Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos

QUOTE(Taurė @ 2007 07 17, 16:12)
Gal kas gali man paaiškinti kuo skiriasi ketursiūlis overlokas nuo penkiasiūlio ?  g.gif  Ar aplamai apsimoka jį pirkt ar pakaktų nusipirkti pėdą kur apsiuvant nukerpa medžiagos kraštus ?  g.gif

overlokas apskritai reikalingas tam, kad profesionaliai apmetytu krasta ir sis neisirtu, skirtingi overloku modeliai gali apmetyti 2,3,4,5 siulais. su penkiais siulais apmetytas krastas bus itin tvirtas, taciau is musu praktikos penkiasiule naudojama palyginti retai, nes siuvejos puikiai apsieina ir su ketursiuliu overloku, kuris taip pat gali apmetyti ir trimis ar dviem siulais. jei zadi siuti sau ir savo seimai, tai pakaks ir siuvimo masinoje esancios overlokines siules, taciau jei ruosiesi siuti pagal uzsakymus ir pradeti savo versliuka, tai overlokas tiesiog butinas
Atsakyti
QUOTE(brother @ 2007 07 17, 08:33)
overlokas apskritai reikalingas tam, kad profesionaliai apmetytu krasta ir sis neisirtu, skirtingi overloku modeliai gali apmetyti 2,3,4,5 siulais. su penkiais siulais apmetytas krastas bus itin tvirtas, taciau is musu praktikos penkiasiule naudojama palyginti retai, nes siuvejos puikiai apsieina ir su ketursiuliu overloku, kuris taip pat gali apmetyti ir trimis ar dviem siulais. jei zadi siuti sau ir savo seimai, tai pakaks ir siuvimo masinoje esancios overlokines siules, taciau jei ruosiesi siuti pagal uzsakymus ir pradeti savo versliuka, tai overlokas tiesiog butinas

Siūnu tik savo šeimai. Kolkas naudoju mašinoje esantčias 2 zigzagus. Vienas paprastas, kitas tritaškis ( nežinau kaip lietuviškai pavadinti), jis tinka plonesniems audiniams. Mačiau, kad yra speciali pėda, kuri apsiūnant dar ir nukerpa likutį, kažkas panašaus į overoką. Ar apsimoka geriau nusipirkti tą pėdą ar visą overloką ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 07 17, 20:52)
Siūnu tik savo šeimai. Kolkas naudoju mašinoje esantčias 2 zigzagus. Vienas paprastas, kitas tritaškis ( nežinau kaip lietuviškai pavadinti), jis tinka plonesniems audiniams. Mačiau, kad yra speciali pėda, kuri apsiūnant dar ir nukerpa likutį, kažkas panašaus į overoką. Ar apsimoka geriau nusipirkti tą pėdą ar visą overloką ?  g.gif

o pas tave masinoje isvis yra overlokine siule? g.gif matai papildoma kojele - tai ne overloko pakaitalas. ji tiesiog palengvina darba, nes iskart nukerpa krasta ir lygiai apmeto krasta, taciau nuo to apmetymo siule nepasidarys nei dvisiule, nei trisiule, nei ketursiule ir t.t. tai gali padaryti tik overlokas. dar pries isigydama pedele, paziurek ar tinka tavo masinos modeliui? beje, kokia pas tave masina?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 07 17, 15:36)
Rinkausi tarp kompiuterizuotos singer ir brother 6000. Rimčiausia priešastis ta, kad singer betkur rasi nusipirkti priedų, o brother jau reiktų paieškoti.

