Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(GAILE* @ 2015 12 03, 14:23)
Užsirovei tiesiog ant tokios doh.gif . Bet vistiek juk padidino?
O šiaip jau įstatymai aiškiai apibrėžia, kad išlaikymas ne per pusę skiriamas, o pagal tėvų turtinę padėtį mirksiukas.gif .

Padidino, nes susitarėm ir vyras pats sutiko mokėti daugiau. Jei būtų pagal turtinę padėtį skaičiuojama, tai jam dar triskart tiek tektų mokėt, nes pajamos 3 kart už mano didesnės. Dar daug reikšmės kuriame mieste vyksta teismas. Vilniaus ir Kauno teisėjai vienaip skaičiuoja, o rajonų teismai linkę skirti mažesnius alimentus, atseit išlaikymas vaiko pigesnis ir pragyvenimas. Moka vaikui 200, tai teisėja po visko pasakė oho kaip jums pasisekė! doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2015 12 03, 10:51)
blink.gif  doh.gif  stebina tokie zmones. Lyg protingi turetu buti, issilavine, bet "nepastebi", kaip viskas brangsta  doh.gif

Manęs jau niekas nestebina biggrin.gif
Atsakyti
Bandysiu pati ieskini del alimentu padidinimo surasyti...Vaikas auga, poreikiai auga..O ex moka pries 11 metu priteistus 115 eur. Vaika turiu vedzioti pas psichologa..., be to, viskas mokama...Mokamu bureliu neikandu...Ex vaiko nelanko,islaidu jam jokiu neturi papildomu.Nera invalidas(nebent protinis, bl...), dirba, islaikytiniu kitu neturi,tik nauja boba, su kuria gyvena.
Atsakyti
ar esate kuri susidurusi su exu bandymais sumazint alimentus? ar kuriam nors pavyko? ir kokiu pagrindu mazino?
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2015 12 09, 11:59)
ar esate kuri susidurusi su exu bandymais sumazint alimentus? ar kuriam nors pavyko? ir kokiu pagrindu mazino?

Labas,

ar verta prasideti del islaikymo??? siuo metu man dukters tetis duoda puse sumos uz darzeli, mes leidziame i privatu. Dideliu bangu nekeliu, nes pati gerai uzdirbu ir galiu gerai gyventi be jokios paramos, bet... nuo pat vaiko gimimo didziaja dali rubu, daiktu, zaislu ir pan. perku as, is savo pinigu arba perka mano tevai. Vyras anksciau sakydavo, kad neva su juo nepasitariu, arba kad per daug visko perku... kai klausdavau nuomones - tada neklausinek, tu geriau ismanai... gal ir dabar apsikesciau, bet jis vaziuoja atostogauti su draugais i tikrai prabangia kelione, nes taip nori !!!! ir jau truksta mano kantrybe, nes yra pirma atsakomybe, po to noras lyg ir? Bet nezinau, ar verta veltis i kara, tuo labiau, kad pati galiu viska isigyti. Patarkit... tik atrodo, kad tevas ne tik uz darzeli turetu moketi. Siaip jis bendrauja su vaiku, stengiuosi palaikyti normalius santykius, bet ???
Atsakyti
QUOTE(suppykusi @ 2015 12 28, 20:21)
Labas,

ar verta prasideti del islaikymo??? siuo metu man dukters tetis duoda puse sumos uz darzeli, mes leidziame i privatu. Dideliu bangu nekeliu, nes pati gerai uzdirbu ir galiu gerai gyventi be jokios paramos, bet... nuo pat vaiko gimimo didziaja dali rubu, daiktu, zaislu ir pan. perku as, is savo pinigu arba perka mano tevai. Vyras anksciau sakydavo, kad neva su juo nepasitariu, arba kad per daug visko perku... kai klausdavau nuomones - tada neklausinek, tu geriau ismanai... gal ir dabar apsikesciau, bet jis vaziuoja atostogauti su draugais i tikrai prabangia kelione, nes taip nori !!!! ir jau truksta mano kantrybe, nes yra pirma atsakomybe, po to noras lyg ir? Bet nezinau, ar verta veltis i kara, tuo labiau, kad pati galiu viska isigyti. Patarkit... tik atrodo, kad tevas ne tik uz darzeli turetu moketi. Siaip jis bendrauja su vaiku, stengiuosi palaikyti normalius santykius, bet ???

Vaikas auga, poreikiai taip pat, bet ar draskytis del kokiu + 50 euru atsakyti gali tik tu pati. Gal imanoma suzaisti kaip gudriai, jei bendrauja su vaiku, paprasyk, kad nupirktu batus kai ji pasiima, nes tu neturi siuo metu uz ka, o reikia dabar, nes va suplyso ir t.t...

