Na va, grizau, visi ispudziai labai sviezi
Siaip miestas per 4 metus nelabai pasikeite, tik padidejo kai kurios kainos
Oras buvo puikus kaip tokiam metu laikui, diena ne karto nelijo, net saulute pasviesdavo
Isigijom Stokholmo korteles trims paroms (540 kr - apie 208 Lt)
Vel vaiksciojau po senamiesti, is matytu objektu aplankiau Karaliaus pili, Drottningholm pili, Katedra, Riddarholm baznycia, Strandvagen, Vaza muzieju, Kaknastornet (televizijos boksta - dirba iki 21 val., nuostabus vaizdas i naktini Stokholma). Nuvaziavom i nedideli miestuka apie 70 km uz Stokholmo, kuriame yra Gripsholm pilis.
Mano "atrasti" nauji objektai (t.y. tokie, kur anksciau nesu buvusi):
- Gamtos istorijos muziejus ir Cosmonova kino teatras (filmas rodomas kupole-planetariume) - labai patiko ten ziureti filma
Gaila, nerode mano norimo apie koralus, tai paziurejau apie Graikija. Bilietas i filma su Stokholmo kortele kainavo 65 kr (20 kr nuolaida);
- Rotuse, kurioje vyksta iskilminga vakariene po Nobelio premiju iteikimo - deja, ziema negalima pasikelti i boksta, bet 10 ir 12 val. gidas veda ekskursija po ispudingas sales;
- Moderna museet - siuolaikinio meno muziejus (kazkas auksciau parase, kad jis nemokamas, bet man atrodo, kad nemokamas tik su Stokholmo kortele, o iprasta kaina 80 kr). Keletas Pikaso, Dali, Munko darbu. Na, nesu meno muzieju gerbeja
Tai neilgai ten uztrukau.
- Architekturos muziejus - verta eiti tik tuo atveju, jei tikrai domites architektura ir esate nusiteike daug skaityti, nes pati sale nedidele, daug informacijos apie Stokholmo pastatus pateikiama isdeliotose knygose ir pan.
- Junibacken - A. Lindgren gerbejams
Ten isedi i traukinuka, kuris veza pro ivairias instaliacijas Lindgen pasaku motyvais. Deja, ta "kelione" trunka tik apie 10-12 min. Daugiau ten nieko idomaus neradom, bet seima su vaikais galetu ten uztrukti visa diena
Nes yra Pepes Ilgakojines Vila vilaite, kurioje vaikai gali dukti, zaisti su zaisliniais namu apyvokos daiktais, taip pat vyksta Karlsono, Pepes pasirodymai. Kodel trumpam nesugrizus i vaikyste
- Aquaria vandens muziejus netoli Vaza muziejaus. Yra rykliuku, bet jie nedideli, kaip ir pats muziejus. Atskiro bilieto nepirkciau, nebent turint Stokholmo kortele ir atliekamo laiko galima uzsukti
Si karta daug klaidziojom po miesta, visiskai neskyriau demesio parduotuvems. Nusipirkau vos keleta kosmetikos smulkmenu, o is maisto parduotuves - apelsinu dzemo (tokio su zievelemis pas mus nebuna), kazkokiu idomiu uogu HJORTRON uogienes (vis dar negaliu issiaiskinti, kaip ju pavadinimas verciamas i lietuviu kalba), marcipanu mases, sokoladu. Jokiu atviruku ir tradicinio turistinio kico
Smagu
Jei kam reikia info ar pagalbos, kreipkites, ir mano galvoje visa info sviezia