Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(In hell @ 2013 08 06, 00:43)
Labai tiksliai pastebeta wink.gif
Yra tokia tendencija, na "jeigu jau kartu negyvena, tuoj jis man pakratys kisene, o jei ne, tai prisirinksiu kvitu is visos Lietuvos, kaip nugresiu, maza nepasirodys"... Bet Juk vaikas nuo to reikalingesnis netaps ir meile jam neatsiras. Taip pat Kai kurios pamirsta apie tai, kad kaip Given pastebejo, kas men batu nereikia, I baseina irgi kasdien neisi. Zinoma, galima polo ir zirgininkystes burelius lankyti, bet ar neatsiduoda cia V.Jasaitiene? wink.gif

Kuo jau ji bloga? Saunuole visom prasmem thumbup.gif Naujoji Jasaitiene ne ka arsesne bus keleriu metu kai tokioj pacioj padety bus.

Santuoka - materialinis isipareigojimas. O visu pirmiausia - teisetai gime vaikai ir isipareigojimas visokeriopai jais rupintis.
Meile, seksas - laikini dalykai. Praeina sios traukos. Bet pareigos islieka. Deja, kai kurie labai lengvai nuo pabega ir net nemano, kad yra kazkuom ipareigoti naujai atvestam zmoguciui i si pasauli.
Va, dabar kaip tik skaitau P.Cvirkos apsakymus. Tai visko budavo. Ir su mergom, tarnaitem diedai miegodavo, ale teiseta zmona nebudavo isvaroma is namu, vaikais nebudavo nustojama rupintis. Net jei antras galas ne tuo keliu eina, tai bent vyriskas darbas budavo naudojamas pagal paskirti.
Dargi, labai jau visi siais laikais apie kraiti pamirse, kas siaip nuo amziu amzinuju buvo privalu but sukaupta dukteru labui. O dabar telieka isgyvenimui kelis litus numest ir vaikas joks nebe isipareigojimas. Taip jau yra - vaikas yra ne tik dziaugsmas ir pasididziavimas, vaikas yra dar viena burna, kuria reikia maitinti.

Viskas ant moters peciu siais laikais, retas kuris bent puse tiek veza, kiek vargses mamos - anei kraicio, anei namu, nei medziokles grobio niekas nebeparvelka... Pacios turim i paskolu junga del butu isikinkyt, grobi maistui susimedziot, ji paruost, o dar ir jauniklius ismokint uz save bei grobi nuolat kovot.
Atsakyti
[quote=Laabeille,2013 08 08, 11:47]

visiškai sutinku su tamstos pasisakymu. Geiduliai yra viena, o pareiga ir atsakomybė yra kita. Ir ar ne keista būna, kad kol gyvena šeimoje - dirba ir uždirba, kai tik išsiskiria ar susiranda naują pasiją, arba sukuria naują šeimą, atsiranda nauji vaikai, tai tokiais ubagais patampa ir niekaip darbo niekur negauna metų metais. Daug yra savokų apie buvusius, tik va dabar išsiskyrę vyrai įsivaizduoja, kad ir vaikai tampa buvusiais. Man tai bjauru girdėti, kai sako, turiu (turėčiau) vis tiek neduočiau buvusios vaikui, o esamos vaikui irgi taip pat? Mano ex advokatams samdyti ir po teismus valkioti pinigų turi, o vaikui neturi.
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 08 08, 10:47)

Dargi, labai jau visi siais laikais apie kraiti pamirse, kas siaip nuo amziu amzinuju buvo privalu but sukaupta dukteru labui.

Kraičio esmė - dukrai atitenkanti tėvų turto dalis, nes tais laikais turtą paveldėdavo tik sūnūs (ištekėjusi moteris iš vis savo turto neturėjo, viskas pagal įstatymus priklausė vyrui). Šiais laikais dukros turi tokias pačias pavedėjimo teises, kaip ir sūnūs, todėl ir kraičio prasmės nebeliko.

Viskas ant moters peciu siais laikais, retas kuris bent puse tiek veza, kiek vargses mamos - anei kraicio, anei namu, nei medziokles grobio niekas nebeparvelka... Pacios turim i paskolu junga del butu isikinkyt, grobi maistui susimedziot, ji paruost, o dar ir jauniklius ismokint uz save bei grobi nuolat kovot.

Kur jūs tokius vyrus surandate, gal galit pasakyti, kad dukrai patarčiau tų vietų vengti?