Kiek yra priteista islaikymo oficialiai?
Atsakyti

apeliacinį skundą iš jo esu gavusi doh.gif .. na nieko vis vien vaiko naudai laimėjom
Atsakyti
QUOTE(suppykusi @ 2015 12 28, 19:21)
Labas,

Mano nuomone kad verta. Nes vaikas dar tik į darželį eina, o išlaikyti jį reikės iki 18 ar ilgiau. Šiandien darželio išlaidas padengia, o rytoj gali jau nepadengti ir dingti kaip į vandenį. Draugiški susitarimai su laiku vyrams kažkaip užsimiršta. Ir alimentai tai ne parama, o vaiko išlaikymui skirti pinigai, kuriuos jis privalo iš tėvo gauti. Ir kad jūs šiandien gerai uždirbate, tai nereiškia kad visą laiką uždirbsit, tarkime liksit be darbo ar liga kokia, tai bent vaikas gaus nustatytą sumą kas mėnesį ir nebadaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselėuogelė: 04 sausio 2016 - 09:59
QUOTE(suppykusi @ 2015 12 28, 19:21)
Labas,

žiūrint kokią sumą skiria tam darželiui ir kokią skirs, kai baigs darželį. o kiek moka, kai pvz atostogauja vaikas ir neina į darželį?
šiap aš tai esu tik už tai kad visus finansinius reikalus, visus alimentus su exais vienareikšmiškai teisiškai apsibrėžt, nes geranoriškumas gali baigtis neprognozuojamai ir likit be nieko.
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 01 08, 13:26)
žiūrint kokią sumą skiria tam darželiui ir kokią skirs, kai baigs darželį. o kiek moka, kai pvz atostogauja vaikas ir neina į darželį?
šiap aš tai esu tik už tai kad visus finansinius reikalus, visus alimentus su exais vienareikšmiškai teisiškai apsibrėžt, nes geranoriškumas gali baigtis neprognozuojamai ir likit be nieko.

Nieko neskiria daugiau. Tai vienintele suma. Visa kita - mano reikalas smile.gif Bet, kaip minejau, mano uzdarbis leidzia gyvent gerai be jokios paramos ir, kadangi vaikas su juo bendrauja (taigi ir as tuo paciu), nesu tikra, ar verta susipykti (kadangi konfliktas tikrai bus), nes vis tiek turesim bendrauti, o ir issiskyrem, nes istisai konfliktavom. Tai atrodo jau atsigavau nuo nesibaigianciu konfliktu ir vel i ta pati? Bet... pareiga musu abieju.

Plius, visi vaiko lauko rubai pirkti mano, beveik visi kiti rubai tp pirkti mano, zaislus daugiausia as perku (taip santykiu - 9:1), technika vaikui VISA (isskyrus viena daikta) tp pirkta mano. O sulaukiu priekaistu, kad esu bloga mama dar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suppykusi: 17 sausio 2016 - 08:46
QUOTE(suppykusi @ 2016 01 17, 08:45)

Plius, visi vaiko lauko rubai pirkti mano, beveik visi kiti rubai tp pirkti mano, zaislus daugiausia as perku (taip santykiu - 9:1), technika vaikui VISA (isskyrus viena daikta) tp pirkta mano. O sulaukiu priekaistu, kad esu bloga mama dar smile.gif

Tai jei nenorit pyktis, o kaip gražiuoju susitart nematot būdų, tai ir klausimų tokių tada sau nekelkit ir ką perkat vaikui neskaičiuokit. Mėgaukitės gerais santykiais su ex, savo geru uždarbiu ir kad tėtušis dar bendrauja su vaiku ax.gif Į priekaištus nekreipkit dėmesio, o dar priklaupus padėkokit kad kažkiek dėmesio skiria doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(suppykusi @ 2016 01 17, 08:45)
Nieko neskiria daugiau. Tai vienintele suma. Visa kita - mano reikalas smile.gif Bet, kaip minejau, mano uzdarbis leidzia gyvent gerai be jokios paramos ir, kadangi vaikas su juo bendrauja (taigi ir as tuo paciu), nesu tikra, ar verta susipykti (kadangi konfliktas tikrai bus), nes vis tiek turesim bendrauti, o ir issiskyrem, nes istisai konfliktavom. Tai atrodo jau atsigavau nuo nesibaigianciu konfliktu ir vel i ta pati? Bet... pareiga musu abieju.

o jis oficialiai dirba? samdoma darba uz kuri gauna alga?
Atsakyti

pazistu moteri, kurios exas susimazino alimentus. Sukure kita seima, gime dvyniai. Bet jis ir siaip nemenkus alimentus, tai nemanau, kad kazkokia kazkam neteisybe ivyko.
Atsakyti