Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Wonder Woman @ 2014 09 30, 18:20)
gali būti  biggrin.gif apie ką būtent kalbame? aš manau, kad mano vaiko alimentų dydis nesikeistų jei VT uždirbtų 10000lt. vaiko poreikiai nesikeistų vien dėl to. čia, žinoma, tik mano nuomonė smile.gif galite bandyti įrodyti, kad nusišneku biggrin.gif

O ar nesikeistų jūsų vaiko poreikiai jei galėtumet jam skirti ne 500 Lt per mėnesį o 1000Lt ax.gif Beje, alimentų dydis būtent gali būti didinamas ar mažinamas, atsižvelgiant į pasikeitusią tėvų materialinę padėtį bei vaiko poreikius bei į tai, ar jis NETURI KITŲ VAIKŲ.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 03, 14:38)
O ar nesikeistų jūsų vaiko poreikiai jei galėtumet jam skirti ne 500 Lt per mėnesį o 1000Lt ax.gif Beje, alimentų dydis būtent gali būti didinamas ar mažinamas, atsižvelgiant į pasikeitusią tėvų materialinę padėtį bei vaiko poreikius bei į tai, ar jis NETURI KITŲ VAIKŲ.

na, manau, kad kardinaliai nesikeistų porekiai.... kai aš prisiteisinėjau vaikui alimentus, tai teisme buvo pasakyta, kad nesvarbu kiek VT uždirba - savo vaikus jis privalo išlaikyti. ir jei vaiko poreikiams per mėnesį reikia tarkime 1500lt, tai tiek ir reikia skirti. esant idealioms sąlygoms alimentų suma dalinama lygiomis dalimis abiems tėvams, bet gali, atsižvelgiant į tėvų materialinę padėtį, vienam iš tėvų priskirti didesnę, o kitam mažesnę išlaikymo dalį. bet aš pasakoju tik turėdama omeny savo atvejį - nesu teisininkė.
o kalbant apie situaciją, kuri buvo aprašyta anksčiau - manau, kad mama jei gali įrodyti vaikų porekius, tikrai gali prašyti didesnių alimentų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wonder Woman @ 2014 10 03, 14:09)
na, manau, kad kardinaliai nesikeistų porekiai....

Vaiko poreikiai labai priklauso nuo amžiaus. Keturmečio nebus tokie pat kaip šešiolikmečio paauglio, o alimentai priteisiami iki pilnametystės mirksiukas.gif O visam kitam pritariu ax.gif
Reikalas tame, kad augant vaikui auga ir jo poreikiai. Kas augina vaikus sportininkus, šokėjus ar dar kitą kryptį pasirinkusius tai puikiai supranta apie kokias sumas gali eiti kalba. Darželinukams nėra tokių išlaidų. O teisme pasako paprastai- išaugs poreikiai tada ir kreipsitės dėl padidinimo doh.gif Čia matyt dėl to kad advokatai ir teisėjai darbo turėtų, nes kiekviens procesas mamai kainuoja laiką, nervus ir pinigus verysad.gif O neretai dar įtraukiami patys vaikai, kas apskritai mano manymu yra apsurdiška, pvz kviesti liudyti prieš tėvą arba duoti jį į teismą sukakus 18, nors vaikas yra moksleivis ir pilnai gyvena išlaikomas tėvų doh.gif Bet čia jau kita tema 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 03 spalio 2014 - 20:28
Sveikos mamytės,auginu vaikeli.
Vyksta teismo procesas dėl alimentu priteisimo ir tėvystės nustatymo,mano advokate perdavė dokumentus birželio mėnesi teisman,teisėjas atostogavo..veliau buvo paskyrtas pirmasis teismo posedis,neatvyko atskovas ir jo advokatas,antrakart ivykus teismo posedziui,neatvyko mano advokatas,atsakovo advokatas ir pats atsakovas.
Klausimas toks kokiu butu imtasi priemoniu po 3 kart neatvykus,atsakovui ir jo advokatui, ir mano advokatui?
Beje girdejau kaip mano advokatas snibzdejosi,kad skambynosi atsakovo advokatui ir jie byla nusprendė atydėti..
Advokatai valstybiniai.Kame čia kablis ? unsure.gif
Vaikiuka viena auginu.
Buvau palikta nescia.
Jei kuri išmano teisėje ar yra truputi "gudresnė" šiuose reikaluose tiksliau daugiau išmananti patarkit prašau.
Tikiuosi,nesupyksit,kad parašiau,ačiū už supratimą. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylinti_mamyte @ 2014 11 20, 18:54)
Sveikos mamytės,auginu vaikeli.
Vyksta teismo procesas dėl alimentu priteisimo ir tėvystės nustatymo,mano advokate perdavė dokumentus birželio mėnesi teisman,teisėjas atostogavo..veliau buvo paskyrtas pirmasis teismo posedis,neatvyko atskovas ir jo advokatas,antrakart ivykus teismo posedziui,neatvyko mano advokatas,atsakovo advokatas ir pats atsakovas.
Klausimas toks kokiu butu imtasi priemoniu po 3 kart neatvykus,atsakovui ir jo advokatui, ir mano advokatui?
Beje girdejau kaip mano advokatas snibzdejosi,kad skambynosi atsakovo advokatui ir jie byla nusprendė atydėti..
Advokatai valstybiniai.Kame čia kablis ? unsure.gif
Vaikiuka viena auginu.
Buvau palikta nescia.
Jei kuri išmano teisėje ar yra truputi "gudresnė" šiuose reikaluose tiksliau daugiau išmananti patarkit prašau.
Tikiuosi,nesupyksit,kad parašiau,ačiū už supratimą. wub.gif

