Na, ko gi tema tokia apmirusi? Niekas neuzsiima verslu Lietuvoj? Come on...
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 24, 12:43)
užsiimam užsiimama
Papildyta:
QUOTE(*Lukro* @ 2013 08 31, 13:36)
Sveikos verslininkes man tai psichologiskai sunkiausia ideja yra, investiciju tam daug nereiktu, nes atsidarineciau MB, bet vis neapsisprendziu...bijau veikla man sita tikrai patiktu, patirties turiu, nes esu dirbusi ta darba, galeciau dirbti namie, buciau viena darbuotoja,pati sau direktore atrodo visi pliusai, bet vis tas nepasitikejimas..ar jums taip buvo pradzioje?
man mažoji bendrija nekelia pasitikėjimo per daug su ja lengva...
kol kas vykdome veiklą su verslo liudijimu ir individualia veikla. Mūsų darbui pakanka manęs vienos ir vyro, kad būtų galima dirbti
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 24, 12:43)
Na ka cia labai ir berasys tie verslaujantys... pvz. net Jus pati apie savo versla taip ir neparaset nieko konkretaus
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 09 25, 10:22)
Na ka cia labai ir berasys tie verslaujantys... pvz. net Jus pati apie savo versla taip ir neparaset nieko konkretaus
O ka jus konkretaus suzinoti norite? Imones pavadinima aprasyma, dosje? Jeigu ka, tai niekas ir neklause. Sita tema skirta tam, kad zmones diskutuotu tam tikrais verslui aktualiais klausimais bendrais bruozais savo patirtimi pasidalindami, o ne pateikinetu savo verslu aprasymus. Uztai ir uzklausiau del logotipo ir svetaines kurimo, pasidalinau savo patirtimi.
Kai jau visi etapai praeiti galiu pasidalinti ką veikiam Mes nuomojam šokolado ir gėrimų fontanus
pati idėja gimė lygiai prieš 2 m. netyčia užtikus info supermamose
pirmi metai buvo sudėtingi... bet ši vasara 100 kg. šokolado per 4 mėnesiu ir užsakymų gausa. Galiu pasakyti, kad jau esame didžiausią asortimentą siūlantys Lietuvoje. Turint vieną fontaną - neužsidirbsi, pas mus jau 6 vnt. šokolado ir 3 vnt gėrimų fontanų. Yra pavienių nuomotojų ar renginių organizatorių, kurie siūlo papildomas paslaugas - fontanų nuomą.
Džiaugiuosi kad suradau nišą Lietuvoje, tik nežinau kiek džiaugsiuosi ar tik nebus kita vasara paskutinė.... nes daugėja kavinių ir renginių organizatorių kurie įsigyja fontanus.
pirmi metai buvo sudėtingi... bet ši vasara 100 kg. šokolado per 4 mėnesiu ir užsakymų gausa. Galiu pasakyti, kad jau esame didžiausią asortimentą siūlantys Lietuvoje. Turint vieną fontaną - neužsidirbsi, pas mus jau 6 vnt. šokolado ir 3 vnt gėrimų fontanų. Yra pavienių nuomotojų ar renginių organizatorių, kurie siūlo papildomas paslaugas - fontanų nuomą.
Džiaugiuosi kad suradau nišą Lietuvoje, tik nežinau kiek džiaugsiuosi ar tik nebus kita vasara paskutinė.... nes daugėja kavinių ir renginių organizatorių kurie įsigyja fontanus.
Na del to diskusijos cia ir neissirutuliuoja...
Na gerai , kalbant apie logotipus..Kiek jums ta firma variantu pasiule ( skaiciukas) ?
Zinoma priklauso nuo kiekvieno asmeniniu sugebejimu , bet pvz man yra labai smagu paciai toki dalyka kaip logotipa susikurti ... Pvz. yra interente daug kur prieinama pasiziuret kokius logotipus siulo " dizaineriai" imonems , tai vaizdas kartais kad klientams tiesiog beliks "kazka" pasirinkti
Kaip del verslo/ produkto/brando vardo ?
BEja, daznai vardas svarbesnis nei pats logotipas nes butent pavadinimas isimena , o me grafinis jo pateikimas. Ir logotipai ( didziuju ) daznai buna tiesiog "vardas" kazkokiu shriftu , kazkokia spalva
Papildyta:
Sveikinu Tikrai skaniai skamba
Na gerai , kalbant apie logotipus..Kiek jums ta firma variantu pasiule ( skaiciukas) ?
