Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas - IV

Indivudualią veiklą sunkiau nutraukti, nei darbą su verslo liudijimu.
Mokęsčiai tikrai nėra maži, verslo pradžiai, kai žmogui yra kaip hobis, ir gal kartais kažkam padarytų už pinigus (paklaust tai daug kas gali, o kai jau reikia pirkti, "klausėjų" ratas ir sumažėja).
Beje, PSD padidės keliais litais kartu su didėjančia minimalia alga.
Atsakyti
Sveikos,
O kokie reikalavimai norint nuomoti patalpas pvz vestuvėms,man idomu kaip su pvz muzika ir triukšmu,o jei aplinkui yra namu???
Atsakyti
QUOTE(MrRAT @ 2014 10 01, 21:57)
Indivudualią veiklą sunkiau nutraukti, nei darbą su verslo liudijimu.
Mokęsčiai tikrai nėra maži, verslo pradžiai, kai žmogui yra kaip hobis, ir gal kartais kažkam padarytų už pinigus (paklaust tai daug kas gali, o kai jau reikia pirkti, "klausėjų" ratas ir sumažėja).
Beje, PSD padidės keliais litais kartu su didėjančia minimalia alga.

Individualia veikla tikrai nera sunkiau nutraukti nei verslo liudijima.
Mokesciai - PSD kas men. mokamas. Jei turi darba arba vaiku iki 14 m. PSD nereikia moketi. Jei per veiklos metus bus pelno iki geguzes men. reikes susimoketi PSD, VSD ir GPM 5% .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 02 spalio 2014 - 21:12
Ačiū mergaitės, kad taip aktyviai sureagavote, dabar nagrinėju VMI tinklapį ir bandau suvokti: kas tas verslo liudijimas ir kas ta individuali veikla, bet kažkaip kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžiųsad.gif sakykit ar gerai suprantu, užregistravus individualią veiklą, galiu drąsiai užsiimti dekoravimu, medelių gaminimu ir pan. ir tuos visus PSD, VSD ir GMP reikės mokėti tik tuo atveju, jei bus pelnas? ir tik prieš pateikiant metinę deklaraciją, o turint verslo liudijimą - mokama kas mėnesį nepriklausomai nuo to buvo pelno ar ne?
p.s. šiuo metu esu motinystės atostogose, tai vėl kaip suprantu viską apsunkina, o tai gal tada galima vyro vardu VMI registruoti vieną ar kitą, nesupykit, kad taip blondiniškai klausinėju paprasčiausiai sėdžiu su lėlyte namuose ir turiu laisvo laiko, giminės bei draugai kalbina dėti vienur, kitur skelbimus su foto, bet manau, kad greit prisikabintu mokesčiai, todėl bijau ir susilaikau
Atsakyti
Sveikos, kvieciu jus prisijungti prie FB grupes Verslios mamytes, siandien kaip tik bus susitikimas.
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2014 10 02, 22:11)
Individualia veikla tikrai nera sunkiau nutraukti nei verslo liudijima.
Mokesciai - PSD kas men. mokamas. Jei turi darba arba vaiku iki 14 m. PSD nereikia moketi. Jei per veiklos metus bus pelno iki geguzes men. reikes susimoketi PSD, VSD ir GPM 5% .

psd reikia moketi, bet tik uz tas dienas kada buvo VL, psd sumokam dvigubai , deja smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.Sakykit, norint atidaryti istaigele,kuri teikia senyvo amziaus zmoniu prieziuros paslaugas, na pavadinkim slaigos paslaugas, kokie dokumentai bus reikalingi? g.gif Tarkim pas mane dirba 5 slaugytojos, kurios vyksta i namus priziureti seneliu.
Atsakyti
QUOTE(awietea @ 2014 10 03, 20:38)
psd reikia moketi, bet tik uz tas dienas kada buvo VL, psd sumokam dvigubai , deja smile.gif

Su verslo liudijimu taip, bet as rasiau, apie IV ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rienka @ 2014 10 02, 22:56)
Ačiū mergaitės, kad taip aktyviai sureagavote, dabar nagrinėju VMI tinklapį ir bandau suvokti: kas tas verslo liudijimas ir kas ta individuali veikla, bet kažkaip kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžiųsad.gif sakykit ar gerai suprantu, užregistravus individualią veiklą, galiu drąsiai užsiimti dekoravimu, medelių gaminimu ir pan. ir tuos visus PSD, VSD ir GMP reikės mokėti tik tuo atveju, jei bus pelnas? ir tik prieš pateikiant metinę deklaraciją, o turint verslo liudijimą - mokama kas mėnesį nepriklausomai nuo to buvo pelno ar ne?
p.s. šiuo metu esu motinystės atostogose, tai vėl kaip suprantu viską apsunkina, o tai gal tada galima vyro vardu VMI registruoti vieną ar kitą, nesupykit, kad taip blondiniškai klausinėju paprasčiausiai sėdžiu su lėlyte namuose ir turiu laisvo laiko, giminės bei draugai kalbina dėti vienur, kitur skelbimus su foto, bet manau, kad greit prisikabintu mokesčiai, todėl bijau ir susilaikau

IV yra taip, kaip anksciau rasiau. "Mokesciai - PSD kas men. mokamas. Jei turi darba arba vaiku iki 14 m. PSD nereikia moketi. Jei per veiklos metus bus pelno iki geguzes men. reikes susimoketi PSD, VSD ir GPM 5% ."

