Jau 15 metų naudoju siuvimo mašiną "Elctroliux", tačiau jų jau nebegamina o visos ritės suskilo ir nebežinau kur jų gauti
Pfaffo ir Brother ritės netinka. Gal žinot kur butų galima gauti ričių, kurių aukštis- 9 mm, o diametras 21 mm.
Papildyta:
dar norėjau pasiteirauti
gal kas turit nebrangiai parduoti senąją "ZINGER", tą kur su metalinėm kojom.
Man reikia tik tų kojų.
Tų "Zinger" kojų taip pat turguose yra, nežinau kur Viniuje, Kaune tai Bazėje tarp rampų kur visi sendaikčiai.
QUOTE(Gilelė @ 2006 10 12, 09:04)
Jau 15 metų naudoju siuvimo mašiną "Elctroliux", tačiau jų jau nebegamina o visos ritės suskilo ir nebežinau kur jų gauti
Pfaffo ir Brother ritės netinka. Gal žinot kur butų galima gauti ričių, kurių aukštis- 9 mm, o diametras 21 mm.
Papildyta:
dar norėjau pasiteirauti
Man reikia tik tų kojų.
Papildyta:
dar norėjau pasiteirauti
Man reikia tik tų kojų.
O bandei teirautis Danesoj?? jie prekiauja ivaria siuvimo iranga...
Mamytes, mielos, gal kuri patars man, ką daryti? Turiu aš elektrinę MINI JAGUAR siuvimo mašinėlę, o ji ėmė ir grybą pjaut pradėjo - paprastą tiesų dygsnį siuva labai labai tankiai ir daryk tu jai ką nori - ir špūlę apatinę reguliavau, ir įtempimą - nieko . O zigzaginį dygsnį siūna dar normos ribose, ir kas įdomiausia, tai tą patį tiesų dygsnį atbulom siūna beveik normaliai. Tai ar čia dar įmanoma ją kaip nors pataisyti, ar jau reiks lauk mesti?
Rekomenduokite meistra Vilniuje, kuris galetu suremontuoti siuvimo masina.
Is anksto dekoju
Bet reikia tokio, kuris tikrai suremontuotu...o ne paziuretu ir pinigus uz nieka nuluptu.
Is anksto dekoju
Bet reikia tokio, kuris tikrai suremontuotu...o ne paziuretu ir pinigus uz nieka nuluptu.
AŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ ! Tai kur gi dingo visos siuvimo mėgėjos?
AUUU..va cia viena megeja tai meistro as nezinau, kazkada zinojau, bet man gaila tuos pinigelius moket. tai teko paciai ismokt taisyt Pirmiausia labai primityviai paklausiu...o dygsnio tankumas reguliuojasi nors kiek?. Ar ant visu audiniu ji taip pat tankiai dygsniuoja? Tada tau reiketu ja isvalyt kaip reikiant ir sutept. Gali buti atsilaisvine apatiniai dantukai, kurie prastumineja audini.Tai jei nekliba, tai reiskias su jais viskas gerai. Tada dar gali tau buksuot, nes per daug atsilaisvines kojeles prispaudimas is virsaus. Ten irgi yra tokis varztas, kuris reguliuojasi. Gal per daug itemptas virs. siulas, storas siulas ir per plonas audinys...ka as zinau. Aisku jei nesi labai siuveja, pati nesukiok ten tu svarbesniu varzciuku.....pabandyk isvalyt viska, sutept, virsu atsisuk, ten sutepk, paziurek, ar reguliuojasi dygsniuo tankumas... pakeist adata, siula, audini, kojele, gal kokia subraizyta kojele...na ir sekmes. Buitines siuvimo masinos tikrai labai baisiai nesugenda. Dazniausiai yra kokia nors smulkmena, ir reikia ja surast. Taip buna buksuoja kai siuvi oda, tai reikia siut per popieriu ir atlaisvint kojeles prispaudima.
Sekmes ir kantrybes, nesinervink.
Sekmes ir kantrybes, nesinervink.
dosukas ir man tas pats,..
