Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(sunflow @ 2013 10 29, 17:00)
Na mergaitės, patarkite ir man...
Pagaliau apsisprendžiau su savo sugyventiniu išsiskirti. Turime 2 bendrus vaikus, vaikai turi jo pavardę ir jis yra įrašytas gimimo liudijime.
Sprendžiame reikalą dėl pinigėlių vaikų išlaikymui. Į teismą kreiptis nenorime, bandome gražiuoju susitarti. Ar taip įmanoma? Ar galime pasirašyti kokį susitarimą, kuriame viską aptarti? Ar būtinai reikia kreiptis į teismą? O gal notaras gali patvirtinti mūsų tą susitarimą?
Ir dar vienas niuansas. Jis oficialiai niekur nedirba, bet sutiko mokėti po 500 Lt vaikui, t.y. 1000 Lt per mėnesį. Ar nebus kokių problemų dėl to? Tipo iš kur jis pinigus pasiima ir pan.?

Aš tai manau, kad geriau prisiteist. Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau labai maža. Išpradžių irgi gražiuoju susitarė, kad tėvas duos kažkiek pinigų. Bet vieną mėnesį tiek duodavo, kitą mažiau, žodžiu nestabiliai. O po to mama nusprendė prisiteisti, ir baigėsi viskas- kiekvieną mėnesį stabiliai tėvo darbovietėję atsiimdavo alimentus ir priteisė beveik dvigubai didesnius, nei jis duodavo iš pradžių, kai buvo draugiškai susitarę.
Susitarimas yra susitarimas, jį bet kada gali sulaužyti, o teismo nutartis yra šventa- jau nieko neusuksi. smile.gif Beto alimentus iki vaikui sueis 18 reikia mokėti, o per daugelį metų daug kas gali keistis- ir infliacija auga ir šiaip visokie ekonominiai kataklizmai gali būti, todėl daug ramiau, kai kai alimentai priteisti. Aš taip manau smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos smile.gif

Glaustai nupasakosiu savo istoriją 4u.gif
Taigi - viena auginu sūnų, kuriam dabar jau 10 m. Su vyru išsiskyrėme prieš 9 m., kai sūnui buvo vos vieneri metukai. Skyrybų metu draugiškai sutarėme, kad vaikas liks pas mane, o vyras mokės alimentus - 1 MGL/mėn, tuo metu tai sudarė 125 Lt, ir buvo berods visai padorūs pinigai smile.gif
Tačiau po skyrybų bendravimas su ex visiškai nutrūko. Jis nemaž nesidomi vaiku, niekada jam nepaskambina, nepasveikina gimtadienio ar švenčių proga, niekada nebuvo aplankęs. Tik perveda į sąskaitą pinigėlius, tiesa, jau nebe 125, o 130 Lt, kadangi per tą laikotarpį juk pakilo MGL bigsmile.gif Nors būna mėnesiukų, kai ir tuos pačius 130 numuilina. Gal žmogui striuka su pinigais, gal prastai verčiasi - nežinau, nes ir pati nesidomiu ex gyvenymu smile.gif

Kartais kildavo minčių, kad gal reikėtų iš ex prašyti daugiau pinigų, o tam greičiausiai tektų kreiptis į teismą, kad iš naujo nustatytų alimentų dydį, nes dabar skyrybų sutartyje numatytas tas 1 MGL. Bet vis nustumdavau šalin šią mintį. Visų pirma - reikalas labai nemalonus. O antra, (ir turbūt svarbiausia) mums abiems su sūnum užtenka ir mano uždirbamų pinigų. Gal todėl ir nesukam sau galvų dėl poros šimtukų, svarbu gražiai, ramiai ir sočiai gyvenam cool.gif

Bet va, ramybės man neduoda įstatymas, kad vaikai sulaukę pilnametystės turi pasirūpinti savo tėvais.
Tai visko gali būti, kad ex po kelerių metų, "tvarkingai" mokėjęs sūnui alimentus, nuspręs išsireikalauti iš jo išlaikymą unsure.gif Todėl ir sprendžiu, gal vis delto reikėtų paminti savo išdidumą, (o gal kvailumą), ir duoti buvusį vyrelį teisman. Tegul moka padorius alimentus, o ne grašius, ane? Tik kiek dabar prašyti? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2014 08 24, 15:42)
Sveikos mamos smile.gif

