QUOTE(sigita @ 2007 02 10, 17:27)
Yra tokia mašina, kuri ir siuva ir apmeto siuliu kraštus, taciau - tai pusautomatis, kuris siuva tik palei krašta (t.y. nesusiūsi įsiuvų, negalesi daryti apdailos siūlių). Paprasta siuvimo mašina galima siūti visokias siūles, kraštus apmėtyti zigzaginiu dygsniu,tačiau šis dygsnis, neatitinka overloko atliekamos operacijos, švarumo ir kokybės. Taigi - iš esmės tai jūs abu teisūs
Laba,
ir as savo trigrasi ikisiu. Ir as cia is tu norinciu naujos masinos, nes senoji vadinasi Podolsk ir siuna tik i prieki ir atgal, o nervu sugadina daugyyybe...
Sigta, nesmagu darsyk klaust kas jau syki klausta. Bet: as zinau kas yra overlokas, pati turiu toki apyprasti. Yra ten 3 siulai, na zinau kad gali buti ir 4 ir 5 mandresniuose. Vaziuoja peilis, kerta medziagos krasta, o anie 3 sudetingai besimakaluojantys siuliukai ir graziai apmeto (jei aisqu overlokas nesioziuoja kaip manasis, netrauko siulu ir pan
). Tai ar gali man paaiskyt, kodel kai kuriu buitiniu, ne specialiu siuv masinu aprasyme randu fraze 'overlokine funkcija' ? Juk negali gi siuvamojoj but pritaikytas tas pats sudetingas keliu siulu principas ?.. Siulas tai vienas ?... Ar tiktai nebus cia eilinis reklaminis triukelis - va, apsiuvi krasta zigzagu, kuo tau ne overlokas ?..
Papildyta:
QUOTE(badaske @ 2007 02 28, 18:18)
Sveikos, jau seniai svajojau apie siuvimo masina, nes esu siokia tokia megeja pasiudinet si bei ta, o su rankom pabodo
Pastaruoju metu ieskau masinos ir manau, kad savaitgali jau turesiu savo issvajotaja
As apsistojau prie Janome ir tikiuos,kad mano lukesciu nenuvils
Sveika,
butinai parasyk ispudzius ! Ir koki modeli issirinkai, ir kodel butent toki
Mat manau man kaip ir daug kam norisi turbut PFAFF, ale bet kad JANOME bemaz perpus pigesnes... va tik kaip su kokybe tenai... zinau tiktai, kad is 18 ar 21 funkcijos tikriausiai 98 proc varotoju naudoja 2 - tiesia siule ir zigzaga
bet gal klystu...