Įkraunama...
Įkraunama...

Stokholmas

QUOTE(dontstop @ 2007 09 18, 15:05)
Vat aš kaip tik tokių smulkmenų nemėgstu  blush2.gif  Gėriau kas nors praktiško, kad ir maistas, gėrimai ar koks aksesuaras  rolleyes.gif
Gali parsivežti tabako, kišamo už lūpos biggrin.gif , jo tikrai Lietuvoje nėra (specialiai klausiau tabako parduotuvėlėje, kur man ir paaiškino, kad Seimas uždraudė tokiu lietuvaičiams bovytis, ir rekomendavo ieškoti Skandinavijoje lotuliukas.gif ). Daug kam tas tabakas tiesiog smirda. biggrin.gif
Minėtą norvegišką sūrį labai mėgstu, bet jo parduotuvėse Švedijoje nepastebėjau (tikriausiai dėl to, kad ne tose arba ne taip žiūrėjau).
Man skanūs imbieriniai sausainiai (Pepparkakor). Maniau, kad juos kepa tik kalėdiniu sezonu, bet mačiau pirkt ir gegužės mėnesį.
Praktiški daiktai - santechnika lotuliukas.gif , bet kokie namų puošybos elementai (man tinka skandinaviškas dizainas), batai, drabužiai (kainos tokios pačios kaip Lietuvoje).
Dažnoj muziejų parduotuvikėj parduodamos mažutės šokolado plytelės su tą muziejų reprezentuojančiu paveiksliuku.
Dar praktiškas dalykas - padėkliukai (kamštiniai, plastmasiniai) su visokiausiais Stokholmo vaizdais ir motyvais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 18 rugsėjo 2007 - 15:02
QUOTE(safarikids @ 2007 09 18, 15:57)
Gali parsivežti tabako, kišamo už lūpos  biggrin.gif , jo tikrai Lietuvoje nėra (specialiai klausiau tabako parduotuvėlėje, kur man ir paaiškino, kad Seimas uždraudė tokiu lieltuvaičiams bovytis, ir rekomendavo ieškoti Skandinavijoje lotuliukas.gif ). Daug kam tas tabakas tiesiog smirda.  biggrin.gif
Minėtą norvegišką sūrį labai mėgstu, bet jo parduotuvėse Švedijoje nepastebėjau (tikriausiai dėl to, kad tose arba ne taip žiūrėjau).
Man skanūs imbieriniai sausainiai (Pepperkakor). Maniau, kad juos kepa tik kalėdiniu sezonu, bet mačiau pirkt ir gegužės mėnesį.
Praktiški daiktai - santechnika lotuliukas.gif , bet kokie namų puošybos elementai (man tinka skandinaviškas dizainas), batai, drabužiai (kainos tokios pačios kaip Lietuvoje).
Dažnoj muziejų parduotuvikėj parduodamos mažutės šokolado plytelės su tą muziejų reprezentuojančiu paveiksliuku.
Dar praktiškas dalykas - padėkliukai (kamštiniai, plastmasiniai) su visokiausiais Stokholmo vaizdais ir motyvais.

