QUOTE(sunflow @ 2013 10 29, 17:00)
Na mergaitės, patarkite ir man...
Pagaliau apsisprendžiau su savo sugyventiniu išsiskirti. Turime 2 bendrus vaikus, vaikai turi jo pavardę ir jis yra įrašytas gimimo liudijime.
Sprendžiame reikalą dėl pinigėlių vaikų išlaikymui. Į teismą kreiptis nenorime, bandome gražiuoju susitarti. Ar taip įmanoma? Ar galime pasirašyti kokį susitarimą, kuriame viską aptarti? Ar būtinai reikia kreiptis į teismą? O gal notaras gali patvirtinti mūsų tą susitarimą?
Ir dar vienas niuansas. Jis oficialiai niekur nedirba, bet sutiko mokėti po 500 Lt vaikui, t.y. 1000 Lt per mėnesį. Ar nebus kokių problemų dėl to? Tipo iš kur jis pinigus pasiima ir pan.?
Pagaliau apsisprendžiau su savo sugyventiniu išsiskirti. Turime 2 bendrus vaikus, vaikai turi jo pavardę ir jis yra įrašytas gimimo liudijime.
Sprendžiame reikalą dėl pinigėlių vaikų išlaikymui. Į teismą kreiptis nenorime, bandome gražiuoju susitarti. Ar taip įmanoma? Ar galime pasirašyti kokį susitarimą, kuriame viską aptarti? Ar būtinai reikia kreiptis į teismą? O gal notaras gali patvirtinti mūsų tą susitarimą?
Ir dar vienas niuansas. Jis oficialiai niekur nedirba, bet sutiko mokėti po 500 Lt vaikui, t.y. 1000 Lt per mėnesį. Ar nebus kokių problemų dėl to? Tipo iš kur jis pinigus pasiima ir pan.?
Aš tai manau, kad geriau prisiteist. Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau labai maža. Išpradžių irgi gražiuoju susitarė, kad tėvas duos kažkiek pinigų. Bet vieną mėnesį tiek duodavo, kitą mažiau, žodžiu nestabiliai. O po to mama nusprendė prisiteisti, ir baigėsi viskas- kiekvieną mėnesį stabiliai tėvo darbovietėję atsiimdavo alimentus ir priteisė beveik dvigubai didesnius, nei jis duodavo iš pradžių, kai buvo draugiškai susitarę.
Susitarimas yra susitarimas, jį bet kada gali sulaužyti, o teismo nutartis yra šventa- jau nieko neusuksi. Beto alimentus iki vaikui sueis 18 reikia mokėti, o per daugelį metų daug kas gali keistis- ir infliacija auga ir šiaip visokie ekonominiai kataklizmai gali būti, todėl daug ramiau, kai kai alimentai priteisti. Aš taip manau