QUOTE(*Liūtė* @ 2013 04 30, 11:12)
1.Tai ok, tegul mama atiduoda vaika auginti tevui ir tures visas galimybes algos didinimui.Pakelkit rankas,kurios sutiktu? Nei viena. Cia musu paciu pasirinkimas, juk yra ir kita iseitis.
2. Taip butu tobula,kad tevai issiskyre graziai bendrautu del vaiko, retkarciais net visi ledu suvalgytu.
3.Nes mano pajamos yra mano. Gal as dirbu naktim iki 3val ir uzdirbu daugiau, cia ir verslininkam galioja, jei dirba labai daug, tai del ko jie turi savo dali atiduoti ex? As uz lygiaverti islaikyma. Nes jau kaip rasiau, jei tarkim ex uzdirba 1000lt ir gauna,kad ir alimentu 1000lt uz viena vaika. Jus mane prikalkit,nepatikesiu ,kad visi alimentai bus isleisti tik vaikui, o ne mamos+vaiko bendrom islaidom. Va cia ir atsiranda,kad nemoka daugiau,neislaiko ex..nes neprivalo. Bet siuo atveju sprendimas tobulas butu, jei ex apmoketu tada burelius, darzeli, nupirktu ko reikia mokyklai,rubu,batu. Bet velgi, praktiskai nei viena neustiktu puse alimentu gauti sitaip
Kazin kodel?..
Vaikus islaikom lygiaverciai, visada su kuo gyvena isleis daugiua,nes as neskaiciuoju ledu pirktu, knygeles, spektakliuko..ir maistas nesuskaiciuotas namuose.Bet as taip pasirinkau,kaip sakiau tik LT nepopuliaru tevam vaikus auginti,ar ju auginimu po menesi dalintis.
1. standartine tetusiu ir ju naujuju fraze
. pradzioj pasiulius bent jau kas antra savaitgali (nuo penktadienio iki pirmadienio) praleisti su vaiku, antro menesio gale atsiranda "neatodeliotinu" trukdziu ir pasimatymai vel grizta i "pora kartu po nakti" grafika.
isbandyta
3. mielai - tegu dengia dali islaidu bureliai, mokykla, ekskursijos ir pan. beje, cia butent mano atveju ir pasimoviau. nes tikejau tetusio geranoriskumu, labai jau graziai suoke - kad nustatom neauksta alimentu kartele, puikiai suvokiant, kad tai per maza suma, ir kas menesi paliekant galimybe (esant konkretiems padidintiems poreikiams vaikui)skirti daugiau. tokiu atveju tetis lieka su galimybe tam tikra menesi, kai negali (liga, darbo keitimas ar pan) skirti maziau.
deja realybej po ilgu prasymu buvo per metus viena karta skirta vos daugiau pinigeliu. visi kiti prasymai (pagristi, cekiais, sarasais, kas isleista vaikui ir tik jam) buvo tiesiog ignoruojami. tiesiog mano patirtis sako, kad reikia maksimalios fiksuotos sumos, nepaliekant jokiu duosiu-neduosiu, nes faktas kad neduos. o jei ir duos, kodel turiu prasyt. kodel turim vaiko gyvenima pradet ribot, vien todel, kad tetis nenori, nors gali.
situacijos aiskumui - vaikui is savo lesu skiriu tiek, kiek turejo seimoj gyvendamas. taip, man nelieka beveik nieko. tetis turi galimybes duoti daugiau, uzsidirbti daugiau, bet tai jo paskutine galimybe "parodyt valdzia", pasimegaut statusu
todel ir visi sitie islaikymo reikalai yra teisme, kas trunka laaabai ilgai ir kainuoja daug. bet tai o ka daryt
lygiateisiskumas neiteisintas, bet butu smagu, kad bent puse ir tetis prisidetu.