aha, apie tabaka nepagalvojau, bet manes jis nedomino ir parvest nera kam tokio daikto biggrin.gif o imbieriniai sausainiai ir pas mus tokie yra, jie ir DK tokie patys, del to ir nesiuliau.... namu puosybos ir siaip visokie originalus niekuciai ta faini ten, bet reikia tiesiog eiti pro tas parduotuveles ir pamatyti kas patiks labiausiai... siaip as buvau toje ilgojoje gatveje, kur skaitosi yra brangiausios ir firmines parduotuves, bet pro jas prasilekti reikia visos dienos non-stop... doh.gif
tiesa, norvegiska suri ir toki pati, tik skystesni (kaip musu lydytas) bet jau svediska pirkau paprastoje maisto parduotuveleje, bet man jis nepatinko, iki siol stovi saldytuve (norvegiskas variantas), skystesni tevai suvalge... biggrin.gif ahh dar pirkau keleta irankiu virtuvei.. toki kaip ismeigiama termometra nustatyti, ar kepamas steikas ir kt. mesos gabalas jau iskepes ir kiek iskepes, dar ten siokiu tokiu rakandu...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 18, 16:05)
aha, apie tabaka nepagalvojau, bet manes jis nedomino ir parvest nera kam tokio daikto biggrin.gif
Man labai rūpėjo išbandyti, ypač prisižiūrėjus į švedus, patinusiom viršutinėm lūpom, kurios nė velnio nepatinusios, tik tabako už jų užkišta.... lotuliukas.gif
o imbieriniai sausainiai ir pas mus tokie yra, jie ir DK tokie patys, del to ir nesiuliau....
Švedijoje jie pigesni, nei daniški, kuriais prekiauja Maxima. Latviškų skonis kitoks. schmoll.gif Mėgstantiems - puikios lauktuvės.
siaip as buvau toje ilgojoje gatveje, kur skaitosi yra brangiausios ir firmines parduotuves, bet pro jas prasilekti reikia visos dienos non-stop...  doh.gif
Drottninggatan'e?
tiesa, norvegiska suri ir toki pati, tik skystesni (kaip musu lydytas) bet jau svediska pirkau paprastoje maisto parduotuveleje, bet man jis nepatinko, iki siol stovi saldytuve (norvegiskas variantas), skystesni tevai suvalge... 
Ech, būtum tu Vilniuje... Nupirkčiau ir dar dėkinga likčiau. essen.gif
ahh dar pirkau keleta irankiu virtuvei.. toki kaip ismeigiama termometra nustatyti, ar kepamas steikas ir kt. mesos gabalas jau iskepes ir kiek iskepes, dar ten siokiu tokiu rakandu...
Priminei: virtuvės reikmenų parduotuvėlėse yra visokių mielų praktiškų nematytų smulkmenų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safarikids: 18 rugsėjo 2007 - 15:21
safarikids - jei nori, mano pazistamas svedas po dvieju savaiciu atskrenda pirma karta i lietuva paziureti kas cia do barbaru krastas.. tai galiu paprasyti kad atveztu tu suriu pora, galesi perpirkti biggrin.gif

gatves pavadinimo su pardem tikrai nepamenu, zinau, kad centre:))) o ka pamenu, tai milijona mcdonaldu ant kiekvieno kampo.. ir kiekviename zemelapyje pirmu numeriu suzymeti butent jie biggrin.gif
Atsakyti
as namuose rolleyes.gif kaip tik ta suri gimines dabar ragauja - is pirmo karto niekam ypatingai didelio ispudzio nedaro. Nu bet idomus, specifiskas, nieko nepasakysi. as ta svediska, karamelizuota pirkau, galima ir pjaut, ir tepti.

Stokholmas patiko, issiskiria, asiku, is visu Skandinavijos sostiniu savo salom, jura (kanalais), ir daugybe tiltu. man grazu buvo. be tradiciniu vietu aplankiau A.Lingren muzieju, man labai patiko thumbup.gif Labai gailejausi, kad be vaiko buvau. Turiu is ten daugybe nuotrauku ir mielai pasidalinciau tiek jomis, tiek ispudziais. Bet kadagi kitu Stokholmo vietu nelabai turejau progos pamatyt, norejau pasiulyt padaryt toki jungtini projekta. Ideja tokia:

sukuriam gal bendra vaizdo reportaza apie Stokholma, ka manot bigsmile.gif Viena apie viena sala, kita apie kita, viena muzieju - kita, tiesiog kas kur buves, ka daugiau pailiustruoti gali. as galiu uzvesti ir pradeti tema (prie fotoreportazu). Idomu, ar butu norinciu prisijungt? g.gif Berods, nera tokios - apie Stokholma su nuotraukom, bet juk miestas to neabejotinai vertas rolleyes.gif rolleyes.gif
Papildyta:
nu aisku, dabr gerai paieskojus ir prisiminus radau Rutuliuko tema (fotoreportaza) apie Stokholma - gal tada neapsimoka naujos atidarynet, galima ten papildyt g.gif aisku, tema ne mano, nu zdz irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 09 30, 00:20)
be tradiciniu vietu aplankiau A.Lingren muzieju, man labai patiko thumbup.gif Labai gailejausi, kad be vaiko buvau. Turiu is ten daugybe nuotrauku ir mielai pasidalinciau tiek jomis, tiek ispudziais.
Gal galėtum patikslinti, kodėl A. Lindgren muziejų (kalbi apie "Junibakeną" ar ne?) vadini "netradicine vieta"? doh.gif Vienas lankomiausių Stokholmo muziejų. biggrin.gif O kai kurie į jį specialiai važiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 09 30, 00:20)
as namuose rolleyes.gif kaip tik ta suri gimines dabar ragauja - is pirmo karto niekam ypatingai didelio ispudzio nedaro. Nu bet idomus, specifiskas, nieko nepasakysi. as ta svediska, karamelizuota pirkau, galima ir pjaut, ir tepti.

