Ir aš nusprendžiau išbandyti sulčiaspaudę lėtaeigę. Įdomu kiek išspaudų yra normalu sultyse, nes aš spaudžiau iš burokėlių ir morkų, tai labai daug išspaudų buvo sultyse. Vieną stiklinę perkošiau, išspaudžiau likusiais išspaudas, tai jų liko koks geras šaukštas ar du.
O spaudžiant iš burokėlių buvo labai daug putų.
Aprašyme buvo parašyta, kad galima išplauti tiesiog pilant vandenį į veikiantį aparatą, bet niekas taip neišsivalė, net išspaudos visos iki galo neišėjo, teko krapštyti lauk. O tinklelį su specialiu šepetėliu teko gerai pašveisti po 0,6l pagamintų sulčių. Ar tai normalu, ar čia glai būti defektinė prekė?
QUOTE(Monstar @ 2015 11 20, 20:49)
Ir aš nusprendžiau išbandyti sulčiaspaudę lėtaeigę. Įdomu kiek išspaudų yra normalu sultyse, nes aš spaudžiau iš burokėlių ir morkų, tai labai daug išspaudų buvo sultyse. Vieną stiklinę perkošiau, išspaudžiau likusiais išspaudas, tai jų liko koks geras šaukštas ar du.
O spaudžiant iš burokėlių buvo labai daug putų.
Aprašyme buvo parašyta, kad galima išplauti tiesiog pilant vandenį į veikiantį aparatą, bet niekas taip neišsivalė, net išspaudos visos iki galo neišėjo, teko krapštyti lauk. O tinklelį su specialiu šepetėliu teko gerai pašveisti po 0,6l pagamintų sulčių. Ar tai normalu, ar čia glai būti defektinė prekė?
O spaudžiant iš burokėlių buvo labai daug putų.
Aprašyme buvo parašyta, kad galima išplauti tiesiog pilant vandenį į veikiantį aparatą, bet niekas taip neišsivalė, net išspaudos visos iki galo neišėjo, teko krapštyti lauk. O tinklelį su specialiu šepetėliu teko gerai pašveisti po 0,6l pagamintų sulčių. Ar tai normalu, ar čia glai būti defektinė prekė?
Turėjome Kuvings seniai pirktą, tai sunkiai atlaikė mūsų kiekius kietų daržovių - morkų, burokėlių - nukeldavo dangtelį. Vargome su ja keletą metų. Paskui bandėme Hurom - per silpnas variklis, strigdavo dažniau nei Kuvings. Išspaudose dagokai sulčių ir sultyse išspaudų. Kuvingse irgi panašiai.
Planavome pirkti Angel, bet vis tik sustabdė kaina - pirkome Horizontalią Tribest Green star. Kol kas esame labai patenkinti. Išspaudžia labai sausai, sultyse išspaudų labai mažai - per sietelį perkošiame ir lieka visai beišspaudų.
Kažkas klausė dėl saldžių sulčių, tai su šia sulčiaspaude jos tokios ir yra. Man sunkiai tikėtina, kad nuo sulčiaspaudės gali priklausyti skonis, bet panašu, kad taip gali būti.
Kadangi turime dar neseniai, tai kažko išsamiau papasakoti negaliu. Minkštų vaisių nespaudėme kol kas.
Jei kam nors bus įdomu, galėsiu vėliau papasakoti, kai sekasi.
Ai, dar kokie minusai - reikia spausti daržoves, kai vertikalios sugraužia pačios, plovimas truputį ilgiau užtrunka ir didelis griozdas
Dėl išplovimo pilant vandenį, tai ko gero marketinginis triukas - nei kuvings nei hurom taip neišsiplaudavo.
Sietelį reikia pašveisti, nepeiklausomai nuo sulčių kiekio
Sveikos, šeimininkutės
Tėtis siūlo mamai nupirkt sulčiaspaudę Kalėdoms. Visiškai virtuvės pagalbiniuose prietaisuose nieko nenusimanau, bet kažkaip labai abejoju ar už kokius 60 eur įmanoma kam nors tikusią sulčiaspaudę nupirkti. Mama spaudžia dažniausiai obuolius, morkas ir pan. Apelsinų sulčių jie nelabai gertų Gal patartumėt kas? Ar būtų pinigai išmesti į balą, o gal nedažnam naudojimui jos visai pusė velnio daiktas?
