Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas - IV

Gal jums pradziai pabandyti internetine parduotuve atidaryti, investiciju manau maziau reiktu. O ten jau ziuresit jeigu jinai sekmingai gyvuos tada plesites.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2013 07 29, 11:58)
Kreipkitės į Ligonių kasas, pasiimkite vaikų gimimo liudijimus. Jei auginate 2 vaikus iki 18 metų amžiaus arba vieną iki 8 metų, vienas iš tėvų gali būti valstybės draudžiamas PSD.

dekui
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2013 07 29, 11:58)
Jei auginate 2 vaikus iki 18 metų amžiaus arba vieną iki 8 metų, vienas iš tėvų gali būti valstybės draudžiamas PSD.

Valstybės draudžiami asmenys, vykdantys IV, nėra atleidžiami nuo PSD mokesčio. Tik tiek, kad jo gali nemokėti kiekvieną mėnesį, o visą suma sumokėti iki sekančių metų gegužės 1 dienos.
Atsakyti
QUOTE(Maia @ 2013 07 29, 10:48)
laba diena,

Turiu issiemusi verslo liudijimo pazyma, ir reik moketi PSD kas menesi, bet esu girdejusi, kadangi turiu mazameciu vaiku, tai kazkaip kitaip ji reik moketi.t.y. maziau.
ar susidurusios su tuo?

jei perki verslo liudijimą tik darbo dienoms - PSD irgi skaičiuoji tik už darbo dienas, todėl ne 90 lt moki, o čiut mažiau mirksiukas.gif Už nedarbo dienas valstybė apmoka.
Atsakyti
Laba diena visoms ir visiems.

Norejau pasiteirauti del devetu rubu dezinfekcijos. Jei visgi is tiekejo(konkreciai UK) gauni rubu siunta be dezinfekcijos, tai kas lietovoje tuo uzsiima? ir kokie viso to malonumo kastai? Jau 3 diena nesugebu nieko naudingo rasti internete..

Aciu uz pagalba is anksto.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BusTetis @ 2013 08 27, 12:19)
Norejau pasiteirauti del devetu rubu dezinfekcijos.

Gal geriau klauskit šitoje temoje g.gif arba pasiskambinkit į valstybinę ne maisto produktų inspekciją ir viską paaiškins.
Atsakyti
Atgaivinti tema noriu 4u.gif
Siuo metu sedziu apmastymuose. Tevai siulo isnuomoti man savo sodyba. g.gif Tipo, atvaziuoji tik savaitgaliais, troba dyka stovi, o stai isnuomotum, tai ir pinigelio prisidurtum. Is vienos puses, kaip ir protingai kalba, is kitos puses kaip savojo individualumo nebelieka. blush2.gif
Gal kas tuom uzsiima? Kaip sekasi? Pasiziurejau skelbimu psl, tai soooociai tu sodybu pasiulu, kazin, ar bera paklausa? g.gif Nors vieta mano klasiska: pusynas, ant ezero kranto... wub.gif
Ir kaip su dokumentacija, mokesciais? Ta prasme, ar kaip ukininke galeciau isnuomoti? Ar reiktu kazkoki papildoma patenta pirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 27, 13:05)
Ir kaip su dokumentacija, mokesciais? Ta prasme, ar kaip ukininke galeciau isnuomoti? Ar reiktu kazkoki papildoma patenta pirkti? g.gif

Jei nuoma pagal EVRK kodus įeina į dabar vykdomą veiklą, tai papildomai nereikia nieko, jei ne, turit registruot papildomai veiklą arba šiai veiklai imt atskirą IV.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 08 27, 13:12)
Jei nuoma pagal EVRK kodus įeina į dabar vykdomą veiklą, tai papildomai nereikia nieko, jei ne, turit registruot papildomai veiklą arba šiai veiklai imt atskirą IV.

Mano veikla-sodininkyste.
O kaip tada uzsiima kaimo turizmu? g.gif Juk net kazkokios paramos priemones yra perejimui is zemes ukio i versla ukininkams mastau.gif Negi jie turi atidarineti imones?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 27, 14:05)
Atgaivinti tema noriu 4u.gif
Siuo metu sedziu apmastymuose. Tevai siulo isnuomoti man savo sodyba. g.gif Tipo, atvaziuoji tik savaitgaliais, troba dyka stovi, o stai isnuomotum, tai ir pinigelio prisidurtum. Is vienos puses, kaip ir protingai kalba, is kitos puses kaip savojo individualumo nebelieka. blush2.gif
Gal kas tuom uzsiima? Kaip sekasi? Pasiziurejau skelbimu psl, tai soooociai tu sodybu pasiulu, kazin, ar bera paklausa? g.gif Nors vieta mano klasiska: pusynas, ant ezero kranto... wub.gif

Ne visai apie "biznį", bet iš labai artimos patirties galiu pasakyti. Jei sodyba brangi širdžiai, vaje vaje kaip sunku morališkai po kiekvieno nuomininko matyti tai nudaužtą spintos apdailą, tai gėlyną ištryptą, tai spalvotų gėrimų dėmes pirty... Niekada nenuomočiau savo šeimyninės sodybos (na nebent badas prispirtų). Kai sodybą statai specialiai nuomos tikslu, tada kitaip...
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 08 27, 13:51)
Ne visai apie "biznį", bet iš labai artimos patirties galiu pasakyti. Jei sodyba brangi širdžiai, vaje vaje kaip sunku morališkai po kiekvieno nuomininko matyti tai nudaužtą spintos apdailą, tai gėlyną ištryptą, tai spalvotų gėrimų dėmes pirty... Niekada nenuomočiau savo šeimyninės sodybos (na nebent badas prispirtų). Kai sodybą statai specialiai nuomos tikslu, tada kitaip...

Va, va, ko as ir bijau doh.gif Sodyba man tikrai brangi, ten nuvaziavusi i tokia ramybe per savaitgali tiek energijos pasisemiu, kad paskui galiu kalnus nuversti, mano svajone is viso buvo uzsiimti sodininkyste, persikelti ten gyventi bent jau vasaromis, o tevukai kazkaip is pusiausvyros ismuse, sako, dyki stovedami namai griuna, puna, nespesi pasidziaugti, supus ir nugrius. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 27, 13:40)
Negi jie turi atidarineti imones?

Nereikia jokios įmonės. Reikia pasižiūrėti, kokia jūsų pagrindinė veiklos rūšis pagal EVRK ir žiūrėti, ar į tai įeina kaimo turizmo paslaugos. Sakykim, pas mus EVR kodas 01.5, šioje grupėje nepaisoma įprastinių taisyklių nustatant pagrindinę veiklos rūšį, galima vykdyti mišrią žemės ūkio veiklą (t.y., mes galime auginti ir gyvulius, ir javus, ir daržoves ir t.t.). Jei Jūsų veiklos kodas konkretus (galimai 01.2), tai gyvulių auginti jau negalite. Kaimo turizmas įeina į 55 klasę - nei Jūs, nei mes užsiimti tuo negalime, todėl kaip papildomą veiklos rūšį VMI turim registruoti, kad bus vykdoma veikla ir šiuo kodu. Arba galima registruoti papildomai individualią veiklą šiuo kodu. Tik tokiu atveju GPM bus 15% + keliagubi mokesčiai Sodrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 27 rugpjūčio 2013 - 13:19