Įkraunama...
Įkraunama...

Stokholmas

QUOTE(rasa32 @ 2009 07 07, 21:57)
Dar norejau paklaust,ar toj knygelej,kur duoda prie korteles,ar yra nurodytas transportas,kuriuo galima atvaziuot i muziejus ir t.t.?Labai tingiu is interneto i knygele rasytis blush2.gif
Taip, yra. Taip pat nurodytas muziejų darbo laikas, poilsio dienos ir kiti bla-bla-bla (pvz. dovanėlė, jeigu tokia yra).
Tarp kitko, pastebėjau, kad labai tiksliai viskas nurodyta. Skirtingai, pvz., nuo Barselonos kortos gido/knygutės... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 08 liepos 2009 - 05:10
QUOTE(rasa32 @ 2009 07 07, 22:57)
Ar mokamas iejimas?

Dar norejau paklaust,ar toj knygelej,kur duoda prie korteles,ar yra nurodytas transportas,kuriuo galima atvaziuot i muziejus ir t.t.?Labai tingiu is interneto i knygele rasytis blush2.gif

M.mama,www.stockholmas.lt  arba www.visit-stockholm.com tikrai taves neapgaus biggrin.gif

Su kortele nemokamai, o be kortelės lygtai 35 SEK.

Aha, yra nurodytas autobuso numeris arba metro stotelė, kurioje reikės išlipti. Daug naudingos informacijos galite prisirinkti turizmo informacijos centre.

Man dar patiko Nordiska muziejus. Ten duoda nemokamą audio gidą ir einant nurodytose vietose galima pasiklausyti.
Atsakyti
QUOTE(juraza @ 2009 07 08, 21:21)
O jei tarkim 4 asmenų šeima keliauja, tai reikia  4 kortelių kiekvienam? ar vienos gana lankant muziejus? g.gif
Priklausomai nuo to, kokia ta šeima. Jeigu 2 suaugę ir 2 vaikai virš 7 metų - taip, visiems, tik vaikams korta pigesnė.

Nemokama vaikams iki 7-erių, bet tarkim į Junibakeną yra kažkokia tvarka (apie tai buvo parašyta prie kortos kainų ir gide ir internetiniame psl.), kad vienas suaugęs (t.y. pirkęs kortą) gali įsivesti tik vieną vaiką (t.y. nemokamai).

QUOTE(Dilma @ 2009 07 08, 21:52)
O jei, tarkim, 4 asmenų šeima eina į filmą ar važiuoja autobusu, kiek perkat bilietų tongue.gif ?
thumbup.gif thumbup.gif

Va, pasiskaitykit.

P.S. Man labai keista, kad klausinėjate tokių dalykų, nes Stokholmo informacija internete sutvarkyta puikiai - galima sužinoti beveik viską. doh.gif Ir informaciją nepasenusią rasit. mirksiukas.gif

P.S. Pamiršau parašyti, kad jeigu vaikui dar nėra 7 metų, tai į muziejus jis eis nemokamai, bet už naudojimąsi transportu, susimokėti reikės (miesto kortoje, kaip jau išsiaiškinome lotuliukas.gif , mokestis už visų rūšių miesto transportą įskaičiuotas).
Transporto bilietų ir transporto kortų (1, 3, 7 ir 30-iai dienų) kainos - čia. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 09 liepos 2009 - 09:07
QUOTE(juraza @ 2009 07 08, 22:21)
O jei tarkim 4 asmenų šeima keliauja, tai reikia  4 kortelių kiekvienam? ar vienos gana lankant muziejus? g.gif

Mes pirkdami viesbucio kambari gausim ir 4korteles,visiems po viena,nors maziausiai 4metukai.

Dar paskaiciau,kad keltuose Riga-Stockholmas galima nusipirkti a la Carte kortele.
Atsakyti
O kiek cia daug prisikaiciau ka aplankyti ir paziureti Stockholme thumbup.gif Keliauju Rugpjucio viduryje 5 dienom tai bandysiu jusu patarimais naudotis smile.gif Galu gale ir as sia sostine pamatysiu thumbup.gif Gal dar galite imesti nuorodu kur galima nebrangiai pavalgyti 4u.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2009 07 18, 20:27)
Nu kokia aš tau bambeklė? irnesakyk.gif Tai klausinėjančios - bambeklės: vis to paties ir to paties klausia, o gavusios atsakymą vis tiek klausia, nes tipo informacija pasenusi, nepatikima. Tada čiumpi už atlapų googlį ir išsitrauki pačią patikimiausią informaciją.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

P.S. Mano paraše yra durelės į Bambeklių temą.  mirksiukas.gif

aha, dureles pastebejau ir net uzejus pavaikstinejau... liuks temike, reiks apsireikst kada...

