QUOTE(FLight @ 2015 07 30, 08:39)
Auklė vienam vaikui VLN visai d. dienai kainuoja apie 450-500 eur plius auklės atostoginiai, priedai etc, ir dar kaip sunku gerą auklę rasti...Darželis jau su maistu - apie 300 - 350 eur. Ir yra vilties, kad Vilniuje 100 eur kompensuos, taigi , būtų jau tik 200 -250 eur.
Reiks paklausti kaimyniu, auginanciu mazus vaikus, ar per pusmeti taip pasikeite kainos
Vasario menesi jos guodesi, kad aukles brangios, kainuoja 300 eurus, o privatus darzeliai irgi analogiskai kainuoja. Butent jos ir nurode tada, kad ka jau vaika i privatu darzeli grusti, tai geriau i namus ateinanti aukle
Man dabar neaktualu, bet ir tai savo laiku aukle man tiek nekainavo, maximum-600 litu, nors ir tada diskutavom su mamom is temos apie aukles, kad be 1500-2000 litu jos neranda
QUOTE(Tepaluota @ 2015 07 30, 10:25)
Kartais. Labai retai
Jau apie šituos "verslininkus" tik nekalbėkim
Darbuotojai įdarbinami porai valandų per dieną, atlyginimų negauna, nes išskaičiuojamos būtos ir nebūtos nuodėmės, pajamos neapskaitomos ir t.t. Be to, kur dar, be Palangos, yra toks srautas žmonių? Ir kaip naujokui, neturinčiam užnugario, su savo verslu papulti į tą Palangą? Nespės tikrintojų gintis.
Su 1000eur/mėn. galima kalbėti tik apie išgyvenimą. Kita vertus, kai kasdien reiks žiūrėti į kiaulių uodegas, be išeiginių, be poilsio, nebus kur tų pinigų leisti. O ir Kanarai tebus tolima svajonė - tiek finansine, tiek laiko stokos prasme.
As nekalbu apie darbuotojus, kalbu apie verslininkus-darbdavius. Kaip ten sugeba jie suktis, ka apgauna, ko neprimoka-ne apie tai tema, bet isgyvena jie ir dar sugeba butus Palangoj be paskolu nusipirkti
Ir niekas neliepia i Palanga verztis, kitur irgi zmones gyvena, baliavoti nori.
Va jums 1000 euru tik isgyvenimui, o as is savo valdiskos algos 600 euru sugebu ir issimaitinti, ir rubus ne skuduryne nusipirkti, ir uz patogumus susimoketi, ir dar pasitaupau kelionem i uzsieni
Ir nekalbam apie kiauliu uodegas, kaip supratau, kalba ejo apie savaitgalio isvaziuojamuosius pobuvius, kur dirbti reikia tik 30 dienu(tebunie jie ir savaitgaliniai) per metus, kad pasidarytu alga didesne, nei mano metine 264 dienu alga.