Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Just. Marcinkevičius . Trieilis iš "Rudeninės puokštės Vilniui"

"ĮSIMYLĖJĘS
KATEDROS AIKŠTĖJE
PAVASARĮ SAPNUOJA"

Labai faina tema paskelbta thumbup.gif Nu noris fotkint ir fotkint smile.gif O kas rezultate gaunasi, tas gaunasi... (nepritempta, turėjau galvoj šį trieilį, kai fotkinau biggrin.gif )

user posted image

Atsakyti
Nesupykit, kad nekomentuoju darbų skirtų mano konkursui. Nenoriu iš anksto savo komentarais parodyti savo simpatijų ir mažesnių simpatijų. Kai pasibaigs, pakomentuosiu po truputį. Ačiū, kad dalyvaujate! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 04 26, 09:57)
Just. Marcinkevičius . Trieilis iš "Rudeninės puokštės Vilniui"

"ĮSIMYLĖJĘS
KATEDROS AIKŠTĖJE
PAVASARĮ SAPNUOJA"

Labai faina tema paskelbta thumbup.gif Nu noris fotkint ir fotkint smile.gif O kas rezultate gaunasi, tas gaunasi... (nepritempta, turėjau galvoj šį trieilį, kai fotkinau biggrin.gif )

Kompoziciskai na labai nekaip.sad.gif
Kolonos masyvios ir baltos ne tik prispaudzia mazyti isimylejeli, bet ir kazkokiu tikslu dalina kadra pusiau.Zmogutis toks mazas, kad man, ziurovui, neaisku-ar tikrai isimylejes, ar siaip prisedo parukyti.Neakcentuoti esminiai dalykai sioje foto.Taigi nematau cia nei svajingo isimylejelio, nei pavasario laukimo, nei Katedros aikstes "pagalbos", ta pasakojant.
Atsakyti
skaudi ta masyvi kolona tiesiai už svajoklio nugaros ir iš arčiau norisi svajoklio mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, susirinkau citatas ir pameciau. Et...
Dziaugiuosi, butu idomu pamatyti. Tiesa, pati nelabai aiskinausi, kaip Flickre i draugus isiprasyti. Apemus lengva melancholija ir apatija, gal veliau.
Saldi akimirka, ta puodelio atitraukima isivaizdavau kiek zaismingesni, bet lai tai buna mano isivaizdavimai. Uz pirmaji varianta surinkai reikiamus +, gal net > ju, tad galejai elgtis kaip tinkama. Man nemaiso, kad emeisi 5ND. WB eksperte nesijauciu, bet jei tai butu mano bandymas, abejociau del jo. Gal zodi tars kas nors is gerai nusimananciu. Sekmes.
Mamagute verta rankos paspaudimo vien uz aktyvuma. Nors bandymai manes asm. neuzkabino. Nei vienos, nei kitos foto neisivaizduociau kaip pateiktu eiliu iliustracijos, tarkim, kokiame poezijos almanache. Stai Alabamos - dar ir kaip isivaizduociau, ziurint i jos foto man skamba pacituotos eilutes. Gal tik mergaite truputi aprengti noretusi, bet tai subjektyvu, tokias mintis gali padiktuoti kad ir prigimtine salcmiryste smile.gif Mamagutes Romeo man kazkodel ikyriai asociavosi su "Biplanais", su Martinaiciu - niekaip. Nors ir nesu linkusi i tiesmukiskas asociacijas (tikiuosi biggrin.gif ). Butent del tiesmukiskumo (stai jums Katedra, stai ir tariamas isimylejelis smile.gif ) nesuzavejo ir antrasis bandymas. Yra suminetos detales (del sapnuose nugrimzdusio isimylejelio noretusi gincytis - neitikina), bet eiles neskamba. Sutinku ir su Alabamos bei Delicious pastabomis, tad ne nemeginsiu ju pakartoti savais zodziais.
SBO, pauksciai tikrai buvo ispudingiau smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū, mergaitės, už pastabas ir kritiką. smile.gif Deduosi galvon. smile.gif
"Suvarėt" galutinai biggrin.gif Nu gal ir už reikalą smile.gif
Labai norėč į almanachą patekt smile.gif

Atsakyti
Aciu Iks uz pastebejima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 04 26, 13:25)

"Suvarėt" galutinai biggrin.gif Nu gal ir už reikalą smile.gif

už reikalą.
Aš labai norėčiau tos užrašų knygelės ,bet... Nedalyvauju konkurse nes nenoriu banaliai pateikti o gal net pritempti, t.y. pirma paruošti foto o paskui surasti eiles.
Abu tavo variantai buvo taip tiesmukai... O eilėms arba super tiesmukiškumo norisi, arba interpretacijų.