Jus turit vaika, tai PSD nereikes moket, nes mamos ir taip draudziamos valstybes, kol vaikams sueis 14 m. Visus kitus mokescius reikes susimoket iki geguzes men., jei ju bus nuo sumos atemus pajamas ir islaidas.
Jus turbut gaunat ir motinystes pasalpa, tik klausimas, ar galima vykdyti veikla per si laikotarpi g.gif ? Neatima pasalpos uz papildomas veiklas g.gif ?
Atsakyti
Noriu paklausti pas tas, kurios turit individualia veikla atsidare. Mano vyras turi atsidares IV rugpjucio vidury, bet siandien prisiminiau kad dar uz sveikatos draudima nemokejom ne karto. Tai vadinasi dabar reiks moketi uz rugpjuti, rugseji ir kaip ir uz sausi jau reiks? Ar ne? Ir kur galiu gauti daugiau info kaip kur moketi? Kokie kodai? Ta IV veiklos koduka turim, kur atsiunte...
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2014 10 05, 12:13)
Jus turbut gaunat ir motinystes pasalpa, tik klausimas, ar galima vykdyti veikla per si laikotarpi  g.gif ? Neatima pasalpos uz papildomas veiklas  g.gif ?

man atrodo,kad atima,todėl pokolkas ir tik domiuosi, galvoju gal viską vyro vardu daryt, jaučiu,kad kokią dieną reikia nueiti į mokesčius, ten turėtų pakonsultuoti, ania?
p.s.kaip suprantu individuali veikla geriau, nei verslo liudijimas?
Atsakyti
QUOTE(rienka @ 2014 10 06, 11:35)
man atrodo,kad atima,todėl pokolkas ir tik domiuosi, galvoju gal viską vyro vardu daryt, jaučiu,kad kokią dieną reikia nueiti į mokesčius, ten turėtų pakonsultuoti, ania?
p.s.kaip suprantu individuali veikla geriau, nei verslo liudijimas?

Tikrai taip, atima. Pati savo veiklą ant vyro perrašiau dėl šios priežasties.
Ir žiauriai pikta dėl tokių dalykų. Už vaiką nieko negauni, kapeikas moka, ir dar nesuteikia galimybių mamoms užsidirbti truputį pinigėlių, kad oriau gyventi, kad vaikui žaislą papildomą nupirkti...
Atsakyti
QUOTE(@Fresh @ 2014 09 25, 18:33)
O kodėl nedarytumėt? tiesiog labai idomu būtų sužinoti nuomonę.
Aš manau, kad absoliučiai visko pasiskaičiuoti tiesiog neįmanoma. Pvz. aš noriu pradėti versą kuriame visiškai neturiu patirties. Aš galiu tik spėti kokios pagrindinės išlaidos bus, kokių pajamų tikėtis. Bet tik įkūrus verslą pamatysiu tikruosius pinigų srautus. Ir dar manau kad versle labai svarbu judėti į priekį. Sugalvoti kažką naujo, vystyti naujas įdėjas, plėsti asortimetą ir t.t.

Mes versla pradejom pagal VL. Mokescius reikejo sumoketi dar neuzdirbus pirmo lito. Kadangi cia toks verslas, kad namuose veiklos nevykdysi, teko nuomoti patalpas.
Irangos isigijimas - 3000 Lt
Patalpu nuoma - 300 lt. per menesi
PSD- 90 Lt. uz visa menesi (imant maziau dienu - mazesne suma)
VSD - 180 Lt. uz visa menesi (imant maziau dienu - mazesne suma)
1500 - verslo liudijimo kaina Vilniuje metams.
Tai galima preliminariai paskaiciuoti kiek teko patirti islaidu per pirma menesi, praktiskai neuzdirbant nei vieno lito.
Kadangi vyras buvo registruotas darbo birzoje, gavome subsidija. Kaip sake birzos darbuotoja, mums tiesiog pasiseke. Nes susidijuoja ne visus norincius. Nors vyras dirba nuo 2013 m. kovo menesio, dar negaliu pasakyti kad verslas nesa padoru plena, is kurio galima butu gyventi. Zodziu, musu valstybe netoleruoja smulkiu verslininku schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 06 spalio 2014 - 10:54