Įkraunama...
Įkraunama...

Stokholmas

QUOTE(vaidicita @ 2007 02 07, 22:44)
na Prahoje buvom ir ten be 800 vienam nepabusi vad. 1600
Austrija ta salis i kuria mano manymu reik vaziuot ilgam laikui , as buvau 3 d. nieko nepamaciau.... be galo grazu ir tiek
Vokietija...? einu paskaityt i Vokietijos tema smile.gif

Stokholmas, Praha, ypatingai Amsterdamas ir Paryzius savaitgaliui - suprantu thumbup.gif . Vokietijai sakau ne schmoll.gif . Cia mano nuomone. Nematau ko vaziuoti i miestus, kur daugiausiai zmones... eina apsipirkti, nes pas juos visi senamiesciai subombinti per kara. Hamburgas, Kiolnas ir Berlynas paliko tik tokius ispudzius. Gal koks Bremenas ar katras is pietesniu miestu ir kitokie g.gif
Atsakyti
aš ką tik grįžau, man tai labai patiko, tik savaitgalio per mažai, nes nuskrendi vakare, visas šeštadienis Stokholme, o jau sekmadienį ryte turi keltis ir važiuoti į oro uostą, nes kelionė apie valandą, o lėktuvas išskrenda 12.
Atsakyti
QUOTE(rroonneettaa @ 2007 02 05, 10:33)
Kaip tik parasiau jiems laiska, tada galesiu pasakyt tiksliai kiek kainuoja.
O radau as juos per toki puslapi:
http://www.hostelboo...eden/stockholm/
ne vienas laivas yra, nors mane labaiusiai sudomino rygerfjord laivas smile.gif

Na mes jau ryt išskrendam i Stockholmą, užsisakėm vietas laive- tame Rygerfjord, norėjom 4-ietį hostelį pasiimti, bet kadangi nebuvo- pasiėmėm viešbutyje standartinę kabiną... Tai žiūrėsim kaip bus ax.gif
Šiaip čia įmesiu porą tieioginių laivų- viešbučių adresų:
Laivas iš R... raidės smile.gif
The Red Boat

Norėjom užsisakyti ta The red Boat, bet nebebuvo vietikių, nes tas man atrodo pigesnis biškutuką...

O šiaip tai tie lavai tikrai gan geroje vietoje- senamiestį pasiekti galima pėsčiomis...
Atsakyti
QUOTE(spyglaite @ 2007 02 15, 16:13)
Norėjom užsisakyti ta The red Boat, bet nebebuvo vietikių, nes tas man atrodo pigesnis biškutuką...
O šiaip tai tie lavai tikrai gan geroje vietoje- senamiestį pasiekti galima pėsčiomis...

man atrodo, kad mes gyvenom The red Boat. Aisku salygu norejosi geresniu,bet viskas buvo super, kad jie centre. Nuo centrines miesto stoties 1 metro sustojimas arba apie 20 min., kelio pestute.
Atsakyti
pirmiausia turiu pasidziaugti, kad tai labai geras forumas. pravercia visais gyvenimo atvejais. todel nusprendziau prisijungti ir pasidalinti savo patirtimi, kuri galbut irgi gali buti kazkam naudinga.
siuo atveju apie stokholma.
pirmiausia, reiketu pazymeti, kad ryannair'as lektuve nezymi vietu, tai lietuviai budami tokio ne visai korektisko budo, grudasi, lipa per galvas, uzlenda ir pan. bet siaip ar taip lektuve visada vietos bus;)
stokholme uzsisakem CASTANEA OLD TOWN HOSTEL. jis yra paciame senamiestyje [gamla stan], viena gatvele i sona nuo ju pagrindines gatves. kadangi gyvenom labai jau studentiskai 14 vietu kambaryje, tai ir mokejom pigiau - po 220 kronu zmogui per para. jis geras tuom, kad jame yra virtuve, galima virti/kepti,troskinti, todel maisto prekiu parduotuvej galima drasiai pirkti gaminamo ar sildomo maisto. buvo saldytuvas, mikrobange, vidrulys, dujine, visi indai, netgi prieskoniai, cukrus, kruopos;) aisku, 3 dienom tiek visko nereikejo. viesbutis idealioj vietoj - mazdaug 7 min nuo karaliskuju rumu pesciomis. netgi ir nuo central station atejom pesciomis.
bendra informacija - jie turi daug parduotuviu 7/eleven - tipo tokio kaip degaliniu parduotuves lietuvoj. paciam centre maisto prekybos centra galima rasti "atlens city" tokioj kaip universalinej parduotuvej [jis yra ant drottningatan ir kitos gatves kampo, cia ateinant nuo central station - nelabai pamenu tos kampines gatves].

