Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

Jei vaikai nėra vyro įvaikinti, tai aišku kad neatsižvelgs. O jei yra įvaikinti, tai jau nebėra skirtumo ar tai jo biologiniai vaikai ar "kitos moters".

Tiesa, nežinau kaip tokiu atveju su išlaikymu priteistu nuo biologinio tėvo - matyt, vis tiek eina, net jei yra įtėvis.
Atsakyti
Suplakėt mix'ą vienoj vietoj. Nebūna teisiškai jokio tėvo ir įtėvio vienu metu. Kad antrasis sutuoktinis galėtų tapt įtėviu, tikrasis tata turi atsisakyti tolimesnių ryšių su savo vaikais (o tai reiškia, kad ir alimentų nebemokės, nes vaikai teisiškai taps "nebe jo", o naujo tatos). Taip, kai kurie "gelbėdamiesi nuo alimentų" sutinka ir su tuo. Bet nebūna įvaikinimo, kol biologinis yra gyvas, turi tėvystės teises ir jų neatsisako. wink.gif

http://www.vaikoteis...utuoktiniu.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 25 birželio 2013 - 14:40
Na, gana logiška, kad, įvaikinant, tėvystės ryšis su biologiniu tėvu (jei toks žinomas) nutraukiamas.

Tik gali būti bėda jei biologinis tėvas nesutinka atsisakyti vaiko, tačiau jo mokami alimentai yra labai maži (kaip suprantu, jei iš vis nemoka, tai galima būtų kreiptis dėl jo tėvystės nutraukymo?).
Atsakyti
asker, kiek tau metu? kiek matau, esi naujokas forume...labai logiskai cia bandai sakotis...stebini mane tokiais klausimeliais...
pakomentuok mano savanaudiska situacija...esu labai savanaude, ziauriai. taip jau gavos , uz abu savo ex daugiau uzdirbau, taigi - turbut daugiau ir reikejo?/teko man islaikyt viską: ir namus, ir vaikus...

db...kiek man reikia prasyti is exo pinigu (JO-t.y.MUSU- vaikui), kai ...jis beveik nedirba..dirba nelegaliai...tikrai spaudzias, ir viska atiduoda...tarkim, duoda 200lt, pasilieka sau 50lt. ziauru, bet taip yr. zodzius, pagal jo padeti - tai aukso pinigai, ir tikrai to neniekinu ir nesisaipau. (zinau, kad yra nnn moteriskiu, kurios pasakys: kas tie 200lt , numesti kaip suniui, davai moki bent ta tradicini 450lt - minimuma...)

taigi, as tuos 200lt pridedu, prie dar vienos keliones, ir mes keliaujam, nes mano padetis per pastar 2-3 metus tikrai buvo/yra finansiskai gera.
ka man daryti? is vis is jo neimti? bet daugelis senbuviu mane protina, kad tuomet gali "gaileti" exo ir "laukti jo finansinio pagerejimo" taip visa gyvenima... pati to bijau. nes esu stipriai kazkada sirgusi Motinos Tereses sindromu. jis tau zinomas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 birželio 2013 - 00:04
given444, nelabai suprantu prie ko čia mano amžius? Jei ką, kol kas dviejų ex neturiu :) tiesa sakant, ir vienos ex dar neturiu, bet čia tokia situacija kad galiu greit turėti, dėl to į šį forumą ir užėjau, norėjau užduoti klausimą, bet, manau, atsakymą ir taip radau. Tiesiog besiskaitant pašiurpau nuo taip atvirai deklaruojamo savanaudiškumo bei tuo pat metu pasipiktinimo kitų (vyrų) savanaudiškumu :)
Kažkaip priminė antro šviežumo eršketą.

Dėl konkrečiai Jūsų situacijos - na, kaip ten vyras gyvena, man nelabai svarbu (vyras turėtų mokėti užsidirbti), man svarbiau kaip gyvena jo vaikai - VISI jo vaikai, nedarant kažkokių išimčių.

Motinos Tereses sindromas man nėra žinomas, bet jei kalbame apie tai kad kartais padėti kitam - na, nelaikau tai liga, kartais tenka ir padėti. Na, ne priešams, tiesa, taigi, pagal analogiją, ex sutuoktiniui (hipotetiniam), ko gero, nepadėčiau. O jos vaikams - turbūt, jei prireiktų. Ne svetimas gi žmogus.
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 26, 10:19)
given444, nelabai suprantu prie ko čia mano amžius? Jei ką, kol kas dviejų ex neturiu smile.gif tiesa sakant, ir vienos ex dar neturiu, bet čia tokia situacija kad galiu greit turėti, dėl to į šį forumą ir užėjau, norėjau užduoti klausimą, bet, manau, atsakymą ir taip radau. Tiesiog besiskaitant pašiurpau nuo taip atvirai deklaruojamo savanaudiškumo bei tuo pat metu pasipiktinimo kitų (vyrų) savanaudiškumu smile.gif
Kažkaip priminė antro šviežumo eršketą.

