Įkraunama...
Įkraunama...

Erkių sezonas (tęsiam)

QUOTE(Arnolda @ 2013 05 18, 17:14)
Gintarinis antkaklis suveikia po 2-3 sav.

Jorkšyrui iš viso absurdiška juos naudoti, juk jis maudomas dažnai, tai taip žaisti ir žaisti iš naujo su tuo įaktyvinimu doh.gif Ale gi žmonės nepasidomi ir tiki...
Papildyta:
QUOTE(Ciooce @ 2013 05 19, 12:46)
Kol nėra simptomų ar įtarimų, nieko nedarau. Jeigu jums neramu, pasidarykit kraujo tyrimą. Juk jis greitas ir nėr brangus.

O vat įdomu, kokioj egzotiškiausioje vietoje esate radusios erkių pas šunis? Vakar saviškiui iš vieno pėdutės tarpupirščio ištraukiau 2 įsisiurbusias erkes  mad.gif

Aha, viena narė jau yra apie tai rašius unsure.gif Aš galvoju, gerai, kad jos į ausį kur nelenda. Įsivaizduokite... Juk ten viduje savotiškai drėgna, 'kvepia'...
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2013 05 19, 20:17)
Šiandien arbatmedžio et.aliejų praskiedžiau ir nešiausi į gamtą, tai uodus atbaidė tikrai ir kai žinai, kad natūrali priemonė, tai negailėjau jos. Šuo taip pat jos gavo, bet kadangi maudėsi vistiek vieną erkę iššukavau grįžus, tikriausiai reiks kitą kartą nepatingėti po kiekvieno maudymosi purškalioti..

taip, vienas iš variantų yra pasidaryti skiedinuką su arbatmedžio EA ir vandenuku, ir purškalioti šunį. Kitas variantas - neskiestu arbatmedžio EA vienu lašu patepti šuns antkaklį ar petnešėles (žiūrint kas šuniui segama prie pavadžio), ir užsegti. Aš pernai dar praktikavau ir šuns keteros patepimą tuo arbatmedžio aliejum - na kaip ir ok viskas. Kaip minėjau, jokios erkės nesam pasigavę. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheetah: 19 gegužės 2013 - 20:37
nebūtinai arbatmedžio, mes pvz naudojam eukalipto smile.gif nežinau, kaip ten veikia sulašinus ant antkaklio, mes išpurškiam visą ir kojas su pilvu itin, nes visgi jei kvapas atbaido erkes, tai kaži ar nuo antkaklio jau toks stiprus kvapas erkei eina, būnant ant kokios kojos g.gif

mes gintarinius ir turėjom, tiek kad nusitraukė besikasydama, ant vielos net suvėrus buvau biggrin.gif šiaip pačius karolius reikia nuplauti kas 10 dienų, na o dl maudymosi nežinau kaip veikia, nes jie ne tik įelektrina kailį, bet ir kažkokį kvapą perduoda - nežinau ar nusiplauna jis ar ne g.gif bet dalykas bent jau gražus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 05 19, 21:49)
nebūtinai arbatmedžio, mes pvz naudojam eukalipto smile.gif nežinau, kaip ten veikia sulašinus ant antkaklio, mes išpurškiam visą ir kojas su pilvu itin, nes visgi jei kvapas atbaido erkes, tai kaži ar nuo antkaklio jau toks stiprus kvapas erkei eina, būnant ant kokios kojos  g.gif

mes gintarinius ir turėjom, tiek kad nusitraukė besikasydama, ant vielos net suvėrus buvau  biggrin.gif šiaip pačius karolius reikia nuplauti kas 10 dienų, na o dl maudymosi nežinau kaip veikia, nes jie ne tik įelektrina kailį, bet ir kažkokį kvapą perduoda - nežinau ar nusiplauna jis ar ne  g.gif bet dalykas bent jau gražus  biggrin.gif

O, eukalipto aliejus irgi tinka? Tai visai liuks, aš mėgėja šito kvapo esu biggrin.gif

O gintaro karoliukus kai gausim, tai užsegsiu vistiek, mano kalaitė tokia prie "madisčių", tai jei stebuklingai nepadės nuo erkių, nors nešios dėl grožio, kaip ir priklauso tikrai damai lotuliukas.gif
Atsakyti
Ahahm, mes skiedžiam eukaliptą 1:2 ir papurškiam, kvapas tikrai jaučiasi geras, net ir prūde išsimaudžius šuniui liko kvapas smile.gif tiek kad lt kažkaip sunku rasti didesnių buteliukų, tai perkam iš ebėjaus, mokėjom už 100ml su siuntimu 20lt

tos natūralios priemonės jėga - gražiai atrodo antkakliai, skaniai kvepia aliejai biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunyte nelabai jauciasi po tu babeziozes gydymu, tik suleidzia vaistu, parvezam namo ir pradeda vemt verysad.gif
tai jei gerai suprarau imi al;iejaus tarkim 10 ml ir skiedi vandenuku 20 ml, taip ? ir tada ir kokia bonkute ir purski suniuka ? butinai bandysiu
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 05 17, 18:07)
Gal kas galit apsviest apie bars lasus...kiek ten jo variaciju buvo/yra. Kazkaip isivaizdavau, kad jie su permetrinu, pasirodo su fiproniliu...ar ir tokiu ir tokiu yra?

