Ačiū, Tau, Sraige, už visus patarimus! Tu - auksas .
sveikos merginos gal galit koki nebrangu meistriuka kaune parekomenduot .reikia sureguliuoti senuti verita. ir vel galesiu sau siuti
Siuvimo masina valyti ir sutepti butina, jeigu net nesiuvi visai, nors karta per metus. Dosikas, man atrodo, kad tavo masina vis dar geram stovyje, tik paprasyk vyro, kad atsuktu tuos varstus ir isvaliusi, gerai sutepk, kaip pamoke sraigė. Siuvimo masinai 15 metu dar neriba turiu viena, kuriai jau 55 meteliai ir vis dar puikiai atlieka savo funkcijas
Ir dar: Pries valant ir sutepant masinas ar keiciant adatas butinai isjunkite is rozetes (esu maciusi, kaip moteris turinti 26 metu siuvejos staza, keisdama adata sugebejo persisiuti nykšti)
Ir dar: Pries valant ir sutepant masinas ar keiciant adatas butinai isjunkite is rozetes (esu maciusi, kaip moteris turinti 26 metu siuvejos staza, keisdama adata sugebejo persisiuti nykšti)
QUOTE(sigita @ 2006 11 08, 00:08)
Siuvimo masina valyti ir sutepti butina, jeigu net nesiuvi visai, nors karta per metus. Dosikas, man atrodo, kad tavo masina vis dar geram stovyje, tik paprasyk vyro, kad atsuktu tuos varstus ir isvaliusi, gerai sutepk, kaip pamoke sraigė. Siuvimo masinai 15 metu dar neriba turiu viena, kuriai jau 55 meteliai ir vis dar puikiai atlieka savo funkcijas
Na, gerai, įtikinot, prašysiu savo vyro, kad padėtų išardyti siuv. mašiną. Na, ten kur varžtai kryžminiai, tai dar gal ir atsuksim, bet ten yra ir keli šešiabriauniai giliai įleisti, tai va tų manau, nesugebėsim įveikti. Po to parašysiu kaip man sekėsi. Iki
Tai va, mudu abudu kartu su vyru ardėm mašiną - pavyko šiek tiek praskirti, visiškai nuimti gaubto nepavyko - kliudė siūlės tankumo ar ilgio reguliatorius. Žodžiu, kiek pasiekiau, visur prilašinau alyvos, dirželio jokio ten nėra - visur metalas. Surinkom viską atgal ir pabandžiau siūti - tas pats šššššššššš atsiprašant . Viskas, pradedu ieškoti naujos siuvimo mašinos.
QUOTE(Viksvaite @ 2006 09 25, 17:45)
Įdomu, ar norinčias išmokti siūti mamytes sudomintų nuotolinės studijos? Ši idėja jau brandinama. Tai būtų internete patalpintas savarankiško mokymosi kursas su galimybe pasikonsultuoti
o tai cia butu super variantas ,toms kurios nori pramokt siut. Manau kad atsirastu ne viena norincioji. Tame tarpe ir as buciau . Tik ar ilgai reiks tokio varianto laukt ?
QUOTE(Dosikas @ 2006 11 10, 00:07)
Tai va, mudu abudu kartu su vyru ardėm mašiną - pavyko šiek tiek praskirti, visiškai nuimti gaubto nepavyko - kliudė siūlės tankumo ar ilgio reguliatorius. Žodžiu, kiek pasiekiau, visur prilašinau alyvos, dirželio jokio ten nėra - visur metalas. Surinkom viską atgal ir pabandžiau siūti - tas pats šššššššššš atsiprašant . Viskas, pradedu ieškoti naujos siuvimo mašinos.
Nu negaliu skaityt, gal ta masinyte jau ilagai stovi - tai jai "atmirkti" reikia. Kokios markes tavo siuvimo masina?
QUOTE(sigita @ 2006 11 16, 17:30)
Nu negaliu skaityt, gal ta masinyte jau ilagai stovi - tai jai "atmirkti" reikia. Kokios markes tavo siuvimo masina?
Mano siuvimo mašina - 1988 metais dolerinėje pirktas MINI JAGUAR.
QUOTE(Dosikas @ 2006 11 17, 08:35)
Mano siuvimo mašina - 1988 metais dolerinėje pirktas MINI JAGUAR.
Tokios nesu maciusi, įdomu kaip ji anksciau dirbo, gal ji is tu kaip dabar reklamuoja, "vienkartiniu", bet zinai, jau krastutiniu atveju issikviesk meistra jis kainuos apie 50lt. Jis paziures, pataisys jei reikes, pamokins kaip valyti ir tepti. Atsiprasau su savo ikiriais komentarais, bet esu siuveja...
QUOTE(sigita @ 2006 11 17, 14:41)
Tokios nesu maciusi, įdomu kaip ji anksciau dirbo, gal ji is tu kaip dabar reklamuoja, "vienkartiniu", bet zinai, jau krastutiniu atveju issikviesk meistra jis kainuos apie 50lt. Jis paziures, pataisys jei reikes, pamokins kaip valyti ir tepti. Atsiprasau su savo ikiriais komentarais, bet esu siuveja...
Nereikia atsiprašinėti, juk aš čia tam ir rašau, kad kas patartų ką daryti. O anksčiau ji dirbo šitaip: pirmus gal 10 metų ji beveik nedirbo, nes niekas mūsų šeimoj nemokėjo su ja elgtis, o kai aš išsiaiškinau, kaip su ja reikia siūti, tai 7 - 8 metus ji man visai gerai tarnavo - atsilenkdavau kelnes, sijonus, vaikui prisiuvau patalynės komplektų, pagalvėlių, pieštukam dėtuvių - nieko mandra aš su ja neišdarinėjau. Na, pabandysiu dar savaitgalį ją paardyti, gal dar ten ką sutepti reikia.
Va toki radau.....
Sveikutes,
gal galit parekomenduoti koki nors meistriuka Vilniuj, kuris sureguliuotu siuvimo masina.
Is anksto aciu.
gal galit parekomenduoti koki nors meistriuka Vilniuj, kuris sureguliuotu siuvimo masina.
Is anksto aciu.