Alabamos pasirinktos eilės nuostabios. Deja, su foto jų nesurišu. Apdirbimo netgi kitokio norisi, per grubus šis variantas. Mergaitės norisi kitaip parodytos, mergaitiškai, netgi su suknele... Bet žinoma, tai tik tai, kaip aš daryčiau. Kiekvienas matom skirtingai, jaučiam skirtingai. Foto pati sau viena su kitokiu apdirbimu tikriausiai patiktų.
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2013 04 25, 22:25)
Nepyk  4u.gif  bet aš neužskaitau sad.gif man negražu, toks įspūdis, kad ką turėjai po ranka, tą ir nufotkinai  ax.gif
Bet ND esmę supratai  smile.gif

Nepykstu, kad negavau užskaitymo. kažkaip šiame namų darbe man bvuo sunkiai suvokti esmę. blush2.gif . pamatyti skirtumą tarp 2 ir 3 kadro. Tik peržiūrėjus daugiau šio namų darbo fotografijų iš archyvo, keliuose man pasimatė kokia yra šio ND prasmė.
Todėl šiuo darbu ir norėjau pasiekti techninį rezultatą. Kaip matau pagal komentarą, tai man pavyko.
pamastysiu apie gerą kompoziciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 04 26, 13:34)
už reikalą.
Aš labai norėčiau tos užrašų knygelės ,bet... Nedalyvauju konkurse nes nenoriu banaliai pateikti o gal net pritempti, t.y. pirma paruošti foto o paskui surasti eiles.
Abu tavo variantai buvo taip tiesmukai... O eilėms arba super tiesmukiškumo norisi, arba interpretacijų.
Alabamos pasirinktos eilės nuostabios. Deja, su foto jų nesurišu.  Apdirbimo netgi kitokio norisi, per grubus šis variantas. Mergaitės norisi kitaip parodytos, mergaitiškai, netgi su suknele... Bet žinoma, tai tik tai, kaip aš daryčiau. Kiekvienas matom skirtingai, jaučiam skirtingai.  Foto pati sau viena su kitokiu apdirbimu tikriausiai patiktų.

Labai tau aciu.

Pabandysiu papasakoti, kaip as matau ir jauciu-
Man jos kuno kalba-embriono poza-gan iskalbinga.Tai ir gynybos nuo isorinio pasaulio ir jaukumo savo pasauleli poza.Nuogumas irgi kalba, suknele man butu banalu, pernelyg tiesmukiska.Lele, svajingas sypsnis-IMHO i eilerascio tema dera ir tinka.Eilerasti yra konfliktas tarp to, kas mergaitem dera(na bent jau tais laikais, kai buvo rasytas) ir ko mergaites nori, apie ka isdrista svajoti, noreti.Tas konfliktas ir siais laikas buna skausmingas, tad norejau parodyti ir poza, ir mimika, ir apdirbimu ta konflikta, ta kova tarp "noriu" ir "nedera"
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2013 04 26, 15:03)
Nuogumas irgi kalba, suknele man butu banalu, pernelyg tiesmukiska

žinau kokie fotografai tau patinka. Man taip pat patinka tokios pusnuogės vaikų foto. Bet paskutiniu metu parodei nemažai iki pusės plikučių vaikų, todėl ir norisi suknelės.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 04 26, 14:07)
žinau kokie fotografai tau patinka. Man taip pat patinka tokios pusnuogės vaikų foto. Bet paskutiniu metu parodei nemažai iki pusės plikučių vaikų, todėl ir norisi suknelės.

Stengiuosi rodyti tiesa nuotraukuose.Man nuogumas yra labai grazus, tyras.As kraupstu, kai paskaitau komentarus po Sally Mann ar Jock Sturges darbais, nekalbant apie Mochorevo darbus.Zmones tarsi pamiso, ir mato purva ten, kur jo nera ir niekada nebuvo.
Man butu techniskai sunku Aniutai uzdeti suknele, ji priestaraus, reks ir priesinsis biggrin.gif

Bet pazadu, bus sukneliu.
Atsakyti