Na, safarikids sugedinta, super duper atidziai perskaiciau visa tema ir daugmaz atidziai pasiguglinau. Tikrai info daug ir issamios. Beda tik viena: informacija reklaminiuose lankstinukuose ar www visada atrodo nu laabai graziai... o realybeje... (uj, as jau prie bambekliu jungiuos nejucia...)

Pora klausimu vis tiek uzduosiu:

- Skansenas - kas esat buve, gal galit papasakot ? Ko vertas ten esatis zoo ? Kiek supratau, paciam Stokholme zoosode kito kaip ir nera ? (yra Kolmardenas bet jis uz 150 km)

- Upsala - yra geras ju turistinis tinklapis, bet gal kas buves ir pasidalintu ispudziais ?

- apylinkes, tinkamos tiesiog pasizvalgyt i jura, o gal ir pasimaudyt/pagulinet. stockholm.lt duoda info tokia: "Stokholme vanduo švarus ir skaidrus, juo galite mėgautis, pavyzdžiui, Smedsuddsbadet pliaže Kungsholmen saloje ar Långholmens strandbad pliaže Långholmen parke." Taip pat sioje SM temoje buvo minimas Vaxholmas ir Saltsjobadenas. Gal kas buves cionai, o gal zino kitu vieteliu ?

- sala lietuviui juokingu pavadinimu Birka - ar kas buvojot ?
Atsakyti
QUOTE(zuvedra @ 2009 07 21, 18:41)
- Skansenas - kas esat buve, gal galit papasakot ? Ko vertas ten esatis zoo ? Kiek supratau, paciam Stokholme zoosode kito kaip ir nera ? (yra Kolmardenas bet jis uz 150 km)
Taip, buvau. Man labai patiko.
Pats Skansenas - toks lyg mūsų Rumšiškių liaudies buities muziejus. Žinoma, gerokai skiriasi. Bet man labai labai patiko. Ypač tuo, kad veikia kepykla, vaistinė, puodžiaus, baldžiaus, stikliaus, mechaniko dirbtuvės (čia ką greitomis prisiminiau) . Gali jose pažiūrėti, kaip dirba amatininkai ir nusipirkti kokią bandutę ar puodelį.
Gal yra ir kitose šalyse ko nors panašaus, bet aš tokį dalyką mačiau pirmą sykį, tai man buvo nepakartojama (Barselonoje irgi yra kažkas panašaus - Poble Espanyol, bet nors kažkuo panašu, tuo pačiu - visai skirtinga doh.gif ).

Apie zoologijos sodą. Vien dėl jo nebūčiau ėjusi, nes man zoologijos sodai nėra prioritetinis dalykas. Bet kadangi vaikščiojau po Skanseną, tai nuklydau ir į zoosodą. Žirafų, dramblių ir raganosių nepamatysit, nes nėra. Bet yra daug "šiaurinių" žvėrakų. Ir jų vaizdas - nepalyginamas su Kauno zoologijos sodu: žvėrys gyvena dideliuose voljeruose ir atrodo pakankamai patenkinti gyvenimu. Kai kurių pasirodant reikia palaukti, nes tarp medžių nesimato. Kai kurie gyvena po kelis. Bijau sumeluoti, bet berods lokys gyvena viename voljere su lape. biggrin.gif
Briedžiai, elniai, šernai makalavosi pakankamai arti aptvarų.
Taip pat yra daug naminių gyvūnų - ožkų, avių, arklių. Man gražu tai, kad ten vyksta gyvenimas ir darbas (ne tik gyvūnų demonstravimas), tarkim aš atėjau tuo momentu, kai kumeliukas buvo pratinamas prie kinkymo (nesu arklininkė, todėl sorry, jeigu ne taip pavadinau). Tiesiog arklininkė ir jos pagalbininkas išsivedė iš arklidės kumelę su kumeliuku ir jais užsiiminėjo. O kas norėjo, galėjo tą procesą stebėti.
Skansenas užima labai didelį plotą, todėl arba turėsit labai skubėti, arba gabalais praleisti arba skirkit jam nors pusdienį. Centrinėje Skanseno aikštėje vyksta šventės, mugės etc. Jeigu ant tokios pataikysite ir mėgstate pašurmuliuoti - dar užtruksite.

