Įkraunama...
Įkraunama...

Stokholmas

QUOTE(davaida @ 2012 09 11, 09:15)
gal kartais kas nors turite atlikusi Stokholmo zemelapi, mielai nupirkciau uz prieinama kaina mirksiukas.gif

jie dalinami nemokamai, liaudiskai sakant, ant kiekvieno Stokholmo kampo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 09 11, 07:53)
..tiesa, kas vaziuos viesuoju transportu siulyciau pasirupinti bilietukais, nes centre isigyti gali buti keblumu, jei nezinai vietu kur parduodami. autobusuose neparduodami.

tikra tiesa, mes norėjom iki Jūrų muziejaus autobusu pavažiuot, tai nepavyko autobuso bilietukų įsigyt (sms siųst netiko, kioske nebuvo), tai lengvai prasivaikščiojom pėsčiomis biggrin.gif o atgal grįžtant (beje, irgi teko dar paėjėti) iškratėm visus kioskus pakeliui, sėkmingai nusipirkom ir prabangiai parvažiavom smile.gif
Atsakyti
Sveiki
o su kokio amziaus vaiku Junenbachene buvot? Mes planuojam kelias dienas Stokholme ir niekaip neapsisprendziu ar mano 10 m sunui dar verta ten vaziuoti.
P.S. gal kartais kas nors turite atlikusi Stokholmo zemelapi, mielai nupirkciau uz prieinama kaina mirksiukas.gif

mnao vaikui 10 metu, patiko, beje ir mes su vyru i vaikyste grizom blush2.gif
Plius mano vaikas ne megejas buvo skaityti, ypac tokias "senas" pasakas. Oi kaip skaito, kai kurias jau 2 karta lotuliukas.gif
Sitas jam didesni ispudi paliko nei Vazos ax.gif
Papildyta:
Sveiki
o su kokio amziaus vaiku Junenbachene buvot? Mes planuojam kelias dienas Stokholme ir niekaip neapsisprendziu ar mano 10 m sunui dar verta ten vaziuoti.
P.S. gal kartais kas nors turite atlikusi Stokholmo zemelapi, mielai nupirkciau uz prieinama kaina mirksiukas.gif

nezinau aisku kaip Jus keliausite, bet zemelapiu yra ir oro uoste ir kelte, kaip jau minejo, nemokamu.
plius dar ir muzieju gidai yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yourname4 @ 2012 08 18, 01:31)
Stokholmas vasarą ir žiemą - du skirtingi miestai, bet vasarą tai žaismingas, romantiškas ir jaukus bei ryškus miestas. Štai jums keli vaizdeliai seilę pavarvinti:

Lankiausi Stokholm'e Vasario viduryje ir labai labai nusivyliau, tačiau po šių nuotraukų supratau, kad tikrai ne laiku lankiausi smile.gif Nors ir dienos buvo saulėtos, tvyrojo lengvas šaltukas, keli laipsniai žemiau 0, bet įspūdžio miestas tuomet visai nepaliko... O vasariškos Stokholm'o nuotraukas atrodo įspūdingai! smile.gif Pakeičiau savo griežtą nuomonę, kad Stokholm'e daugiau nebesilankysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RagaZZa @ 2012 08 29, 11:33)
Sveiki,
reikia buvusiu stockholme patarimo smile.gif

vaziuojam penkiesi, atskrendam i Skavsta oro uosta,o gyvensim Taby miesteli. Visaip bandau skaiciuoti ar apsimoka mum nuomotis automobili ar ne? nes kaina gaunasi panasi,jei sudejus transferius visiem is oro uosto, transporto bilietus... bet automobilis patogiau smile.gif
ar nera sunkumu su viesuoju transportu, ar imanoma su juo nusigauti iki Taby? ar verta nuomotis auto? g.gif

i taby zinoma nusigausit nesunkiai miesto transportu bet, manau automobilis turi privalumu nes, atkris rupestis del stotelie ieskojimo ir galbut persedimu nes i taby metro nevaziuoja tai gali tekt arba autobusu arba vadinamu bananu( tai yra toks traukinys vezantis ten kur ner metro) kuris vaziuoja ne visai is pacio centro iki jo irgi teks nusigaut kazkaip. o be to penkiese ir bilietai kainuos nemazai manau automobilis bus geriau.o dar jeigu ne vienai dienai tada tikrai daugiau pliusu su automobiliu.gal tik del parkavimo gali kilti problemu bet, savaitgaliais centre yra daug kur nemokamai.o ne centre visom dienom galima rast nemokamu vietu aisku tai uztruks.
Papildyta:
QUOTE(xxkamane @ 2012 09 12, 12:39)
Stokholmas pries kaledas labai wub.gif