Nžn, apie daugumą mano draugų šito pasakyti negalima. Na taip, buityje daugiau darbų ant moters pečių užgula (nors šiais laikais indus plauna indaplovė, o drabužius skalbia mašina), bet apie tokius dalykus, kad bendros paskolos nemokėtų, neteko girdėti. Tikiu, kad tokių yra, tik:
1) nemanau kad tokių dauguma.
2) tokius sau į vyrus pačios moterys ir išrinko. Šiais laikais nėra ne tik kraičio, bet ir priverstinių santuokų tėvų nurodymu.
Atsakyti
Kuo jau ji bloga? Saunuole visom prasmem  thumbup.gif  Naujoji Jasaitiene ne ka arsesne bus keleriu metu kai tokioj pacioj padety bus.

Santuoka - materialinis isipareigojimas. O visu pirmiausia - teisetai gime vaikai ir isipareigojimas visokeriopai jais rupintis.

As maniau, kad santuoka tai dvasinis isipareigojimas pirmiausia. g.gif
Vaikais rupintis 50ant50. Pas ka gyvena vaikai, tas pisideda daugiau. Visada galimybe yra vaikus atiduoti tevui augint.
Man apskritai keista,jei vyras snatuokoje nedare nieko,buvo lodorius..tai tiketis po skirybu kazka gauti,is viso naivu naivu
Atsakyti
Sveikos smile.gif
galvoju ir as apie skyrybas su vyru, turim mes du vaikucius, benrda 220000lt busto paskola, o vyras uzdirba apie 4500lt i rankas (na bet 1000lt gauna, kaip uz automobilio nuoma). Man idomu, kiek mazdaug gauciau alimentu uz abu vaikus, nes as kol kas esu vaiko auginimo atostogose, tai gaunu apie 450lt. Kai grisiu i darba tai gausiu apie 2200lt (daugiau neipuse mano pajamu eina,kaip stipendija, todel dabar gaunu tiek mazai). Su vyru santykiai tikrai nesiklosto, jau pabodo kentet...
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif mūsų istorijoje prasidėjo antras dublis. Kadangi teismas priėmė ex nepalankų sprendimą, tai gerbiamasis parašė antrą skundą su pretenzijomis. Skundas teimui rašytas teisininko, tik labai keista, kad advokatas parašė tiesos neatitinkančius dalykus ir konstatavo kaip faktą. Taigi, nurodė, kad buvo susitarimas, jog aš neleidžiu tėvui matytis su sūnum,o jis tuo tarpu, dėl šios priežasties nemoka alimentų, kaip įrodymą, pateikė laišką, kuriame nieko panašaus net nebuvo rašoma. Ex taip pat buvo nuteistas baudžiamojoje byloje, gavo viešųjų darbų, bet teismo sprendimas negali įsiteisėti, nes ex atsisako priimti teismo dokumentus. Kalbėjausi su advokatu, sake nusiteikti mažiausiai 4-5 metus bylinėtis, nes jau aišku, kad kiekvienas teismo sprendimas bus skundžiamas. Po ketverių metų sūnus jau bus pilnametis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 08 30, 17:00)
* tik labai keista, kad advokatas parašė tiesos neatitinkančius dalykus ir konstatavo kaip faktą.

**Po ketverių metų sūnus jau bus pilnametis smile.gif

* advokatas parase, ka jam klijentas pasake, tai cia nieko stebetino.
** bet jei studijuos, tai alimentai vistiek priklausys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 08 30, 18:08)
* advokatas parase, ka jam klijentas pasake, tai cia nieko stebetino.
** bet jei studijuos, tai alimentai vistiek priklausys  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

Del studiju tai vaikas tures paduoti teva i teisma, kad priteistu alimentus kol studijuos 4u.gif

Ir skola niekur nedings biggrin.gif
Atsakyti

Ir skola niekur nedings biggrin.gif

Tas tai taip Rykute. Skola niekur nedingsta, bet ja isieskoti sansu kol kas jokiu smile.gif O advokatui pinigus moketi reikia uz kiekviena teismo atsisaukimo rasyma. Taigi situacija tokia, alimentu nemoka, teisiasi su anstoliu, o as moku advokatui, nes privalau rasyti teismui atsisaukimus. Pirmos instancijos teisme ex byla pralaimejo, todel skundzia toliau. Laukiu pranesimo kada isiteises baudziamasis isakymas. Toliau ziuresim.
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 09 02, 10:22)
Ir skola niekur nedings  biggrin.gif
Tas tai taip Rykute. Skola niekur nedingsta, bet ja isieskoti sansu kol kas jokiu smile.gif O advokatui pinigus moketi reikia uz kiekviena teismo atsisaukimo rasyma. Taigi situacija tokia, alimentu nemoka, teisiasi su anstoliu, o as moku advokatui, nes privalau rasyti teismui atsisaukimus. Pirmos instancijos teisme ex byla pralaimejo, todel skundzia toliau. Laukiu pranesimo kada isiteises baudziamasis isakymas. Toliau ziuresim.

