Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Indira @ 2013 05 02, 21:51)
kadangi pajamos nesumazejo nei pas viena, manau kad tetusis turi skirti puse vaiko islaikymui reikalingos sumos.

Pajamos gal ir nesumažėjo, bet išlaidos tikrai išaugo (juk šeimoje gyventi pigiau nei atskirai), todėl po skyrybų, deja, materialinė padėtis neišvengiamai (tai ekonomika) pablogėja.

Todėl, deja, kartais atsitinka taip, kad teks atsisakyti brangaus teniso ir pradėti sportuoti nepopuliarią lengvąją atletiką (kas sveikatai tikrai nebus blogiau nei tenisas).

Aišku, geriau jei taip nebūtų, bet jei Jūsų ex po skyrybų turi kitą šeimą, kurioje yra kiti vaikai (gal net ne jo), kurie gyvena, tarkime, daug skurdžiau nei jūsų bendras vaikas?
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 21, 10:21)
Pajamos gal ir nesumažėjo, bet išlaidos tikrai išaugo (juk šeimoje gyventi pigiau nei atskirai), todėl po skyrybų, deja, materialinė padėtis neišvengiamai (tai ekonomika) pablogėja.

Todėl, deja, kartais atsitinka taip, kad teks atsisakyti brangaus teniso ir pradėti sportuoti nepopuliarią lengvąją atletiką (kas sveikatai tikrai nebus blogiau nei tenisas).

Aišku, geriau jei taip nebūtų, bet jei Jūsų ex po skyrybų turi kitą šeimą, kurioje yra kiti vaikai (gal net ne jo), kurie gyvena, tarkime, daug skurdžiau nei jūsų bendras vaikas?

na matyt zinoma kiekviena situacija unikali. Bet. Jei skyrybos vyksta ne po keliu, o po 10+ metu kartu, jei tetis prie vaiku aklejimo ir auginimo prisideda TIK pinigais - na nesuprantu, kodel mano vaikai turi kazko atsisakyt - vien del to, kad tetusiui geriau butu? kad jo kiti vaikai, o dar ir visiskai svetimi, geriau aprupinti butu??? gi tie svetimi turi teva, kuris lygiai taip pat turi stengtis smile.gif na suprantu, padedu as ir afrikos vaikams, bet ne savo vaiku ar ju laisvalaikio saskaita. ziauru, ale gyvenimas toks smile.gif Kaip rasiau ne karta - nerupi man tetusio gyvenimas, lygiai kaip jam nerupi musu. vienintelis susikertantis dalykas yra pinigai, deja tai dazniausiai pasitaikantis scenarijus po skyrybu, nors pacio proceso metu atrodo, kad gal ir bus kitaip. tai sioj vietoj savo vaikams maksimuma ir paimu wink.gif
Atsakyti
Na, gal būt Jums nerūpi "tėtušio" gyvenimas, bet jam, ko gero, gali rūpėti jo šeimos (prie kurios priskirčiau ir vaikus iš pirmos santuokos) gyvenimas, ir, jei vyras normalus, manyčiau, jo nauji vaikai (net jei ne biologiniai) rūpi nemažiau.

Tėvas privalo rūpintis visais vaikais, o ne tik kažkokiais vienais. Neturėtų būti taip, kad to pačio tėvo vieni vaikai (nesvarbu, biologiniai ar ne) gyvens skurde, o kiti negalės kažko atsisakyti tik dėl to, kad "anksčiau tai turėjo ir jau priprato".

P.S. Jūsų poziciją suprantu, ji, mano manymu, yra gana savanaudiška (aišku, čia turiu omeny ne tiek Jūsų asmeninius, kiek Jūsų vaiko interesus).
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 21, 13:47)
Na, gal būt Jums nerūpi "tėtušio" gyvenimas, bet jam, ko gero, gali rūpėti jo šeimos (prie kurios priskirčiau ir vaikus iš pirmos santuokos) gyvenimas, ir, jei vyras normalus, manyčiau, jo nauji vaikai (net jei ne biologiniai) rūpi nemažiau.

Tėvas privalo rūpintis visais vaikais, o ne tik kažkokiais vienais. Neturėtų būti taip, kad to pačio tėvo vieni vaikai (nesvarbu, biologiniai ar ne) gyvens skurde, o kiti negalės kažko atsisakyti tik dėl to, kad "anksčiau tai turėjo ir jau priprato".

P.S. Jūsų poziciją suprantu, ji, mano manymu, yra gana savanaudiška (aišku, čia turiu omeny ne tiek Jūsų asmeninius, kiek Jūsų vaiko interesus).

nebukit juokingi smile.gif zinoma, kad savanaudiska. ir zinoma, kad pasauly daug neteisybes ir nelygybes. vieni turi maziau, kiti daugiau. ir man mano vaiko interesai yra pirmoj vietoj, tikrai ne kiti vyro sugyventi, globojami, kaimynu auginami ar pan. vaikai. deja gyvenam realiam pasauly kur daznai pinigai yra labai svarbus.
Atsakyti
Jūsų poziciją supratau smile.gif

Taigi, turbūt, nepykstat, kai vyras, važinėjantis su BMW X5, sunkiai moka varganus 200 litų alimentų? Juk savanaudiškumas - tai normalu, ir nieko nuostabaus, kad vyrui jo interesai yra pirmoje vietoje, nei kažkokio ten vaiko? Taigi, realiam pasaulyje svarbu, kas ką išdurs, taip?
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 21, 14:47)

Vaikus islaikyti privalo ju biologiniai tevai. tasirades usgyventinis,gali prisideti, tai susitarimo/noro dalykas. Bet pirmiausiai yra jo vaikai, biologiniai. Na logiska turbut. g.gif

QUOTE(asker @ 2013 06 22, 11:48)
Jūsų poziciją supratau smile.gif

Taigi, turbūt, nepykstat, kai vyras, važinėjantis su BMW X5, sunkiai moka varganus 200 litų alimentų? Juk savanaudiškumas - tai normalu, ir nieko nuostabaus, kad vyrui jo interesai yra pirmoje vietoje, nei kažkokio ten vaiko? Taigi, realiam pasaulyje svarbu, kas ką išdurs, taip?

