Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

Aš pasirinkau vyro pavardę ir būsiu -ienė, nors visada galvojau, kad pasiliksiu mergautinę pavardę ir per vrukšniuką vyro, bet mano taip pat abi pavardės labai ilgos. žinoma gaila,savo mergautinės pavardės nes reta, graži, bet tuo pačiu ir ilga, teks pratintis prie vienos ir naujos smile.gif 4u.gif
Atsakyti
as taip pat zadu buti -iene, galbut siais laikais ir nemadingai skamba, bet man grazu ir puikiai tinka 4u.gif
Atsakyti
Panelės, man labai reikia jūsų patarimų!
Vardas mano trumpas - Agnė.
Būsimojo pavardė taip pat trumpa - Grockis.
-ienės aš LABAI nenoriu. sad.gif Labai ilgą laiką svajojau apie pavardę su galūne -ė, gink dieve ne -ienė. Bet kai pradedi tarti vardą ir "išsvajotąją" pavardę kartu, skamba lyg pravardė prie vardo, ane? schmoll.gif Kaip jums, a? Agnė Grockė...
Blyn, aš taip nenoriu tos -ienės, kad net jei iš 400 žmonių tik 4 pasakytų "TAIP" - ė skamba gražiai, imk šitą ir nesiparink, tai, rodos, tą ir padaryčiau biggrin.gif Svarbu, kad bent kažkas mane palaiko. biggrin.gif Nes kol kas -ė labiau nei -ienė patinka tik man. smile.gif Nejau taip blogai skamba, a?
Atsakyti
As jums pritariu, ir Agne Grocke skamba visai graziai smile.gif bent jau man, as pati irgi esu uz sutrumpinta galune (aisku jei tik tinka ir graziai skamba). smile.gif Pati ir nusprendziau kad noriu galunes -e. smile.gif MB tam siek tiek priestaravo, bet tuomet pasakiau jei nebusiu su trumpinta galune -ė, tuomet galiu pasilikti savo mergautine pavarde ir per bruksneli jo smile.gif Si ideja jam nepatiko daug labiau, nei galunė -ė, todėl issikovojau savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agutuke @ 2014 01 18, 23:02)

galit pasilikt savo arba savo + Grocke
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 19, 22:25)
galit pasilikt savo arba savo + Grocke

Kad nelabai norisi tų per brūkšnelį... Ką manote kitos? :?
Atsakyti
Lygiai taip pat suku galvą, tapti -ienė ar -ė. Vardas trumpas, vyro pavardė taip pat. -ienė, mano atveju, skamba lyg ir rimčiau, ir iš pagarbos vyrui imčiau tokią, bet tuo pačiu man norisi įnešti kažką naujo, todėl labiau linkstu prie -ė. Tik va MB juokiasi, kad tada skamba vos ne Senė (prieš tai dar kelios raidės yra) biggrin.gif
Atsakyti

As irgi susvyravau.. Visada dziaugiausi, kad tik lietuves turi toki isskirtinuma, kai istekejusios moters pavarde pasikeicia.. Maniau, kad pagal sia grazia tradicija busiu -ienė.. O dabar mintyse pabandau "prisistatyti" taip ir jauciu, kad man netinka.. kaip kokia sena boba jauciuosi doh.gif vis dar suku galva..
Atsakyti
Grockė - Geockienė, šiaip ir taip ir taip man gražiai skamba smile.gif 4u.gif
ištikrųjų kur širdelė linksta ta ir rinkis pavardę. smile.gif
Aš visada mintyse tardavau savo būsimą pavarde iene, dabar kaip gal ir negražiai skamba, net nežianu, bet pagalvojau, kad ji man patinka ir vėl džiaugiuos būsima pavarde,o uošvis, vyras ir anyta prieš galunę Ė biggrin.gif
bet pasirinkau pati - iene:) 4u.gif
Atsakyti
as pati neesu kategoriskai nusistaciusi pries - e galune pavardes pabaigoje, bet zinoma yra tokiu kur ta -e tinka ir skamba graziau nei - iene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiliLu @ 2014 01 20, 19:14)
Lygiai taip pat suku galvą, tapti -ienė ar -ė. Vardas trumpas, vyro pavardė taip pat. -ienė, mano atveju, skamba lyg ir rimčiau, ir iš pagarbos vyrui imčiau tokią, bet tuo pačiu man norisi įnešti kažką naujo, todėl labiau linkstu prie -ė. Tik va MB juokiasi, kad tada skamba vos ne Senė (prieš tai dar kelios raidės yra) biggrin.gif

is PAGARBOS VYRUI??? O jis jusu pavarde is pagarbos jums ims ar jis jusu tiesiog negerbia ir pasiliks savo? g.gif .....jei jau pavarde pagarbos reikalas.....
Atsakyti
O man štai kas įdomu, jei mano pavardė, tarkim, Tarabildaitė, o vyras norėtų pasiimto po santuokos mano pavarde ir tapti Tarabilda, aš likčiau Tarabildaitė ar galėčiau būti Tarabildienė? smile.gif
Atsakyti