Zinoma priklauso nuo kiekvieno asmeniniu sugebejimu , bet pvz man yra labai smagu paciai toki dalyka kaip logotipa susikurti ... Pvz. yra interente daug kur prieinama pasiziuret kokius logotipus siulo " dizaineriai" imonems , tai vaizdas kartais kad klientams tiesiog beliks "kazka" pasirinkti
BEja, daznai vardas svarbesnis nei pats logotipas nes butent pavadinimas isimena , o me grafinis jo pateikimas. Ir logotipai ( didziuju ) daznai buna tiesiog "vardas" kazkokiu shriftu , kazkokia spalva
Papildyta:
QUOTE(akvadigi @ 2013 09 25, 11:56)
Kai jau visi etapai praeiti galiu pasidalinti ką veikiam Mes nuomojam šokolado ir gėrimų fontanus
Sveikinu Tikrai skaniai skamba
Aciu
Svetaine kuriau pati per svetaine.lt
Daugiausia investiciju reikalavo reklama. Santuoka.lt zurnaliu reklamuojamies, Jums junavedziai, laikrasciuose Panevezio apskrity, ivairiuose portaluose skirtuose vestuvems. Taip pat Ad words, apklijavom masiniuka dabar turiu zmogiukus Vilniuje ir Kaune, tai jau galime aprepti didziaja dali lietuvos.
Jeigu reiktu is naujo viska prdeti, kazi ar ryzciausi.. pirmi uzsakymai tokie menki buvo... o ir investuota jau apie 12 000 lt.
Daugiausia investiciju reikalavo reklama. Santuoka.lt zurnaliu reklamuojamies, Jums junavedziai, laikrasciuose Panevezio apskrity, ivairiuose portaluose skirtuose vestuvems. Taip pat Ad words, apklijavom masiniuka dabar turiu zmogiukus Vilniuje ir Kaune, tai jau galime aprepti didziaja dali lietuvos.
Jeigu reiktu is naujo viska prdeti, kazi ar ryzciausi.. pirmi uzsakymai tokie menki buvo... o ir investuota jau apie 12 000 lt.
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 09 25, 12:15)
Is pradziu pasiule 1-a, man jis visai patiko, tada tiesiog siaip paprasiau, kad pasiulytu dar 2, bet vis tiek issirinkau ta pirma, tik paprasiau, kad patobulintu. Man darba atliko tikrai labai talentingas, profesionalus dizaineris ir darbu dziaugiuosi iki siol, negaila nei vieno cento. As esu uz tai, kad darba atlikinetu profesionalai, nesvarbu, kas tai yra-reklamos maketavimas, logotipas, reklaminiu klipu rezisavimas... Aisku, jeigu biudzetas tikrai mazas, gal ir neverta, tada geriau jau paciam pasidaryti, juolab jei eina kalba apie maza biudzeta neisvengiamai teks naudotis sarlatanu paslaugomis, prisistatinejanciu dizaineriais, o is tikruju nieko gero nemokanciu sukurti. Gera kokybe turi savo kaina ir nieko cia neapgausi. Kuo maziau ikisi investiciju i imone, tuo maziau ji tau duos atgal, tai, mano nuomone, arba investuoti ir 'make it work' arba isvis nedaryti.
O del to jusu 'reikes kazka pasirinkti', tai nelabai supratau...
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 09 25, 12:15)
Na, firmos pavadinimo nelabai noriu mineti, nes dar tik pati verslo pradzia ir nelabai noriu buti identifikuota. Bet sitas momentas buvo apgalvotas, pavadinimas turejo atskleisti jaukia, malonia atmosfera, perteikti tos salies kultura, su kuria susijes verslas, sudaryti paslaugos pobudzio ispudi...
O jus kuo uzsiimate? Kokioje stadijoje esate?
Papildyta:
QUOTE(akvadigi @ 2013 09 25, 12:33)
Aciu
Jo, reklama brangus dalykas. Ir kuri reklama pasirode efektyviausia? Kaip del adwords?
O del to, kad kelis pirmus verslo metus dirbama uz dyka, tai kiekvienas, bent kiek susijes su verslu zino. Samdomo darbuotojo mentaliteto zmones daznai to nezino. As esu is verslininku (smulkiu) seimos, tai man tas nebaisu, su tokia realybe uzaugau ir net neisivaizdavau, kaip kitaip gali buti... As manau, kad versla zmones daro ne tik todel, kad apsimoka, o todel, kad verslininku-gimstama, verslininko gyslele turintintis zmogus samdiniu nelabai gali buti. Kiek maciau bankrutavusiu, suzlugusiu, sudegusiu verslininko gyslele turinciu zmoniu, tai jiems po bankroto net jokios kalbos nebuna apie samdomo darbo ieskojima, eina nauja versla daryti...
