Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

Man irgi keista, kai zmones pavarde su pagarba tapatina doh.gif na, bet kaip kas supranta....

Asmeniskai man ta -e visai nieko grazaus. Anksciau maniau, kad galimybe rinktis tokia galune suteiks moteriai kaip ir didesni "anonimiskuma", na, nebus galima sprest istekejus ar ne. Bet dabar matau, kad jei pavardes galune -e, tai moteris istekejus. Nes gi mergaites vistiek turi buti -aites, -ytes. Ir dar nepazinau nei vienos netekejusios, kuri savo pavarde i -e pasikeistu schmoll.gif O jei ir yra tokiu, na tai 1 is keliu tukstanciu su -e bus netekejus. Nezinau, kokia prasme gaunasi su ta -e schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 02 12, 22:39)
Man irgi keista, kai zmones pavarde su pagarba tapatina  doh.gif na, bet kaip kas supranta....

Asmeniskai man ta -e visai nieko grazaus. Anksciau maniau, kad galimybe rinktis tokia galune suteiks moteriai kaip ir didesni "anonimiskuma", na, nebus galima sprest istekejus ar ne. Bet dabar matau, kad jei pavardes galune -e, tai moteris istekejus. Nes gi mergaites vistiek turi buti -aites, -ytes. Ir dar nepazinau nei vienos netekejusios, kuri savo pavarde i -e pasikeistu  schmoll.gif O jei ir yra tokiu, na tai 1 is keliu tukstanciu su -e bus netekejus. Nezinau, kokia prasme gaunasi su ta -e  schmoll.gif  g.gif

Man tai keista, kad moterys tokiuose dalykuose kažkokios prasmės ieško g.gif negi -ienė reikia pasiimti tam, kad kažkas suprastų kad tu ištekėjusi? Čia gal kai moterys turi vienintelį gyvenime tikslą - ištekėti, tai tokiu atveju bent pavardė - įrodymas biggrin.gif kaip kuriai gražiau skamba, taip ir renkasi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnioshka @ 2014 02 13, 13:35)
Man tai keista, kad moterys tokiuose dalykuose kažkokios prasmės ieško  g.gif negi -ienė reikia pasiimti tam, kad kažkas suprastų kad tu ištekėjusi? Čia gal kai moterys turi vienintelį gyvenime tikslą - ištekėti, tai tokiu atveju bent pavardė - įrodymas biggrin.gif kaip kuriai gražiau skamba, taip ir renkasi.  4u.gif

Bet galimybės trumpinti pavardės galūnę buvo siekiame ne dėl grožio. O todėl, kad LT viena iš nedaugelio šalių, kur pagal moters pavardę matyti jos šeimyninis statusas (neskaitant išimčių). Bet jeigu vaikui negalima suteikti "sutrumpintos" pavardės, tai kaip ir tikslas dingta.

Beje, o tikrai negalima? Pvz. vieniša motina Širvaitė (ex vyras Širvaitis), turėtų dukrą registruoti kaip Širvaitytę?
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 02 13, 13:50)
Bet galimybės trumpinti pavardės galūnę buvo siekiame ne dėl grožio. O todėl, kad LT viena iš nedaugelio šalių, kur pagal moters pavardę matyti jos šeimyninis statusas (neskaitant išimčių). Bet jeigu vaikui negalima suteikti "sutrumpintos" pavardės, tai kaip ir tikslas dingta.

Beje, o tikrai negalima? Pvz. vieniša motina Širvaitė (ex vyras Širvaitis), turėtų dukrą registruoti kaip Širvaitytę?

Kiek domejausi, registruojant dukrai pavarde irgi galima pasirinkti, gali buti tiek Širvaitė, tiek Širvaityte 4u.gif
Atsakyti
o jei vyro pavardė Mankus, tai moteriška pavardė gali irgi likti Mankus? Ar turi būti galūnė kita?
Atsakyti
QUOTE(Vook @ 2014 02 17, 08:53)
o jei vyro pavardė Mankus, tai moteriška pavardė gali irgi likti Mankus? Ar turi būti galūnė kita?

Lietuvoj pavardes turi gimine, taigi Manke ar Mankiene. Nebent ne Lietuvos piliete esat.

Ir taip jau moteris gali 3 skirtingas pavardes turet (mergautine, vyro su e, vyro su iene), ciudas kokio pasauly daugiau niekur nera, o jum dar mazai? biggrin.gif
Atsakyti
As ir gi galvojau kaip padaryti. Pradzioje galvojau busimo vyro pavarde. Bet veliau pasikalbejus su juo(jo salyje niekas nekeicia pavardziu po vestuviu) nusprendziau pasilikti savo pavarde ir gale prideti jo. Skamba graziai ir paprastai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bloga kate @ 2014 02 17, 14:41)
As ir gi galvojau kaip padaryti. Pradzioje galvojau busimo vyro pavarde. Bet veliau pasikalbejus su juo(jo salyje niekas nekeicia pavardziu po vestuviu) nusprendziau pasilikti savo pavarde ir gale prideti jo. Skamba graziai ir paprastai. smile.gif

suuuper thumbup.gif jei ne paslaptis, kokia tai salis?
Atsakyti
Sveikos merginos. Turiu klausimėlį, gal kuri žinosit kaip čia yra.
Žodžiu būsimojo pavardė lenkiška - Eberson (bet jis LT pilietis, aš taip pat LT pilietė). Ar tekėdama už jo galėčiau rinktis nesulietuvintą variantą ir būti irgi Eberson. Ar leiptų man prisilipdyti lietuvišką galūnę - ienė? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2014 03 05, 10:26)
Žodžiu būsimojo pavardė lenkiška - Eberson (bet jis LT pilietis, aš taip pat LT pilietė). Ar tekėdama už jo galėčiau rinktis nesulietuvintą variantą ir būti irgi Eberson. Ar leiptų man prisilipdyti lietuvišką galūnę - ienė?  rolleyes.gif

niekas nelieps tikrai smile.gif turiu draugu lenku, ju pavardes vienodos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evesunny @ 2014 03 05, 11:26)
Žodžiu būsimojo pavardė lenkiška - Eberson (bet jis LT pilietis, aš taip pat LT pilietė). Ar tekėdama už jo galėčiau rinktis nesulietuvintą variantą ir būti irgi Eberson. Ar leiptų man prisilipdyti lietuvišką galūnę - ienė?  rolleyes.gif

Neteko girdėti, kad lenkų pavardėms lieptų galūnes keisti (pvz. krepšininkų Lavrinoč žmonos Lavrinovičienėmis nepavirto) bigsmile.gif Beje, labai graži pavardė smile.gif
Atsakyti
mano su -ė jau trečius metus ir nė karto nesigailėjau. Taip gražiau skamba, be to pavardė su -ienė būtų žymiai ilgesnė. smile.gif
Atsakyti