Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Rykute @ 2013 09 02, 22:00)
Na taip kazkaip keistai cia pas jus su vygdymu  g.gif  Pas mane teismas nuosprendi buvo pasirenges isakyti kita diena ir teiseja primigtynai rekomendavo jam atvykti jo isklausyti  biggrin.gif  O man liepe nesijaudinti ir sake nebutina, nes gausiu pastu viska, tai taip ir buvo tad is pirmo karto jau gavo metus laisves atemimo bausme atidedant ir tris simtus su virsum valandu viesuju darbu ir namu aresta nuo 22 val  thumbup.gif  Manau tikrai super nuosprendis.

O va anstolis nors ir yra arestaves kazkokias dvi senas masinas jau labai senai, paprasytas jas parduoti ar kazka panasaus padaryti atsake negalyse, del to, kad butent negali jam aresto dokumentu iteikti  doh.gif  Bet sita atsakyma as panaudojau kaip piktybini slapstymasi ir vengima islaikyti savo vaika  biggrin.gif

Teisejas buvo vyras, maciau dokumentuose. Manes nekviete I teisma ir net pranesimo neprase del baigties. Pati skambinausi ir ieskojau info. Kartais tikrai svyra rankos zemyn. Visi mato, kad ex piktybiskas ir piktnaudziauja, bet istatymas numato jam tokia galimybe, jis pripazista, kad nemokejo, kad skola yra, bet.... pagal istatyma, dabar tai reikia irodineti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 09 03, 08:16)
Teisejas buvo vyras, maciau dokumentuose. Manes nekviete I teisma ir net pranesimo neprase del baigties. Pati skambinausi ir ieskojau info. Kartais tikrai svyra rankos zemyn. Visi mato, kad ex piktybiskas ir piktnaudziauja, bet istatymas numato jam tokia galimybe, jis pripazista, kad nemokejo, kad skola yra, bet.... pagal istatyma, dabar tai reikia irodineti.  doh.gif

Isvis pasityciojimas, mane kviete i teisma ir buvau kaip nukentejusioji blush2.gif Tiesa kalbeti daug nereikejo, nes teisejai po maniskio apklausos ir taip viskas buvo aisku biggrin.gif Tik su uzuojauta paklause ar zinau savo teise paduoti i teisma del alimentu padidinimo ax.gif Tai atsakymas mano buvo : taip, bet priteis max 50 lt. daugiau, kadangi jis vargsas specialiai bedarbis ir dar turintis du mazesnius vaikus, o man teismo islaidos kainuos daug daugiau kuriu visvien as neissireikalausiu kaip dabar negaliu issireikalauti siu pinigu doh.gif Teiseja patrauke peciais kaip ir pripazindama tiesa ir tiesiog pasake, kad as turiu tokia teise 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2013 09 03, 09:57)
Isvis pasityciojimas, mane kviete i teisma ir buvau kaip nukentejusioji  blush2.gif  Tiesa kalbeti daug nereikejo, nes teisejai po maniskio apklausos ir taip viskas buvo aisku  biggrin.gif  Tik su uzuojauta paklause ar zinau savo teise paduoti i teisma del alimentu padidinimo  ax.gif  Tai atsakymas mano buvo : taip, bet priteis max 50 lt. daugiau, kadangi jis vargsas specialiai bedarbis ir dar turintis du mazesnius vaikus, o man teismo islaidos kainuos daug daugiau kuriu visvien as neissireikalausiu kaip dabar negaliu issireikalauti siu pinigu  doh.gif  Teiseja patrauke peciais kaip ir pripazindama tiesa ir tiesiog pasake, kad as turiu tokia teise  4u.gif

Situacija panasi smile.gif bedarbis ir mano ex smile.gif o priezastis to pasirodo irgi as biggrin.gif nes ieskau sunaus pinigu ir del to jis negali oficialiai dirbti biggrin.gif apie padidinima net jau nekalbu. Jau dabar skunduose teismui raso, kad ieskodama alimentu, as sieku pasipelnyti jo saskaita. Aisku, as pamaloninta, kad mano finansiniai sugebejimai taip ivertinti biggrin.gif juk ne kiekviena gali pasigirti sugebejimu pralobti is 100 lt per menesi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asker @ 2013 08 14, 11:37)

Kur jūs tokius vyrus surandate, gal galit pasakyti, kad dukrai patarčiau tų vietų vengti?

Reikia labiau ziureti ne kokiu vietu vengti, o kokia esate mama. Kiek teigiamu zodziu savo dukrai pasakote, kaip ugdote jos pasitikejima savimi, kaip jus ja vertinate, ko reikalaujate, kiek kontroliuojate.
Visose vietose yra visokiu vyru. Aisku, striprtizo klube sutikti baznycios zakristijona - maza tikimybe wink.gif

Prisiminkite - uzdraustas vaisius saldesnis. Kuo labiau "patarinesite" kokiu vietu vengti, tuo labiau ten noresis wink.gif

Ir niekada nereikia stebetis niekuo, nes gali apsisukti ir grizti atgal. Zmones keiciasi. Nezinia kaip jus ar jusu vyras pasikeis.

