su šunim, ir maudom - po maudymo visvien lieka kvapas ant šuns smile.gif Nuo natūralaus taidaugiausia kas gali nutikti - galva paskausti, nes kvapas stiprus smile.gif

Paskui pasieškosiu ko nors, čia vedant šunį į lauką užbėgau pasiklausti, nes pakeliui. Tiesa pasakius nustebau, kad turėjo bigsmile.gif Ten tokiom kaip plastmasinėm ampuolytėm, viena iki 10 kg šuniui. Galvojau, kad praskiesti reikia ir kasdien naudoti, o pasirodo užlašini 3 sav. Nu bandysim baidyti tas zarazas.
Atsakyti
Sveikos,
Ar reikia kiekvieną mėnesį kaitaliot lašiukus ant keteros? Jei praeitą mėnesį lašinau Fyprystą, tai šį mėnesį turiu Advantix? Kitą vėl - kitokie?
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2013 05 20, 21:40)
Sveikos,
Ar reikia kiekvieną mėnesį kaitaliot lašiukus ant keteros? Jei praeitą mėnesį lašinau Fyprystą, tai šį mėnesį turiu Advantix? Kitą vėl - kitokie?

Ne smile.gif Reikia tik atsirinkti, kurie labiau tinka. Jeigu tinka, tai ir lašinkit tuos pačius.
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 05 20, 20:43)
Dar karta paskaiciau ka parasete, ar tik nebus perdozuota visko, kad suo tapo atsparus, nusilpo jo imunitetas ir "lengvu keliu" priejo prie tokio galo? g.gif

drinks_cheers.gif Jau šitiek naudoti... unsure.gif doh.gif Suprantu, kad iš rūpesčio, bet tai gryna ŽALA
Atsakyti
QUOTE(malinua @ 2013 05 20, 20:43)

na, suniui visa jo gyvenima beveik buvo naudotas duowinas kas penkta savaite atnaujinamas, 4 sav praeina, tada penktos savaites vidury lasindavau vel. Einant rimciau pasivaiksciot, purksdavau papildomai gausius kailinius su neostomosano tirpalu, tai tikrai nera didelis apchemikalinimas, su veterinarais apkalbeta buvo, ir siaip labai daug kas taip daro.
tokiu budu saugomas 4-oj savaitej po duowino pagavo erke, uzsikrete babezioze. Tiesa, imunitetas galejo buti nusilpes, nes gydemes skrandi pries tai 2 savaites.
5 dienos po pasveikimo nuo babeziozes, pasitarusi su veterinaru, sulasinau duowino, kol sveiko, vaiksciojo tik aplink nama, ir buvo purkstas tik su neostomosanu. Paskui sulasinau ta duowina, aisku, iseinant ilgesniam pasivaiksciojimui kaip ir visada purskiau kojas ir papilve neostomosano tirpalu su keliais lasais eteriniu alieju, ir pora dienu jau buvau pradejusi deti preventic'o antkakli, vel gi, pasitarusi su puikiu gydytoju. Ir vel pas ji vieninteli is visu triju mano sunu isisege erke.
mano mama gyvena Panevezy, ir taip jau sutapo, kad abu kartus po viesnages ten ir parsivezem po erke. Ankstesniais metais taip nebuvo, ji pati turi pora sunu, ir erkiu is to paties parko neparsinesdavo. As, rasydama tai norejau pabrezti, kad, deja, labai daug mano pazistamu sunininku is Panevezio nesaugo sunu, sako, kad, atseit, Panevezy erkes neuzsikrete, na, tai savo kailiu galiu pasakyt, kad labai uzsikrete, o antras dalykas, tai kad ir triguba apsauga nuo antros erkes neisgelbejo.
Suo nebuvo labai jau baisiai gausiai chemija apdorotas, mano manymu, labai net riba islaikyta buvo. antkakli emiau naudoti tik po ligos, kad jau butu ne dviguba, o triguba apsauga, bet nepadejo. Pries pora metu esu naudojusi ta pati antkakli (preventic), ir puikiai apsaugojo, tuo metu, kai dejau antkakli, duowino nelasinau, neostomosanu papurksdavau, kai eidavome i vietas, is kuriu kiti sunys parsinesdavo erkiu.
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 20, 21:49)
drinks_cheers.gif Jau šitiek naudoti... unsure.gif  doh.gif Suprantu, kad iš rūpesčio, bet tai gryna ŽALA

na, tiesiogiai man ant ranku yra mires suo nuo babeziozes, pas veterinara, pries pat kraujo perpylima. Tai ivyko pries 3 metus, bet jo issipleciancios ir stingstancios akys manau niekada nepasimirs. nelinkiu to patirti. arba, jei patirsite, galesime aptarti zala tada drinks_cheers.gif suo net nebuvo mano, ir labai nenoriu, kad taip atsitiktu nors vienam is maniskiu..
Atsakyti
QUOTE(vilkodaina @ 2013 05 20, 23:30)
na, tiesiogiai man ant ranku yra mires suo nuo babeziozes, pas veterinara, pries pat kraujo perpylima. Tai ivyko pries 3 metus, bet jo issipleciancios ir stingstancios akys manau niekada nepasimirs. nelinkiu to patirti. arba, jei patirsite, galesime aptarti zala tada  drinks_cheers.gif  suo net nebuvo mano, ir labai nenoriu, kad taip atsitiktu nors vienam is maniskiu..

Veterinaras neturi ką jums patarti, kadangi jei nepatars ką tik persirgusio šuns visaip kaip išpurkšti, tai bijo, kad jam kris dalis atsakomybės. Bet esmė ta, kad tai yra lėtas gyvūno žudymas. Imunitetą reiktų kelti įvairiais natūraliais būdais ir tuo metu gal net apsieiti su minimaliais vedžiojimais, naudoti namie bėgtakį ar pan., nes chemija ant silpno šuns visiškai ne išeitis, jūs vistiek jį žudote.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 20, 23:48)
Veterinaras neturi ką jums patarti, kadangi jei nepatars ką tik persirgusio šuns visaip kaip išpurkšti, tai bijo, kad jam kris dalis atsakomybės. Bet esmė ta, kad tai yra lėtas gyvūno žudymas. Imunitetą reiktų kelti įvairiais natūraliais būdais ir tuo metu gal net apsieiti su minimaliais vedžiojimais, naudoti namie bėgtakį ar pan., nes chemija ant silpno šuns visiškai ne išeitis, jūs vistiek jį žudote.

ar Jūs turite veterinarinarinį ar kokį nors medicininį išsilavinimą, ar tik savo nuomonę?
Atsakyti