man jis visada grazus.manau daug kas priklauso nuo nuotaikos.nes visais metu laikais galima rast kazka sirdziai mielo.ir tai liecia ne tik stokholma.zinoma vasara daugiau privalumu nes lauke maloniau but.bet tarkim kai pasipuosia kaledoms ir lauke spaudzia lengvas saltukas bei is leto krinta snaiges uch kaip malonu pasivaikscioti stokholme ir pajusti kaledine dvasia.o susalus galima uzsukt kur nors arbatos, kavos ar karsto vyno.
geru jums akimirku stokholme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tomas1979 @ 2012 09 17, 20:21)
man jis visada grazus.manau daug kas priklauso nuo nuotaikos.nes visais metu laikais galima rast kazka sirdziai mielo.ir tai liecia ne tik stokholma.zinoma vasara daugiau privalumu nes lauke maloniau but.bet tarkim kai pasipuosia kaledoms ir lauke spaudzia lengvas saltukas bei is leto krinta snaiges uch kaip malonu pasivaikscioti stokholme ir pajusti kaledine dvasia.o susalus galima uzsukt kur nors arbatos, kavos ar karsto vyno.
geru jums akimirku stokholme thumbup.gif
Ar švenčiamos Kalėdos, Naujieji metai kaip nors "viešai", mieste? Pvz. kokiam Skansene, ar kokioj miesto aikštėj? Ar tai - šeimos šventė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 09 17, 21:09)
Ar švenčiamos Kalėdos, Naujieji metai kaip nors "viešai", mieste? Pvz. kokiam Skansene, ar kokioj miesto aikštėj? Ar tai - šeimos šventė?  g.gif

tikrai vyksta renginiai.aplamai stokholme daznai kas nors vyksta o kaledos ir nauji yra vienos didziausiu svenciu.renginiai manau vyksta daugelyje vietu.galbut pagrindine aikste ir buna kokia numatyta.beto vyksta kaledines muges kur gali smagiai laika praleist.kolkas dar nemaciau info apie kaledu renginius bet, kai rasiu pasistengsiu idet nuoruoda cia.siap tai ir seimos svente bet pas juos ner tokiu giliu tradiciju kaip pas mus.jie gal ir buna seimos rate bet, daug laiko praleidzia svesdami mieste.
Atsakyti
QUOTE(tomas1979 @ 2012 09 19, 21:06)
tikrai vyksta renginiai.aplamai stokholme daznai kas nors vyksta o kaledos ir nauji yra vienos didziausiu svenciu.renginiai manau vyksta daugelyje vietu.galbut pagrindine aikste ir buna kokia numatyta.beto vyksta kaledines muges kur gali smagiai laika praleist.kolkas dar nemaciau info apie kaledu renginius bet, kai rasiu pasistengsiu idet nuoruoda cia.siap tai ir seimos svente bet pas juos ner tokiu giliu tradiciju kaip pas mus.jie gal ir buna seimos rate bet, daug laiko praleidzia svesdami mieste.
Mane domina ne "kalėdinio-naujametinio periodo" renginiai, o pvz. konkrečiai Naujametinės nakties koks nors viešas tūselis. biggrin.gif Na, kad nebūtų opera, ar "balius". O kažkas miesto erdvėj. T.y. ar apsimokėtų tuo metu važiuoti, ar rasim, ką nuveikt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 09 19, 22:41)
Mane domina ne "kalėdinio-naujametinio periodo" renginiai, o pvz. konkrečiai Naujametinės nakties koks nors viešas tūselis.  biggrin.gif Na, kad nebūtų opera, ar "balius". O kažkas miesto erdvėj. T.y. ar apsimokėtų tuo metu važiuoti, ar rasim, ką nuveikt?  4u.gif

tikrai kazkas vyks.juk ir lietuvoj naujameciai renginiai vyksta.klausimas ar bus kazkas ispudingo?pvz vaziavom i paryziu sutikt nauju metu tikejomes ispudingo fejerverko.gavom paziuret i zybsincias lemputes ant eifelio boksto, daug kas is stebejusiu net nesuprato kad jau laikas sampana saut.lygiai taip gali nuvilt ir stokholmas ar bet kuris kitas miestas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tomas1979 @ 2012 09 20, 21:27)
tikrai kazkas vyks.juk ir lietuvoj naujameciai renginiai vyksta.klausimas ar bus kazkas ispudingo?pvz vaziavom i paryziu sutikt nauju metu tikejomes ispudingo fejerverko.gavom paziuret i zybsincias lemputes ant eifelio boksto, daug kas is stebejusiu net nesuprato kad jau laikas sampana saut.lygiai taip gali nuvilt ir stokholmas ar bet kuris kitas miestas. g.gif