As irgi neseniai pirkau Singer. Tik kur nusipirkti priedų? www.singerco.com maciau yra netgi kojele adymui. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 07 19, 11:44)
As irgi neseniai pirkau Singer. Tik kur nusipirkti priedų? www.singerco.com maciau yra netgi kojele adymui.  ax.gif

Skambinu singer ir užsakau. Neseniai užsakinėjau plastikinę detalę kuri dengia būgnelį ( nežinau ar teisingai pavadinau lietuviškai). Tik aš ne Lietuvoje, pas mane kitaip su tais pirkimais, o ir šiaip parduotuvėse galim daug ko singer nusipirkti g.gif
Kokį modelį pirkai ?
Atsakyti
QUOTE(Atize @ 2006 03 06, 15:39)
Ka  manote apie si "PFAFF Gritzner 1004" siuvimo masinos modeli ? Ir gal yra panasus kokybes bet kad zemesne kaina butu? biggrin.gif  4u.gif

Gal kas kinematine schema sitai masinai matet, nes kai paskambinau i Burda teko apakti - vieno varzto prisukimo kaina 30 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 07 20, 07:52)
Skambinu singer ir užsakau. Neseniai užsakinėjau plastikinę detalę kuri dengia būgnelį ( nežinau ar teisingai pavadinau lietuviškai).  Tik aš ne Lietuvoje, pas mane kitaip su tais pirkimais, o ir šiaip parduotuvėse galim daug ko singer nusipirkti  g.gif
Kokį modelį pirkai ?

Mano Singer 7468. Beje, kur taviškė pagaminta? Mano tai Kinijoj, o tavo turbut Vokietijoj? Aš tai nė kiek nemoku siūti, butų gerai kokią knygą gauti apie siuvimą, bet cia knygynuose nerandu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 07 20, 10:12)
Mano Singer 7468. Beje, kur taviškė pagaminta? Mano tai Kinijoj, o tavo turbut Vokietijoj? Aš tai nė kiek nemoku siūti, butų gerai kokią knygą gauti apie siuvimą, bet cia knygynuose nerandu  schmoll.gif

Net nežinau kur pagaminta g.gif Dėžę išmečiau seniai, bet nenustebčiau jei Kinijoje.
Beje, aš tokią kaip tavo iš pradžių buvau nužiūrėjus. Bet kadangi buvau visai žalia siuvime , tai išsirinkau 7462, nes ten paprastesnis valgymas, nors funkcijos beveik tos pačios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 07 20, 22:16)
Net nežinau kur pagaminta  g.gif  Dėžę išmečiau seniai, bet nenustebčiau jei Kinijoje.
Beje, aš tokią kaip tavo iš pradžių buvau nužiūrėjus. Bet kadangi buvau visai žalia siuvime , tai išsirinkau 7462, nes ten paprastesnis valgymas, nors funkcijos beveik tos pačios  bigsmile.gif

Tai kaip išmokai? Ėjai į kursus? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 07 21, 02:56)
Tai kaip išmokai? Ėjai į kursus?  bigsmile.gif

Nusipirkau 2 knygas. Viena labai smulkiai viską paaiškinanti, kita su aiškiom nuotraukom. Vat taip ir pradėjau. Ir dar vis mokausi, bet dukrai suknią pasiūti jau galiu blush2.gif
Dar aš perku gatavas iškarpas su instrukcijom kaip siūti, tai dar lengviau orientuotis. O kaip iškirpt medžiagą ir tt. jau žinojau iš seniau, nes dirbau tekstilės pramonėje 4u.gif Svajoju apie skiautinius, bet pas mane nėra vietos tokiems darbams pradėti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2007 07 21, 15:13)
Nusipirkau 2 knygas. Viena labai smulkiai viską paaiškinanti, kita su aiškiom nuotraukom. Vat taip ir pradėjau. Ir dar vis mokausi, bet dukrai suknią pasiūti jau galiu  blush2.gif

O kokias knygas? Ieskojau internete pilna, tai nezinau kokias parsisiust, gal neverta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 07 21, 10:03)
O kokias knygas? Ieskojau internete pilna, tai nezinau kokias parsisiust, gal neverta?  ax.gif

Skaičiau angliškai blush2.gif "Sewing for dummies " super knyga nieko nenusimanačioms bigsmile.gif Ir "Teach yourself visually Sewing" čia geri paveiksliukai su paaiškinimais. Nors Pirmoje knygoje nėr tokių gerų paveiksliukų, bet patys paaiškinimai ten labai detalūs thumbup.gif
Dabar noriu nusipirkti "Quilting for dummies" doh.gif
Atsakyti