Tėtis siūlo mamai nupirkt sulčiaspaudę Kalėdoms. Visiškai virtuvės pagalbiniuose prietaisuose nieko nenusimanau, bet kažkaip labai abejoju ar už kokius 60 eur įmanoma kam nors tikusią sulčiaspaudę nupirkti. Mama spaudžia dažniausiai obuolius, morkas ir pan. Apelsinų sulčių jie nelabai gertų Gal patartumėt kas? Ar būtų pinigai išmesti į balą, o gal nedažnam naudojimui jos visai pusė velnio daiktas?
QUOTE(Ajavi @ 2015 10 20, 09:39)
noriu pasidalinti savo patirtimi del sulciaspaudziu. Seimoje labai megstam morku sultis. Kas ryta sunkemes jas su sulciaspaude Philips HR1840/80. Sultis gaunasi labai saldzios, net lupti morku nereikia. Nusipirkome sulciaspaude Hurom-nuostabi sulciaspaude, jokiu priekaistu, bet morku sultis karcios. Tada pameginau pas mama su moulinex - sultys karcios, pas seseri su dar kazkokia kitokia sulciaspaude-karcios. Mano Philips HR 1840/80 sugedo. Philipsas jos nebetaiso nes ji isimta is apyvartos ir nera detaliu. Noriu savo rytiniu saldziu morku sulciu nesumaisytu su jokiais obuoliais ar burokeliais. Gal kas turite sulciaspaude, kuri sunkia saldzias morku sultis ir kuria dar imanoma gauti nusipirkti?
jums pasisikeke, turit sulciaspaude su užslėptu cukraus kraneliu
QUOTE(Sense @ 2015 10 20, 10:36)
Visad maniau,kad saldumas nuo pacios morkos priklauso.
Sveikos,
Gal kas žinote kuo skiriasi realiai KUVINGS NS nuo KUVINGS B6000 modelio. Galvoju ar verta investuoti papildomus pinigus į brangesnę. Man realiai reikia tik kad gerai spaustų morkas, obuolius ir kt. vaisius bei uogas (riešutų manau kad nelabai spausiu, bet manau jos tinka ir tam jei pamirkai?)
Kiek žiūriu internete skirtinguose puslapiuose skirtingai surašyta ir jau nebesusigaudau kuo jos skiriasi.
1. Kaip suprantu padavimo anga didesnė kuvings b6000, kokio dydžio anga yra NS modelyje? Neradau info.
2. Ar yra kažkokie pridedami papildomi priedai kurių nebūna prie KUVINGS NS?
3. Ar indų talpos nėra per mažos, ar abiejuose modeliuose vienodos?
4. Ir kaip reguliuojasi tas tirštumas? Ar reikalingi tam kažkokie papildomi priedai?
Ar visgi patartumėt HUROM HE geriau? Kiti modeliai man jau per brangūs
Norėčiau tilpti iki 300eurų ribos, bet jeigu jau kuvings b6000 daug geresnis tai gal dar ir jį įpirkčiau kažkaip....
Gal kas žinote kuo skiriasi realiai KUVINGS NS nuo KUVINGS B6000 modelio. Galvoju ar verta investuoti papildomus pinigus į brangesnę. Man realiai reikia tik kad gerai spaustų morkas, obuolius ir kt. vaisius bei uogas (riešutų manau kad nelabai spausiu, bet manau jos tinka ir tam jei pamirkai?)
Kiek žiūriu internete skirtinguose puslapiuose skirtingai surašyta ir jau nebesusigaudau kuo jos skiriasi.
1. Kaip suprantu padavimo anga didesnė kuvings b6000, kokio dydžio anga yra NS modelyje? Neradau info.
2. Ar yra kažkokie pridedami papildomi priedai kurių nebūna prie KUVINGS NS?
3. Ar indų talpos nėra per mažos, ar abiejuose modeliuose vienodos?
4. Ir kaip reguliuojasi tas tirštumas? Ar reikalingi tam kažkokie papildomi priedai?
Ar visgi patartumėt HUROM HE geriau? Kiti modeliai man jau per brangūs
Norėčiau tilpti iki 300eurų ribos, bet jeigu jau kuvings b6000 daug geresnis tai gal dar ir jį įpirkčiau kažkaip....