Jau ne kartą sakiau, kad man ne visada palieka įspūdį kitų numylėti objektai ir kad geri įspūdžiai - skonio dalykas, bet vis dėlto drįsiu pasakyti, kad (jau žinodama, kas tai yra) taupydama laiką praleisčiau:
1. Šiaurės šalių muziejų. Jame man įspūdį paliko tik kniplingo paroda/mugė, kuri kaip tik tuo metu vyko ir visos tos močiutės su savo kniplingo įrankiais, schemomis ir pavyzdžiais, beigi ten vietoje "kniplinguojančios" močiutės biggrin.gif .
2. Didiko namus (sorry už labai sąlyginius pavadinimus) - herbai, herbai, herbai, indai, indai, indai lotuliukas.gif .
3. Technikos muziejų. Gal todėl, kad buvau buvusi Vokiečių muziejuje Miunchene, tai po jo Stokholmo technikos muziejus - kaip koks provincijos muziejukas biggrin.gif.
4. Akvariumą. Nebuvau iki tol buvusi jokiame akvariume, išskyrus Klaipėdos jūrų muziejuje, bet vis tiek jokio įspūdžio nepaliko, nežinau kodėl. Vėliau pabuvojau Barselonos akvariume ir supratau, kaip turi atrodyti tikras akvariumas, o Lisabonos akvariumas - dar geriau ir jėgiau biggrin.gif.
5. Pašto muziejų. Nesu filatelistė, todėl toks muziejus man - kaip atsižymėjimas "kalki-stupalki-buvau".
6. Pinigų muziejų. Irgi "kalki-stupalki-buvau".
7. Tivoli + Grionalund'ą. Kai buvau pirmą kartą, jis tiesiog nedirbo (žiemos sezonu nedirba), antrą sykį ėjau dėl vaikų. Jiems patiko, bet man... "Kalki-stupalki-buvau". biggrin.gif
8. Nobelio muziejus. Viskas ten labai gražu ir gerai, bet... neįdomu man buvo. Išskyrus tą stendą, kur Nobelio premijos laureatų po daiktą sudėta ir tame tarpe Selmos Lagerliof batas. A, ir dar tikrų balsų laureatų paklausyt įdomu buvo. biggrin.gif

Nepraleisčiau ir esant galimybei dar kartočiau:
1. Junibakenas.
2. Vasa.
3. Rotušė.
4. Skansenas.
5. Muzikos muziejus.
6. Pasiplaukymai.
7. Sargybos keitimasis.
8. Miesto bažnyčia.

Jeigu dar ką atsiminsiu, parašysiu.

Kadangi daugybė muziejų yra Djurgardene (Junibakenas yra šalia Vasos, o už kelių šimtų metrų - Šiaurės šalių muziejus. Per gatvę nuo jo, lyg "Gamtos muziejus" (nebuvau), o pavažiavus stotelę, ar dvi - įėjimas į Skanseną. Akvariumas - irgi kažkur šalia. Ir Tivoli + Gronalundas) tai pakeliui iš vieno prioritetinio į kitą prioritetinį pažiūrėjau ir tokių, kuriuos galėjau praleisti. biggrin.gif biggrin.gif

Dar toks momentas - kad galėjau praleisti, įvertinu tik pabuvusi konkrečiame objekte. Tarkim apie vieną objektą man buvo pasakyta: "nebuvai? tai skaityk, kad nieko nematei". Ok, kadangi važiavau antrą kartą, būtinai ir nulėkiau į jį. Ir ką - galėjau ir neiti. Gražu, bet MAN nebuvo verta nei bilieto kainos, nei laiko, kurį skyriau tam objektui. Gal tik padėjo labai aiškiai suprasti, kad nemokam Lietuvoje prominti ir rodyti už dideliaaaaaausius pinigus to, ką turime. lotuliukas.gif