3-cia kart neatvykus atsakovui, nagrinet byla gali ir uz akiu. tu savo ruoztu gali prasyt, kad nagrinetu be tavo advokato.
tau apskritai toks advokatas reikalingas? juk ieskini jau surase, is principo gali ir pati save toliau atstovaut
Atsakyti
Visą laiką buvau labai geranoriška dėl alimentų, tačiau dabar man atrodo kitaip - reikia prisiteisti tiek, kad tėtukui algos užtektų benzinui į darbą nuvažiuot.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 11 22, 17:11)
Visą laiką buvau labai geranoriška dėl alimentų, tačiau dabar man atrodo kitaip - reikia prisiteisti tiek, kad tėtukui algos užtektų benzinui į darbą nuvažiuot.

ir ko dabar cia taip pradejot to tetuko nekest?
Atsakyti
Mano buves vyras moka vaikui 1MGL alimentu per menesi. Nusprendziau prisiteisti didesne suma, kur pirmiausia tureciau kreiptis? I advokata? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo radviliux: 24 lapkričio 2014 - 21:23
QUOTE(radviliux @ 2014 11 24, 22:22)
Mano buves vyras moka vaikui 1MGL alimentu per menesi. Nusprendziau prisiteisti didesne suma, kur pirmiausia tureciau kreiptis? I advokata? Aciu  4u.gif

Taip, geriausia i advokata. Jis surasys ieskini teismui ir veliau jau kaip noresite ar atstovautu jus teisme, ar pati save atstovausit. Viskas nuo jusu finansu priklauso.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kas nors esat susidure su panasia situacija.
Mes su dukra 2.5m grizom gyventi i Lietuva, jos tetis pasiliko gyventi Anglijoj. Issiskyrem graziuoju, sutarem kad mokes alimentus po £200/menesi. Ar butina man cia grizus kam nors pranesti apie ta susitarima? Anglijoj pas adovokata pasiraseme skirybu sutarti kur si suma yra nurodyta.
Dekui rolleyes.gif
Atsakyti
nereikia.
Atsakyti
QUOTE(astushke @ 2015 01 06, 12:53)
Sveikos  4u.gif
Gal kas nors esat susidure su panasia situacija.
Mes su dukra 2.5m grizom gyventi i Lietuva, jos tetis pasiliko gyventi Anglijoj. Issiskyrem graziuoju, sutarem kad mokes alimentus po £200/menesi. Ar butina man cia grizus kam nors pranesti apie ta susitarima? Anglijoj pas adovokata pasiraseme skirybu sutarti kur si suma yra nurodyta.
Dekui  rolleyes.gif

O kodel griztate? ax.gif aisku, galite neatsakyti...
Atsakyti