Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Erendira @ 2013 04 29, 09:42)

Kad būtų aiškiau, esu ir "pirmoji", ir "antroji", bet tas mano nuomonės apie vaikų (ir mano ir MB) poreikius nekeičia - jei yra nors kokia galimybė duot daugiau, tai ir reikia tai daryti.

NA jei as snuprendziu duoti daugiau, tai duodu AS. Bet ne skalambiju, kad koks VT blogas, gavo premija ir neduoda daugiau alimentu mirksiukas.gif Ar neaiskinu, kad jei issiskyrus mano alga mazesne, tai VT turi daugiau alimentu moketi..gali,bet neprivalo. Seimoje dalijamasi, o po skyrybu deja reikai suvokti, ne.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 04 29, 19:28)
NA jei as snuprendziu duoti daugiau, tai duodu AS. Bet ne skalambiju, kad  koks VT blogas, gavo premija ir neduoda daugiau alimentu mirksiukas.gif Ar neaiskinu, kad jei issiskyrus mano alga mazesne, tai VT turi daugiau alimentu moketi..gali,bet neprivalo. Seimoje dalijamasi, o po skyrybu deja reikai suvokti, ne.

O šio vietoje gal ir nesutikčiau, jei tai kenkia vaiko interesams. Įstatymas numato - "pagal išgales".
Tiesa, pasikartosiu, kad pinigai yra vaikui, ne jo motinai (ar tėvui, jei augina jis), todėl ir turi būti skiriami pagal išgales o ne mažiausiai kiek įmanoma pagal įstaymus ar teismo sprendimus, nes kitas tėvas tiek galbūt neskirs. Man yra negražu, kai tas, kuris turi mokėti išlaikymą "skriagina" savo vaikui. Taip, kai žmonės išiskiria, aišku, kiekvieno pajamos yra jo reikalas, bet vaiko gyvenimo kokybė dėl to neturi blogėti.
Aš aišku, suprantu, kad tokia padėtis būtų ideali. Bet kodėl tokios nenorėti?
Akivaizdu, kad tas iš tėvų, su kuriuos auga vaikas negali taip pat sėkmingai ir efektyviai tų savo pajamų didinti kaip tas, iš tėvų, kuriam reikia pasirūpinti tik pačiu savimi. Ir jei pastarasis savo buvimą tėvu (motina) apriboja išlaikymo mokėjimu, kas yra apie 80 proc. atveju, ar nėra jo pareiga vaikui kompensuoti kito tėvo tarkim, neuždirbtas pajamas?
Bet čia ir vėl būtų ideali situacija...

Primenu,kad CK lygių dalių principas nėra įtvitrintas.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2013 04 30, 09:51)
O šio vietoje gal ir nesutikčiau, jei tai kenkia vaiko interesams. Įstatymas numato - "pagal išgales".
Tiesa, pasikartosiu, kad pinigai yra vaikui, ne jo motinai (ar tėvui, jei augina jis), todėl ir turi būti skiriami pagal išgales o ne mažiausiai kiek įmanoma pagal įstaymus ar teismo sprendimus, nes kitas tėvas tiek galbūt neskirs. Man yra negražu, kai tas, kuris turi mokėti išlaikymą "skriagina" savo vaikui. Taip, kai žmonės išiskiria, aišku, kiekvieno pajamos yra jo reikalas, bet vaiko gyvenimo kokybė dėl to neturi blogėti.
Aš aišku, suprantu, kad tokia padėtis būtų ideali. Bet kodėl tokios nenorėti?
Akivaizdu, kad tas iš tėvų, su kuriuos auga vaikas negali taip pat sėkmingai ir efektyviai tų savo pajamų didinti kaip tas, iš tėvų, kuriam reikia pasirūpinti tik pačiu savimi. Ir jei pastarasis savo buvimą tėvu (motina) apriboja išlaikymo mokėjimu, kas yra apie 80 proc. atveju, ar nėra jo pareiga vaikui kompensuoti kito tėvo tarkim, neuždirbtas pajamas?
Bet čia ir vėl būtų ideali situacija...