Įtariu, kad prie buvusio permetrino pridėjo dar ir fipronilį - bombikę tokią cheminę padarė smile.gif
Nes anksčiau tai jie buvo su permetrinu, dabar jau sudėtyje rašo, kad "fipronilis". Bet perspėjimuose yra frazė "negalima naudoti šunims, jautriems permetrinui".
Nelabai suprantu, kam slėpti sudėtinę dalį etiketėje - nerimtai atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 05 20, 09:27)
Mano sunyte nelabai jauciasi po tu babeziozes gydymu, tik suleidzia vaistu, parvezam namo ir pradeda vemt  verysad.gif 
tai jei gerai suprarau imi al;iejaus tarkim 10 ml ir skiedi vandenuku 20 ml, taip ? ir tada ir kokia bonkute ir purski suniuka ? butinai bandysiu

Tai normali reakcija i vaistus, kai pasveiksit, nebebus to vemimo:)
Atsakyti
Sveiki,

o mes susirgom babezioze verysad.gif
naudojam antkaklį Kiltix http://www.vetvila.l...o-iki-7-mn.html
Dabar gydomės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adatiene: 20 gegužės 2013 - 15:29
sveiki..mes taip pat sergam babezioze,viena jau palaidojom.. verysad.gif
sakykit ar cia tiesa,kad kai suniui suleidzia tu vaistu kad sustabdyti liga,suo buna apsaugotas nuo erkiu 2-4 sav. ? jei gerai isgirdau g.gif taip minejo veterinare
adatiene susirgot nesiodami ta kiltix antkakli?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teja_Bella: 20 gegužės 2013 - 16:45
Mano suo, saugomas duowinu, pasigavo erke sveciuose Panevezy, susirgo babezioze. Po dvieju savaiciu vel sveciuose, su tik sulasintu duowinu ir neostomosanu vel pagavo erke. Nebeveikia duowinas, bent jau Panevezio erkiu. Daugiau niekur nei vienas is 3 nebuvo pasigaves jokios erkes.. Uzdejau preventic antkaklius, nes tik pries 1,5 sav lasinau duowina, ir toliau purskiu neostomosano ir eteriniu alieju misiniu. Mastome apie begimo takelio isigijima. Eina velniop tie vabalai. Suo "parėjo" po pusdienio, ryte viskas gerai, po pietų jau tamsus šlapimas ir temperatūra aukščiausia. Ačiū aukščiausiam, kad per pertrauką tarp darbų grįžau namo, pamačiau, nuvežiau vetui. pačiu laiku.
Atsakyti
QUOTE(Teja_Bella @ 2013 05 20, 17:42)
sveiki..mes taip pat sergam babezioze,viena jau palaidojom..  verysad.gif
sakykit ar cia tiesa,kad kai suniui suleidzia tu vaistu kad sustabdyti liga,suo buna apsaugotas nuo erkiu 2-4 sav. ? jei gerai isgirdau  g.gif taip minejo veterinare
adatiene susirgot nesiodami ta kiltix antkakli?

Menesi veikia
Papildyta:
QUOTE(vilkodaina @ 2013 05 20, 18:38)
Mano suo, saugomas duowinu, pasigavo erke sveciuose Panevezy, susirgo babezioze. Po dvieju savaiciu vel sveciuose, su tik sulasintu duowinu ir neostomosanu vel pagavo erke. Nebeveikia duowinas, bent jau Panevezio erkiu. Daugiau niekur nei vienas is 3 nebuvo pasigaves jokios erkes.. Uzdejau preventic antkaklius, nes tik pries 1,5 sav lasinau duowina, ir toliau purskiu neostomosano ir eteriniu alieju misiniu. Mastome apie begimo takelio isigijima. Eina velniop tie vabalai. Suo "parėjo" po pusdienio, ryte viskas gerai, po pietų jau tamsus šlapimas ir temperatūra aukščiausia. Ačiū aukščiausiam, kad per pertrauką tarp darbų grįžau namo, pamačiau, nuvežiau vetui. pačiu laiku.

Eina sau :/ Taip, Panevezyje ju daug, gali saujom rinkti, tfu tfu tfu, kolkas radau anksciau tik ropojancias,, db isvis ju nerandu, o buname aukstoje zoleje kasdien parke kur ju apstu. Naudoju vienai Preventika, su kuriuo upej mirksta kasdien, o mazam suniui BARS. Nu nelimpa kolkas, bijau prisikalbeti, bet kazkaip saugo, dar papurskioju kartais aerozoliu del viso pikto
Atsakyti