Viską, ką surašiau - tik mano asmeniniai įspūdžiai.
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2009 07 24, 09:03)
Kadangi daugybė muziejų yra Djurgardene (Junibakenas yra šalia Vasos, o už kelių šimtų metrų - Šiaurės šalių muziejus. Per gatvę nuo jo, lyg "Gamtos muziejus" (nebuvau), o pavažiavus stotelę, ar dvi - įėjimas į Skanseną. Akvariumas - irgi kažkur šalia. Ir Tivoli + Gronalundas) tai pakeliui iš vieno prioritetinio į kitą prioritetinį pažiūrėjau ir tokių, kuriuos galėjau praleisti.  biggrin.gif  biggrin.gif

noriu truputuka pasiklausinėti apie Gronalund parką, mes būsim Stokholme nuo 10 iki 16 val. tai to laiko visai visai mažai, planuojam porą valandų skirti senamiesčio apibėgimui, o paskui į Gronalund parką (nes šį kart kelionė skirta tik vaikam) sakykit kaip ten su įėjimu? na ta prasme, radau internete info, kad įėjimas 70 kronų, o paskui kaip už kiekvieną atrakcioną reikia atskirai mokėti? kokios jų kainos? ar tas 70 kronų už viską? ir dar apie nusigavimą iki to parko? ar įmanoma pėstute nužingsniuot, ar teks pavažiuoti autobusu?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2009 07 24, 09:16)
noriu truputuka pasiklausinėti apie Gronalund parką, mes būsim Stokholme nuo 10 iki 16 val. tai to laiko visai visai mažai, planuojam porą valandų skirti senamiesčio apibėgimui, o paskui į Gronalund parką (nes šį kart kelionė skirta tik vaikam) sakykit kaip ten su įėjimu? na ta prasme, radau internete info, kad įėjimas 70 kronų, o paskui kaip už kiekvieną atrakcioną reikia atskirai mokėti? kokios jų kainos? ar tas 70 kronų už viską?  ir dar apie nusigavimą iki to parko? ar įmanoma pėstute nužingsniuot, ar teks pavažiuoti autobusu?
4u.gif
Teks pavažiuot, kiek pamenu. Žinoma, ten nėra dideli atstumai, galėtumėte ir nueiti, bet... žiūrint nuo kur eisit. Jeigu nuo senamiesčio (Gamlastano), tai labai ilgai eisit, nes susidarys kokios 7-9 stotelės. Ir gaila tiek laiko sugaišti ėjimui.
Už įėjimą reikia mokėti, už atrakcionus - atskirai. Kadangi buvau prieš 2 metus, tai kainų nelabai pamenu ir jos gali būti pasikeitusios. Bet tada man pasirodė pakankamai brangu. blush2.gif Ten perki ne bilietus, o kažkokius "sąlyginius vienetus" (nepamenu, kaip jie vadinasi) ir kiekvienas atrakcionas kainuoja kažkokį kiekį tų "sąlyginių vienetų". Atrakcionai yra mažiukams (pvz. tokie mini amerikietiški kalneliai, ant kurių ir man nebaisu buvo važiuoti biggrin.gif ) ir dideliems - didelės įspūdingos karuselės etc. Pastarieji - brangesni, bet tikrai nepasakysiu kainų, nes mūsų vaikai tuo metu buvo 8 ir 5, tai mums užteko tų pamažintų atrakcionų.

P.S. Bijau pameluot, bet lyg įėjimas buvo nemokamas arba taikoma didelė nuolaida su Stokholmo miesto korta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 24 liepos 2009 - 09:29
safarikids, aciu labai wub.gif . Is to, ka parasei, matau kad mudvi jei dviese kartu nuvaziuotume, tai nesigincydamos uz rankuciu susieme smagiai laika leistume biggrin.gif . Ale vatgi as turiu dar visa rinkini zmogeliuku su savim (inoringa paaugle, dvimeti maziu ir norinti tik alu gerti dieda blink.gif ), taigi kai kur ir palki-stukalki bus...

akbr - as nebuvau bet labai ilgai studijavau (gronalundo www yra toks pdf bukletas anglu kalba, atsisiusk ir atidziai paskaityk). Su Stokholmo korta iejimas nemokamas, be - 80 kronu liepos menesi, iskaitant vaikus nuo 3 metu. Ale iejes gali tik stovet ir ziuret. O jei nori dar ir linksmintis, tai perki arba 'free entry' korta kuri kainuoja berods 275 kronas zmogui ir eini visur kur visa diena, arba perki bilietukus, kurie kainuoja 20 kronu, kai kuriuose atrakcionuose uz ta bilietuka sukiesi viena karta, kituose- du ar tris. Dar ten yra kitokiu kainu schemu bet jos jau idomios tik vietiniam gyvetojui.

