Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas - IV

QUOTE(FLight @ 2015 10 19, 18:10)
Safari.., nesupratote... 4u.gif
Tada nesupratau, nes suskaičiau, kaip pelningo verslo idėjas (nu ir tikrai gi pelningos, spėju).

Matote priešus, kur jų nėra? smile.gif
Ne, tiesiog skirtingai nei kitas žinutes (ką skaitau, ką ir praleidžiu) man adresuotas skaitau nuosekliai ir prisitaikau sau asmeniškai. doh.gif

Žinoma, kad niekas čia nerašys pelningų idėjų, kurioms nereikia kosminių investicijų, tam tikrų labai siaurų specifinių įgūdžių ir pan.
Šitoj vietoj negaliu nepritarti.
Ir tuo pačiu dar kartą pasikartosiu, kad mano supratimu labai gerai, jog žmogui, kuris niekad nieko neturėjo bendro su... (prekyba pėdkelnėmis, išvažiuojamuoju maitinimu, batuto nuoma ir pan. - čia tik pavyzdžiai) ir jam gal atrodo, kad pinigai bėgs kaip iš krano, labai naudinga išgirsti argumentus "prieš", o ne juos išmokti is sužinoti brangiai užsimokėjus savo santaupomis. doh.gif doh.gif
T.y. idėjos kritika šioje temoje yra ko gero pats konstruktyviausias dalykas (bent jau prasklaidantis nepamatuotus lūkesčius ir įsivaizdavimus).
Atsakyti
Mastau apie vaiku pramogu kambario atidaryma. Bet nezinau kaip apskaiciuot konkurencija,mano mieste ju jau nemazai yra. Be to iranga gana brangi.
Atsakyti
žiūrite ką turi konkurentai,ko neturi,ko nori mamos su vaikais,kas yra siūloma užsienyje panašaus verslo,renkatės vietą-kad patogu būtų jus rasti,matyti ,kiek kainuotų įranga,nuoma,kokie būtų klientų srautai,gaunamas pelnas,kiek prašo konkurentai už paslaugas-ar galit būti konkurencingi su jais,na ir skaičiuojat už ir prieš,pinigų grąžą ir pan.Čia labai abstrakčiai smile.gif
Atsakyti
Idėja verslui - atidarykit kas nors vaikų darželį Sudervėj biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(safarikids @ 2015 10 19, 17:58)
T.y. idėjos kritika šioje temoje yra ko gero pats konstruktyviausias dalykas (bent jau prasklaidantis nepamatuotus lūkesčius ir įsivaizdavimus).

drinks_cheers.gif

Dar toks niuansas, kad sąvoka "pelningas verslas" labai skirtingai suprantama. Čia temoje bvo rašyta, kad kažkam tarkime, 1000 eur dirbant dieną naktį savam versle, kai tai yra vienintelis pajamų šaltinis, yra daug, o kažkas net nesvarsytų už tokią sumą išeiti iš samdomo darbo, kuriame gauna daugiau. Arba svarstytų kaip papildomo uždarbio variantą.

Va startuoliai man patinka tuo, kad galėtų "dirbti' kaip papildomos pajamos, žinoma, nedidelės ir ne iš karto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 10 20, 13:33)
Va startuoliai man patinka tuo, kad galėtų "dirbti' kaip papildomos pajamos, žinoma, nedidelės ir ne iš karto  ax.gif
Man kažkodėl ne. Tiksliau ne "kažkodėl", o žinau, kodėl. Nes pasiteisinsiančių procentas bus ... kažkoks (matyt panašus, kaip versle), o visi likusieji - pastartuoliuos ir tiek žinių. Pinigų (na, tokių apčiuopiamų) gali niekada ir neuždirbti. Neveltui net darbuotojams dalis atlygio siūloma akcijomis (iš serijos "jeigu tapsime googlu, būsi milijonierius"). rolleyes.gif

Bet aš apskritai esu skeptikė, todėl visai tikėtina, kad nuomonė kraštutinė ir neatitinkanti realybės. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 10 17, 18:07)