pratesiu veliau - reikia is darbo begti:)
Atsakyti
Na mes irgi norejom uzsisakyti Castanea Old Town hostel, bet per ilgai tempem ir nebeliko vietu, bet ir tame laive neblogai buvo, kambariukas mazokas- kajutes, buvo tualetas ir dusas kambaryje (buvo kambariu kur visa tai koridoriuje), bet labai grazus vaizdas per langa i senamiesti- jis daugelyje atviruciu iamzintas thumbup.gif Netoli buvo metro sustojiimas Gamla Stan. Bet jei dabar vaziuciau, uzsisakineciau viezbuti kur nors netoli centrines stoties kad nebereiktu vaziuoti ar eiti toli iki jos, nes tiek autobusas vaziuojantis i/ is oro uosta ten atvaziuoja, tiek kai kurie reikalingi pasiekti tam tikras vietas autobusai pravaziuoja... Nors zinoma ir is tos vietos kur gyvenom tik vienas metro sustojimas (t.y. kelios minutes) iki centrines thumbup.gif Todel irgi gan patogi vieta...

Na dar Stocholme, kai perki prekybos centre (kad ir pvz. tame Ahlens City) kazka plasmasinese tarose ar skarbankese papildomai moki uz ta tara ir ja paskui gali atnesti i ta centra, kur stovi tokios masinos tai tarai ismesti ir uz ja atgauni pinigus, tik nezinau (kadangi nebespejome ismesti) ar grynu pinigu pavidalu ar kvitus kazkokius.

Siaip man patiko Stockholmas- tikrai jautiesi, kad tikrai esi didmiestyje... Kazkaip nesitikejau, kad bus daug ko pamatyti... GAL net kazkiek labiau patiko nei Londonas g.gif