Atsakyti
Na va,mes jau ir parsiradom is Stokholmo.
Praleidom ten savaite,laiko su vaikais buvo kaip tik.Jei butume vaziave tik su Mb,tai ir kokiu 3dieneliu butu uzteke.Niekaip neisivaizduoju,kaip galima Stokholma aplekti per 1-2dienas schmoll.gif Bent su vaikais tas man pasirode neimanoma schmoll.gif Atstumai ne mazi,dauguma muzieju dirba tik iki 17val,niekas niekur neskuba,ir visur tos eiles doh.gif

Mums labai patiko kelione laivu pirmyn ir atgal:dideli kruiziniai laivai,pramogos vaikams ir suagusiems thumbup.gif Labai grazus Sokholmo archipelagas wub.gif,negalejau atsiziuret i saleles su mazais nameliais.

Apie pati miesta.Patiko,bet negaliu pasaky,kad buvo ''nerealu'',kaip kad tikejausi is pasisakymu....Matyt,man pietu salys labiau prie sirdies ax.gif
Aprasysiu ir as savo ispudzius apie aplankytas vietas ir muziejus(visiskai subjektyvi nuomone,bet gal kam pravers).
Karaliaus rumai -idomu,tikrai verta nueiti,ypac patiko arsenalas su puosniomis karietomis.Sargybos keitimasis irgi visai idomus,ypac kas megsta arkliukus(kaip mano dukros biggrin.gif )
Rotuse-tikrai idomu.Verta uzsikelti ir i boksta,tik nusiteikit laaaaaabai ilgam stovejimui eileje. Bet laukima atperka vaizdai is boksto.
Vaza muziejus-idomus,butinai paziurekite filmuka,nes be jo man nebutu buve taip idomu.
Junibakenas-labai smagus, ypac su vaikais.
Akvariumas-mazutis,bet idomus,labai patiko.
Skansenas-siaip sau.Labai isreklamuotas,bet tikrai nevertas muzieju 5-tuko schmoll.gif Man nepatiko,kad galima uzeiti tik i dirbtuves,o i kitus namus ne.Paziuri is isores ir psio.Dirbtuves irgi uzsidaro 17val.Musu Rumsiskiu muziejus man daug idomesnis.Skansene daugiau komercijos-visokiu parduotuveliu,karuseliu,kaviniu.Zoo irgi tik tarp kitko.Vienintelis smagus dalykas,kad yra aptvarelis su ozkytemis,kur vaikai gali ieiti ir jas glostyti biggrin.gif Tiesa,dar ten yra Skanseno akvariumas-tai ten patiko thumbup.gif
Siaures saliu muziejus-idomi ekspozicija apie Svedija,jos istorija.Dukros negalejo atsiplesti nuo leliu spintu bigsmile.gif
Technikos muziejus-labai patiko,Mb vienas ten butu praleides ir visa diena prie visokiu motoru biggrin.gif Daug paprastu,bet smagiu bandymu.4D filmukas irgi smagus,su efektais.
Gamtos muziejus-labai patiko,labai verta nueiti.Pasilikom paskutinei dienai,tai labai gailejomes,kad buvo mazai laiko verysad.gif Ziurejom 3D filma ''Fly me to the moon''-visai nieko,daugiau skirtas vaikams.Labai gaila,kad nebebuvo bilietu i ''Sea monsters''-matem tik reklama-turetu buti ypac ispudingas 3D formate bigsmile.gif
Drugeliu namai-nedideli,skraido grazus tropiniai drugeliai.Tik labai toli teko vaziuot.
Grona Lund parkas-suposi vaikai,mums tik iejimas su kortele buvo nemokamas.
Vaikams tai buvo pati smagiausia diena Stokholme biggrin.gif Skyrem jam beveik visa diena.Parkas nedidukas,paprastutis,nesulyginsi su Heides ar Legolendu,bet karuseliu pakankamai.As ejau tik i Petsono ir katino Finduso nama- thumbup.gif Mano vaikai labai megsta ta knyga,tai irgi labai patiko.
Apzvalginis turas su autobusu-labai patiko,labai daug informacijos,tikrai labai verta isbandyti thumbup.gif
Plaukimai laivais-plaukem nemokamus turus i Drotingemo rumus ir atgal(grazus rumai,butinai nueikit i rumu teatra su gidu),plaukima karaliskuoju kanalu ir mokama 2val plaukima po Stokholmo tiltais. To mokamo tikrai jau nevertejo plaukti,nes per nemokamus plaukimus beveik viska buvom mate ir isgirde.
Laaabai smagu plaukti thumbup.gif
Riteriu baznycia,Katedra-grazu.