Glaustai nupasakosiu savo istoriją  4u.gif
Taigi - viena auginu sūnų, kuriam dabar jau 10 m. Su vyru išsiskyrėme prieš 9 m., kai sūnui buvo vos vieneri metukai. Skyrybų metu draugiškai sutarėme, kad vaikas liks pas mane, o vyras mokės alimentus - 1 MGL/mėn, tuo metu tai sudarė 125 Lt, ir buvo berods visai padorūs pinigai smile.gif
Tačiau po skyrybų bendravimas su ex visiškai nutrūko. Jis nemaž nesidomi vaiku, niekada jam nepaskambina, nepasveikina gimtadienio ar švenčių proga, niekada nebuvo aplankęs.  Tik perveda į sąskaitą pinigėlius, tiesa, jau nebe 125, o 130 Lt, kadangi per tą laikotarpį juk pakilo MGL  bigsmile.gif Nors būna mėnesiukų, kai ir tuos pačius 130 numuilina. Gal žmogui striuka su pinigais, gal prastai verčiasi - nežinau, nes ir pati nesidomiu ex gyvenymu smile.gif

Kartais kildavo minčių, kad gal reikėtų iš ex prašyti daugiau pinigų, o tam greičiausiai tektų kreiptis į teismą, kad iš naujo nustatytų alimentų dydį, nes dabar skyrybų sutartyje numatytas tas 1 MGL. Bet vis nustumdavau šalin šią mintį. Visų pirma - reikalas labai nemalonus. O antra, (ir turbūt svarbiausia) mums abiems su sūnum užtenka ir mano uždirbamų pinigų. Gal todėl ir nesukam sau galvų dėl poros šimtukų, svarbu gražiai, ramiai ir sočiai gyvenam  cool.gif

Bet va, ramybės man neduoda įstatymas, kad vaikai sulaukę pilnametystės turi pasirūpinti savo tėvais.
Tai visko gali būti, kad ex po kelerių metų, "tvarkingai" mokėjęs sūnui alimentus, nuspręs išsireikalauti iš jo išlaikymą  unsure.gif Todėl ir sprendžiu, gal vis delto reikėtų paminti savo išdidumą, (o gal kvailumą), ir duoti buvusį vyrelį teisman. Tegul moka padorius alimentus, o ne grašius, ane? Tik kiek dabar prašyti?  mastau.gif

Sveika,
galvočiau taip: minimalaus atlyginimo teoriškai kaip ir turėtų užtekti vieno žmonaus pragyvenimui ir jį, kaip orientacinę alimentų sumą dalinčiau pusiau - viena dalis tau, viena - vaiko tėvui. tačiau dar atsižvelk ir neišmokėtus alimentus - jei per banką mokėjo, tai nesunku atsekti tiek "nedamokėta" ir kreipkis į anstolius, kad išieškotų. arba gali bandyti daryti vaiko poreikių lentelę - bent tam, kad pasiskaičiuotum kiek faktiškai išleidi vaiko išlaikymui... man išeina daugiau nei 1000lt... tai tą sumą tokiu pačiu principu pasidalink pusiau. o pinigai juk ne tau, o sūnui. jei išsiverčiate su Jūsų turimais pinigais, alimentus gali atidėti į kitą sąskaitą - bus studijoms, pirmam automobiliui, ar dar kokiam velniui mirksiukas.gif
sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wonder Woman: 24 rugpjūčio 2014 - 22:40
Nuo 2008 m. 1 MGL taikomas indeksavimas. Dabar jis berods apie 170 sudaro.
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2014 08 24, 14:42)
Sveikos mamos smile.gif

Glaustai nupasakosiu savo istoriją  4u.gif

Tai visko gali būti, kad ex po kelerių metų, "tvarkingai" mokėjęs sūnui alimentus, nuspręs išsireikalauti iš jo išlaikymą  unsure.gif

