Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Terroriste @ 2016 01 18, 12:23)
pazistu moteri, kurios exas susimazino alimentus. Sukure kita seima, gime dvyniai. Bet jis ir siaip nemenkus alimentus, tai nemanau, kad kazkokia kazkam neteisybe ivyko.

gal žinai kiek procentų sumažino? ir kokie tie nemenki prieš sumažinimą buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 01 19, 19:31)
gal žinai kiek procentų sumažino? ir kokie tie nemenki prieš sumažinimą buvo? g.gif

Priteista buvo 900. Bet cia pats tevas sutiko tiek moket, mama tokiu vaiko poreikiu neirodinejo teisme ir pati tiek neprase. Bet vyras kiekviena menesei pervesdinedavo nuo 1000 iki 1200. Sita tai tiksliai zinau, nes ne karta gyresi. Ir dar sake, kad mokyklai visad apipirkdavo. Tai truko lyg apie 3 metus. Paskui alimentai buvo sumazinti arba iki 500 arba 600 litu, negarantuoju, bet man regis, kad 500. Bet del to tai jau kova kaip reikiant buvo, moteris nusileist dar ir kaip nenorejo, bet teismas vyro prasyma vistik patenkino. Nezinau, gal jis irodinejo, kad maziau pradejo uzdirbt ar tik pakako seimos pagausejimo.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2016 01 20, 11:44)
Priteista buvo 900. Bet cia pats tevas sutiko tiek moket, mama tokiu vaiko poreikiu neirodinejo teisme ir pati tiek neprase. Bet vyras kiekviena menesei pervesdinedavo nuo 1000 iki 1200. Sita tai tiksliai zinau, nes ne karta gyresi. Ir dar sake, kad mokyklai visad apipirkdavo. Tai truko lyg apie 3 metus. Paskui alimentai buvo sumazinti arba iki 500 arba 600 litu, negarantuoju, bet man regis, kad 500. Bet del to tai jau kova kaip reikiant buvo, moteris nusileist dar ir kaip nenorejo, bet teismas vyro prasyma vistik patenkino. Nezinau, gal jis irodinejo, kad maziau pradejo uzdirbt ar tik pakako seimos pagausejimo.

4u.gif aišku. tai vistiek sumažino su protu, iš didelių alimentų. 500 Lt. yra toks vidutiniškas priteisimas. va mano exAS nori nuo 500 iki 200 sumažint doh.gif . įdomu, arkuriam nors alimenčikui pavyko panašus žingsnis
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 01 20, 13:12)
4u.gif aišku. tai vistiek sumažino su protu, iš didelių alimentų. 500 Lt. yra toks vidutiniškas priteisimas. va mano exAS nori nuo 500 iki 200 sumažint  doh.gif . įdomu, arkuriam nors alimenčikui pavyko panašus žingsnis

noreti nedraudziama, bet manau, kad nepavyks. 500 yra normali suma vaikui. Kiekvienas pasakys, kad uz 400 vaiko uzaugint nepavyktu. Jei su darbu prastai, tai niekas netrugdo kito ar papildomo darbo pasiieskot. Manau, kad tokiu atveju sumazinti butu ir iki tokio dydzio, tik jei tevas neigaliu tampa. Kitu atveju tikrai nera priezasties, jog moketu nerealiai mazus pinigus. O kaip jis sako, kodel turetu maziau moket? Kas jau per tragedijos jo gyvenime? Cigaretes pabrango?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 01 20, 13:31)
noreti nedraudziama, bet manau, kad nepavyks. 500 yra normali suma vaikui. Kiekvienas pasakys, kad uz 400 vaiko uzaugint nepavyktu. Jei su darbu prastai, tai niekas netrugdo kito ar papildomo darbo pasiieskot. Manau, kad tokiu atveju sumazinti butu ir iki tokio dydzio, tik jei tevas neigaliu tampa. Kitu atveju tikrai nera priezasties, jog moketu nerealiai mazus pinigus. O kaip jis sako, kodel turetu maziau moket? Kas jau per tragedijos jo gyvenime? Cigaretes pabrango?

