QUOTE(tokom @ 2006 04 07, 12:07)
Tai ar kasnors įsigijote overloką? Ir aš užsimaniau baisiai jo prašysiu vyro, kad gimimo dienos proga man padovanotų, bet tik nežinau kokį prisikaičiau įvairių nuomonių, dabar būtų smagu sužinoti, neseniai įsigijusiųjų nuomonės
Turiu kinišką overloką, kaip čia kažkas pasakojo. Jis yra metaliniu korpusu. Šis kiniškas variantas yra šimtaprocentinė rusų overloko (siūlių apmėtymomašina) kopija. Taip sakė patyręs siuvimo mašinų ir pverlokų meistras. Nusipirkau ir nesigailiu (o apie siuvimo mašninas bei overlokus aš truputi nusimanau). Tik pačioj pradžioj reikia, kad meistras suderintų.
Papildyta:
QUOTE(Kozete @ 2006 06 29, 17:27)
Turiu seną iš močiutės paveldėtą siuvimo mašiną, siuvo ji normaliai, bet paskutiniu metu kažkaip siūles arba per kietai susiuva, o jei atlaisvini, tai viršutinį siūlą įtempia, o apatinį laisvai siuva. galvoju gal sutepti reikia, tik nežinau kur tepti. Kur reikia pilti alyvą?
Siuvimo mašiną prieš tepant reikia išvalyti. Su šepetėliu kruopščiai iškrapštyti visas dulkes. Valoma nuo viršaus i apacią, o tepama nuo apačios į viršų. pakanka įlašinti po vieną lašiuką alyvos į kiekviena tam skirtą "akutę". Patarimas Jei padauginote alyvos, tegu siuv. maš. kelias valandas sutepta pastovi. Tada perteklių tiesiog nuvalyk skudurėliu. PO SUTEPIMO SIUTI GERIAU PRADĖTI ANT NEREIKALINGO AUDINIO SKIAUTĖS. Jei poto ji ir toliau blogai siūs rekomenduočiau parodyti meistrui, jis suderins ir senoji mašinytė siūs neprasčiau už naują.
Pati turiu Podolsk siuvimo mašina. Jai kokių 20metelių, o siuva puikiai.