Manau, kad taupiausia būtų pirkti vienos dienos bilietą, tą už 100 SEK'ų. Galios lygiai parą nuo pirmo "pažymėjimo".
Bet tai tik mano nuomonė. Ką prisiminiau, papasakojau.
tada dar klausimas, ta travel korta galios visose zonose? Imsiu ją trim dienom ir bus ramu jaunimui iki 25 dar pigiau
QUOTE(Dianela @ 2008 05 31, 20:28)
tada dar klausimas, ta travel korta galios visose zonose? Imsiu ją trim dienom ir bus ramu jaunimui iki 25 dar pigiau
Taip, ji galioja visam SL transportui. Manau, kad toje pačioje informacijoje oro uoste gali pasiklausti (o maža kokie pasikeitimai įvykę).Va, šiek tiek paguglinau, ir atrodo radau:
From Arlanda stad (Sigtuna) to Märsta station (Sigtuna)
...
Take Bus 571 from Arlanda stad towards Märsta station.
...
The duration of your journey is 14 minutes.
Šitoj "Mašta" yra galutinė stotelė traukinuko, kuris tave nuveš į centrinę stotį (T-Centralen).
From Märsta station (Sigtuna) to T-centralen (Stockholm)
...
Take commuter train 36 from Märsta towards Södertälje centrum.
...
The duration of your journey is 36 minutes.
Have a nice journey!
Pernai buvom su šeimynele Stockholme. Jei kas planuojate vykti labai verta apsilankyti http://www.stockholm.lt/.
Jei viesbutis uzsisakomas per šį Stokholmo tinklalapį, vaikam iki 18 metų nakvynė nemokama, be to visi kiek atsistoja (tiek suaugę, tiek vaikai) gauna Stokholmo kortelę. Mes likome super patenkinti, kad užsisakinėjome per tą tinklalapį, nors jį atradome todėl, kad visa info apie Stokholmą buvo liet kalba.
Aplankėm krūvą muziejų už dyką, kadanti su Stokholmo kortele į daugybę jų įėjimas nemokamas (išskyrus Wasa muziejų, bet ten vaikai iki 18m ir taip eina už dyką, o mes nors ir esam buvę anksčiau buvom sužavėti, kaip atnaujintos ekspozicijos).
Nors bambyzai jau dideli, bet turėjom laiko ir nuėjome į Astrid Lindgren muziejų, kur bilietas vaikiškas 150 SEK, o suaugusiškas 160Sek, tik, mums su ta stebuklingaja kortele buvo dykai... Galiu pasakyti, kad net ašarytę man išspaudė kaikurie vaizdai, tai ką kalbėti apie lialius, kuriem dar pats tas pagal amžių.
Dar su ta kortele yra gal 8 ar panašiai kelionės laivu po Stokholmo kanalus ir pan.
Jei pradžioj skeptiškai žiūrėjau į tą Stokholmo kortelę (dėka draugės, kuri dirba turizme, nes anot jos tos kortelės brangios ir nė velnio neatsiperka), tai pradžioje tik guodžiausi, kad vis vien reikia užsakinėti nakvynę, o pigiausiuose hosteliuose kaina už 4 personas buvo lygi viešbučiams iš to saito, nes mokama tik už 2, o vaikai nemokamai.
Taigi mes 4-iese suma už nakvyne 1100SEk = apie 400 Lt (t.y po 100Lt žmogeliui)
o visi Karalių rūmai, dar nepaminėjau miesto transportas taip pat su Stokholmo miesto kortele nemokamas, Taigi mūsų išlaidos 2 dienom ir buvo 1100Sek nakvyne + 60SEK Wasa muziejus suaugusiems + 40SEK bielietai miesto transportui nusigauti nuo kelto iki viešbučio. O toliau Stokholme jautemės, kaip su salygomis "all inclusive", na žinia maistai ir alus jau kita kalba...
Jei viesbutis uzsisakomas per šį Stokholmo tinklalapį, vaikam iki 18 metų nakvynė nemokama, be to visi kiek atsistoja (tiek suaugę, tiek vaikai) gauna Stokholmo kortelę. Mes likome super patenkinti, kad užsisakinėjome per tą tinklalapį, nors jį atradome todėl, kad visa info apie Stokholmą buvo liet kalba.
Aplankėm krūvą muziejų už dyką, kadanti su Stokholmo kortele į daugybę jų įėjimas nemokamas (išskyrus Wasa muziejų, bet ten vaikai iki 18m ir taip eina už dyką, o mes nors ir esam buvę anksčiau buvom sužavėti, kaip atnaujintos ekspozicijos).
Nors bambyzai jau dideli, bet turėjom laiko ir nuėjome į Astrid Lindgren muziejų, kur bilietas vaikiškas 150 SEK, o suaugusiškas 160Sek, tik, mums su ta stebuklingaja kortele buvo dykai... Galiu pasakyti, kad net ašarytę man išspaudė kaikurie vaizdai, tai ką kalbėti apie lialius, kuriem dar pats tas pagal amžių.
Dar su ta kortele yra gal 8 ar panašiai kelionės laivu po Stokholmo kanalus ir pan.
