Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Wonder Woman @ 2014 09 04, 15:19)
mirksiukas.gif  ne taip supratau smile.gif VT yra kažkada minėjęs, kad senatvėje prisiteisinės išlaikymą iš vaikų (ir iš esmės supratau, kad kalba tik apie mano vaiką), bet aš manau, kad jei ir yra įmanoma prisiteisti išlaikymą, tai tada iš visų vaikų turėtų prašyti išlaikymo...

na, bet kuriuo atveju, manau, kad dėl išlaikymo senatvėje turime mažiausiai jaudintis - klausimas ar jos sulauks...

Jūsų VT ne visi šulai namie biggrin.gif Ir jūs visiškai teisi- tos senatvės dar reikia sulaukti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 04, 22:29)
Jūsų VT ne visi šulai namie  biggrin.gif Ir jūs visiškai teisi- tos senatvės dar reikia sulaukti  4u.gif

Naujieną pasakėte biggrin.gif aš manau, kad čia suveiks karma ir viskas bus ok wink.gif
Atsakyti
As maziausiai bijau, kad vaiko tevas senatvei ko nors prasys. Visu pirma turi dar 2 vaikus kuriuos augina, o ir dagyvent reikia iki pensijos. Jei taip atsitiks as dar skola kuri kaupiasi tukstanciais is pensijos nuskaiciuosiu jam ir gales jo tie vaikai ir rupi tis tevu kuris alimentus is pensijos mokes
Atsakyti
Neskaičiau temos, bet jei kas nesupyksite dėl to ir galėtumėte greitai atsakyti-kiek tėvas turėtų skirti alimentų dviem nepilnamečiams vaikams išlaikyti, jei kolkas esam teisiškai neišsiskyrę bet nuo šnd. jau nebegyvena kartu. Tikriauaiai nuo "baltų" pinigų skaičiuojamas kažkoks procentas kiekvienam vaikui. Dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(*Dolor`a* @ 2014 09 28, 17:43)
Neskaičiau temos, bet jei kas nesupyksite dėl to ir galėtumėte greitai atsakyti-kiek tėvas turėtų skirti alimentų dviem nepilnamečiams vaikams išlaikyti, jei kolkas esam teisiškai neišsiskyrę bet nuo šnd. jau nebegyvena kartu. Tikriauaiai nuo "baltų" pinigų skaičiuojamas kažkoks procentas kiekvienam vaikui. Dėkoju.

Manau visvien teks paskaityti tema, nes kiekvieno situacija skirtinga. Jokiu procentu nera, jus nurodot kiek mazdaug pinigu vaikams reikia ir dalinasi mazdaug per pus (jums ir vyrui) siaip teismu praktika yra apie 400 lt. vaikui.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Gal galetumete man paaiskinti kuri nors mamyte del alimentu. Šiuo metu su vyru oficialiai dar neišsiskiria (ieškini jau padaviau i teisma), turime du bendrus vaikucius, jis i mano saskaita perveda po 400 lt. kiekvienam vaikui alimentu (jis pats cia tokia suma nusprende moketi). Jo pajamos yra nuo 10000 iki 30000 lt. per men. nors oficialiai rodo tik 1000 lt. (jis yra savo imones vadovas, tai rodo tik tokias pajamas kad nereiketu daug moketi sodrai). Kazin ar galeciau reikalauti didesniu alimentu nei 500 lt. vienam vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Benita11 @ 2014 09 29, 14:31)
Sveikos mamytes,

Gal galetumete man paaiskinti kuri nors mamyte del alimentu. Šiuo metu su vyru oficialiai dar neišsiskiria (ieškini jau padaviau i teisma), turime du bendrus vaikucius, jis i mano saskaita perveda po 400 lt. kiekvienam vaikui alimentu (jis pats cia tokia suma nusprende moketi). Jo pajamos yra nuo 10000 iki 30000 lt. per men. nors oficialiai rodo tik 1000 lt. (jis yra savo imones vadovas, tai rodo tik tokias pajamas kad nereiketu daug moketi sodrai). Kazin ar galeciau reikalauti didesniu alimentu nei 500 lt. vienam vaikui?