Primenu,kad CK lygių dalių principas nėra įtvitrintas.

1.Tai ok, tegul mama atiduoda vaika auginti tevui ir tures visas galimybes algos didinimui.Pakelkit rankas,kurios sutiktu? Nei viena. Cia musu paciu pasirinkimas, juk yra ir kita iseitis.
2. Taip butu tobula,kad tevai issiskyre graziai bendrautu del vaiko, retkarciais net visi ledu suvalgytu.
3.Nes mano pajamos yra mano. Gal as dirbu naktim iki 3val ir uzdirbu daugiau, cia ir verslininkam galioja, jei dirba labai daug, tai del ko jie turi savo dali atiduoti ex? As uz lygiaverti islaikyma. Nes jau kaip rasiau, jei tarkim ex uzdirba 1000lt ir gauna,kad ir alimentu 1000lt uz viena vaika. Jus mane prikalkit,nepatikesiu ,kad visi alimentai bus isleisti tik vaikui, o ne mamos+vaiko bendrom islaidom. Va cia ir atsiranda,kad nemoka daugiau,neislaiko ex..nes neprivalo. Bet siuo atveju sprendimas tobulas butu, jei ex apmoketu tada burelius, darzeli, nupirktu ko reikia mokyklai,rubu,batu. Bet velgi, praktiskai nei viena neustiktu puse alimentu gauti sitaip biggrin.gif Kazin kodel?..
Vaikus islaikom lygiaverciai, visada su kuo gyvena isleis daugiua,nes as neskaiciuoju ledu pirktu, knygeles, spektakliuko..ir maistas nesuskaiciuotas namuose.Bet as taip pasirinkau,kaip sakiau tik LT nepopuliaru tevam vaikus auginti,ar ju auginimu po menesi dalintis.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 04 30, 11:12)
1.Tai ok, tegul mama atiduoda vaika auginti tevui ir tures visas galimybes algos didinimui.Pakelkit rankas,kurios sutiktu? Nei viena. Cia musu paciu pasirinkimas, juk yra ir kita iseitis.
2. Taip butu tobula,kad tevai issiskyre graziai bendrautu del vaiko, retkarciais net visi ledu suvalgytu.
3.Nes mano pajamos yra mano. Gal as dirbu naktim iki 3val ir uzdirbu daugiau, cia ir verslininkam galioja, jei dirba labai daug, tai del ko jie turi savo dali atiduoti ex? As uz lygiaverti islaikyma. Nes jau kaip rasiau, jei tarkim ex uzdirba 1000lt ir gauna,kad ir alimentu 1000lt uz viena vaika. Jus mane prikalkit,nepatikesiu ,kad visi alimentai bus isleisti tik vaikui, o ne mamos+vaiko bendrom islaidom. Va cia ir atsiranda,kad nemoka daugiau,neislaiko ex..nes neprivalo. Bet siuo atveju sprendimas tobulas butu, jei ex apmoketu tada burelius, darzeli, nupirktu ko reikia mokyklai,rubu,batu. Bet velgi, praktiskai nei viena neustiktu puse alimentu gauti sitaip biggrin.gif  Kazin kodel?..
Vaikus islaikom lygiaverciai, visada su kuo gyvena isleis daugiua,nes as neskaiciuoju ledu pirktu, knygeles, spektakliuko..ir maistas nesuskaiciuotas namuose.Bet as taip pasirinkau,kaip sakiau tik LT nepopuliaru tevam vaikus auginti,ar ju auginimu po menesi dalintis.