- Klaipėdoje dar berods nėra batutų parko (Sky park ir pan) - va prašom, niša, dabar tai "ant bangos"

yra Palangoj
Atsakyti
Sveikutės, merginos,
Gal yra atsidariusių roll shaper saloną?
Atsakyti
Įdomu, ar kaimo vietovėse versliukus darančios naudojasi ES parama? Iki gruodžio vidurio renkamos paraiškos. Aišku, yra daug visokių apribojimų, bet bent jau vienas pliusas - moterims verslininkėms papildomai suteikiami 5 balai.
Jei jau dirbate bent pora metų, siūlau rimčiau pasidomėti. Greitai tokios galimybės iš viso neliks.
Iki gruodžio vidurio renkamos ir paraiškos jauniesiems ūkininkams, kurie iki šiol dar nebuvo deklaravę žemės.
Jei įdomu, rašykit, klauskit. Mėginsiu atsakyti. O kas "užsikabins" rimtai, galėsim ir bendradarbiauti.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2015 11 16, 13:59)
Įdomu, ar kaimo vietovėse versliukus darančios naudojasi ES parama? Iki gruodžio vidurio renkamos paraiškos. Aišku, yra daug visokių apribojimų, bet bent jau vienas pliusas - moterims verslininkėms papildomai suteikiami 5 balai.
Jei jau dirbate bent pora metų, siūlau rimčiau pasidomėti. Greitai tokios galimybės iš viso neliks.
Iki gruodžio vidurio renkamos ir paraiškos jauniesiems ūkininkams, kurie iki šiol dar nebuvo deklaravę žemės.
Jei įdomu, rašykit, klauskit. Mėginsiu atsakyti. O kas "užsikabins" rimtai, galėsim ir bendradarbiauti.

Blogiausia, kad paramai gauti turi buti vienintelis svarbus reikalavimas-24 menesiai registracijos kaimo vietoveje. O ka daryti tiems miestieciams, kurie turi verslo ideju, noretu kaime plestis, bet neturi pinigu ir negali pretenduoti i parama?
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2015 11 16, 14:59)

Mane domina reikalas del jaunojo ukininko paramos. Bet zeme kolkas dar ne mano vardu, ruosiames tvarkyti dovanojima,tai kaip suprantu galeciau tik po metu kreptis nuo perrasymo. Dar nelabai supratau ar reik vykdyt veikla jau krepiantis ar tik turet plana.
Atsakyti
Šiame kvietime jaunasis ūkininkas jokios veiklos neturi būti pradėjęs. Vienintelis dalykas - įregistravęs žemės ūkio valdą ŽŪIKVC. Ir apgalvojęs, kuo versis. Specializuotiems gyvulininkystės ūkiams galima gauti iki 60 tūkst. EUR, augalininkystės - 50 tūkst. EUR.

Dar reikia gerai pastudijuoti atrankos kriterijus. Minimalus balas - 50. Bet manau, kad renkant mažiau nei 70 vargu ar verta tikėtis.

Sena pažįstama, o miestiečiams belieka lengvatinės paskolos iš kredito unijų ar bankų. Šitos paskolos irgi iš paramos pinigų - dengia dalį palūkanų, nereikia užstato visai imamai sumai.
Dar metų pradžioje galima pasidomėti Darbo biržos priemonėmis. Jeigu Jūsų verslas tame rajone, kur didelė bedarbystė, ir jūs planuojate priimti naują žmogų, tai visai realu gauti pinigų naujos darbo vietos įkūrimui.

Bet visur su paramom ir su paskolom prisiimi ir rūpestėlį ant savo galvos - reikia gerai žinoti reikalavimus, pildyti krūvelę papildomų dokumentų ir pan. Aš mėginu specializuotis teikdama pagalbą: rengiu dokumentus lėšų gavimui, o paskui padedu administruoti visą projektą.
Nors tiesą pasakius, tai tos paramos tokios mažutės, o reikalavimai tikrai nemenki. Kiekvienu atveju yra krūva taisyklių ir reikalavimų, kuriuos turi gerai žinoti. Na, gal kai susiranti po keletą tos pačios programos dalyvių, tos pastangos ir atsiperka. Bet kol kas tiesiog "sportinis interesas"
Atsakyti