jis tipo vargšas, uždirba minimumą. ir jis atseit dar algos negauna (turi savo įmonę kaip oficialus savininkas (bet algos ir pelno atseit iš ten negauna), o įsidarbines kitoj įmonėj, kuri bankrutuojanti) po kelis mėnesius lotuliukas.gif . doh.gif alimentų priteistų man jau kelis metus nemoka, kartais antstolis išieško nedideles sumas ir jš įmonės įplaukų į sąskaitą. na ir dar ten peza nesąmones, atseit jis moka už maitinimą mokykloj (yra kokius tris kartus sumokėjęs biggrin.gif ), perka kažką tam vaikui (neperka nieko tikrai), atseit pasiima pastoviai ir būna su vaiku, ir tuo metu jam vaikas lb brangiai kainuoja (nors nei ima, nei būna, maximum kokios keturios dienos per menesį susidaro su viskuo). žodžiu, meluoja ir nemirksi, ir kaip įrodyt, kad nesąmones šneka, tai neįsivaizduoju. kol kas apylinkės ir apygardos teismai jo ieškinius atmetė. bet žinau, kad apskundė jis tą nutartį eilinį kartą. antstolei sako, kad teismai neva nebaigti, todėl jis ir nemoka ir nesiruošia mokėt, kol nebus baigta doh.gif . nors antstolei esu pristačius visus popierius, kad baigta, vykdomuosius raštus davus. nu bet kadangi jis bando atnaujint byla ir mažint alimentus, tai ėmė vat žmogus ir nusprendė, jog nebaigta doh.gif lotuliukas.gif , ir ką tu jam

vat galvoju, gal reiktų man tiesiog nereaguot, nes šansų susimažint jis tarsi neturi. yra sveikas, darbingo amžiaus, daugiau vaikų neturi. tai kaip ir nėra logikos, kodėl jis negali uždirbt daugiau. į apylinkės ir apygardos teismo šaukimus nereagavau niekaip. ir be mano argumentų jo ieškinius atmetė. bet tai vat galvoju, ar aukštesnės instancijos to mano nereagavimo nepriims taip, kad man nerūpi tie pinigai ir tuo pagrindu atnaujins bylą g.gif
Atsakyti
Turiu klausimą gal kas atsakysit g.gif prieš kelis metus skyriausi su eks, skyrėmės bendru sutarimu, yra du vaikai, kadangi norėjau išsiskirti sutarėm po 200 lt kiekvienam. Kitaip gražiuoju nebūtų skyręsis. Tuomet sutikau dėl šventos ramybės. Dabar norėčiau pakelti iki padoresnės sumos, nes suma graudi. Aišku jis nesutiks ir draskysis. Klausimas, ar man reikia rinkti čekius, kad įrodyti kiek kainuoja vaikų išlaikymas, kad tokios sumos neužtenka. Ar duodamas ieškinys, ar prašymas teismui. Nes šiom dienom draugė kreipėsi į teismą dėl alimentų skyrimo, ir teismas skyrė net be svarstymų, vyro nuomonės net neklausė. O kaip dėl padidinimo rašomas ieškinys? Ar atsižvelgs teismas, kad jis sukūrė kitą šeimą ir tuoj gims naujas jo vaikas? Uždirba neblogai mano akim, dabar net geriau nei skyrėmės.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cloudlet @ 2016 01 20, 19:13)
Turiu klausimą gal kas atsakysit  g.gif prieš kelis metus skyriausi su eks, skyrėmės bendru sutarimu, yra du vaikai, kadangi norėjau išsiskirti sutarėm po 200 lt kiekvienam. Kitaip gražiuoju nebūtų skyręsis. Tuomet sutikau dėl šventos ramybės. Dabar norėčiau pakelti iki padoresnės sumos, nes suma graudi. Aišku jis nesutiks ir draskysis. Klausimas, ar man reikia rinkti čekius, kad įrodyti kiek kainuoja vaikų išlaikymas, kad tokios sumos neužtenka. Ar duodamas ieškinys, ar prašymas teismui. Nes šiom dienom draugė kreipėsi į teismą dėl alimentų skyrimo, ir teismas skyrė net be svarstymų, vyro nuomonės net neklausė. O kaip dėl padidinimo rašomas ieškinys? Ar atsižvelgs teismas, kad jis sukūrė kitą šeimą ir tuoj gims naujas jo vaikas? Uždirba neblogai mano akim, dabar net geriau nei skyrėmės.. unsure.gif