Jei pradžioj skeptiškai žiūrėjau į tą Stokholmo kortelę (dėka draugės, kuri dirba turizme, nes anot jos tos kortelės brangios ir nė velnio neatsiperka), tai pradžioje tik guodžiausi, kad vis vien reikia užsakinėti nakvynę, o pigiausiuose hosteliuose kaina už 4 personas buvo lygi viešbučiams iš to saito, nes mokama tik už 2, o vaikai nemokamai.
Taigi mes 4-iese suma už nakvyne 1100SEk = apie 400 Lt (t.y po 100Lt žmogeliui)
o visi Karalių rūmai, dar nepaminėjau miesto transportas taip pat su Stokholmo miesto kortele nemokamas, Taigi mūsų išlaidos 2 dienom ir buvo 1100Sek nakvyne + 60SEK Wasa muziejus suaugusiems + 40SEK bielietai miesto transportui nusigauti nuo kelto iki viešbučio. O toliau Stokholme jautemės, kaip su salygomis "all inclusive", na žinia maistai ir alus jau kita kalba...
mane kaip tik domintu kaip nuo kelto iki centro nusigaut? kuo ir kiek vaziuot? nes plaukiam kita savaitgali
Gal kas nors turi daugiau informacijos apie tą Stockholm a la Carte kortelę? Puslapy www.stockholm.lt rašo, kad perkant atskirai, kortelė kainuoja SEK 6330, tačiau juk tai milžiniški pinigai... Ar čia aš ko nors nesuprantu... Gal galima kur nors pigiau įsigyti?
QUOTE(mylimukeA @ 2008 06 17, 11:25)
Gal kas nors turi daugiau informacijos apie tą Stockholm a la Carte kortelę? Puslapy www.stockholm.lt rašo, kad perkant atskirai, kortelė kainuoja SEK 6330, tačiau juk tai milžiniški pinigai... Ar čia aš ko nors nesuprantu... Gal galima kur nors pigiau įsigyti?
matyt ne tycia skaicius surase, va cia paziurek, kaina 330sek/24valkainos
QUOTE(skyler @ 2008 06 17, 11:30)
Ačiū, čia visai kitas reikalas O jūs, skyler, jau šį savaitgalį plaukiat? Aš irgi susiruošiau, tik atrodo, kad blogi orai nusimato
O keltas tai juk netoli nuo centro...Gal... Mes su automobiliu važiuojam iš kelto, tai gal man tik atrodo, kad arti Be to, man visas Stokholmas kaip centras
QUOTE(mylimukeA @ 2008 06 17, 15:05)
Ačiū, čia visai kitas reikalas O jūs, skyler, jau šį savaitgalį plaukiat? Aš irgi susiruošiau, tik atrodo, kad blogi orai nusimato
O keltas tai juk netoli nuo centro...Gal... Mes su automobiliu važiuojam iš kelto, tai gal man tik atrodo, kad arti Be to, man visas Stokholmas kaip centras
na kaip suprantu, nera toli ten tas centras, bet kadangi mes be masinos, tai turbut vaziuosim autobusu, kad daug laiko nesugaist... mes tai plaukiam 21d is rygos. o jus kaip? kiek pabusit?
QUOTE(skyler @ 2008 06 17, 14:26)
na kaip suprantu, nera toli ten tas centras, bet kadangi mes be masinos, tai turbut vaziuosim autobusu, kad daug laiko nesugaist... mes tai plaukiam 21d is rygos. o jus kaip? kiek pabusit?
Mes tai 20 d., bet skrendam iš Rygos, o grįšim jau su keltu į Rygą 24 d. Nors man tas Reginos keltas nelabai patinka...
Aš vis dar galvoju ar apsimoka tą kortelę pirkti vienai dienai už 330 SEK Vistiek jaučiu kokius keturis maksimum muziejus spėsim aplankyti... Reikia dar pasidomėti kainom einant be kortelės
O kas nors yra gyvene kempinge stokholme, noretume nuvykti kelioms dienoms, gal pigiau butu, nei viesbuty apsistoti
QUOTE(La princesse @ 2008 08 05, 20:17)
yra namukai, bet galima nakvot ir palapinej
mes nakvojom palapinej: 2 suaugusieji, palapine ir masina - uz dvi naktis sumokejom 310 kronu (nors is pradziu sake, kad po 170 kronu...) buvome Angby camping, jis paciam mieste, is musu aplankytu mieste - pigiausias, kitas buvo brangesnis... tik vienas BET... is pradziu musu prase kempingo korteles, kadangi turejau neaktyvuota - butu reikeje susimoket, tada mes isvaziavom kitur, bet, nerade pigiau - grizom, o ten jau buvo kitas zmogutis ir prieme neaktyvia kortele... nes jos ten reikia tik tam, kad ranka nerasytu vardo, adreso... nors, kaip man aiskino, del saugumo... zodziu... jei pakliusit kokio piko metu ar "ne ant to", tai turekit omeny, kad gali tekt nusipirkt ta kortele
http://www.tripwiser...fromSearch=true