Stokholmas patiko, issiskiria, asiku, is visu Skandinavijos sostiniu savo salom, jura (kanalais), ir daugybe tiltu. man grazu buvo. be tradiciniu vietu aplankiau A.Lingren muzieju, man labai patiko thumbup.gif Labai gailejausi, kad be vaiko buvau. Turiu is ten daugybe nuotrauku ir mielai pasidalinciau tiek jomis, tiek ispudziais. Bet kadagi kitu Stokholmo vietu nelabai turejau progos pamatyt, norejau pasiulyt padaryt toki jungtini projekta. Ideja tokia:

sukuriam gal bendra vaizdo reportaza apie Stokholma, ka manot bigsmile.gif Viena apie viena sala, kita apie kita, viena muzieju - kita, tiesiog kas kur buves, ka daugiau pailiustruoti gali. as galiu uzvesti ir pradeti tema (prie fotoreportazu). Idomu, ar butu norinciu prisijungt? g.gif Berods, nera tokios  - apie Stokholma su nuotraukom, bet juk miestas to neabejotinai vertas rolleyes.gif  rolleyes.gif
Papildyta:
nu aisku, dabr gerai paieskojus ir prisiminus radau Rutuliuko tema (fotoreportaza) apie Stokholma - gal tada neapsimoka naujos atidarynet, galima ten papildyt g.gif aisku, tema ne mano, nu zdz irnesakyk.gif

mane tai nuo to surio supykino, nors va chebryte valge ir sake kuo daugiau valgai, tuo labiau "veza":)))

ok, as neturiu daug nuotrauku, bet kazka turiu (tik daryta ziema deja, tai sauletu vaizdu neturiu), galim kurti fotoreportazus ir as prisidesiu vertom demesio nuotraukom smile.gif)

siaip man stokholmas ispudi padare.. ilgai jame nebuvau, tai nezinau kaip ten kas, bet pirmas ispudis kad tai grazus ir romantiskas miestas:)
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2007 09 30, 21:11)
Gal galėtum patikslinti, kodėl A. Lindgren muziejų (kalbi apie "Junibakeną" ar ne?) vadini "netradicine vieta"?  doh.gif  Vienas lankomiausių Stokholmo muziejų.  biggrin.gif O kai kurie į jį specialiai važiuoja.

ka as zinau g.gif kazkaip pavadinau, ir tiek. pagalvojau, kad suauge vieni be vaiku atvyke ten nesiverzia ax.gif Kad ir cia pvz vis delto mamu forumas, apie vaikus kalba is esmes eina, o apie ta muzieju info ir ypac foto as pvz niekada jame neuztikau. Gal todel taip ir pasakiau. Apie Junibakena rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 10 02, 22:54)
ka as zinau g.gif kazkaip pavadinau, ir tiek. pagalvojau, kad suauge vieni be vaiku atvyke ten nesiverzia ax.gif Kad ir cia pvz vis delto mamu forumas, apie vaikus kalba is esmes eina, o apie ta muzieju info ir ypac foto as pvz niekada jame neuztikau. Gal todel taip ir pasakiau. Apie Junibakena rolleyes.gif

o galima daugiau apie si muzieju?? as apie ji tai is viso nieko nesu girdejusi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 10 02, 23:18)
o galima daugiau apie si muzieju?? as apie ji tai is viso nieko nesu girdejusi blush2.gif  blush2.gif

Apie Junibacken netgi lietuviškai galima paskaityti: http://www.junibacke...ult.asp?id=1479
O va filmukas apie, tiesa jau angliškai: http://www.junibacke...ult.asp?id=1710
Muziejus yra prie pat Vasa muziejaus, tokioje didžiulėje, iš tolo neišvaizdžioje daržinėje, prie kurios priėjus arčiau matosi ties stogu pakibęs geriausias pasaulyje Karlsonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skyler @ 2008 04 23, 12:25)
labas, mes plaukiam birzelio men i mini kruiza. gal kas patartu ka galima speti pamatyti per viena diena? gal tais laiveliais paplaukioti ar ka? kad pamatyt kas svarbiausia ir optimalaii isnaudoti laika. dekinga busiu uz visus patarimus! smile.gif

Vasa muziejus thumbup.gif
Atsakyti
O aš birželį skrendu savaitei į Stokholmą! Ne pirmą kartą ten važiuoju, pasiilgau to miesto biggrin.gif . Jei norite geriau apžiūrėti miestą, nusipirkite dienos bilietą, galiojantį bet kokiam transportui thumbup.gif .
Atsakyti