Dėkavoju, tau, Sraige, nors tu mane išgirdai . Viską patikrinau, kaip tavo buvo surašyta: kojelė per daug nesitabaluoja, dantukai neatsipalaidavę, siūlo įtempimas reguliuojasi norm. *****, tik nežinau, kur ten tą alyvą pilti, tai nieko ir nesutepinėjau. Vis dėlto jaučiu, kad ten su el. motoriuku kas nors blogai, bo jau garsas toks, kad rodos lyg aš ją kankinčiau versdama siūti. Varžtų atsukti neįstengiau, tai niekur giliau ir neįlindau. Matyt teks susitaikyti su tuo, kad mano mašinytei jau galas . Gal ten kas surūdijo? Jai jau kažkur virš 15 metų. Na, gerai, žiūrim į priekį, - tai kokios siuvimo mašinos dabar yra neblogos? Man taip tik į savaitę vienam kitam kartui ką nors atlenkti, susiūti ar užuolaidas kokias pasisiūti ir kad galus apmėtyti mokėtų.
QUOTE(Dosikas @ 2006 11 06, 15:35)
Dėkavoju, tau, Sraige, nors tu mane išgirdai . Viską patikrinau, kaip tavo buvo surašyta: kojelė per daug nesitabaluoja, dantukai neatsipalaidavę, siūlo įtempimas reguliuojasi norm. *****, tik nežinau, kur ten tą alyvą pilti, tai nieko ir nesutepinėjau. Vis dėlto jaučiu, kad ten su el. motoriuku kas nors blogai, bo jau garsas toks, kad rodos lyg aš ją kankinčiau versdama siūti. Varžtų atsukti neįstengiau, tai niekur giliau ir neįlindau. Matyt teks susitaikyti su tuo, kad mano mašinytei jau galas . Gal ten kas surūdijo? Jai jau kažkur virš 15 metų. Na, gerai, žiūrim į priekį, - tai kokios siuvimo mašinos dabar yra neblogos? Man taip tik į savaitę vienam kitam kartui ką nors atlenkti, susiūti ar užuolaidas kokias pasisiūti ir kad galus apmėtyti mokėtų.
Jei sunkiai suka motoriukas, tai gali buti siulo prisivynioje kur nors, buna koki siula pagauna ir susuka ten kur nors viduje.Aisku, jei netepta, tai gal ir surudijo, jei dregnai kur buvo. O ratas, sukant ranka, prasisuka lengvai, ar irgi sunkiai? Tepti reikia visas judancias dalis ir yra specialios skylutes kur reikia pilti tepala. Motoriukas, kiek man zinoma, kai jau sugenda, tai ne krust - tylu ,ramu. Gali buti kad tau reikia keisti dirza, kuris eina nuo motoriuko, jis prabuksuoja.
Tai va, rankiniu būdu sukant ratą, kažkurį laiką sukasi gerai, o po to vienoje vietoje pajaučiau lyg kažkas strigtų, sunkiau prasisuka, lyg trintis padidėja ir garsas toks brūkšt būna. Matyt čia ir bus bėda - su dirželiu kas nors. O kaip iki jo prieit? Ten visi varžtai įgilinti kelis cm, net neįsivaizduoju kaip juos atsukt reiktų .
Kokia pas tave masina? Ieskok, pirmiausia kaip nusiima virsus arba ta kaire dalis, apacia turi nusiimt, zodziu bandyk nuimti visas isorines korpuso detales, kad galetum pamatyt kas darosi. Tada sutepti galesi, gal ir pades. Gali buti, kad pati ir nenuardysi visko, kad pasiekti dirzeli, tada jau galvok apie meistra.Bet pirmiausia isitikink, ar tikrai dirzelis, tau reikia pirmiausia sutepti visas judancias dalis, visus sujungimus, nebijok daugiau to tepalo papilt, prasiuk gerai po to, vel sutepk. Gal pades.
Papildyta:
Jo, reikia ten ilgo atsuktuvo, dazniausiai kryzminis buna.
Papildyta:
Jo, reikia ten ilgo atsuktuvo, dazniausiai kryzminis buna.