Dėl konkrečiai Jūsų situacijos - na, kaip ten vyras gyvena, man nelabai svarbu (vyras turėtų mokėti užsidirbti), man svarbiau kaip gyvena jo vaikai - VISI jo vaikai, nedarant kažkokių išimčių.

Motinos Tereses sindromas man nėra žinomas, bet jei kalbame apie tai kad kartais padėti kitam - na, nelaikau tai liga, kartais tenka ir padėti. Na, ne priešams, tiesa, taigi, pagal analogiją, ex sutuoktiniui (hipotetiniam), ko gero, nepadėčiau. O jos vaikams - turbūt, jei prireiktų. Ne svetimas gi žmogus.

ei, bet mes gi apie ta pati smile.gif tegu jis gyvena taip kaip jam pavyksta. o mano vaikai del to, kad tevas juos paliko skurdziau gyvent neprades. bent jau ta pati lygi islaikyt reikia, ir cia jau mano rupestis, pajungiant visas isgales - pirmiausia pati plesysiuos, bet ir tetusio oj kaip nepamirsiu.
antra, kiekvienas vaikas reikalauja ne tik demesio, bet ir materialiniu islaidu. ir vat tetusis turetu pasverti, ar gali prisiimti papildomu vaiku - tiek biologiniu, tiek ne - islaikymui, nenuskriausdamas jau esanciu. nes na jei seimoj gyvenam, planuojam, ar galim turet daugiau vaiku. o jei jau ateinam, randam vaikus, tai pradedam atiminet nuo kitu ir duot naujiems. na nezinau, nezinau. gal ir atsirastu moteriskiu, kurioms gaila svetimu, todel jos su mielu noru nuo savo atims ir jiems padalins smile.gif
Atsakyti
Na, ne visai mes apie tą patį :)

Aš būtent akcentuoju kitus vyro vaikus. Turi pasverti? O jei moteris, pas kurią išėjo, nori turėti savo vaikų su tuo vyru? O jei moteris jau turi vaiką? Ar, pagal moterišką logiką (čia tipo "su vedusiais neprasidėsiu" :) ) vyras prieš įsimylint kitą turi viską rimtai apsvarstyt - ar ji turi vaikų, ar gera jos sveikata (na, kad galva neskaudėtų per dažnai), vėl gi, materialinė padėtis...

O gal jis, taip pasvėrus, ir su Jumis neprasidėtų? :)

O jei vaikas skurdžiau gyvent nepradės, tai tik geriau (taip ir turi būti, nors nežinau, ar visuomet įmanoma, aišku, terminas "skurdžiau" reliatyvus, kam perlai per smulkūs, o kam sriuba per skysta). Tiesiog "mano vaikai skurdžiau negyvens" nėra argumentas drausti vyrui turėti (išlaikyti) kitus vaikus.
Atsakyti
asker, i mano klausima taip ir neatsakei. tai as savanaude ar ne prsydama tu 200lt, nors pati uzsidirbu tarkim virs 3t?
del motinos tereses sindromo. man, pvz, vis tiek rupi mano exai. tai nesvetimi zmones. tai mano vaiku tevai. juk ne su gatveje sutiktu guliausi. todel antrajam exui daznai padedu/tiksliau padedavau, ir ka. is sono ziurint: kas turi daugiau pinigu , tas savanaudis vis tiek ar ne? (tarkim, reikalaudamas to minimumo, nu kad ir 100-200lt mano atveju, ar ne?)

dabar tingiu perrasyti tavo paskutini sakini paskutiniame poste. pats buk tas vyras ir ilisk i ta situacija. sutiksi moteri su 3 vaikais. ar tau kaip vyrui, nebus paskatos plesytis ir dirbt daugiau, kad islaikyt ir savo biologinius ir tuos 3moters vaikus, ar butent taip ir galvosi: aha, mano meile turi 3 naujus vaikus, ka padarysi, nesu mafijozas, tuomet teks ir maniskiams maziau atriekti, ir lai neburba...
kaip pats TU mastytum?

ir dar man keista. kur sioje temoje tu perskaitei "ta baisu atvirai deklruojama savanaudiskuma"? lotuliukas.gif toki matyciasu tuomet, jei exe nedirba, reikalauja! islaikymo ne tik vaikams, bet ir sau, ir tai grindzia tuo, kad jos exas turi daugia pajamu.... vat tokio atvejo as cia nemaciau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 26 birželio 2013 - 17:55
QUOTE(asker @ 2013 06 26, 13:26)
Na, ne visai mes apie tą patį smile.gif

Aš būtent akcentuoju kitus vyro vaikus. Turi pasverti? O jei moteris, pas kurią išėjo, nori turėti savo vaikų su tuo vyru? O jei moteris jau turi vaiką? Ar, pagal moterišką logiką (čia tipo "su vedusiais neprasidėsiu" smile.gif ) vyras prieš įsimylint kitą turi viską rimtai apsvarstyt  - ar ji turi vaikų, ar gera jos sveikata (na, kad galva neskaudėtų per dažnai), vėl gi, materialinė padėtis...

