Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas - IV

QUOTE(***Saulė*** @ 2013 06 17, 19:56)
gal kuri rašėte verslo planą , kurį norėčiau pateikti kredito unijai , lengvatiniai paskolai gauti ? ačiukas  4u.gif

Jūs turbūt juokaujat bigsmile.gif ?
3000lt ir galiu pasidalinti biggrin.gif
Atsakyti
Įdomu, kaip Jūs verslą darysit, jei tikitės viską už "ačiuką" gaut doh.gif Na supraskit, kad tos, kurios verslo planus rašė paskoloms gauti, ne vieną valandą/naktį/savaitę/mėnesį DIRBO. Kodėl dabar turėtų kažkam tą darbą ant sidabrinio padėklo patiekti? O gal dar yra įsivaizduojančių, kad užtenka užregistruoti juridinį asmenį registre ir jau tipo verslininkė? Ar verslo ėmėtės todėl, kad tingite dirbti kažkam ir manote, kad būti verslininku reiškia nieko neveikti: įsteigiau įmonę ir byra pinigėliai kaip dangiškoji mana? Bus sunku. Velnioniškai sunku. Teks dirbti nepalyginamai daugiau, nei samdomam darbe! O jei nepakeisite požiūrio į darbą (kitų, beje, taip pat reikia išmokti vertinti), tai verslas baigsis per pirmus 10-12 mėnesių. Garantuoju!
Atsakyti
Tikrai išmanau apie verslą , nes jame sukuosi 10 metų , o kadangi perku viską sau viena , ir tokios didelės paskolos man nereikia , kad galėčiau 3000lt mokėti , studijuoju pati ir manau šitą rebusą išspręsiu pati , nėra , kaip pasižiūrėjau ten sudėtinga g.gif
nebyra tie pinigėliai tikrai , aišku , kad dirbti reikia , ir už dyką nieko negausi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(***Saulė*** @ 2013 06 17, 20:56)
čia ne skelbimas  g.gif
gal kuri rašėte verslo planą , kurį norėčiau pateikti kredito unijai , lengvatiniai paskolai gauti ? ačiukas  4u.gif

Ar tikrai gausite lengvatinę paskolą kredito unijoje, kai įmonės statusas yra MB?
Atsakyti
QUOTE(Hetaera @ 2013 06 17, 22:16)
Ar tikrai gausite lengvatinę paskolą kredito unijoje, kai įmonės statusas yra MB?

nuo liepos 1 d.
Atsakyti
Aš pasakysiu taip:
kad gauti paskolą Kredito unijoje reikia turėti ką užstatyti. Nesvarbu, kad idėja nereali. Jiems dzin. Plius Invega iš vis griežtai reikalauja užstato. Žinoma,galima savo butą/namą užstatyt. Arba verslui perkamą nekilnojamąjį turtą, ar įrengimus. Jokie drabužiai, produktai ir pan. Jiems netinka. Plius prie viso to, dar turi laiduotoją turėti.
Dar vienas niuansas, kuomet suteikiama paskola, reikia įnešti SAVO 10% pinigų nuo imamos paskolos sumos,kuri įsišaldo. Kadangi tai ES remiama paskola, jie daug garantijų nori.

Verslo plano neužteks. Daug reikalų su jais. Mes beveik tris mėnesius kapanojomės.
Atsakyti
QUOTE(***Saulė*** @ 2013 06 17, 21:32)
Tikrai išmanau apie verslą , nes jame sukuosi 10 metų , o kadangi perku viską sau viena , ir tokios didelės paskolos man nereikia , kad galėčiau 3000lt mokėti , studijuoju pati ir manau šitą rebusą išspręsiu pati , nėra , kaip pasižiūrėjau ten sudėtinga  g.gif
nebyra tie pinigėliai tikrai , aišku , kad dirbti reikia , ir už dyką nieko negausi schmoll.gif

nėra ten jis sudėtingas. Tik pirma reikia žinoti kokiam tikslui t.y. ar apvartinėms lėšoms (pirkti daiktą ir perparduoti), ar investicinėms (pirkti nekilnojamą turtą, įrenginius ar kitą ilgalaikį turtą), nes tuomet paskolos terminas keičiasi apytvartai 2 metai, investicijoms 5 m.

Paskolos paraiškoje viskas surašyta, o be to yra konsultantai tiek telefonu tiek emailu, konsultuoja.
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2013 06 18, 07:14)
Aš pasakysiu taip:
kad gauti paskolą Kredito unijoje reikia turėti ką užstatyti. Nesvarbu, kad idėja nereali. Jiems dzin. Plius Invega iš vis griežtai reikalauja užstato. Žinoma,galima savo butą/namą užstatyt. Arba verslui perkamą nekilnojamąjį turtą, ar įrengimus. Jokie drabužiai, produktai ir pan. Jiems netinka. Plius prie viso to, dar turi laiduotoją turėti.
Dar vienas niuansas, kuomet suteikiama paskola, reikia įnešti SAVO 10% pinigų nuo imamos paskolos sumos,kuri įsišaldo.  Kadangi tai ES remiama paskola, jie daug garantijų nori.