Nezinau ar kas minejo, bet jei zadate apsilankyti ivairiuose muziejuose, tuomet verta isigyti Stockholmo kortele (24 val iseina apie 110 Lt, 48 val apie 155 Lt), nes su ja ir vazinejimas viesuoju transportu yra nemokamas. Ji tikrai atsiperka, nes ten daugelis (beveik visi) muzieju mokami ir nepigus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spyglaite: 19 vasario 2007 - 17:47
va, spyglaite, tau neliko vietu castanea, o mum nebeliko vietu laive:O norejom uzsisakyti red boat, bet.. uztat nuejom paziuret. vasara ten turetu buti isvis jega.
pritariu, kad ta stokholmo kortele yra geras dalykas, bet kai mes nesinaudojom jokiu transportu, o ir i muziejus tik 2 spejom nueiti, tai ji mum nebutu atsipirkus.
apie muziejus:
VASA. ju pasididziavimas ir i ji butina nueiti, bet man nepaliko tokio siaubingai didelio ispudzio [gal del to, kad visame pasaulyje maciau ir kitokiu muzieju]. dirba 10-17 h. kainuoja 80 kronu. studentam - 40 [as parodziau lietuviska univero ir dar neakivaizdinio pazymejima, bet jiem tiko:0], o vaikam, berods, iki 12 metu - nemokamai. kas valanda rodo filma su angliskais titrais, o 13.30 angliskai filmas. ir per diena yra, man rodos, 4 ekskursijos angliskai. pirma buna 10.30. klauso visi, kas nori, nes ten i bilieto kaina iskaiciuota.
KARALISKIEJI RUMAI. darbo laikas klaikiai trumpas 12-15 h. turbut del to, kad atseit po turistu ten vaiksciojasi karaliai, nes ten neva ju rezidencija;) rumuose yra kazkur apie 4 skirtingus lankytinus objektus. mes ejom tik i karaliskus apartamentus [dar yra kazkaip triju karunu muziejus, gustavo antikinis muziejus..]. bilietas - 90 kronu, o as vel kaip studente - 35 kronos. galima imti kombinuota bilieta - 130 kronu, studentam - 65 kronos, kuris galioja kelias dienas, nes logiska, kad per viena diena visko nespesi aplekti. cool.gif apartamentuose buna taipogi ekskursijos, iskaiciuotos i bilieto kaina. tai karaliskuose apartamentuose buna 14 h. rumuose yra tokie locker'iai [kaip supratau, mokami, nors is esmes ten galejo buti ir kaip depozitas ar kazkas tokio], kur reiketu pasideti kuprines, nors as kazkokiu budu praslydau su kuprine. ir, pasirode, kad labai daugelis praslydo.
visas kitas lankytinas vietas maciau tik is isores, nes buvo jau po darbo laiko. siaip, zinau, kad galima ir i parlamenta uzeiti - buna ten ekskursijos.
tiesa, autobusas oro uostas-stokholmas-oro uostas kainuoja 199 kronas [cia i abu galus, i viena - 130 kronu].
va, ko as niekaip neisikirtau, tai kur pigiau pavalgyt:)
Atsakyti
Na mes irgi buvom Vazos muziejuje... Filmą verta pamatyti, nes prasmingesnis tas muziejaus aplinkymas tampa, labiau viska supranti...
Na bet turbut man asmeniškai labiau Karaliaus rūmai patiko, buvome toje rezidencijoje, po to nuėjom į brangenybių muziejų ir Karaliskosios armijos ar kaip pavadinti muzieju (angl. Armory), labai pastarajame patiko karietos- tokios kaip iš pasakų.
Buvome Nobelio muziejuje, na bet jis toks nelabai įspūdingas, taip pat rodo filmus apie Nobelio premijos laimėtojus... tik suvenyrų parduotuvė nebloga- įdomių dalykėlių yra...
Buvome TV bokšte, gal ir nieko kaip nemokamai (t.y. su ta kortele), bet pas mus turbūt fainesnis, nes sukasi, o ten reikia apeiti tokį kaip ir ratą.
Buvome ir tokiame kaip Aqua muziejuje- mažyliukas bet neblogas, netoli Vazos muziejaus todėl ir aplankėme. Ten tokie akvariumukai, žuvys ale prūde plaukiajončios, kur ateina tai naktis, tai lyti pradeda.. Ten labai daug šeimų su vaikučiais buvo.
Dar norėjome į keletą kitų nueiti, bet nebespėjome verysad.gif
Papildyta:
Na taip, o kur pavalgyti tai mes irgi nelabai įsikirtome kur pigiau. Bet susidarė vaizdas, kad jie mėgsta aštroką maistą, kuris mano skrandžiui nelabai... Kadangi nelabai buvo laiko, tai mes užsukdavom bet kur... vienoje kavinukėje net nuolaidėlę padarė, kadangi neturėjau tiek grynųjų thumbup.gif
Atsakyti
Gal cia yra tokiu,kurios Stokholme buve ne karta? smile.gif Vel skrendu ten kita savaite. Noreciau DAR DAUGIAU patarimu, kokius kampelius islandzioti, kur apsilankyti...

Esu maciusi/buvusi:
Senamiestis, Domkyrkan (katedra), Parlamentas, Karaliaus rumai
liftas Katarinahissen
Skansen, Vasa muziejus, "TV bokstas" (Kaknastornet)
Haga parkas ir ten esantys muziejai
sodas Kungstradgardet
ir dar turbut kazka veikiau, ko staigiai neprisimenu...

Nebuvau Rotuseje (Stadshuset), todel butinai sikart bandysiu patekti i vidu, taip pat Cosmonova kino teatre (kur, kaip supratau, rodomi 3d filmai?).