Na taip advokatų paslaugos kainuoja, šiaip dauguma skundų ir raštu rašiau pati, tik kartą teko pasinaudoti advokato paslaugomis ir man tai kainavo 400 lt. doh.gif
Mano buvęs nuosprendžio neapskunde, bet kol metai nepraėjo ( gavo metus laisvės atėmimo bausmę metams atidedant) ruošiuosi dar kartą paduoti prašymą iškelti baudžiamąją bylą dėl to patoes nes per šį laikotarpį nei padengė skolos nei toliau mokėjo... Advokatas sakė galima daryti jau po trijų ken tad jau beveik metai bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2013 09 02, 16:37)
Na taip advokatų paslaugos kainuoja, šiaip dauguma skundų ir raštu rašiau pati, tik kartą teko pasinaudoti advokato paslaugomis ir man tai kainavo 400 lt.  doh.gif
Mano buvęs nuosprendžio neapskunde, bet kol metai nepraėjo ( gavo metus laisvės atėmimo bausmę metams atidedant) ruošiuosi dar kartą paduoti prašymą iškelti baudžiamąją bylą dėl to patoes nes per šį laikotarpį nei padengė skolos nei toliau mokėjo... Advokatas sakė galima daryti jau po trijų ken tad jau beveik metai bus smile.gif

O maniskis skundzia viska, pradedant anstoliu, baigiant teismo sprendimais. Baudziamaja byla ir as keliau, gavo 1 menesi viesuju darbu, bet baudziamasis isakymas niekaip neisigalioja, nes teismo atstovai neranda kam ji iteikti. Cirkas, ne kitaip. Manes teismo rastineje klausineja, kur jis gyvena kaip ji rasti. Prasymus as irgi pati rasau, bet kai reikia rasyti atsisaukima I skunda, ten beletristikos ir emociju neprirasysiu, reikia remtis istatymais ir jau buvusiomis precedentinemis bylomis. Cia jau ismanymo reikia. Bet as irgi lauksiu dar puse metu, o paskui vel baudziamoji byla bus keliama.

o cia nuoroda, gal reikes info kam nors:

http://www.teisesgid...t_id_1.html#144
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 09 02, 18:14)
O maniskis skundzia viska, pradedant anstoliu, baigiant teismo sprendimais. Baudziamaja byla ir as keliau, gavo 1 menesi viesuju darbu, bet baudziamasis isakymas niekaip neisigalioja, nes teismo atstovai neranda kam ji iteikti. Cirkas, ne kitaip. Manes teismo rastineje klausineja, kur jis gyvena kaip ji rasti. Prasymus as irgi pati rasau, bet kai reikia rasyti atsisaukima I skunda, ten beletristikos ir emociju neprirasysiu, reikia remtis istatymais ir jau buvusiomis precedentinemis bylomis. Cia jau ismanymo reikia. Bet as irgi lauksiu dar puse metu, o paskui vel baudziamoji byla bus keliama.

o cia nuoroda, gal reikes info kam nors:

http://www.teisesgid...t_id_1.html#144

Na taip kazkaip keistai cia pas jus su vygdymu g.gif Pas mane teismas nuosprendi buvo pasirenges isakyti kita diena ir teiseja primigtynai rekomendavo jam atvykti jo isklausyti biggrin.gif O man liepe nesijaudinti ir sake nebutina, nes gausiu pastu viska, tai taip ir buvo tad is pirmo karto jau gavo metus laisves atemimo bausme atidedant ir tris simtus su virsum valandu viesuju darbu ir namu aresta nuo 22 val thumbup.gif Manau tikrai super nuosprendis.

O va anstolis nors ir yra arestaves kazkokias dvi senas masinas jau labai senai, paprasytas jas parduoti ar kazka panasaus padaryti atsake negalyse, del to, kad butent negali jam aresto dokumentu iteikti doh.gif Bet sita atsakyma as panaudojau kaip piktybini slapstymasi ir vengima islaikyti savo vaika biggrin.gif
Atsakyti