Verslo plano neužteks. Daug reikalų su jais. Mes beveik tris mėnesius kapanojomės.

nu jau dabar tiek prigasdinot, kad žmonės bijos ir kreiptis biggrin.gif
Galima 10 % gautos paskolos užšaldyti, kurie baigiantis paskolos terminui grąžinami.
O vien draudimo nepakanka? Mokant kažkokį procentą draudimo įmokų?

Bet pasigilinus, tai verslo pradžiai daug barjerų. Užstatas, laiduotojas ir kt. Aišku, norima apsaugoti ES pinigus, LT praktika jau parodė, kaip kiti moka tom lėšom pasinaudoti, dėl to dabar nukenčia likę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oceano: 18 birželio 2013 - 07:26
QUOTE(oceano @ 2013 06 18, 07:25)
nėra  ten jis sudėtingas. Tik pirma reikia žinoti kokiam tikslui t.y. ar apvartinėms lėšoms (pirkti daiktą ir perparduoti), ar investicinėms (pirkti nekilnojamą  turtą, įrenginius ar kitą ilgalaikį turtą),  nes tuomet paskolos terminas keičiasi apytvartai 2 metai, investicijoms 5 m.

Paskolos paraiškoje viskas surašyta, o be to yra konsultantai tiek telefonu tiek emailu, konsultuoja.

Tikra tiesa nėra sudėtinga , ir konsultantas yra , tik reikia pasukti galvą ir gerai apgalvoti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(oceano @ 2013 06 18, 07:11)
nuo liepos 1 d.

Taip nuo liepos d.
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 06 18, 08:38)

Galima 10 % gautos paskolos užšaldyti, kurie baigiantis paskolos terminui grąžinami.

O vien draudimo nepakanka? Mokant kažkokį procentą draudimo įmokų?

Negalima nuo paskolos įšaldyti mirksiukas.gif Turi įnešti būtent savus pinigus. Juos palaipsniui atsiimi, bet ta pirminė suma suma bent mums buvo didelė. Mes ėmėm maximumą, 86000, tai savų reikėjo įnešt 8600lt. Čia būtent Invegos reikalavimas. Unijos vadybininkė sakė,kad nemaža dalis dar skolinasi iš unijos kaip fiziniai asmenys tuos 10%.

Nelabai supratau, apie kokį draudimą kalbama 4u.gif

Aš ginkdie negasdinu. Tik noriu pasakyt, kad nėra taip viskas paprasta ir ant lėkštutės paduodama. Reikia ir savų pinigų turėt ir laiko nemažai turėt. Ir atkaklumo nemažai įdėt, nes daug apatiškų žmonių dirba, kurie tik dirba ir visai nesistengia. Reik patiems lysti, domėtis, tikrinti.
Žinoma, daug kas ima ir pasiima tas paskolas. Kas daro, tas padaro.
Papildyta:
Dar yra vienas niaunsas, kad skirtingos unijos, skirtingus reikalavimus kelia. Tai jei nepatingėsit, galit į kelias savo verslo planus pristatyti wink.gif Ir ne vien savo miestu apsiriboti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 18, 08:38)
Negalima nuo paskolos įšaldyti mirksiukas.gif Turi įnešti būtent savus pinigus. Juos palaipsniui atsiimi, bet ta pirminė suma suma bent mums buvo didelė. Mes ėmėm maximumą, 86000, tai savų reikėjo įnešt 8600lt. Čia būtent Invegos reikalavimas. Unijos vadybininkė sakė,kad nemaža dalis dar skolinasi iš unijos kaip fiziniai asmenys tuos 10%.

Nelabai supratau, apie kokį draudimą kalbama 4u.gif

aš buvau kitaip informuota. Kad 10 % paskolos užšaldoma kredito unijoje ir tampi unijos pajininku. O draudimas, tai 1 % (berods) nuo paskolos sumos- draudimo įmokoms (jei nėra užstato).
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 06 18, 14:18)
aš buvau kitaip informuota. Kad 10 % paskolos užšaldoma kredito unijoje ir tampi unijos pajininku.

Kadangi mes tik ką šitą paskolą paėmėm, tai jus blogai informavo wink.gif
Mes keliose unijose buvom prašymus pateikę. Tai iš kart buvo įspėjimas, kad reikės 10% savų įnešti. Net oficialiai taip yra rašoma sąlygose.

O jei nepaslaptis, kurioje unijoje jus taip informavo? Jei dar bandysim plėstis, žinosim kur kreiptis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 18, 13:22)
Kadangi mes tik ką šitą paskolą paėmėm, tai jus blogai informavo wink.gif
Mes keliose unijose buvom prašymus pateikę. Tai iš kart buvo įspėjimas, kad reikės 10% savų įnešti. Net oficialiai taip yra rašoma sąlygose.

O jei nepaslaptis, kurioje unijoje jus taip informavo? Jei dar bandysim plėstis, žinosim kur kreiptis bigsmile.gif

Jums geriau žinoti. Gal mane blogai informavo. Kaune čia viskas vyko.
Atsakyti