Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 14:46)
Pasiskaičiau aš pas jus čia  smile.gif
Aš vis brandinu mintį paduot prašymą alimentų didinimui. Ypač kai supykstu, net rankos tirta. Bet visgi lieku vėl prie to pačio, kad nenoriu draskytis su ex dėl vaiko. Taip, skiria jis tuos 400Lt(antras mėnuo, anksčiau nei cento, nes oficialiai nebuvom iššsiskyre) nors galėtų tikrai daugiau, ir čia ne 50/50 , toli gražu. Tų 400Lt tik darželiui ir nepilnai būreliam užtenka. Man negaila vaikui, tik visgi pikta ant ex. Kad turėtų, ir galėtų daugiau prisidėti, o užsiciklines kartoja kažkokias nesamones, ir daro viską, kad  tik mane šiuo klausimu iš kantrybės varytu.
Paprašyt kažko beprasmiška, kėdės prie rašomojo stalo, lovą, ar čiužinį prisidėt perkant. Atsakas tas pats : taigi gauni 400lt, ką tau neužtenka? Ko čia prašinėji ? Tai ką pati negali nupirkti ?
Nubiednėjai visai ? Tai tu motina ar aš ? Tai ką tu sau galvoji ?  doh.gif  Tik liuobt į snukį atsiprašant norisi.
O kažkada buvo mętas kai jam tekdavo nemažai su sūnumi būti, tai net drabužius buvo padalinęs kur jis pirko, kur aš, kad aš jo tik nesugadinčiau, ar nepaimčiau, neduodavo nieko biggrin.gif  Ir gimtadienį ruošdamas skrupulingai atskaičiavo kiek aš jam turiu sumokėti, ir nė centu mažiau, nes gi per puse turim rūpintis  biggrin.gif
Ir ką čia sakyti, ką čia daryti? O gi nieko... negaliu imtis jokių veiksmų, kadangi nukentės vaikas...
Taip vat moterys ir gyvenam. Vyrai staiga nubiednėja, bedarbiais patampa, ar jiem pradeda atrodyti, kad vaikai palanges grauždami ir ant jų miegodami užauga.
Sėkmės  4u.gif

Kreipkitės į teismą dėl alimentų padidinimo, per advokatą. Nuo 2013m. sausio mėn. vienam vaikui priklauso ne mažiau 500Lt. Teismas atsižvelgs į jūsų ir vyro pajamas ir vaikų išlaikymo išlaidas. Rinkite ir pristatykite teismui visus vaiko išlaidas pagrindžiančius dokumentus ir neusileiskite tam buvusiųjų terorui, jie tik ir žiūri kaip čia tas kvailas žmonas apkvailinti ir kuo daugiau pinigų sau pasilikti. Maniškis toks pats, gauna solidžią alga, o vaikams nori min. mokėti, kol neprirėmiau prie sienos, tol po teismus vaikščiojome, ...nenusileiskite...
Atsakyti
Sveiki visi forumieciai. Turiu tokia situacija. Mano dabartine antra puse is pirmos santuokos turi dukra,kuriai 14m. Ji gyvena su mama Anglijoje ( mama sukure nauja seima,kitu vaiku dar nera),paliko LT pries metus. Esme tame,kad po skyrybu yra priteisti alimentai dukrai,tetis juos lb saziningai kas menesi moka. Bet vaikas iki siol mamos nera informuotas (kaip speju samoningai slepiama),kad tetis jai moka alimetus. Nors tetis ir nera skupus zmogus, ir be alimentu kartas nuo karto nuperka dovaleniu dukrytei,bet buna tokiu dienu kai pinigeliu neperdaugiausia,buna nenumatytu stambesniu islaidu ir kaip tik tuo metu vaikas papraso konors (pvz telefono),tetis be abejo pasako,kad siuo metu sunkoka su pinigeliais ir,kad veliau kai bus geresne situacija susimetes per puse su mama nupirks (kadangi labai gero telefono uzsimane 4u.gif ) Tada vaikas pradeda galvoti,kad tetis issisukineja,jam ji nerupi ir jis yra "skupas" ,kaip kad ji sako ax.gif Bet ji net nezino,kad tetis ir taip kas menesi gan nemaza suma perveda alimentu jai. Taip gaunasi,kad dukros mama pastato teti i tokia padeti,kad vaikas galvoja,kad jis nenori jai kazko nupirkti ar svelniai tariant paislaidauti ant dovaneliu, ir jis jos nemyli. Ar yra normalu ir moralu slepti nuo paaugles mergaites,kad jos tetis moka alimentus ir del kokiu priezasciu zmogus gali taip elgtis?
P.S Abu tevai palaiko normalius ir zmogiskus santykius,kartas nuo karto susiraso,aptaria vaiko auklejima ir pan. Bet buvusi zmona yra uzdraudusi teciui sakyti vaikui apie alimentus,jis nieko ir nesako. Tiesa pasakius man skaudu,kad del tokio mamos elgesio vaikui yra nupiesiamas "skupaus" tecio paveikslas g.gif

