Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas - IV

QUOTE(AGI @ 2015 11 16, 12:59)
Įdomu, ar kaimo vietovėse versliukus darančios naudojasi ES parama? Iki gruodžio vidurio renkamos paraiškos.

Nebejuokaukit. Drabsto tas paraiškas atgal, su pakankamai aukštais balais, nes nėra lėšų, o kitų net nevertina, taip pažeisdami ne tik taisykles, bet ir LR Konstituciją. Žmonės skundus rašo ŽŪM, NMA, Ginčų komisijai, tuoj įtrauks medias, neverta nei laiko gaišt, nei pinigų taškyt, jei pats nesugebi surašyti visko.
Atsakyti
Ieskau lietuvos gamintoju vaikisku drabuziu urmu. Gal zinote kokius? O gal yra kur siuvyklos kur galima pirkti drabuzius urmu savo parduotuvei? bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena,
Kaip manot ar gera mintis atsidaryti parduotuve kuri prekiaus is ukininku pirktais ir kazka savo uzauginto,pvz kaip vistiena,kiauliena,triusiena,iv. darzoves,obuoliai,brasekes ir t.t.
Parduotuve butu nuosavam name,kaimelis nera labai didelis (na panasiai kaip Moletai) bet labai smarkiai pleciasi ir yra salia Vilniaus iki centro 13km. Namas salia pagrindinio kelio,gal kokie 200m iki jo.
Tik va kokie reikalavimai-saldikliai,saldytuvai,patalpos spec irengti,kas cia dar?
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2016 05 06, 08:16)
Kaip manot ar gera mintis...

Mintis gera, bet nemanau, kad išsilaikysite... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 05 06, 19:32)
Mintis gera, bet nemanau, kad išsilaikysite...  doh.gif

O kodel taip galvojate?
Atsakyti
Todėl, kad LT smulkiajam verslui taikomi tokie pat reikalavimai, kaip ir stambiam. Vien tam, kad galėtumėte prekiauti skerdiena, turėsite įsirengti skerdyklą - spec.konteinerius ŠGP, šaldytuvus, patalpas pakavimui, išpjaustymui, subproduktų apdorojimui, mėsos apdorojimui, lupimui, skerdimui... Nes vienetai ūkininkų dėl beprotiškų vet.reikalavimų gali skersti patys, o tie, kurie skerdžia, turi savo parduotuves ar vietas turguje. Panašiai ir su pieno produktais. Uogos, daržovės? Braškės, avietės, šilauogės - sezoninės uogos, o iš obuolių, bulvių ir kopūstų vargiai ką uždirbsit, nes šiuolaikinis ūkininkas nebėra tik žemknisys, ūkininkauja daug jaunų, gabių, išsilavinusių žmonių, gebančių savo produkciją parduoti tiesiai vartotojui, be tarpininkų ir jų prekybinio antkainio.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 05 07, 10:20)
Todėl, kad LT smulkiajam verslui taikomi tokie pat reikalavimai, kaip ir stambiam. Vien tam, kad galėtumėte prekiauti skerdiena, turėsite įsirengti skerdyklą - spec.konteinerius ŠGP, šaldytuvus, patalpas pakavimui, išpjaustymui, subproduktų apdorojimui, mėsos apdorojimui, lupimui, skerdimui... Nes vienetai ūkininkų dėl beprotiškų vet.reikalavimų gali skersti patys, o tie, kurie skerdžia, turi savo parduotuves ar vietas turguje. Panašiai ir su pieno produktais. Uogos, daržovės? Braškės, avietės, šilauogės - sezoninės uogos, o iš obuolių, bulvių ir kopūstų vargiai ką uždirbsit, nes šiuolaikinis ūkininkas nebėra tik žemknisys, ūkininkauja daug jaunų, gabių, išsilavinusių žmonių, gebančių savo produkciją parduoti tiesiai vartotojui, be tarpininkų ir jų prekybinio antkainio.