1. standartine tetusiu ir ju naujuju fraze biggrin.gif . pradzioj pasiulius bent jau kas antra savaitgali (nuo penktadienio iki pirmadienio) praleisti su vaiku, antro menesio gale atsiranda "neatodeliotinu" trukdziu ir pasimatymai vel grizta i "pora kartu po nakti" grafika. biggrin.gif isbandyta biggrin.gif
3. mielai - tegu dengia dali islaidu bureliai, mokykla, ekskursijos ir pan. beje, cia butent mano atveju ir pasimoviau. nes tikejau tetusio geranoriskumu, labai jau graziai suoke - kad nustatom neauksta alimentu kartele, puikiai suvokiant, kad tai per maza suma, ir kas menesi paliekant galimybe (esant konkretiems padidintiems poreikiams vaikui)skirti daugiau. tokiu atveju tetis lieka su galimybe tam tikra menesi, kai negali (liga, darbo keitimas ar pan) skirti maziau.
deja realybej po ilgu prasymu buvo per metus viena karta skirta vos daugiau pinigeliu. visi kiti prasymai (pagristi, cekiais, sarasais, kas isleista vaikui ir tik jam) buvo tiesiog ignoruojami. tiesiog mano patirtis sako, kad reikia maksimalios fiksuotos sumos, nepaliekant jokiu duosiu-neduosiu, nes faktas kad neduos. o jei ir duos, kodel turiu prasyt. kodel turim vaiko gyvenima pradet ribot, vien todel, kad tetis nenori, nors gali.
situacijos aiskumui - vaikui is savo lesu skiriu tiek, kiek turejo seimoj gyvendamas. taip, man nelieka beveik nieko. tetis turi galimybes duoti daugiau, uzsidirbti daugiau, bet tai jo paskutine galimybe "parodyt valdzia", pasimegaut statusu smile.gif todel ir visi sitie islaikymo reikalai yra teisme, kas trunka laaabai ilgai ir kainuoja daug. bet tai o ka daryt smile.gif lygiateisiskumas neiteisintas, bet butu smagu, kad bent puse ir tetis prisidetu.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 04 29, 16:28)
NA jei as snuprendziu duoti daugiau, tai duodu AS. Bet ne skalambiju, kad  koks VT blogas, gavo premija ir neduoda daugiau alimentu mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

tikrai. imkim is kitos puses. jei jums vaika grazintu linksma ir graziai aprengta - is secondhandu o laisvalaikis is turiningai praleisto laiko gamtoje (dviraciai ir pan.)- nepyktumet ant to zmogaus, ar ne? daugelis pagalvotu: vaikas graziai atrodo,(net nezinote kad rubai ne auksciausios markes) ir laimingas (nesvarbu kad ne is 5 zaidimu kambariu ir piceriju).

o kas susije su VT - tai turi kvepeti vien pinigais.

erendira, visai neteisingai reaguoji. visai negeda tie postai, negeda. nes tikrai nnn temu - vien kokie exai blogi, ir tt. exo verte ir blogumas matuojamas pagal pinigus. dabar pati netenkat darbo ir ziurekit auksciau ka parasiau - sukates, kad rezultatas butu toks kaip auksciau aprasytas. ar jau esat bloga mama? ar VT turi jus skusti vaiku teisems? ar jams itarineti, kad jus bedarbe gyvenate (na kazkiek) is vaiko pinigu? gal ne nereikia visko matuoti vien pinigais.

as tai nuolat uz pokalbius, tarimasi, racionalu bendravima. juk ne apie mafijozus rasoma, ir pan.
man daugelis deklaraciju, iskaitant ir apie vaikus, juokingos. kai suauge neturi teises nei normalu uzdarbi, laisvalaiki ir tt, labai juokinga/graudu - vien vaiko poreikius kelti. ir kaip vaikas jausis eidamas su ipadu ir batais ir zaros maikemis, o salia mama ar tevas nulaupytais batais? (cia velgi akcentuoju kalbam apie laikotarpius kai tevui sunkiau, o suma priteista tokia pati ir tu stokis ant galvos, buk pusvygis, bet tavo vaikas tegul spindi ir zybsi su visais pribumbasais). pasiskaitytik tokiu vaiku sm...dirbu su jaunimu...vaikai ima gedytis tokiu tevu. manot, ateina i namus, nemato sladytuvo, kuo mtevas minta, kuom gyvena?...o jausmai kokie formuojasi tokiam vaikui? mama su vaiku i uzsieni skrenda, o tevas makaronus sildosi... o ka nezinot tokiu istoriju? rimtai visos tik mafijozus-alfonsus tureje??
erendira, ir kokia kalba apie dvasios skurdzius? mes nekalbam apie asocialus. kaip tik problema, pedagogai vien aplink skalambija: nuo per didelio vartojimo vaikai islepe, islepe..... mano aukletiniu seimos - puse issiskyre. puse. bet kas trecias turi tuos plansetinius, kurie aPIE 1.5T KAINUOJA...taigi... laimingesni nuo to netapo.
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 04 30, 09:12)
1.Tai ok, tegul mama atiduoda vaika auginti tevui ir tures visas galimybes algos