Mes viską su vyru darėmės patys Užsiimam automobilių nuoma. Tiek svetainę kūriau aš, tiek sutartis rašiau ir pan. Dabar kai šiek tiek esam įsivažiavę, planuoju ir noriu internetinės svetainės, kurtos tos srities specų.Nes pats vistiek tiek neišspaudi, kiek reikėtų Logotipo taip ir neturėjom iki šiol, o ir nelabai pasigedau
Aš turiu klausimą, ar esat dar kas nors iš čia bendraujančių pasinaudoję ES Verslumo skatinimo paskola? Pasiūlė dar vieną paramą, tai būtų įdomu ta tema paklaust
Papildyta:
Aš reklamuojuosiu per google. Kadangi specą samdyt, kad tvarkytų SEO mums brangoka atrodo, tai labai šauniai tiesiog reklamuojamės per google adwords. Galima žinoma ir tam samdyt žmogų, bet tai nėra labai super duper sudėtinga. Per dieną reklamai išleidžiu iki 50lt. Man tas atsiperka.
Aš turiu klausimą, ar esat dar kas nors iš čia bendraujančių pasinaudoję ES Verslumo skatinimo paskola? Pasiūlė dar vieną paramą, tai būtų įdomu ta tema paklaust
Papildyta:
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 25, 12:53)
Jo, reklama brangus dalykas. Ir kuri reklama pasirode efektyviausia? Kaip del adwords?
Aš reklamuojuosiu per google. Kadangi specą samdyt, kad tvarkytų SEO mums brangoka atrodo, tai labai šauniai tiesiog reklamuojamės per google adwords. Galima žinoma ir tam samdyt žmogų, bet tai nėra labai super duper sudėtinga. Per dieną reklamai išleidžiu iki 50lt. Man tas atsiperka.
QUOTE(Alekto @ 2013 09 25, 12:58)
Ir kiek procentu paspaudusiu ant jusu google adwords reklamos tampa realiais klientais? Koks procentas?
O SEO daugiausiai priklauso ne nuo mistiniu specu pagalbos, o nuo link'u i jusu saita internete skaiciaus. Tad tie specai, sutvarkantys SEO-tik marketinginis triukas, mazai jie gali padaryti. Buvau SEO seminare Londone, tad sita dalyka labai gerai zinau. O tuos, kurie dirbtinai linkus deda, Google pradejo bausti ir ju saitus must i apacia
QUOTE(byebyelondon @ 2013 09 25, 12:53)
O del to, kad kelis pirmus verslo metus dirbama uz dyka, tai kiekvienas, bent kiek susijes su verslu zino. Samdomo darbuotojo mentaliteto zmones daznai to nezino. As esu is verslininku (smulkiu) seimos, tai man tas nebaisu, su tokia realybe uzaugau ir net neisivaizdavau, kaip kitaip gali buti... As manau, kad versla zmones daro ne tik todel, kad apsimoka, o todel, kad verslininku-gimstama, verslininko gyslele turintintis zmogus samdiniu nelabai gali buti. Kiek maciau bankrutavusiu, suzlugusiu, sudegusiu verslininko gyslele turinciu zmoniu, tai jiems po bankroto net jokios kalbos nebuna apie samdomo darbo ieskojima, eina nauja versla daryti...
manau, kad verslininku ir tampama. Daug zmoniu tikrai nezino, kad turi verslininko gyslele arba tiesiog jos nemato, ar nepastebi, arba dar kazkokios priezastis atsiranda, juo netapti .
Aš pati pirkau veikiančią internetinę svetainę. Tiesiog radau skelbimuose, kad parduodama. Užėjau į ją, pasižiūrėjau, patikrinau internete pagal raktinius žodžius - viskas su ja buvo gerai. Aišku, buvo baisu, ar manes neapgaus, nes tikrai nieko bendro neturėjau su internetinėmis svetainėmis, jų administravimu. Tiesiog patiko pati idėja ir mačiau, kad įdirbis su ja padarytas. Svetainės savininkė buvo labai entuziastinga moteris, dalinosi savo mintimis, ką planavo daryti, kaip galima iš to uždirbti. Taip pat pasirašėme sutartyje, kad ji dvi savaites po nupirkimo apsiima mane mokyti, tad kilus klausimams galėdavau jai skambinti. Svetainė buvo parduodama, nes toji moteris turėjo ir kitų minčių, kitoje srityje, viziją apie kitokio pobūdžio įmonę. +pati augino kūdikį ir laiko pasibūti prie svetainės tikrai nebuvo, tiksliau, laisvo laiko nenorėta jai skirti. Pati kol kas darbo tikrai nemečiau, čia labiau buvo viskas dėl galimybės užsidirbti papildomai. Galima užsidirbti iš reklamos, taip pat yra galimybė kūrybai. Nieko konkretaus rašyti nenoriu, apskritai apie šį pirkinį žino tik šeimos nariai ir draugė. Svetainę turiu tik mėnesį, nieko esamu momentu iš jos neuždirbu, atidavinėju skolas, svarstau įvairias galimybes, mokausi, kol kas nesigailiu.