QUOTE(eamye @ 2016 01 05, 15:50)
Norėčiau tilpti iki 300eurų ribos, bet jeigu jau kuvings b6000 daug geresnis tai gal dar ir jį įpirkčiau kažkaip....
O cooksence nežiūrėjote? Turi kažkokį priedą tarkavimui. Kaina nebloga.
Aš asmeniškai nusivyliau tiek kuvings tiek hurom. Jei pirkčiau vertikalią, tai ko gero imčiau cooksence.
Spaudžia jos visos panašiai. Mes naudojame itin daug - spaudžiam kasdien, daug kietų daržovių, dabar dar želmenis pradėjome, tai lūkesčių nepateisino nei viena. Spaudžiant mažiau, ko gero bet kuri gerai
QUOTE(rarity @ 2016 01 05, 16:52)
O cooksence nežiūrėjote? Turi kažkokį priedą tarkavimui. Kaina nebloga.
Aš asmeniškai nusivyliau tiek kuvings tiek hurom. Jei pirkčiau vertikalią, tai ko gero imčiau cooksence.
Spaudžia jos visos panašiai. Mes naudojame itin daug - spaudžiam kasdien, daug kietų daržovių, dabar dar želmenis pradėjome, tai lūkesčių nepateisino nei viena. Spaudžiant mažiau, ko gero bet kuri gerai
Aš asmeniškai nusivyliau tiek kuvings tiek hurom. Jei pirkčiau vertikalią, tai ko gero imčiau cooksence.
Spaudžia jos visos panašiai. Mes naudojame itin daug - spaudžiam kasdien, daug kietų daržovių, dabar dar želmenis pradėjome, tai lūkesčių nepateisino nei viena. Spaudžiant mažiau, ko gero bet kuri gerai
Cooksence hd 8801 ziurejau, seip kaina panasi kaip ir kuvings, tik paziurejau pagal parametrus kad variklio galingumas mazesnis ir apsisukimu sk. mazesnis nei kuvings, tai gal delto leciau spaudzia? Nors aisku labai daug esmes tai manau nesudaro. Nespausim tu sulciu kibirais:)
Tiek kad kuvings lyg 10 metu varikliui garantija duoda jei neklystu, del tu priezasciu ir buvau apsistojus prie kuvings... Bet permastysiu dar, video apie ja daugiau paziuresiu:)
QUOTE(eamye @ 2016 01 05, 21:44)
Cooksence hd 8801 ziurejau, seip kaina panasi kaip ir kuvings, tik paziurejau pagal parametrus kad variklio galingumas mazesnis ir apsisukimu sk. mazesnis nei kuvings, tai gal delto leciau spaudzia? Nors aisku labai daug esmes tai manau nesudaro. Nespausim tu sulciu kibirais:)
Tiek kad kuvings lyg 10 metu varikliui garantija duoda jei neklystu, del tu priezasciu ir buvau apsistojus prie kuvings... Bet permastysiu dar, video apie ja daugiau paziuresiu:)
Tiek kad kuvings lyg 10 metu varikliui garantija duoda jei neklystu, del tu priezasciu ir buvau apsistojus prie kuvings... Bet permastysiu dar, video apie ja daugiau paziuresiu:)
Kad apsisukimų skaičius mažesnis, tai gerai. O galingumas gal nelabai gerai - huromo, kur buvome nusipirkę, tai buvo per mažas - strigdavo. 150w mažai
Cooksence - 200w. Kai demonstravo mums ją, tai lyg ir nestrigo.
QUOTE(rarity @ 2016 01 05, 19:55)
Kad apsisukimų skaičius mažesnis, tai gerai. O galingumas gal nelabai gerai - huromo, kur buvome nusipirkę, tai buvo per mažas - strigdavo. 150w mažai
Cooksence - 200w. Kai demonstravo mums ją, tai lyg ir nestrigo.
Cooksence - 200w. Kai demonstravo mums ją, tai lyg ir nestrigo.
Kaip suprantu Cooksence tai tas pats kas Zyle...? Nors ten sietelio spalva skiriasi, bet kažin kokybė ir medžiagos tos pačios realiai ar ne....
Taip žiūriu kad Hurom tikrai tik 150W, tai tikrai atkrenta jau šitas variantas.
Tada lieka spresti tarp Kuvings ir Cooksence kolkas
Kuvings galingesnė -240W (bet 80aps/min), o Cooksence 200W (47aps/min) ir turi priedą smulkinimui.
Bet žinoma kai apsisukimų mažiau tai ir tas galingumas mažesnis turbūt nieko tokio dėl Cooksence.
O kaina kiek žiūriu abiejų vienoda beveik.
Bent jau mažiau variantų apsisprendimui liko
Prieš porą metų teko domėtis sulčiaspaudėm, įsigyta Kuvings NS 950, yra tam tikros patirties, gal kažkam bus naudinga.
1. Visokios zylės ir jų pusseserės prieš Kuvings - pigios plasmasiaškės. Nieko nenoriu įžeisti, tiesiog taip yra.
2. Naujesnis modelis 6000 skiriasi ne tik anga, bet, (kas svarbiau) - našumu - 60 aps./min vs 80. Realiai, bet ką spaudžiant (morkos, kopūstai, apelsinai, pomidorai) ir 80 mažoka, nes tenka daryti pauzes, kol "suvirškina", kas įdėta. Per tą laiką puikiausiai spėju smulkinti tiek pomidorus, tiek apelsinus (tiems dar ir sėkliukes išimu, sietelis padėkoja), tiek bet ką kita. Morkas nepatingiu pamerkti vandeny porai valandų, ypač pavasariop - tam irgi reikia smulkinti. Žodžiu, niekaip neįsivaizduoju didelės angos pliusų. Strigimų spaudžiant morkas buvo keli atvejai, bet greitai atsirado patirtis ir jų neliko.
Dėl našumo - su 80 aps./min per pusvalandį išspaudžiu 6-7 l pomidorų, apie 1,5 l morkų/kopūstų. Turint 60, bus apie 30% mažiau, kas nėra esminis skirtumas, bet kam mokėti brangiau už blogesnį rezultatą?
Žodžiu, jei kainos nestipriai skiriasi - tik Kuvings (arba Hurom, nors šito liesti neteko). Labiau gal reikėtų svarstyti, vertikalus vs horizontalus sraigtas, nes technologija labiau apsprendžia sulčių kokybę.
Jei kainos skiriasi ženkliai - tada jau pagal galimybes.
1. Visokios zylės ir jų pusseserės prieš Kuvings - pigios plasmasiaškės. Nieko nenoriu įžeisti, tiesiog taip yra.
2. Naujesnis modelis 6000 skiriasi ne tik anga, bet, (kas svarbiau) - našumu - 60 aps./min vs 80. Realiai, bet ką spaudžiant (morkos, kopūstai, apelsinai, pomidorai) ir 80 mažoka, nes tenka daryti pauzes, kol "suvirškina", kas įdėta. Per tą laiką puikiausiai spėju smulkinti tiek pomidorus, tiek apelsinus (tiems dar ir sėkliukes išimu, sietelis padėkoja), tiek bet ką kita. Morkas nepatingiu pamerkti vandeny porai valandų, ypač pavasariop - tam irgi reikia smulkinti. Žodžiu, niekaip neįsivaizduoju didelės angos pliusų. Strigimų spaudžiant morkas buvo keli atvejai, bet greitai atsirado patirtis ir jų neliko.
Dėl našumo - su 80 aps./min per pusvalandį išspaudžiu 6-7 l pomidorų, apie 1,5 l morkų/kopūstų. Turint 60, bus apie 30% mažiau, kas nėra esminis skirtumas, bet kam mokėti brangiau už blogesnį rezultatą?
Žodžiu, jei kainos nestipriai skiriasi - tik Kuvings (arba Hurom, nors šito liesti neteko). Labiau gal reikėtų svarstyti, vertikalus vs horizontalus sraigtas, nes technologija labiau apsprendžia sulčių kokybę.