Gal perskaicius si sarasiuka kilo mintis, KUR DAR verta nueiti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2007 03 02, 19:24)

Kai po kelių mėnesių prisimenu savo kelionę, tai atrandu, kad didžiausią įspūdį iš muziejų man, ko gero, paliko Šiaurės šalių (Nordiska museet).
Jis yra Djurgardene, ten, kur ir Skansenas, Vazos muziejus, Junibakenaas (šalia pastarojo). Jei važiuosit autobusu (44, 47) – prie jo ir stotelė, iškart už tilto.
Siūlyčiau ten išsinuomot audiogidą – vaikštai su ausinėm, tam tikrose vietose spusteli pultelį ir tavo pasirinkta kalba (rusų, anglų ir pan.) klausaisi pasakojimų. Neatsimenu, kiek kainuoja, bet jei man pasirodė nebrangu, tai tikrai nebrangu mirksiukas.gif
Tai buities muziejus, nors pateikiamas kaip istorijos. Vienas aukštas skiriamas įvairių amžių interjerams, tas man ne tiek buvo įdomu (nors kėdžių dizaino istorija šiek tiek traukė akį). Truputis kultūrai. Kabo originalūs Strindbergo paveikslai. Įdomiausia tai, ko nebuvau mačius kituose muziejuose.
Lėlių spintos. Jos nuo berods XVII amžiaus plito iš Olandijos. Klausinėjau Lietuvos muziejininkų, mes jų neturime, net nežinia, ar mūsų dvaruose jų būta. Vakarų Europoje tai buvo pasiturinčių miestiečių puošmena – keliaaukštės, su kuo daugiau figūrų ir detalių.
Maisto ir serviravimo kultūra. Įvairių amžių, įvairių sluoksnių. Nukrauti stalai su įdomiais paaiškinimais, kada kas ir kodėl atsirado, kaip buvo naudojama.
Šventės, žaislai ir žaidimai. Viskas iliustruota natūralaus dydžio maketais.
Drabužiai, avalynė, mados – nuo tautinių iki dabar.
Aišku, ir šiuolaikinės parodos, ir kilnojamosios.
Formaliai audiogido trukmė – valanda. Bėgdama ir daug ką praleisdama sugaišau pusantros. Kai pagalvoju, galėjau skirti ir daugiau. Būtų buvę verta.

Muziejus iš gatvės atrodo taip:

user posted image

Nuo Junibakeno pusės – taip:

user posted image

Ir dar – būtinai plauk laivu (nesezono metu yra tik viena ekskursija – aplink Djurgardeną nuo Stromkajen krantinės) ir važiuok autobusu į panoraminę kelionę po miestą (nuo Gustavo Adolfo aikštės). Abi ekskusijos irgi su ausinėm pasirinkta kalba.
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2007 03 02, 20:24)

Mes buvom dar modernaus meno muziejuje (ar kažkaip panašiai vadinasi). įėjimas nemokamas. kažkas panašaus į ŠMC smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Huliganka @ 2007 01 27, 20:59)
mes jau apie 4 metai gyvenam Stokholme 4u.gif  4u.gif  4u.gif ji jau laikau savo namais ax.gif  ax.gif mums cia patinka,aisku kalbu ne apie ekonomine padeti,ar ju kainas,bet apie aplinka blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif siaip patarciau vykti siltu metu laiku,tada daug daugiau pamatysit blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif netoli yra ir Baltijos jura,na traukiniu apie val.... mirksiukas.gif

sveika,

su drauge balandzio pabaigoje atvaziuosim i stocholma. gal gali patart, kurioje miesto dalyje drabuziu ieskot ir kuriam bare gimtadieni svest? smile.gif as rimtai. jos 35-etis ir nenori lietuvoj buti, tai nusipirkom pigius bilietus ir atskrendam. tik va dar norim per ta savaitgali pavaikstinet po parduotuves, o sestadieni kokiam bariuke sampano taures pakelt.
Atsakyti