
deja ne, aš irgi palieku apie 0,5 cm laisvos vietos. bet bėda ne ta, kad perdaug tešlos ir ji išsilietų, o tai, kad dugne susidaro kažkokia oro kišenė ir tą visą pyragėlį tiesiog atkelia nuo dugno. niekaip nesuprantu kur čia 'šuo pakastas'

Aisku, galiu klysti, bet vistik manau, kad cia del teslos kiekio... Tiesiog kai pradeda tela virti, ji kazkiek pakyla i virsu, o po to nusileidzia. Jei teslos per daug, tai ji ir daugiau pakyla, bei issipucia, o kai ji issipucia i sonus, tai nebeturi kaip nusileisti atgal, nes nebetelpa i formele, todel ir susidaro ta oro kisenele. Na, bet cia tik mano teorija

fiufff... na bandysiu dar mažiau tešlos pilti, jei vėl nepavyks tai mesiu šį reikalą. dėkui už atsakymą

QUOTE(axioma @ 2013 12 19, 11:53)
fiufff... na bandysiu dar mažiau tešlos pilti, jei vėl nepavyks tai mesiu šį reikalą. dėkui už atsakymą 

Na, gal dar kitos, ka patars


dar klausimas: o kepate su kokia "programa" : viršus/ apačia, su vintiliatoriumi ar be ?
dar ant tų nervų nusipirkau prabangų termometrą orkaitei, kad bent jau temperatūra būtų tiksliai ta, kokios reikia.
tikrai labai gardus dalykas, tik kai suvalgysiu du padėklus "kvazimodukų" tai kurį laiką gali jų nebesinorėti
dar ant tų nervų nusipirkau prabangų termometrą orkaitei, kad bent jau temperatūra būtų tiksliai ta, kokios reikia.
tikrai labai gardus dalykas, tik kai suvalgysiu du padėklus "kvazimodukų" tai kurį laiką gali jų nebesinorėti

QUOTE(axioma @ 2013 12 19, 12:21)
dar klausimas: o kepate su kokia "programa" : viršus/ apačia, su vintiliatoriumi ar be ?
dar ant tų nervų nusipirkau prabangų termometrą orkaitei, kad bent jau temperatūra būtų tiksliai ta, kokios reikia.
tikrai labai gardus dalykas, tik kai suvalgysiu du padėklus "kvazimodukų" tai kurį laiką gali jų nebesinorėti
dar ant tų nervų nusipirkau prabangų termometrą orkaitei, kad bent jau temperatūra būtų tiksliai ta, kokios reikia.
tikrai labai gardus dalykas, tik kai suvalgysiu du padėklus "kvazimodukų" tai kurį laiką gali jų nebesinorėti

As kepu "virsus - apacia su ventiliatoriumi". O termometras labai geras dalykas, tik su juo issiaiskinau, kodel mano kepamas modelinas degdavo, pasirodo kaitindavo apie 30 laipsniu daugiau, nei nustatyta

O kokioje temperatūroje kepate?
Aš tik pamatau, kad paviršius ima virti, iškart mažinu iki 175 laipsnių.
kita vertus, kodėl pergyvenate, kad jie taip kyla? mano manymu, viskas gerai.
Aš tik pamatau, kad paviršius ima virti, iškart mažinu iki 175 laipsnių.
kita vertus, kodėl pergyvenate, kad jie taip kyla? mano manymu, viskas gerai.
kad kyla tai gerai, bet blogai kai iškyla taip kaip pas mane, tada išsidarko forma, gaunasi toki pliurziukai
visaip galvoju ir visgi turėsiu sutikti su Bjauruska, kad visgi tešlos pripilu perdaug. žinoma, vietos kilimui palieku, bet matyt vistiek permažai. pas mane mažos formelės tai teks po labai nedaug tešlos dozuoti.

visaip galvoju ir visgi turėsiu sutikti su Bjauruska, kad visgi tešlos pripilu perdaug. žinoma, vietos kilimui palieku, bet matyt vistiek permažai. pas mane mažos formelės tai teks po labai nedaug tešlos dozuoti.
axioma, o iškepusios jos kokios formos būna? mano ir kyla, bet iškepę būna normalios formos, tad neimu į galvą

QUOTE(axioma @ 2013 12 19, 09:59)
sveikos 

Siandiena pagaliau issikepiau tu canneliu
is dvigubos normos isejo 3 formos po 15vnt.
pirma forma kepiau , istepus sonus su sviestu ir rudo cukraus priberiau, isejo puikiai, bet kaskodel cukrus liko formelese ant dugno , virtes juoda karamele


Bet skonis manes nesuzavejo, skanus, bet nezinau ar jos kartosiu


Caneles kepu gana dažnai ir iškarto daug - iš trijų porcijų. Bet ant rytojaus ryto vis tiek, jei nori su turėt kava, tai turi kelis pasislėpt
Mane irgi labiausiai nervina lipimas. Pastebėjau, kad mažiau lipa, jei tešla ilgiau palaikyta ir ne šaldytuve. Vieną kartą pamiršau į šaldytuvą įdėt. Bet vis tiek lipa. Tai aš kai išlipa, pasiimu šalto vandens puoduką ir vis atšaldžius pirštą, gražiai per šoną sukišu atgal. Bandžiau su šakute, bet su pirštu canele neišsidrasko ir graži lieka. kartais vieno karto neužtenka, tai dar pakepu ir vėl sukišu. Tik nereikia iš karto "sukišinėt" reik truputį duot pakept, nes iškart vėl lipa, o pakepę nebelipa.

Mane irgi labiausiai nervina lipimas. Pastebėjau, kad mažiau lipa, jei tešla ilgiau palaikyta ir ne šaldytuve. Vieną kartą pamiršau į šaldytuvą įdėt. Bet vis tiek lipa. Tai aš kai išlipa, pasiimu šalto vandens puoduką ir vis atšaldžius pirštą, gražiai per šoną sukišu atgal. Bandžiau su šakute, bet su pirštu canele neišsidrasko ir graži lieka. kartais vieno karto neužtenka, tai dar pakepu ir vėl sukišu. Tik nereikia iš karto "sukišinėt" reik truputį duot pakept, nes iškart vėl lipa, o pakepę nebelipa.
Sveiki,noreciau ir as Velykoms siu skanestu,bet turiu klausima ,ar butinas romas ,ar uztektu romo asencijos?Baisiai nesinoretu to romo pirkti....