Na va,mes jau ir parsiradom is Stokholmo.
Praleidom ten savaite,laiko su vaikais buvo kaip tik.Jei butume vaziave tik su Mb,tai ir kokiu 3dieneliu butu uzteke.Niekaip neisivaizduoju,kaip galima Stokholma aplekti per 1-2dienas
Bent su vaikais tas man pasirode neimanoma
Atstumai ne mazi,dauguma muzieju dirba tik iki 17val,niekas niekur neskuba,ir visur tos eiles
Mums labai patiko kelione laivu pirmyn ir atgal:dideli kruiziniai laivai,pramogos vaikams ir suagusiems
Labai grazus Sokholmo archipelagas
,negalejau atsiziuret i saleles su mazais nameliais.
Apie pati miesta.Patiko,bet negaliu pasaky,kad buvo ''nerealu'',kaip kad tikejausi is pasisakymu....Matyt,man pietu salys labiau prie sirdies
Aprasysiu ir as savo ispudzius apie aplankytas vietas ir muziejus(visiskai subjektyvi nuomone,bet gal kam pravers).
Karaliaus rumai -idomu,tikrai verta nueiti,ypac patiko arsenalas su puosniomis karietomis.Sargybos keitimasis irgi visai idomus,ypac kas megsta arkliukus(kaip mano dukros
)
Rotuse-tikrai idomu.Verta uzsikelti ir i boksta,tik nusiteikit laaaaaabai ilgam stovejimui eileje. Bet laukima atperka vaizdai is boksto.
Vaza muziejus-idomus,butinai paziurekite filmuka,nes be jo man nebutu buve taip idomu.
Junibakenas-labai smagus, ypac su vaikais.
Akvariumas-mazutis,bet idomus,labai patiko.
Skansenas-siaip sau.Labai isreklamuotas,bet tikrai nevertas muzieju 5-tuko
Man nepatiko,kad galima uzeiti tik i dirbtuves,o i kitus namus ne.Paziuri is isores ir psio.Dirbtuves irgi uzsidaro 17val.Musu Rumsiskiu muziejus man daug idomesnis.Skansene daugiau komercijos-visokiu parduotuveliu,karuseliu,kaviniu.Zoo irgi tik tarp kitko.Vienintelis smagus dalykas,kad yra aptvarelis su ozkytemis,kur vaikai gali ieiti ir jas glostyti
Tiesa,dar ten yra Skanseno akvariumas-tai ten patiko
Siaures saliu muziejus-idomi ekspozicija apie Svedija,jos istorija.Dukros negalejo atsiplesti nuo leliu spintu
Technikos muziejus-labai patiko,Mb vienas ten butu praleides ir visa diena prie visokiu motoru
Daug paprastu,bet smagiu bandymu.4D filmukas irgi smagus,su efektais.
Gamtos muziejus-labai patiko,labai verta nueiti.Pasilikom paskutinei dienai,tai labai gailejomes,kad buvo mazai laiko
Ziurejom 3D filma ''Fly me to the moon''-visai nieko,daugiau skirtas vaikams.Labai gaila,kad nebebuvo bilietu i ''Sea monsters''-matem tik reklama-turetu buti ypac ispudingas 3D formate
Drugeliu namai-nedideli,skraido grazus tropiniai drugeliai.Tik labai toli teko vaziuot.
Grona Lund parkas-suposi vaikai,mums tik iejimas su kortele buvo nemokamas.
Vaikams tai buvo pati smagiausia diena Stokholme
Skyrem jam beveik visa diena.Parkas nedidukas,paprastutis,nesulyginsi su Heides ar Legolendu,bet karuseliu pakankamai.As ejau tik i Petsono ir katino Finduso nama-
Mano vaikai labai megsta ta knyga,tai irgi labai patiko.
Apzvalginis turas su autobusu-labai patiko,labai daug informacijos,tikrai labai verta isbandyti
Plaukimai laivais-plaukem nemokamus turus i Drotingemo rumus ir atgal(grazus rumai,butinai nueikit i rumu teatra su gidu),plaukima karaliskuoju kanalu ir mokama 2val plaukima po Stokholmo tiltais. To mokamo tikrai jau nevertejo plaukti,nes per nemokamus plaukimus beveik viska buvom mate ir isgirde.
Laaabai smagu plaukti
Riteriu baznycia,Katedra-grazu.
Papildyta:Dar aplankem
Kolmarden zoo su safariu(150km uz Stokholmo)-didelis zoo,idomus safaris,delfinariumas(Klaipedoj man idomesnis delfinu pasirodymas).Ten irgi yra dar papildomu mokamu pramogu:karuseliu,laipiojimas po medzius a la Lokes peda,galima apvaziuoti zoo oru lyno keliu).
Labai patiko,kad muziejai yra orientuoti ir i vaikus,visur yra kazkas pabandyti vaikams.Lietuvoje to labai truksta.
Katarinos keltuvas,Djurgardeno tramvajai-jei turit laiko ir kortele -isbandykit pakeliui.
Shopingui laiko beveik nebuvo,nes grizdavom apie 20-21val i viesbuti,o tada jau nieks nebedirba.
GYvenome Stay at Kista apartamentu viesbutyje-labai geras.Buvo i kaina iskaiciuotos Stokholmo korteles visam buvimo laikui.Korteliu deka visur vazinejom ir ziurinejom muziejus nemokamai.Be ju,tai kainuotu nezmoniskus pinigus 4 asmenu seimai
.
Dar pastebejimas keliaujantiems su masina.Neturekit vilties kur nors Stokholme ar jo priemiesciuose pasistatyti masina nemokamai
VISUR parkingas mokamas.Net po dideliais prekybos centrais ,tokiais kaip MEGA
Ir visur tikrinama daug kartu paroje.Prie musu viesbucio buvo aikstele,kur para kainavo 60SEK,bet para skaiciuojama iki 23.59.Korteles automatas neeme,metaliniu pinigu turejom tik iki 23.59,bet palikom masina,nes kas gi nakti tikrins(taip pagalvojom
).Kita ryta radom baudos kvita 475sek,israsyta 4,30ryto! Tik kvite buvo neteisingas masinos numeris,tai nebesukom del jo galvos