Tiesa. Priklausomai nuo to, kas ir kokiu tikslu keliauja, galima iš anksto pasidomėti, kuriose miesto vietose vyks kokie renginiai ir daugmaž žinoti, pavyzdžiui, pasivaikščiojimo senamiestyje tikslą. smile.gif
Kita vertus, geriausia, kai viskas įvyksta spontaniškai. Būtent taip man dažnai ir nutinka - vaikštinėju sau su draugais, rodau žymias vietas, o kartu ir aš pamatau ką naujo ar stabtelime pažiūrėti kokio renginio, pasirodymo. thumbup.gif
Konkrečiai Naujuosius metus liaudis pasitinka Slussen'e, nes vakare vyksta koncertas, bet žmonių būna daug ir vėliau sunku išsiskirstyti. Kur kas smagiau tiesiog vaikštinėti šventiškai papuošto miesto gatvėmis. smile.gif
Kaip ir Tomui, Stokholmas man visada gražus, nors pakanka ir tų pilkų ir melancholiškų dienų. O šiaip, daug priklauso nuo nuotaikos - jeigu nuotaika nekokia, net ir gražiausios vietos atrodys pilkomis ir neįdomiomis. Svarbiausia atsipalaiduoti ir džiaugtis šio žalio miesto jaukumu. smile.gif

user posted image
IMG_0908 by frankie-THE-drunkie, on Flickr

user posted image
IMG_0919 by frankie-THE-drunkie, on Flickr

user posted image
Stockholm 2012 698 by docsineado, on Flickr

user posted image
Stockholm 2012 704 by docsineado, on Flickr

user posted image
Ça marche(s) ? II by diskiant, on Flickr

user posted image
IMG_0903 by frankie-THE-drunkie, on Flickr

user posted image
Stockholm 2012 376 by docsineado, on Flickr

user posted image
IMG_0906 by frankie-THE-drunkie, on Flickr

user posted image
Stockholm 2012 269 by docsineado, on Flickr
Atsakyti
Laba,

man reikia patarimų dėl kajutės. Pirmyn plauksime vienu laivu, 1 naktį praleisime Stokholme, atgal plauksime kitu laivu. Niekaip neapsisprendžiu ar imti B ar A klasės keturvietę kajutę. Koks tarp jų skirtumas, tik langas.? jei gerai supratau keturvietėse kajutės tiek A tiek B klasės lovos yra 2 aukštais.

Užsisakiau ClubOne kortelę (beje jai įsigyti rugsėjį akcija - 3,5 LVL).
Žnau, kad Vasa muziejuje ir kariniame muziejuje bilietais vaikams nekainuos, kur dar yra kokių nuolaidų, kad gink dieve nepražiopsot lotuliukas.gif

Kokį nebrangų viešbutį netoli centro galite parekomenduoti, reiktų su pusryčiais, o jei be pusryčių tai kur pausryčiauti netoli viešbučio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2012 09 23, 18:16)
Laba,

man reikia patarimų dėl kajutės. Pirmyn plauksime vienu laivu, 1 naktį praleisime Stokholme, atgal plauksime kitu laivu. Niekaip neapsisprendžiu ar imti B ar A klasės keturvietę kajutę. Koks tarp jų skirtumas, tik langas.? jei gerai supratau keturvietėse kajutės tiek A tiek B klasės lovos yra 2 aukštais.

Užsisakiau ClubOne kortelę (beje jai įsigyti rugsėjį akcija - 3,5 LVL).
Žnau, kad Vasa muziejuje ir kariniame muziejuje bilietais vaikams nekainuos, kur dar yra kokių nuolaidų, kad gink dieve nepražiopsot  lotuliukas.gif

Kokį nebrangų viešbutį netoli centro galite parekomenduoti, reiktų su pusryčiais, o jei be pusryčių tai kur pausryčiauti netoli viešbučio  4u.gif

skirtumas tarp A ir B klases kajuciu tik langas.keturvietese kajutes lovos 2 aukstais.dvivietese kiek teko plaukt taip pat dviem aukstais.
mazai esu aplankes muzieju bet, manau daug kur vaikams nemokamai. ivesk google stockholms museums turetum kazka rast.
del viesbuciu negaliu nieko patart bet, manau kad kainu kaip turkijoj ar ispanijoj tiketis neverta.cia viskas kas susije su paslaugom brangu.
o papusryciauti pigiau galima rast.ziurint kokio maisto norite.man patinka picos ir kebabai tai iki 100 kronu zmogui pavalgau.
Atsakyti