Skerdykla nebutina isirengti,galima nuvezti ten ir paskers ir supjaustys,gali supakuot ir net isrukyt.o tokias kaip bulves,morkas-pati auginciau.vistiena,kalakutiena,triusiena irgi.tik kiaulienos negaliu,nes uzdrausta.
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2016 05 07, 13:10)
Skerdykla nebutina isirengti,galima nuvezti ten ir paskers ir supjaustys,gali supakuot ir net isrukyt

Nebūtina, be abejo. Tik kiek tai kainuos ir kaip įtakos galutinę gaminio kainą, pagalvojote?
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 05 07, 12:34)
Nebūtina, be abejo. Tik kiek tai kainuos ir kaip įtakos galutinę gaminio kainą, pagalvojote?

Zinoma pagalvoju.zinau zmoniu kurie turguje stovi su mesom ir savo skerdyklu tikrai neturi ir uzdirba labai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bry. @ 2016 05 07, 14:10)
Zinoma pagalvoju.zinau zmoniu kurie turguje stovi su mesom ir savo skerdyklu tikrai neturi ir uzdirba labai gerai smile.gif

Iš neturinčių skerdyklų turguje su mėsomis stovi ir uždirba labai gerai tik perpardavinėtojai, visa kita - nelegalai, bėgantys į šalis, pamatę VMVT darbuotojus ir negalintys atsakyti už produktų kokybę. Dar gerai uždirba superkantys gaišenas bei sergančius galvijus cool.gif Bet šitie priedangai dažniausiai turi ir skerdyklas, ir mėsos perdirbimo įmones.
Bet jei Jums atrodo kitaip - darykit, bandykit, tik nepamirškit, kad gerai visur, kur mūsų nėra. Mes esame tiesioginiai gamintojai, tad viskas, ką sakau - iš asmeninės patirties. Jei manote, kad bandau atkalbėti dėl konkurencijos - klystate, mes visai kitame LT gale.
Pati idėja gera, sveikintina, bet ne šiandieninėje Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2016 05 07, 11:20)
Uogos, daržovės? Braškės, avietės, šilauogės - sezoninės uogos, o iš obuolių, bulvių ir kopūstų vargiai ką uždirbsit, nes šiuolaikinis ūkininkas nebėra tik žemknisys, ūkininkauja daug jaunų, gabių, išsilavinusių žmonių, gebančių savo produkciją parduoti tiesiai vartotojui, be tarpininkų ir jų prekybinio antkainio.

Dėl mėsos, tai sutinku, nes labai daug vargo ir dar daugiau reikalavimų drinks_cheers.gif O garantijos nėra, kad eilės stovės, prasidės nudžiuvimai, sugedimai ir kitokie nemalonumai.
O štai daržovės visais laikais buvo geras verslas, nes:
1. Žmogus gali be mėsos išgyventi, be daržovių-niekaip, net tos pačios bulvės kartais tampa pagrindiniu patiekalu neturtingajam.
2. Daržovės taip negenda greit nuo šilto oro, kaip mėsa
3. Nereikia jokių brangių investicijų, šaldytuvų, vitrinų.
4. Pabandymui net nereikia jokių parduotuvių, jokių įmonių steigimų ir brangios buhalterijos, pakanka išsipirkti verslo liudijimą ir gauti seniūno sutikimą prekiauti vaisiais/daržovėmis nustatytoje vietoje.

Mano sūnaus klasioko tėvai-ūkininkai. Priemiestis nuo Vilniaus nutolęs per 15km, žmonės-vilniečiai. Pradėjo nuo eilinių lietuviškų bulvių, morkų ir kopūstų iš autobusiuko(kalbėjomės, sakė, jog suderino su seniūnu vietą, kasdien, kai tik būdavo laisvi nuo ūkio darbo, iki pietų stovėdavo su tuo autobusiuku nustatytoj vietoj). Greit pirkėjai susiorientavo, kad čia skanios, lietuviškos bulvės, atsirado klientų ratas. Praėjus 7 metams jie jau nusipirko kioską ir prekiauja žiemą lietuviškom daržovėm, kurios sandėliuojamos+egzotikos, atsivežtos iš Lenkijos, bet beveik per pusę mažesnėmis kainomis, nei šalia siūlo Maxima. Spėkit, kaip jiems sekasi? Teisingai, žmonės stovi eilėse, nes jie mūsų priemiestyje vieninteliai, prekiaujantys pigiomis daržovėmis thumbup.gif
Atsakyti
Sena pažįstama, aš kaip tik ir rašiau, kad šiuolaikiniam ūkininkui perpardavinėtojas su parduotuve nereikalingas mirksiukas.gif
Atsakyti