Ne visada valdingu mamu ir dukros moka buti valdingos bei kreipti vyrus reikiama linkme. Buna visaip - kartais uzauga tikrom mamu kopijom, bet kartais kaip tik - nori buti kiek imanoma lankstesnes, nuolaidesnes, tolerantiskes - kitokios nei mamos. Daznai tokiu atveju, nenoredamos kivircu, tuos vyrus paprasciausiai islepina. Galiausiai ir vyrai ne visada yra teciu kopijos.

Nenorejau izeisti.

Bet ir nebukite tvirtai isitikinusi, kad jau jusu dukrai taip nenutiks... Kaip kad as niekada negalejau pagalvoti, kad turesiu itin nevalgu vaika ir kad tai nera tiesiog islepinimas.
Atsakyti
Kokias ismokas turiu teise gauti ir kiek alimentu turiu teise reikalauti ?
Vienas vaikiukas laukiamas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kasas2013 @ 2013 09 14, 20:00)
Kokias ismokas turiu teise gauti ir kiek alimentu turiu teise reikalauti ?
Vienas vaikiukas laukiamas. wub.gif

ismokos priklausomai nuo atlyginimo (pirmais metais 100 proc atlyginimo, jei vaiko aug.atostogose busite iki 1m; arba pirmais m. berods 70proc., o antrais 40proc. jei leliuko auginimo atostogose busite iki 2m) na, yra atskira tema ... dar gimus vaikui seniunijoje rasykite prasyma ir kraiteliui ar pan. yra ismoka apie 1400 Lt

o alimentu 300 - 400 Lt, gali buti maziau, gali daugiau, priklausomai nuo vaiko poreikiu ir tevu galimybiu, kaip teismas priteisia
Atsakyti
jei nera reikiamo stazo ? tada kaip ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasas2013 @ 2013 09 14, 20:07)
jei nera reikiamo stazo ? tada kaip ? ax.gif

Tada - Sodra nemokės nieko, galėsite prašyti socialinės pašalpos.
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2013 09 15, 09:42)
Tada - Sodra nemokės nieko, galėsite prašyti socialinės pašalpos.

Soc pasalpa gausiu as ar mano vaikas?
97 lt iskaiciuojami i bendras pajamas?
Alimentai iskaiciuojami i bendras pajamas?
Kada kreiptis, del soc ir alimentu? Kiek vaikui turi sueiti ne maziau 40 dienu ?
Atsakyti
QUOTE(kasas2013 @ 2013 09 16, 20:31)
Soc pasalpa gausiu as ar mano vaikas?
97 lt iskaiciuojami i bendras pajamas?
Alimentai iskaiciuojami i bendras pajamas?
Kada kreiptis, del soc ir alimentu? Kiek vaikui turi sueiti ne maziau 40 dienu ?

geriau temoje 'socialiniu reikalu labirintai pasiskaitinekite', paklausinekite

o del alimentu, tai siaip geriausia graziuoju su vaiko teciu susitarkite, maziau islaidu teismams ir advokatams bus
Atsakyti
Norėjau paklausti - ką būtent reikia rašyti ir kur kreiptis norint bendru sutariu sumažinti priteistus alimentus? 4u.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau aš pas jus čia smile.gif
Aš vis brandinu mintį paduot prašymą alimentų didinimui. Ypač kai supykstu, net rankos tirta. Bet visgi lieku vėl prie to pačio, kad nenoriu draskytis su ex dėl vaiko. Taip, skiria jis tuos 400Lt(antras mėnuo, anksčiau nei cento, nes oficialiai nebuvom iššsiskyre) nors galėtų tikrai daugiau, ir čia ne 50/50 , toli gražu. Tų 400Lt tik darželiui ir nepilnai būreliam užtenka. Man negaila vaikui, tik visgi pikta ant ex. Kad turėtų, ir galėtų daugiau prisidėti, o užsiciklines kartoja kažkokias nesamones, ir daro viską, kad tik mane šiuo klausimu iš kantrybės varytu.
Paprašyt kažko beprasmiška, kėdės prie rašomojo stalo, lovą, ar čiužinį prisidėt perkant. Atsakas tas pats : taigi gauni 400lt, ką tau neužtenka? Ko čia prašinėji ? Tai ką pati negali nupirkti ?
Nubiednėjai visai ? Tai tu motina ar aš ? Tai ką tu sau galvoji ? doh.gif Tik liuobt į snukį atsiprašant norisi.
O kažkada buvo mętas kai jam tekdavo nemažai su sūnumi būti, tai net drabužius buvo padalinęs kur jis pirko, kur aš, kad aš jo tik nesugadinčiau, ar nepaimčiau, neduodavo nieko biggrin.gif Ir gimtadienį ruošdamas skrupulingai atskaičiavo kiek aš jam turiu sumokėti, ir nė centu mažiau, nes gi per puse turim rūpintis biggrin.gif
Ir ką čia sakyti, ką čia daryti? O gi nieko... negaliu imtis jokių veiksmų, kadangi nukentės vaikas...
Taip vat moterys ir gyvenam. Vyrai staiga nubiednėja, bedarbiais patampa, ar jiem pradeda atrodyti, kad vaikai palanges grauždami ir ant jų miegodami užauga.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti