Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2013 04 29, 09:35)
Dėkui, kas pastebėjot mano nuotrauką. Į murzinumą aš žiūrėjau kažkaip kitaip, nesiekiau švarios nuotraukos, juk vaikai laimingi ir murzini, tik pritariu, gal tos bandelės ir trūksta rankytėj... O gal tą patį murzinumą reikėjo kitaip parodyti...?

Tu žinojai istoriją ir matei foto per tą prizmę. Žiūrovas gi mato tik foto ir iš jos turėtų perskaityti istoriją. Šiuo atveju tiesiog murzina mergaitė. Kodėl ji murzina? Kas įvyko? To nuotraukoje nesimato. Nėra pasakojimo. Jei pvz. būtų stalas, pritrupinta bandelės, dar gabalas rankoje, tada būtų istorija.
Per daug vaiko kadre smile.gif
Žiūrėk, Tynkos kadre vaiko mažai ir tas pats ne fokuse, bet yra istorija. Šita nuotrauka aš tikiu, o taviške netikiu smile.gif
Kažkada man panašią pastabą davė Simona (man atrodo blush2.gif ) ir man ji labai įstrigo. Yra nuotraukų, kurios bus beprotiškai mielos mamai, bet ne visada suprantamos pašaliniam žiūrovui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 29 balandžio 2013 - 10:26
Šiandien labai norėjau pasidžiaugti, kad tiek šaunių vaikų nuotraukų yra žaidime/konkurse "VAIKAI", kad fotografuojate, tobulėjate ir pildote šeimos albumus ir smagiomis ir rimtomis akimirkomis, kad nebijote klysti ir bandyti! wub.gif
Taip pat noriu priminti, kad liko tik kelios dienelės iki jo pabaigos...Labai laukiu visų!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 29 balandžio 2013 - 10:24
Aš galvoju, gal dar nepasiekiau tokio lygio, kad man fiksuotas objektyvas gautų daugiau pliusų prieš zoomą biggrin.gif
Kažkaip širdis linksta prie to 24-70 arba yra 17-75, berods. Bet 17-75mm lyg ir f 2,8-4.
Na bet kaina sigmos 24-70 F2.8 didoka. Tai ir galvoju, ar verta... Apie 2700 lt jis, man rods.
Su 85mm iš vis niekur netilpčiau, jaučiu...
Atsakyti
Man tai paties zumo funkcijos realiai nelabai reikia.. jau įpratau zuminti kojomis smile.gif man svarbiau, kad būtų platesnis kampas g.gif už tai labiau linkstu prie 35mm.. g.gif
Atsakyti
Iš pradžių man zoomo labai trūko, dabar jau nebe, tik keisčiau 50 į 35 dėl platesnio kampo ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

5 ND 1 dalis pakartotinai

AUTO

user posted image

DEBESĖLIS

user posted image

RANKINIS

user posted image
Atsakyti
Gal kas turi parduoti naudotą, bet tvarkingą Canon 50mm F1.8 ??;]
Rašykit asmeniškai jei kas turit ir nenaudojat biggrin.gif
Atsakyti
Saldi_akimirka, tarp pirmos ir antros tai dzin,kad skirtumas nesimato, bet ir rankinis mėlynuoja mirksiukas.gif

50 ant FF super, į nieką nebekeisčiau jau biggrin.gif Dabar noriu tik plačiakampio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 29 balandžio 2013 - 18:57
QUOTE(Afrė @ 2013 04 29, 18:57)
Saldi_akimirka, tarp pirmos ir antros tai dzin,kad skirtumas nesimato, bet ir rankinis mėlynuoja mirksiukas.gif

50 ant FF super, į nieką nebekeisčiau jau biggrin.gif Dabar noriu tik plačiakampio ax.gif

o mane 50 ant FF erzina kad is arti veidus iskraipo...
Atsakyti
Merginos padekit, zinau,kad turim eksperciu techniniais klausimais.
kokia beda galetu buti, jei f1.4 objektyvas fotkina tamsiau, nei f2.8 tom paciom salygom??
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2013 04 29, 20:33)
Merginos padekit, zinau,kad turim eksperciu techniniais klausimais.
kokia beda galetu buti, jei f1.4 objektyvas fotkina tamsiau, nei f2.8 tom paciom salygom??

o tai nustatymai kokie?smile.gif imesk foto pavyzdzius su nustatymais. netikiu, kad obj kaltas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Užmirstuole @ 2013 04 29, 20:28)
o mane 50 ant FF erzina kad is arti veidus iskraipo...

PVZ gal galima? Nes su tuo nesusidūriau ax.gif Pas mane Nikkor obj. 50mm f/1.4G AF-S.

Lunameja,o visus nustatymus sužiūrėjai? pvz?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 29 balandžio 2013 - 19:39