Ne kazkokio, o JO VAIKO. JO SUNAUS IR JO DUKROS.
Atsakyti
Teisine prasme, jei neklystu, nėra sąvokos "biologiniai" tėvai, yra tiesiog tėvai; pvz., įvaikinus vaiką, tėvui tenka visos tėvo pareigos, ir visiškai nesvarbu, biologinis ar ne.

Taigi, kalbėjome apie tai, kad tėvui gali (ir, mano nuomone, turi) rūpėti ne tik konkretus vaikas, o visi vaikai - ir taip, gal būt, net ne tik biologiniai. Ir visiškai nesvarbu, ką apie tai mano vieno konkretaus vaiko motina.

Teisimui tikrai nusispjaut į argumentus "man mano vaikas svarbiau nei kažkokie kiti to vyro vaikai", teismui visi vaikai yra lygūs.

Jei vyras išėjo į kitą šeimą, ir ten yra kiti vaikai (gal būt jo, gal ne jo), jis privalo ir tuos vaikus išlaikyti (nesakau kad turi teikti jiems pirmenybę, tiesiog turi priimti kaip savo vaikus). Situacijoje, kai vienas vaikas turi daugiau, kiti - mažiau, teks iš vieno atimti ir kitiems duoti - kad materialinė situacija būtų vienoda.
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 23, 17:42)

Jei vyras išėjo į kitą šeimą, ir ten yra kiti vaikai (gal būt jo, gal ne jo), jis privalo ir tuos vaikus išlaikyti (nesakau kad turi teikti jiems pirmenybę, tiesiog turi priimti kaip savo vaikus). Situacijoje, kai vienas vaikas turi daugiau, kiti - mažiau, teks iš vieno atimti ir kitiems duoti - kad materialinė situacija būtų vienoda.

Kad ne. Tevas islaiko savo vaikus,o kiti vaikai turi savo teva. Jei gyveni su kitos moters vaikais, tai nieko bendro su ju islaikymu teisme neturi. Dokumentiskai turi vaiku tiek, kiek yra biologiniu ar priskirta globa. g.gif
Ar dabar mano vaikas turi gaut maziua, nes ex gyvena s moterim kuri turi 5 vaikus? Nea, ciaj os beda.
Atsakyti
Suprantama, kad santykiai turi būti tinkamai įforminti (t.y. globa arba tėvas tuos vaikus įvaikina). Ir taip, jei kita moteris turi penkis vaikus, ir Jūsų ex juos įvaikino - Jūsų vaikas gaus mažiau, o kieno ten bėda, neaišku - Jums gal ir bėda, o tai moteriškei - išsigelbėjimas (nes, paskaičius šį forumą, matosi, kad daug kas iš vis gauna skatikus iš išlaikymo fondo).

Ir pamirškite Jūs tą "savo vaikus". Gal moterims tai ir nesuprantama (ne veltui pasakose pamotės lyginamos su raganomis), bet vyrui, jei myli moterį, tai ir jos vaikai - savi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asker: 23 birželio 2013 - 22:24
QUOTE(asker @ 2013 06 23, 23:19)

Ir pamirškite Jūs tą "savo vaikus". Gal moterims tai ir nesuprantama (ne veltui pasakose pamotės lyginamos su raganomis), bet vyrui, jei myli moterį, tai ir jos vaikai - savi.

Tikrai nera vyrui taip, jusgal matet viena varianta ir tiek. biggrin.gif
Esme,kad mes kalbam apie alimentus.Juos teisiantis kalbama apie vyro vaiku islaikyma, o ne paie tai kad dar liktu kitos moters vaikams.
Atsakyti
Tikrai nė vieną tokį atvejį žinau, kai vyras priima žmonos vaikus kaip savus, rūpinasi jais ir myli.

Todėl ir alimentus tenka dalinti į visus vyro vaikus. Jei vyras turės kitų vaikų su nauja žmona, arba įvaikins svetimus vaikus - teks mažinti jūsų vaikui priklausančius alimentus.

Aišku, geriau, jei taip nebūtų ir vyras tiesiog pradėtų daugiau uždirbti, kad visiems vaikams užtektų. Na, bet visokių vyrų būna, arba, būna ir tokių profesijų, su kuriom nelabai tų pinigų uždirbsi.
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 06 24, 21:45)

Todėl ir alimentus tenka dalinti į visus vyro vaikus. Jei vyras turės kitų vaikų su nauja žmona, arba įvaikins svetimus vaikus - teks mažinti jūsų vaikui priklausančius alimentus.

Taip, jei tures kitu vaiku, logiska,kad kazkaip bandysi padaryti,kad visi vaikai turetu vienodas salygas, nes ne visi uzdirba daug. Bet tai cia jo vaikai. O ne kitos moters. Siais metais pagyvens su moterim kuri turi 5 vaikus,kitais gal su moterim kuri vaiku neturi. Neatsizvelgs i tai teismas, bent nesu girdejus. Tie vaiaki turi savo teva,kurisj iem moka islaikyma.
Atsakyti