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif dar ir kaip ardytusi. vat viena cia pareiske, kad i kina nori eiti pati su vaiku, exui duoti vaika kinui - net ir tai gaila....dar burba kad tevai tik ant pramogu. tai ka daryt kai matai vaika vos para laiko ir ciut daugiau. ?? o pacios neitumet pramogaut, jei negyventu vaikas su jumis??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 30 balandžio 2013 - 13:37
Tai gal jūs tik ką išsiskyrėt, labai jau jūsų AŠ didžiulis biggrin.gif

Kai praeina skyrybų euforija/pyktis/ir kiti bla bla (gali trukti ne vienerius metus). paaiškėja paprasta tiesa - beveik visos AŠ ambicijos ne į naudą vaikui, bent jau tuo, kad patenkinama mažiau jo poreikių.

Nereikia čia suabsoliutinti ir kalt į vienus vartus "tada atiduok vaiką ir daryk karjerą" - juokinga. Sprendimas vienam auginti vaiką savaime neturi neturi iš jo atimti normalių augimo sąlygų ir maksimalių galimybių jam vystytis. Sprendimas turėti vaiką priimamas kartu. Tai ir sakau - idealiomis sąlygomis ir negyvenant kartu vaiko išlaikymui abu tėvai turi dėti maksimaliai pastangų ir išteklių - pagal išgales.
Ir šioje vietoje nedera nusileisti iki smulkmeniško atskirų aplinkybių dėstymo, nes pats toks principas yra teisingas. Gaila, kad retai realus.

Given, manau, man pačiai spręsti, ar aš teisigai reaguoju. Mano akimis skaičiuot svetimų vaikų kąsnius ir skalbt svetimus skudurus viešai yra gėda. Ir kitaip nebus.

ir pagal svetimas diagnozes gydyti savo ligas irgi yra absurdas, todėl gėda smerkti tas, kurios randa kur išleisti savo vaikams daugiau pinigų, nei kitos mano reikalinga. Tie skirtumai atsiranda ne iš niekur, žonės yra skirtingi, su skirtingomis galimybėmis, skirtingomis nuomonėmis ir poreikiais. Tai kam mėgint vienodinti?