Na, visų pirma tai vaikai privalo pasirūpinti senais ir ligotais tėvais, kai nėra kam to padaryti, o ne šiaip darbingas tėvas sumąstė ir nutarė kad juom reikia rūpintis biggrin.gif Be to pridavimas tėvo į slaugos namus taip pat laikomas pasirūpinimu biggrin.gif O dėl alimentų dydžio, tai neįsivaizduoju mažesnių nei 500 kai tokios kainos. Be to kuo daugiau mama uždirba, tuom didesni alimentai priteisiami, nes išlaikymas eina per pusę. Nebent vyras ten koks pašalpinis bedarbis ir pan., o jei slepia papildomas nelegalias pajamas tai patikrina banko sąskaitas, turtą ir tiek žinių.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 08 29, 17:44)
Na, visų pirma tai vaikai privalo pasirūpinti senais ir ligotais tėvais, kai nėra kam to padaryti, o ne šiaip darbingas tėvas sumąstė ir nutarė kad juom reikia rūpintis  biggrin.gif Be to pridavimas tėvo į slaugos namus taip pat laikomas pasirūpinimu  biggrin.gif

taip, tai tiesa, bet i tai reikia pazvelgti kiek palciau. Jei tarkim tam tevui bus reikalinga slauga ir finansine parama, tai zinokit, kad vieta, kur ji apgyvendint ne visada taip lengva rast. Kartais eiles buna dideles ir tenka laukt ne vienus metus. Mano drauge savo mociute i privacius slaugos namus pagulde, bet kiekviena men. pati turedavo primoket, nes jos pencija per maza. Taigi, vien suaoganizavus vieta slaugoj tuo gali viskas ir nesibaigt.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 01, 15:34)
taip, tai tiesa, bet i tai reikia pazvelgti kiek palciau. Jei tarkim tam tevui bus reikalinga slauga ir finansine parama, tai zinokit, kad vieta, kur ji apgyvendint ne visada taip lengva rast. Kartais eiles buna dideles ir tenka laukt ne vienus metus. Mano drauge savo mociute i privacius slaugos namus pagulde, bet kiekviena men. pati turedavo primoket, nes jos pencija per maza. Taigi, vien suaoganizavus vieta slaugoj tuo gali viskas ir nesibaigt.

Sutinku kad ne pigu. Tačiau suaugę protingi žmonės per visą darbingą gyvenimą galvoja, kaip netapt finansine našta kažkam, sukaupia turto, turi butą ar kito NT, kurį senatvėje pardavus slauga išeina gana neprasta. Bet atsitinka ir taip, kad giminaičiai anksčiau laiko tuom turtu pasinaudoja, o paskui "verkia" kaip daug kainuoja senuką karšint. Visokių variantų gyvenime būna, bet nė vieno atvejo realiai nesu girdėjusi, kad tėvui, palikusiam šeimą ir neauginusiam savo vaikų iš jų kažką priteistų. Paprastai tokie "tėvai" net akių nerodo alimentų mokėjimo laikui pasibaigus, baigia dienas kitoj sukurtoj šeimoj arba apskritai prieglaudoj, o ne savo vaikus matytus prieš 40 m. po teismus tampo g.gif Nors gal ateis dar tokia mada, ką gali žinot g.gif Reziume- tvarkingi žmonės savo senatve pasirūpina patys, o nuskurėliai kokie nusigėrę pinigų neturi advokatams, svarbu bonkei užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 01, 18:26)

zinokit pamenu tokia sena istorija gal per TV pagalba g.gif
Na, ten moteris issikviete televizija, kad jai padetu i teisma kreiptis, kad vaikai jai pinigu duotu. O ji pati kaime su vyru, nei darzo, nei gyvuliu, bet matosi, kad dar sveika ir tirta moterele, bet tipo valgyt neturi ko. Sake kokios jos ten pajamos, nepamenu, bet ne taip jau ir mazai, ypac kaime gyvenant, kai uz buta moket nereikia. Na, tai tie is Tv pirma nuveze ja pas dukra, nes norejo kaip ir dukra sugedint, kad senai mamai nepadejo. Bet jau ten dukra, kad dejo, tai dejo ant "motinos", kad ta alkoholike buvo, kad jos neaugino, nepriziurejo, kad teta jai padejo. Tai motina tipo isizeidus pareikalavo pas sunu jos nuvezt. Nuveze Tv pas sunu, o tas be kalbu dave 100 Lt, kad tik atsikabintu. O jis matosi toks suvarges... Tada tie is Tv paklause motinos: o kodel jus neklausiat ar sunus tures paskui is ko valgyt, gi ir pats vaiku turi? Na, bet cia ne esme. Paskui tie is Tv klausinejo ivairius zmoes apie ta moteri, tai tikrai niekas gero nieko nepasake, ji vaiku praktiskai neaugino, pastoviai vis kur pas kokius diedus trankydavosi. Patys zmones pasibaiseje buvo, kad ji dar galvoja vaikus i teisma duot, kad tie ja islaikytu. Net sake, kad jei reikes, tai teisme viska paliudys. Ziauri istorija ten buvo ir tikiu, kad ne prima ir ne paskutine.