Neprivalomi čekiai, bet padėtų mirksiukas.gif . O šiaip reikia vaikų poreikių lentelę sudaryt
Atsakyti
koks dabar alimentų dydis?
Atsakyti
Merginos padekit issiaiskinti.. dabar sunkus laikotarpis sunku blaiviai mastyt.. zinoma atsiradus laisvai minutei butinai pati pasieskosiu informacijos irgi .. tad nepykit jei jau apie tai buvo klausta.
Zinau kad nera konkrecios alimentu sumos bet vis gi..padekit bent preliminariai isivaizduoti kas prie ko.
Taigi as uzdirbu apie 400€/men. Mokausi dar.
Jis gauna 800€/men. Turto nelabai kokio turi.. masina ir buities prekes. Bute tevu nupirktam gyvena (jam neapraso kad skirybu metu neturetu ko dalint )..
As neturiu nieko nei tevu nei giminiu. Kur iseit ar pagalbos kokios nesulauksiu kaip jis (aisku cia ne argumentas alimentams..siaip tema skaudi man ) taigi pasidomejau kad isnuomoti buta be mokesciu yra nuo 250€ .. daug.. man su vazinejimu i darba moksla i kt miesta nelabai kas lieka.. paprasiau alimentu 220€ .vos neuzmuse jis manes uz tai. Pasake kad vaikas su juo liks.
Ar as tikrai per daug noriu ? Ko galiu tiketis.? Vaikas paaugliukas jau.
Atsakyti
QUOTE(Opdum @ 2016 04 07, 12:07)
Merginos padekit issiaiskinti.. dabar sunkus laikotarpis sunku blaiviai mastyt.. zinoma atsiradus laisvai minutei butinai pati pasieskosiu informacijos irgi .. tad nepykit jei jau apie tai buvo klausta.
Zinau kad nera konkrecios alimentu sumos bet vis gi..padekit bent preliminariai isivaizduoti kas prie ko.
Taigi as uzdirbu apie 400€/men. Mokausi dar.
Jis gauna 800€/men. Turto nelabai kokio turi.. masina ir buities prekes. Bute tevu nupirktam gyvena (jam neapraso kad skirybu metu neturetu ko dalint )..
As neturiu nieko nei tevu nei giminiu. Kur iseit ar pagalbos kokios nesulauksiu kaip jis (aisku cia ne argumentas alimentams..siaip tema skaudi man ) taigi pasidomejau kad isnuomoti buta be mokesciu yra nuo 250€ .. daug.. man su vazinejimu i darba moksla i kt miesta nelabai kas lieka.. paprasiau alimentu 220€ .vos neuzmuse jis manes uz tai. Pasake kad vaikas su juo liks.
Ar as tikrai per daug noriu ? Ko galiu tiketis.? Vaikas paaugliukas jau.

zinot, tiek siuo, tiek kitais atvejais, teismas ziuri vaiko poreikiu, o ne, kad mamai butu geriau ar lengviau, ar, kad is tevo pinigu studijuot galetu. Jei jusu vaiko poreikiams tenkinti (buto nuoma irgi reikai ziureti) reikia apie 400 euru ar daugiau, tai prasyt tikrai galit. Priesingu atveju, ne tik tevas gali uzdirbti daugiau, jei skundziasi maza alga, bet ir mama. Ir tikrai niekam nebus teisme idomu turit jus giminiu ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2016 04 07, 17:00)
zinot, tiek siuo, tiek kitais atvejais, teismas ziuri vaiko poreikiu, o ne, kad mamai butu geriau ar lengviau, ar, kad is tevo pinigu studijuot galetu. Jei jusu vaiko poreikiams tenkinti (buto nuoma irgi reikai ziureti) reikia apie 400 euru ar daugiau, tai prasyt tikrai galit. Priesingu atveju, ne tik tevas gali uzdirbti daugiau, jei skundziasi maza alga, bet ir mama.  Ir tikrai niekam nebus teisme idomu turit jus giminiu ar ne.

Dekui. As visa tai suprantu. Is jo pinigu as neketiniu studijuoti.. tiesiog tai mano islaidos.. ir as noreciau alimentu maziausiai 200 .. bet jis nesutinka kategoriskai . Pagrasino teismais advokatais ir t.t va sitam reikalui pinigu jam negaila smile.gif
Uztat ir klausiu ar tokiu atveju as per daug prasau? Ar tiesa kad galima prasyt 25% nuo algos?
Atsakyti
tai reiskia, kad jei vaiko poreikiams tenkinti reikia 400 euru, tai drasiai galit reikalaut alimentu 200 euru. O jei kas is tevu skundziasi maza alga, teismas gali priminti, jog niekas netrugdo uzdirbti daugiau, nebent asmuo neigalus ar turi kitu rimtu priezasciu. Todel algos dydis ar procentai nuo jos...na, nelabai teismui gali buti idomus.
Atsakyti