QUOTE(malinua @ 2013 05 20, 20:43)
Dar karta paskaiciau ka parasete, ar tik nebus perdozuota visko, kad suo tapo atsparus, nusilpo jo imunitetas ir "lengvu keliu" priejo prie tokio galo?
na, suniui visa jo gyvenima beveik buvo naudotas duowinas kas penkta savaite atnaujinamas, 4 sav praeina, tada penktos savaites vidury lasindavau vel. Einant rimciau pasivaiksciot, purksdavau papildomai gausius kailinius su neostomosano tirpalu, tai tikrai nera didelis apchemikalinimas, su veterinarais apkalbeta buvo, ir siaip labai daug kas taip daro.
tokiu budu saugomas 4-oj savaitej po duowino pagavo erke, uzsikrete babezioze. Tiesa, imunitetas galejo buti nusilpes, nes gydemes skrandi pries tai 2 savaites.
5 dienos po pasveikimo nuo babeziozes, pasitarusi su veterinaru, sulasinau duowino, kol sveiko, vaiksciojo tik aplink nama, ir buvo purkstas tik su neostomosanu. Paskui sulasinau ta duowina, aisku, iseinant ilgesniam pasivaiksciojimui kaip ir visada purskiau kojas ir papilve neostomosano tirpalu su keliais lasais eteriniu alieju, ir pora dienu jau buvau pradejusi deti preventic'o antkakli, vel gi, pasitarusi su puikiu gydytoju. Ir vel pas ji vieninteli is visu triju mano sunu isisege erke.
mano mama gyvena Panevezy, ir taip jau sutapo, kad abu kartus po viesnages ten ir parsivezem po erke. Ankstesniais metais taip nebuvo, ji pati turi pora sunu, ir erkiu is to paties parko neparsinesdavo. As, rasydama tai norejau pabrezti, kad, deja, labai daug mano pazistamu sunininku is Panevezio nesaugo sunu, sako, kad, atseit, Panevezy erkes neuzsikrete, na, tai savo kailiu galiu pasakyt, kad labai uzsikrete, o antras dalykas, tai kad ir triguba apsauga nuo antros erkes neisgelbejo.
Suo nebuvo labai jau baisiai gausiai chemija apdorotas, mano manymu, labai net riba islaikyta buvo. antkakli emiau naudoti tik po ligos, kad jau butu ne dviguba, o triguba apsauga, bet nepadejo. Pries pora metu esu naudojusi ta pati antkakli (preventic), ir puikiai apsaugojo, tuo metu, kai dejau antkakli, duowino nelasinau, neostomosanu papurksdavau, kai eidavome i vietas, is kuriu kiti sunys parsinesdavo erkiu.
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 05 20, 21:49)
Jau šitiek naudoti...
Suprantu, kad iš rūpesčio, bet tai gryna ŽALA
na, tiesiogiai man ant ranku yra mires suo nuo babeziozes, pas veterinara, pries pat kraujo perpylima. Tai ivyko pries 3 metus, bet jo issipleciancios ir stingstancios akys manau niekada nepasimirs. nelinkiu to patirti. arba, jei patirsite, galesime aptarti zala tada
suo net nebuvo mano, ir labai nenoriu, kad taip atsitiktu nors vienam is maniskiu..