Jei kainos skiriasi ženkliai - tada jau pagal galimybes.
QUOTE(eamye @ 2016 01 06, 10:31)
Kaip suprantu Cooksence tai tas pats kas Zyle...? Nors ten sietelio spalva skiriasi, bet kažin kokybė ir medžiagos tos pačios realiai ar ne....
Taip žiūriu kad Hurom tikrai tik 150W, tai tikrai atkrenta jau šitas variantas.
Tada lieka spresti tarp Kuvings ir Cooksence kolkas
Kuvings galingesnė -240W (bet 80aps/min), o Cooksence 200W (47aps/min) ir turi priedą smulkinimui.
Bet žinoma kai apsisukimų mažiau tai ir tas galingumas mažesnis turbūt nieko tokio dėl Cooksence.
O kaina kiek žiūriu abiejų vienoda beveik.
Bent jau mažiau variantų apsisprendimui liko
Taip žiūriu kad Hurom tikrai tik 150W, tai tikrai atkrenta jau šitas variantas.
Tada lieka spresti tarp Kuvings ir Cooksence kolkas
Kuvings galingesnė -240W (bet 80aps/min), o Cooksence 200W (47aps/min) ir turi priedą smulkinimui.
Bet žinoma kai apsisukimų mažiau tai ir tas galingumas mažesnis turbūt nieko tokio dėl Cooksence.
O kaina kiek žiūriu abiejų vienoda beveik.
Bent jau mažiau variantų apsisprendimui liko
QUOTE(rarity @ 2016 01 05, 16:52)
O cooksence nežiūrėjote? Turi kažkokį priedą tarkavimui. Kaina nebloga.
Aš asmeniškai nusivyliau tiek kuvings tiek hurom. Jei pirkčiau vertikalią, tai ko gero imčiau cooksence.
Spaudžia jos visos panašiai. Mes naudojame itin daug - spaudžiam kasdien, daug kietų daržovių, dabar dar želmenis pradėjome, tai lūkesčių nepateisino nei viena. Spaudžiant mažiau, ko gero bet kuri gerai
Aš asmeniškai nusivyliau tiek kuvings tiek hurom. Jei pirkčiau vertikalią, tai ko gero imčiau cooksence.
Spaudžia jos visos panašiai. Mes naudojame itin daug - spaudžiam kasdien, daug kietų daržovių, dabar dar želmenis pradėjome, tai lūkesčių nepateisino nei viena. Spaudžiant mažiau, ko gero bet kuri gerai
O jūs kokią turite? Ir ar seniai jau naudojate jei nepaslaptis? Cooksence kaip suprantu neturėjot?
Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2016 01 06, 10:35)
Prieš porą metų teko domėtis sulčiaspaudėm, įsigyta Kuvings NS 950, yra tam tikros patirties, gal kažkam bus naudinga.
1. Visokios zylės ir jų pusseserės prieš Kuvings - pigios plasmasiaškės. Nieko nenoriu įžeisti, tiesiog taip yra.
2. Naujesnis modelis 6000 skiriasi ne tik anga, bet, (kas svarbiau) - našumu - 60 aps./min vs 80. Realiai, bet ką spaudžiant (morkos, kopūstai, apelsinai, pomidorai) ir 80 mažoka, nes tenka daryti pauzes, kol "suvirškina", kas įdėta. Per tą laiką puikiausiai spėju smulkinti tiek pomidorus, tiek apelsinus (tiems dar ir sėkliukes išimu, sietelis padėkoja), tiek bet ką kita. Morkas nepatingiu pamerkti vandeny porai valandų, ypač pavasariop - tam irgi reikia smulkinti. Žodžiu, niekaip neįsivaizduoju didelės angos pliusų. Strigimų spaudžiant morkas buvo keli atvejai, bet greitai atsirado patirtis ir jų neliko.
Dėl našumo - su 80 aps./min per pusvalandį išspaudžiu 6-7 l pomidorų, apie 1,5 l morkų/kopūstų. Turint 60, bus apie 30% mažiau, kas nėra esminis skirtumas, bet kam mokėti brangiau už blogesnį rezultatą?