Is anksto aciu uz nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaute22: 05 spalio 2013 - 17:18
Alimentai skiriami vaiko islaikymui, o dovanos ir uzgaidos i tai nesiskaiciuoja.
Galbut mama bijo, kad dukra apie alimentus suzinojus labiau prades zyzt is jos?
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2013 10 05, 19:32)
Alimentai skiriami vaiko islaikymui, o dovanos ir uzgaidos i tai nesiskaiciuoja.
Galbut mama bijo, kad dukra apie alimentus suzinojus labiau prades zyzt is jos?

As pilnai suprantu,kad alimentai isaikymui,bet nemanau,kad reiketu ta fakta slepti,nes tada vaikas uzauges pagalvos,kad tevas buvo neatsakingas ir net alimentu nemokejo. Nesvarbu,kad vaikas zys del tu pinigu,tam yra tevai,suauge zmones kurie turetu moketi paaiskinti (tuo labiau ne 3mvaikui,o 14),kad alimentai skirti islaikymui,bet ne vaiko bet kokioms uzgaidoms. As pzv irgi esu is isirusios seimos,kai tevai skyresi man buvo 15m,bet mama su teciu pasodino ir iskarto pasake,kad tetis mokes alimentus. Na niekada is mamos nezyziau tos dalies,tiesiog tai priemiau kaip tecio pareiga ir bent zinojau,kad tetis nebega nuo pareigos ir atsakomybes man ju nemokedamas. Tame ir yra pagrindine esme,neleisti vaikui klaidingai galvoti apie teti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintaute22: 05 spalio 2013 - 20:51
Visi vaikai kai negauna ko nori pagalvoja ka ju nemyli. O kad motka meluoja -- tai pati sau duobe kasa. Dukra nevisada gi bus vaikas. O vyras neprivalo buti po ex padu.
Atsakyti
as tai, Gintaute, nesuprantu, ko jus rupinates del to. cia tavo vyras su savo ex turi issiaiskinti, argi mazas vaikas? beje, jo vietoj nelaukciau - vaika informuociau pati. dar kitas dalykas: labai idomu, kaip galima palaikyti zmogiskus rysius, aptarti ugdyma, susirasyti neva draugiskai, kaip rasai jiedu daro, ir tuo paciu piesti dukrai skupasu tecio paveiksla? blink.gif blink.gif blink.gif man cia kazkas nesirisa.
bet kokiu atveju, jusu draugas/vyras yra SUAUGES ZMOGUS. pats lai ir tvarkosi, aiskinasi. jei ex stoja piestu, as vaika informuociau pati apie alimentus, kartoju. nes vaiko toks amzius, kai daugka supranta, ir nereikia is informacijos daryti sventos karves. taigi ax.gif
cia forume problemu neisspresim. mes tegalim tik spelioti kartu su jumis, kodel, kokie motyvai skatina ex nesakyti vaikui tiesos. priezasciu gali buti n plius k. spelioti tad - bergdzias darbas. 4u.gif
Atsakyti
Man tai dar klausimas, ar tikrai dukra nežino apie išlaikymą. Galbūt viską ji žino, tačiau mano, jog tas išlaikymas tai maistui ir rūbams, o vat jau specialūs poreikiai turėtų būti patenkinami papildomai smile.gif Užsimanė telefono - nuėjo pas mamą, ta pasakė, kad nėr iš ko. Ką daryt? Aišku, eini pas tėvą. Neduoda ir tas? Tampi pačiu nelaimingiausiu vaiku, kurio tėvai - gnydos, niekas tavęs nemyli ir šiaip... šūdas tas gyvenimas biggrin.gif
Vienintelė paguoda - praeis ir tai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 14:46)
Aš vis brandinu mintį paduot prašymą alimentų didinimui. Ypač kai supykstu, net rankos tirta. Bet visgi lieku vėl prie to pačio, kad nenoriu draskytis su ex dėl vaiko. Taip, skiria jis tuos 400Lt(antras mėnuo, anksčiau nei cento, nes oficialiai nebuvom iššsiskyre) nors galėtų tikrai daugiau, ir čia ne 50/50 , toli gražu. Tų 400Lt tik darželiui ir nepilnai būreliam užtenka. Man negaila vaikui, tik visgi pikta ant ex. Kad turėtų, ir galėtų daugiau prisidėti, o užsiciklines kartoja kažkokias nesamones, ir daro viską, kad  tik mane šiuo klausimu iš kantrybės varytu.
Paprašyt kažko beprasmiška, kėdės prie rašomojo stalo, lovą, ar čiužinį prisidėt perkant. Atsakas tas pats : taigi gauni 400lt, ką tau neužtenka? Ko čia prašinėji ? Tai ką pati negali nupirkti ?
Nubiednėjai visai ? Tai tu motina ar aš ? Tai ką tu sau galvoji ?  doh.gif  Tik liuobt į snukį atsiprašant norisi.
O kažkada buvo mętas kai jam tekdavo nemažai su sūnumi būti, tai net drabužius buvo padalinęs kur jis pirko, kur aš, kad aš jo tik nesugadinčiau, ar nepaimčiau, neduodavo nieko biggrin.gif  Ir gimtadienį ruošdamas skrupulingai atskaičiavo kiek aš jam turiu sumokėti, ir nė centu mažiau, nes gi per puse turim rūpintis  biggrin.gif
Ir ką čia sakyti, ką čia daryti? O gi nieko... negaliu imtis jokių veiksmų, kadangi nukentės vaikas...
Taip vat moterys ir gyvenam. Vyrai staiga nubiednėja, bedarbiais patampa, ar jiem pradeda atrodyti, kad vaikai palanges grauždami ir ant jų miegodami užauga.
Sėkmės  4u.gif