Beje, pati viena vaiką išlaikiau 8 metus ir nemanau, kad elgiausi teisingai. Elgiausi egoistiškai, nes atėmiau iš savo vaiko nemažai galimybių.
Atsakyti
Supratau tai, kad kiekviena bet kokį postą lygina su savo patirtimi, savo ex ir t.t. Moterys, neesam mes iš identiškų šeimų, su identiškom pajamom, su vienodais ex, vienodais vaikais ir t.t. Todėl va ir gaunasi piktumai, nes žiūrime per savo prizmę.
Yra išsiskyrusiu šeimų, kuriuos toliau gražiai bendrauja, dalyvauja abudu vaiko auklėjime, ugdyme ir t.t. VALIO!!! Taip ir turėtų būti ir aš už tai. Bet dėja, nėra taip visose išsiskyrusiose šeimose.
Kaip pvz iš mano gyvenimo. Pati siūliausi atvežti vaiką kad jam nereiktų važiuot, dėja, niekada neranda laiko vaikui. Gimimo dienos proga nieko niekada nedovanojo, tai aš kad vaiko akyse tėtis liktų tikras tėtis, paskambinau jam ir pasakiau, kad mažoji nori labai į vandens parką (buvau nupirkusi du kuponus jos gimtadienio proga) ir pasiūliau jam, kad atiduodu juos jam, kad nusivežtų mažiukę ir ka, ogi atkirto, kad neturi laiko, žvejybą suplanavęs doh.gif Na ir taip būdavo pastovūs išsisukinėjimai. Tad jokio racionalaus bendravimo ir pokalbių su šiuo žmogum daugiau aš nematau.
Duodu vaikui viską ką galiu leisti, o jei su ex prisidėjimu (mano atveju tik alimentais) galiu dar daugiau kažko duoti, kodėl ne?
Tuo dar kartą pabrėžiu, kad kiekviena situacija yra individuali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumėnė: 30 balandžio 2013 - 14:20
QUOTE(Laumėnė @ 2013 04 30, 15:12)
Supratau tai, kad kiekviena bet kokį postą lygina su savo patirtimi, savo ex ir t.t. Moterys, neesam mes iš identiškų šeimų, su identiškom pajamom, su vienodais ex, vienodais vaikais ir t.t.  Todėl va ir gaunasi piktumai, nes žiūrime per savo prizmę.
Yra išsiskyrusiu šeimų, kuriuos toliau gražiai bendrauja, dalyvauja abudu vaiko auklėjime, ugdyme ir t.t. VALIO!!! Taip ir turėtų būti ir aš už tai. Bet dėja, nėra taip visose išsiskyrusiose šeimose.
Kaip pvz iš mano gyvenimo. Pati siūliausi atvežti vaiką kad jam nereiktų važiuot, dėja, niekada neranda laiko vaikui. Gimimo dienos proga nieko niekada nedovanojo, tai aš kad vaiko akyse tėtis liktų tikras tėtis, paskambinau jam ir pasakiau, kad mažoji nori labai į vandens parką (buvau nupirkusi du kuponus jos gimtadienio proga) ir pasiūliau jam, kad atiduodu juos jam, kad nusivežtų mažiukę ir ka, ogi atkirto, kad neturi laiko, žvejybą suplanavęs  doh.gif  Na ir taip būdavo pastovūs išsisukinėjimai. Tad jokio racionalaus bendravimo ir pokalbių su šiuo žmogum daugiau aš nematau.
Duodu vaikui viską ką galiu leisti, o jei su ex prisidėjimu (mano atveju tik alimentais) galiu dar daugiau kažko duoti, kodėl ne?
Tuo dar kartą pabrėžiu, kad kiekviena situacija yra individuali.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tikrai puiku ir issamu thumbup.gif

tik dar pridet norisi - jus ir jusu ex po skyrybu liekat visiskai svetimi zmones. taip, vaikas bendras. bet jus jau niekad normaliai nebendrausit - nes gi jei butu imanoma bendrauti, ne tu skyrybu nebutu smile.gif ir daznai moteriskes uzsiima klaidinga pozicija - as pati, nieko man is jo nereikia. ne jums reikia, o jusu vaikui.
ir dar - tetusiai gali pasikeist 180 laipsniu kampu. vieni iskart, kiti po metu, keliu, dar kiti - kai susiranda nauja drauge, dar kiti - kai kita seima atsiranda. o jus su vaiku liekat visad. ir dazniausiai alimentai lieka vienintelis budas, kaip tetusiai isreiskia rupinimasi vaiku. ir deja ir si buda kaip imanydami stengias bent jau sumazint.

velgi - asmenine patirtis, smagu, kad yra ir kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Rikute @ 2013 04 23, 01:51)
Merginos turiu klausima,VT man vakar pareiske,kad skirsis tik su salyga kad as neprasysiu jokiu alimentu is jo,tada as jam pasiuliau atsisakyti tevystes jis sako gerai ,as irasiau tapokalbi jam nezinant,jei as duosiu advokatui paklausyt ar man pades greiciau issiskirti?