O gal jis, taip pasvėrus, ir su Jumis neprasidėtų? smile.gif

O jei vaikas skurdžiau gyvent nepradės, tai tik geriau (taip ir turi būti, nors nežinau, ar visuomet įmanoma, aišku, terminas "skurdžiau" reliatyvus, kam perlai per smulkūs, o kam sriuba per skysta). Tiesiog "mano vaikai skurdžiau negyvens" nėra argumentas drausti vyrui turėti (išlaikyti) kitus vaikus.

Na dar pasakykit, kad pradedant artimiau bendraut su vyriskiu neapsvarstot tokiu dalyku. aisku, kiek jie lemia - jau kitas kiekvieno asmeninis reikalas, bet manau sulaukus 16+ amziaus visiskai nekreipt i sutikto ir simpatizuojancio vyro praeiti, finansus, isipareigojimus, na nepatikesiu. zinoma, galima daryt prielaidas - va, savo biologiniu rupinasi, islaiko, tai gal ir maniskiam pades. bet tai tik prielaidos, o ir akcenta deciau butent kad padeda, rupinasi, dalyvauja vaiku gyvenime. o ne i finansus. juk ne del pinigu susidedat su vyriskiu, o is meiles smile.gif nebent kitaip, tada jau aisku smile.gif
teisybes delei nutraukiau (tiksliau nebesileidau i artimus) santykius su vyriskiais, kurie, kaip sutapimas, turejo po 3 vaikus. nes na netikiu meile palapinej, ir kad turint dantis bus ir duonos smile.gif nes tam, kad lygiai prisidetu prie bendros buities (ne vaiku poreikiams, bet jau prie kaip seimynos poreikiu) tiems vyrukams butu reikeje stipriai temptis. ir ivertinau, kad na daugiau uzdirbt galimybiu mazai, tiksliau 0; as "nuleist karteles" pragyvenimui tikrai nepasiruosus; islaikyt to naujojo tuo labiau; apiplesti jo vaikus, nes sumos trims tai jau nejuokingos gaunas, vyrai padorus ir ne minimaliai vaikam skiria - paprasta aritmetika.
ir taip, tikiu, kad ir mane daug kas "atmeta" vien del to, kad yra 2 vaikai, kad per mazai ar per daug uzdirbu - na kiekvienas renkas gi wink.gif ir visai nesuku del to galvos.
Atsakyti
vat vat. geri pastebejimai, kad ir ne is dvasingosios puses.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 06 26, 18:54)
asker, i mano klausima taip ir neatsakei. tai as savanaude ar ne prsydama tu 200lt, nors pati uzsidirbu tarkim virs 3t?

given444, man, kaip matematikui, konkretūs skaičiai nėra įdomūs, man svarbu bendri principai, o jie, kaip jau ne kartą rašiau, yra tokie, kad, jei vyras turi ne vieną vaiką, tai privalo rūpintis visais vienodai.

Taigi, jei kalbame apie pajamų skirtumą tarp moters ir vyro, tai čia nelabai jau groja (blyn, ne į temą, bet pavydžiu vyrams, kurie susiranda daugiau už juos uždirbančią moterį. Kaip rašė mano mėgstamiausias Žorži Amadu vieno savo herojaus lūpomis, "alfonsas - pati kilmingiausia vyro profesija"), vaikais turi rūpintis abu tėvai. Taigi, privalote reikalauti išlaikymą savo vaikui, su tuo net nėra ko ginčytis.

sutiksi moteri su 3 vaikais. ar tau kaip vyrui, nebus paskatos plesytis ir dirbt daugiau, kad islaikyt ir savo biologinius ir tuos 3moters vaikus

Nemanau, kad galėčiau plėšytis daugiau nei dabar, t.y., jei tik būtų galimybė, ir dabar užsidirbčiau daugiau, kad žmona ir vaikai dar geriau gyventų. T.y., nauji vaikai vargu ar ką nors čia pakeis.

ir dar man keista. kur sioje temoje tu perskaitei "ta baisu atvirai deklruojama savanaudiskuma"?  :lotuliukas: toki matyciasu tuomet, jei exe nedirba, reikalauja! islaikymo ne tik vaikams, bet ir sau, ir tai grindzia tuo, kad jos exas turi daugia pajamu.... vat tokio atvejo as cia nemaciau. :hm

Savanaudiškumą matau posakyje (mintyje) "man svarbu tik mano vaikai, ir nusispjaut kaip ten kiti vyro vaikai gyvena, tai ne mano reikalas". Na, nepriimtina man taip :)
Atsakyti
QUOTE(Indira @ 2013 06 26, 22:16)
Na dar pasakykit, kad pradedant artimiau bendraut su vyriskiu neapsvarstot tokiu dalyku.

Na, teko daug diskutuoti šia tema, nžn ar noriu čia kartotis, jei trumpai - kai pradedi svarstyti-skaičiuoti, tai jau nebemeilė, o išskaičiavimai. O meilės iš išskaičiavimo nebūna, tai jau nebemeilė :) Meilė - ji pikta, į tokius dalykus, kaip partnerio materialinė padėtis, nežiūri.
Atsakyti