Papildyta:
Dar aplankem Kolmarden zoo su safariu(150km uz Stokholmo)-didelis zoo,idomus safaris,delfinariumas(Klaipedoj man idomesnis delfinu pasirodymas).Ten irgi yra dar papildomu mokamu pramogu:karuseliu,laipiojimas po medzius a la Lokes peda,galima apvaziuoti zoo oru lyno keliu).
Labai patiko,kad muziejai yra orientuoti ir i vaikus,visur yra kazkas pabandyti vaikams.Lietuvoje to labai truksta.
Katarinos keltuvas,Djurgardeno tramvajai-jei turit laiko ir kortele -isbandykit pakeliui.
Shopingui laiko beveik nebuvo,nes grizdavom apie 20-21val i viesbuti,o tada jau nieks nebedirba.
GYvenome Stay at Kista apartamentu viesbutyje-labai geras.Buvo i kaina iskaiciuotos Stokholmo korteles visam buvimo laikui.Korteliu deka visur vazinejom ir ziurinejom muziejus nemokamai.Be ju,tai kainuotu nezmoniskus pinigus 4 asmenu seimai unsure.gif .

Dar pastebejimas keliaujantiems su masina.Neturekit vilties kur nors Stokholme ar jo priemiesciuose pasistatyti masina nemokamai schmoll.gif VISUR parkingas mokamas.Net po dideliais prekybos centrais ,tokiais kaip MEGA doh.gif Ir visur tikrinama daug kartu paroje.Prie musu viesbucio buvo aikstele,kur para kainavo 60SEK,bet para skaiciuojama iki 23.59.Korteles automatas neeme,metaliniu pinigu turejom tik iki 23.59,bet palikom masina,nes kas gi nakti tikrins(taip pagalvojom rolleyes.gif ).Kita ryta radom baudos kvita 475sek,israsyta 4,30ryto! Tik kvite buvo neteisingas masinos numeris,tai nebesukom del jo galvos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2009 07 26, 15:05)
Skansenas-siaip sau.Labai isreklamuotas,bet tikrai nevertas muzieju 5-tuko schmoll.gif Man nepatiko,kad galima uzeiti tik i dirbtuves,o i kitus namus ne.Paziuri is isores ir psio.Dirbtuves irgi uzsidaro 17val.Musu Rumsiskiu muziejus man daug idomesnis.Skansene daugiau komercijos-visokiu parduotuveliu,karuseliu,kaviniu.Zoo irgi tik tarp kitko.Vienintelis smagus dalykas,kad yra aptvarelis su ozkytemis,kur vaikai gali ieiti ir jas glostyti biggrin.gif Tiesa,dar ten yra Skanseno akvariumas-tai ten patiko thumbup.gif 
Veikia ten labai daug kas, tik ne viskas vienu metu - vieną uždaro, kitą atidaro. Kadangi buvau porą kartų, kai kas, kas veikė pirmą kartą, neveikė antrą, ir atvirkščiai. Ir viename name radome liaudiškai apsirėdžiusią moteriškę, kuri mums viską papasakojo apie tą namą. Tada išėjome, apėjome kelis kitus objektus, tada atėjome į kažkokį kitą namą, o ten toji pati moteriškė mum sako "Hej du". Mes pareplikavom, kad jau matėmės kitame name, tai ji ir paaiškino, kad jie keičia buvimo vietą.
Man dar ten labai patiko kampinė "geležies" parduotuvė - jėga tiesiog. thumbup.gif

Atstumai ne mazi,dauguma muzieju dirba tik iki 17val,
blink.gif O geras. Man po Stokholmo (kur viskas taip arti, beveik pėsčiomis nueinama), Barselonoje labai "negėris" buvo, kai nuo vieno objekto iki kito reikia per pusę miesto važiuoti su 3 persėdimais. Va ten tai atstumai. doh.gif
Stokholme vien Djurgardene esantys muziejai - koks patogumas. biggrin.gif

...tik nusiteikit laaaaaabai ilgam stovejimui eileje. Bet laukima atperka vaizdai is boksto.
Dar kartą pasidžiaugiau, kad mėgstu keliauti ne turistiniu sezonu - jokių eilių. thumbup.gif
Tiesa, tame yra ir minusų - mažai pasiplaukymų (tik vienas turas), neveikia Djurgardeno tramvajai, Tivoli+Grionalundas...
Atsakyti