žinoma, kad gali. alimentai vaikui priklauso pagal jo poreikius, o ne tėvų pajamas. juk jei tėvai uždirba 10000 lt į mėnesį jų vaiko porekiai nesiskiria nuo to vaiko, kurio tėvai uždirba 3000lt...
Atsakyti
QUOTE(Benita11 @ 2014 09 29, 13:31)

jei tokie yra vaiko poreikiai, tai taip. Bet jei tik siaip uzsimanet, nes vyras daug uzdirba,tai ne.
Atsakyti
QUOTE(Benita11 @ 2014 09 29, 14:31)
Sveikos mamytes,

aisku gali, jeigu vaiku poreikiams uztikrinti to reikia, tik nepamirsk kad pareiga islaikyti vaikus turi abu tevai, t.y. tu taip pat.
QUOTE(Wonder Woman @ 2014 09 29, 16:41)
žinoma, kad gali. alimentai vaikui priklauso pagal jo poreikius, o ne tėvų pajamas. juk jei tėvai uždirba 10000 lt į mėnesį jų vaiko porekiai nesiskiria nuo to vaiko, kurio tėvai uždirba 3000lt...

Skyrybu atveju skiriant islaikyma vaikui yra atsizvelgiama i tai, kad del tevu skyrybu, vaiko gyvenimas neturi suprasteti. O tai kad skiriasi vaikui skiriami finansai, kai yra uzdirbama 3000 lt ir kai yra uzdirbama 10000lt, manau gincytis neverta. Pvz jeigu tiketi spauda, Jasaicio vaikui priteisti alimentai yra 4500 lt per menesi.
Atsakyti
alimentai priklauso nuo daugelio faktoriu, tame tarpe ir nuo tevo pajamu. Jei yrodysit vyro juodus pinigelius ir pagrisit vaiko poreikius (kurie gali ne tik apsiriboti pavalgymu ir apsirengimu), tuomet gali priteist ir 1000 Lt, tik kiek susiduriau, alimentai negali buti didesni nei pati skiriate vaiko islaikymui. Taigi, paciai teks parodyti nemazas pajamas, jei norite dideliu alimentu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 30, 10:53)
jei tokie yra vaiko poreikiai, tai taip. Bet jei tik siaip uzsimanet, nes vyras daug uzdirba,tai ne.

Vaiko poreikiai daznai ribojami galimybiu. Jei galiu/turiu pinigu vaika isleisti i tarptautine vasaros stovykla uzsienyje tai ir leidziu, bet jei negaliu tai neleidziu ir jis vasara sedi pas mociute kaime. Jei daug uzdirbantis tevas moketu normalius alimentus tai galeciau. Tai cia poreikis ar ne? Dazniausiai pateikiama kiek vaikas "kainuoja" pagal fakta, bet nepamirskime, kad faktas smarkiai skirtusi, jei butu didesnes finansines galimybes. Ir nematau nieko tokio "uzsimanyti" padoresnio vaiko islaikymo is tevo, kai jis gerai uzdirba. Beda kai nieko neuzdirba arba pajamas slepia.
Papildyta:
QUOTE(Wonder Woman @ 2014 09 29, 15:41)

Arba as nesupratau, arba jus nusikalbejot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 30, 15:52)
Papildyta:

Arba as nesupratau, arba jus nusikalbejot  ax.gif

gali būti biggrin.gif apie ką būtent kalbame? aš manau, kad mano vaiko alimentų dydis nesikeistų jei VT uždirbtų 10000lt. vaiko poreikiai nesikeistų vien dėl to. čia, žinoma, tik mano nuomonė smile.gif galite bandyti įrodyti, kad nusišneku biggrin.gif
Atsakyti