Kaip žiauriai pažįstama... cool.gif jiems, matyt, tikrai ima atrodyt, kad vakai savaime auga, kaip piktžolės doh.gif vistiek eičiau į teisma, vaikas ar taip ar taip nuketės paaugęs ir susivokęs kas ir kaip, nepavyks visąlaik slėpti tikrojo tatos veido...
Atsakyti
QUOTE(Ajurweda @ 2013 10 03, 11:11)
Kreipkitės į teismą dėl alimentų padidinimo, per advokatą. Nuo 2013m. sausio mėn. vienam vaikui priklauso ne mažiau 500Lt. Teismas atsižvelgs į jūsų ir vyro pajamas ir vaikų išlaikymo išlaidas. Rinkite ir pristatykite teismui visus vaiko išlaidas pagrindžiančius dokumentus ir neusileiskite tam buvusiųjų terorui, jie tik ir žiūri kaip čia tas kvailas žmonas apkvailinti ir kuo daugiau pinigų sau pasilikti. Maniškis toks pats, gauna solidžią alga, o vaikams nori min. mokėti, kol neprirėmiau prie sienos, tol po teismus vaikščiojome, ...nenusileiskite...

Kur tai parasyta ? Neklaidinkite zmoniu, nera nustatytos tikslios sumos tad cia deja tik jusu zodziai 4u.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...u.d?id=62985750
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 10 01, 11:46)
Tų 400Lt tik darželiui ir nepilnai būreliam užtenka.

ane? g.gif darzui 200lt ir bureliams 200Lt?
Atsakyti
Sveikos,as 2011 metais prisiteisiau alimentus is VT kuris gyvena uzsienyje jau daugiau nei 5 metus.Prasiau 1000lt bet man priteise 900 lt.as labai patenkinta.Jis nei karto nepasirode teisme bet saukimus gaudavo.Jis net nebuvo mano vaiko gym liudijime irasytas.As turejau gera advokate ji viska dare uz mane visas lenteles ir t.t.O vaiko tevas gyvena uzsienyje ir dirba liegaliai,bet as zinojau kur jis gyvena ir dirba.Siuo metu jis nemoka alimentu ir VIF man nemoka.Bet per VIF esu padavusi ji anstoliams uzsienyje ir geros ziniuos kad uzsienyje mano teismo sprendima priieme ir uzregistravo.Tikiuosi kad pavyks is jo atgauti pinigus nes is viso jis man skolingas 46000 tukst. litu priteise jam po 900 uz visus 3 metus.Jei nepavyks atgauti per VIF vistiek ateis diena kai jis gris i Lietuva ir tada net is pensijos atskaiciuos jam.Manau kad ateis toks laikas kai jie ir uzsienyje nepasisleps:)
Atsakyti