Laba diena,

kai buvau jauna ir graži turėjau tokią pačią situaciją. Irgi laukiau kol susimils skirtis. Ir šiai dienai turiu tai ką turiu, teismo procesus, kuriuose reikia įrodinėti, kad 100 lt milžiniški pinigai. O dabar daryčiau taip. Eičiau pas advokatą, kad surašytų dokumentus teismui, kad priteistų alimentus, nurodytumėte, kad gyvenate ne kartu ir esate neišsiskyrę. Kai teismas nustatys, jog gyvenate skyrium ir priteis alimentus, tai jau Jūsų ex bėdos, bus nebe Jūsų problema. Jei turite nuosavo turto, dar siūlyčiau nueiti pas notarą aptarti santuokinės nuosavybės atskyrimo. Žodžiu, kad Jums priimant finansinius sprendimus ateityje, neįvykę skyrybos neturėtų įtakos Jūsų užgyventam turtui. Va to aš nežinojau savo jaunystėje.
Atsakyti
QUOTE(Indira @ 2013 05 02, 11:46)
Tikrai puiku ir issamu  thumbup.gif

tik dar pridet norisi - jus ir jusu ex po skyrybu liekat visiskai svetimi zmones. taip, vaikas bendras. bet jus jau niekad normaliai nebendrausit - nes gi jei butu imanoma bendrauti, ne tu skyrybu nebutu smile.gif

totalus briedas schmoll.gif schmoll.gif neoyk, matosi kad dar vos per 20, ir mazai gyvenimo pazisti. mus kas mato abu su ex, tai galvoja, kraipo galvAS VISI: bendraujat, laidot jokelius, tarsi neissiskyre. (pradzioj, iskart po skyrybu taip nebendravom, buvo griausmai, zaibai, praejo laikas - esam tobuli brolis ir sesuo, jei reikia kur, ir paveza nuveza - stengiuos tuo, aisku, nepiktnaudziauti. visiskai nebetraukia manes jis kaip vyras, o senatvej, sakiau, ji slaugysiu, kai visos jo mergos bus islakste, nes mergoms gi "tik vienas dalykas" terupi rolleyes.gif )
mes kartu i picerijas einam, senutei stoga lopom ir tt. ir pan. turim ciut veiklos socialines is praeities...su dvirac i gamta. viskas su vaikais , aisku. bet tai netrukdo mums but nesuraukytais veizolais. aisku, nera ypatingu draugystciu, bet labai geri pazistami, o ka? taigi, irgi nemaukit visko pagal SAVO kurpaliu. bet cia ne i temos tema.

aisku
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 05 02, 17:18)
totalus briedas schmoll.gif  schmoll.gif neoyk, matosi kad dar vos per 20, ir mazai gyvenimo pazisti. mus kas mato abu su ex, tai galvoja, kraipo galvAS VISI: bendraujat, laidot jokelius, tarsi neissiskyre. (pradzioj, iskart po skyrybu taip nebendravom, buvo griausmai, zaibai, praejo laikas - esam tobuli brolis ir sesuo, jei reikia kur, ir paveza nuveza - stengiuos tuo, aisku, nepiktnaudziauti. visiskai nebetraukia manes jis kaip vyras, o senatvej, sakiau, ji slaugysiu, kai visos jo mergos bus islakste, nes mergoms gi "tik vienas dalykas" terupi  rolleyes.gif )
mes kartu i picerijas einam, senutei stoga lopom ir tt. ir pan. turim ciut veiklos socialines is praeities...su dvirac i gamta. viskas su vaikais , aisku. bet tai netrukdo mums but nesuraukytais veizolais. aisku, nera ypatingu draugystciu, bet labai geri pazistami, o ka? taigi, irgi nemaukit visko pagal SAVO kurpaliu. bet cia ne i temos tema.

aisku

Sveikinu turint puiku ex 4u.gif ir labai nuosirdziai pavydziu smile.gif . bet cia jau kiekvienai savo matyt smile.gif
o man teisybes delei 20 buvo, bet taaaip seniai, kai ipusejus gyvenimeli buvau smile.gif o ir patirties - patikek, kiti ir per 3 gyvenimus tiek nepragyvena mirksiukas.gif . taip kad nematuok pagal SAVO kurpaliu smile.gif
tiesiog, noris jaunom naiviom, besitikinciom parodyt kad vsio, svajones iliuzijos baiges, sveiki atvyke i realu pasauli, kuriame isgyvena tik turintys salta prota. emocijos - kuo greiciau nuo ju atsiriboji, tuo auksciau pakyli smile.gif
Atsakyti