Todel as arba reikalauciau is vyro normaliu alimentu (ne 130 Lt) arba, kad jo visai vaiko gyvenime nebutu ir paskui tas nesugalvotu is vaiko grezt pinigus. Juk net ir pensija gaunant galima reikalaut, kad vaikas padetu, svarbu irodyt, kad is savo pajamu negali isgyvent.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 02, 18:29)

Todel as arba reikalauciau is vyro normaliu alimentu (ne 130 Lt) arba, kad jo visai vaiko gyvenime nebutu ir paskui tas nesugalvotu is vaiko grezt pinigus. Juk net ir pensija gaunant galima reikalaut, kad vaikas padetu, svarbu irodyt, kad is savo pajamu negali isgyvent.

Kažin ką būtų galima išreikalaut iš vaiko, kuris nežinia kuriam svieto gale gyvena, arba gauna minimumą ir turi tris vaikus arba išvis bedarbis g.gif O kad tėvo vaiko gyvenime nebūtų ir mano AA anyta visą gyvenimą siekė. Vaikai ir nematė jo 30 metų kol mama nepasimirė. O dabar bendrauja gražiausiai, vaidina visi kad nieko neįvyko doh.gif biggrin.gif mano uošvis tris žmonas palikęs, nė vieno iš keturių sūnų neaugino, o dabar senatvėj draugas visiem baisiausias, tik į svečius kviečia, tik anūkais džiaugiasi biggrin.gif taip kad ne viskas vyksta pagal mūsų valią, ima vat ir apsiverčia viskas gyvenime, į priekį nieko nenuplanuosi, ypač už vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 03, 21:08)
Kažin ką būtų galima išreikalaut iš vaiko, kuris nežinia kuriam svieto gale gyvena, arba gauna minimumą ir turi tris vaikus arba išvis bedarbis  g.gif

Sveika,
Iš patirties galiu pasakyti, kad nesvarbu kiek vaikų turi vyras - jo pareiga yra išlaikyti savo vaikus mirksiukas.gif tai va, mano vaiko VT turi kelis vaikus ir teismas priteisė išlaikymą atsižvelgdamas į vaiko poreikius - ne į tėvo pajamas. tikiuosi, kad toks teismo sprendimas yra taisyklė, o ne išimtis.
Atsakyti
QUOTE(Wonder Woman @ 2014 09 03, 21:25)
Sveika,
Iš patirties galiu pasakyti, kad nesvarbu kiek vaikų turi vyras - jo pareiga yra išlaikyti savo vaikus  mirksiukas.gif  tai va, mano vaiko VT turi kelis vaikus ir teismas priteisė išlaikymą atsižvelgdamas į vaiko poreikius - ne į tėvo pajamas. tikiuosi, kad toks teismo sprendimas yra taisyklė, o ne išimtis.

kalba ėjo apie pareigą išlaikyti savo tėvus, kurie kažkada mokėjo alimentus tam vaikui mirksiukas.gif O apie teismo sprendimus- taisyklių visiem vienodų nėra. Viskas priklauso nuo situacijos, tėvo geranoriškumo arba gerų advokatų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 04, 11:50)
kalba ėjo apie pareigą išlaikyti savo tėvus, kurie kažkada mokėjo alimentus tam vaikui  mirksiukas.gif O apie teismo sprendimus- taisyklių visiem vienodų nėra. Viskas priklauso nuo situacijos, tėvo geranoriškumo arba gerų advokatų 4u.gif

mirksiukas.gif ne taip supratau smile.gif VT yra kažkada minėjęs, kad senatvėje prisiteisinės išlaikymą iš vaikų (ir iš esmės supratau, kad kalba tik apie mano vaiką), bet aš manau, kad jei ir yra įmanoma prisiteisti išlaikymą, tai tada iš visų vaikų turėtų prašyti išlaikymo...

na, bet kuriuo atveju, manau, kad dėl išlaikymo senatvėje turime mažiausiai jaudintis - klausimas ar jos sulauks...
Atsakyti