Žodžiu, jei kainos nestipriai skiriasi - tik Kuvings (arba Hurom, nors šito liesti neteko). Labiau gal reikėtų svarstyti, vertikalus vs horizontalus sraigtas, nes technologija labiau apsprendžia sulčių kokybę.
Jei kainos skiriasi ženkliai - tada jau pagal galimybes.
1. Visokios zylės ir jų pusseserės prieš Kuvings - pigios plasmasiaškės. Nieko nenoriu įžeisti, tiesiog taip yra.
2. Naujesnis modelis 6000 skiriasi ne tik anga, bet, (kas svarbiau) - našumu - 60 aps./min vs 80. Realiai, bet ką spaudžiant (morkos, kopūstai, apelsinai, pomidorai) ir 80 mažoka, nes tenka daryti pauzes, kol "suvirškina", kas įdėta. Per tą laiką puikiausiai spėju smulkinti tiek pomidorus, tiek apelsinus (tiems dar ir sėkliukes išimu, sietelis padėkoja), tiek bet ką kita. Morkas nepatingiu pamerkti vandeny porai valandų, ypač pavasariop - tam irgi reikia smulkinti. Žodžiu, niekaip neįsivaizduoju didelės angos pliusų. Strigimų spaudžiant morkas buvo keli atvejai, bet greitai atsirado patirtis ir jų neliko.
Dėl našumo - su 80 aps./min per pusvalandį išspaudžiu 6-7 l pomidorų, apie 1,5 l morkų/kopūstų. Turint 60, bus apie 30% mažiau, kas nėra esminis skirtumas, bet kam mokėti brangiau už blogesnį rezultatą?
Žodžiu, jei kainos nestipriai skiriasi - tik Kuvings (arba Hurom, nors šito liesti neteko). Labiau gal reikėtų svarstyti, vertikalus vs horizontalus sraigtas, nes technologija labiau apsprendžia sulčių kokybę.
Jei kainos skiriasi ženkliai - tada jau pagal galimybes.
Dėkui, visų nuomonės yra labai gerai, ypač iš patirties
QUOTE(eamye @ 2016 01 07, 15:33)
O jūs kokią turite? Ir ar seniai jau naudojate jei nepaslaptis? Cooksence kaip suprantu neturėjot?
Papildyta:
Dėkui, visų nuomonės yra labai gerai, ypač iš patirties
Papildyta:
Dėkui, visų nuomonės yra labai gerai, ypač iš patirties
Prieš keletą metų pirkome kuvings, naudojome nemažai. Su minkštais vaisiais viskas buvo puiku, bet su morkomis, burokėliais turėjome problemų - nukeldavo dangtelį, kartais jis užstrigdavo. Kai jau nebegalėjome kentėti, nutarėme pirkti kažką kitokio. Pirmiausiai galvojome apie angel. Bet kaina truputėlį kanda. Bandėme cooksence, viskas atrodė neblogai, bet pasirinkome hurom. Naujausią, geriausią. Deja, ji nuvylė - strigo su kas antru gabalėliu daržovių - morkų, burokėlių. Ir išspaudos likdavo šlapios. Tiesa, pliusas labai lengvas ardymas.
Vėliau pasitaikė proga pasikeisti į horizontalią, dviem sraigtais Tribest Greenstar. Spaudžia itin gerai - sausai, sultyse nelieka tirščių. Minusai - reikia stipriai spausti daržoves, kai vertikaliose to daryti nereikia. Dar vienas minusas ardymas ir plovimas - daug detalių, kur kas daugiau žaidimo nei būdavo su hurom ar kuvings. Be to, ji didelė ir sunki - jei virtuvė maža, bus bėdos Naudojame keletą mėnesių. Kuvings turėjome kelerius metus.
Tai tokie įspūdžiai.
Jei reikėtų rinktis iš naujo - pasirinktume tą pačią horizontalią.
Dėl apsukų skaičiaus - kuo jų mažiau, tuo geriau. Ne veltui jos lėtaeigėmis vadinamos Net čia, temoje yra apie tai rasyta.