Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

QUOTE(debesyse* @ 2013 06 17, 11:22)
šiais pirmiau buvo pavardės su galūne -ė, ir tik paskui atsirado -ienė wink.gif

ir as noreciau suzinoti kada buvo moteru pvardes su -e. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambra* @ 2013 05 28, 07:55)
Nesvarbu vyro pilietybe, moteris vyriska pavarde gali pasiimti tik tuo atveju, jei yra ne Lietuvos piliete, kaip Daina Bosas, turinti Danijos pilietybe.

Jei vyras uzsienietis- jo pavarde nera sulietuvinama, tuo atveju moters pavarde paliekama kaip vyro, nebent jis pats jau sulietuvines savo pavarde. Bet pvz istekant uz Smith, taves nepadarys Smithiene, kad ir pavarde Smith nenurodo kurios lyties esi smile.gif
Atsakyti
[quote=-Astreja-,2013 06 21, 06:50]
Jei vyras uzsienietis- jo pavarde nera sulietuvinama, tuo atveju moters pavarde paliekama kaip vyro, nebent jis pats jau sulietuvines savo pavarde. Bet pvz istekant uz Smith, taves nepadarys Smithiene, kad ir pavarde Smith nenurodo kurios lyties esi smile.gif
[/quote

Visai nebutinas vyras užsenietis, pavarde galima rinktis tiek vyriška, tiek su galūne -a, tiesiog tai kainuoja.
Papildyta:
QUOTE(Tendre @ 2013 05 13, 13:40)
O kaip dėl Sodros, kai buhalterė tvarko darbuotojų mokesčius, kažkie lyg trukdžiai būna, na jei nededate antspaudo ar parašo ant dokumetų, tada menka bėda.. O poliklinikoje, sustabdžius kelių policijai, ar VMI?
Šiaip tai dar gali būti, kad ištikus nelaimei ir išsikvietus greitąją, ir nuvežus sakykim į klinikas ar ligoninę jie gali nesuteikti pagalbos, kol neišsiaiškins situacijos, o laikas tokiose institucijose kartais būna labai brangus. Jei pateiksite vienokį dokumentą, o sistema rodys kitą pavardę ir asmens identifikavimą, kai neaišku kaip nustatyti ar mokate Sodrai. Netgi išsikvietus greitąją ,prieš sėdant į ją, seselė susižiūri asmens dokumentus ir soc.draudimą (ar valstybė moka jei moksleivis, studentas ar darbo birža ar pats).
Žodžiu, smulkių trugdžių gali būti..

Aš tuoksiuosi tik bažnyčioje, per mėnesį kunigas nusiųs duomenis CMB, po to darysiuos pasą, užtruks tikriausiai mėn.laiko ir tada kitus dokumentus..

Na čia tai sutirštintos spalvos , dėl pavardės nei sodroje , nei VMI, nei su kelių policija jokių problemš nebūna, svarbu asmens kodas, kuris nesikeičia, o pavardės visuose dokumentuose gali būt skirtingos. Juk nepuolam keisti diplomuose nurodytos pavardės kai ištekam, o diplomas tai galioti nenustoja. O apie medicininės pagalbos nesuteikima čia jau fantazijos.
Atsakyti
Skaičiau skaičiau... Kone visą temą perskaičiau... Ir daugumoj vieni kliedesiai ir problemų paieškos smile.gif Kad tik pamėtyt akmenis vienoms į kitas... Nugi kam reikia "apžodžiuoti" tas, kurios renkasi -ienė, jog senamadiškos ir tas, kurios renkasi -ė, jog nesąmonė ir mados reikalas.
Mano nuomone, kiekviena turi galimybę rinktis tokią pavardę, kokia jai gražesnė, gi mums pačioms reikės su ja gyventi ir visai nemaža tikimybė ir mirsim su ta pavarde.
Juolab, kad įstatymas tiek -ė, tiek -ienė jau ne pirmi metai laiko galimais variantais.

Tai linkiu visoms jaunamartėms būti tolerantiškesnėms viena kitai smile.gif Nebūkit tokios jaunos ir gražios, o jau surūgę kaip kai kurios močiutės troleibusuose:)

O kas dėl manęs... Tai aš dokumentuose pas kunigą nurodžiau -ienė. Atėjo jau iš CMB el. laiškas, kad ateitume pasiimti liudijimo. Bet... Per kelionę persigalvojau, kad visgi noriu -ė... Prieš tai abejojau labai... O dabar dar su savuoju pakalbėjom, kad jam irgi gražiau skamba -ė. Tai įdomu kaip čia bus, kai nueisiu į CMB... Ar bus galima iškart prašymą parašyti dėl pavardės keitimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(sviecia_saule @ 2013 07 17, 22:26)
O kas dėl manęs... Tai aš dokumentuose pas kunigą nurodžiau -ienė. Atėjo jau iš CMB el. laiškas, kad ateitume pasiimti liudijimo. Bet... Per kelionę persigalvojau, kad visgi noriu -ė... Prieš tai abejojau labai... O dabar dar su savuoju pakalbėjom, kad jam irgi gražiau skamba -ė. Tai įdomu kaip čia bus, kai nueisiu į CMB... Ar bus galima iškart prašymą parašyti dėl pavardės keitimo  g.gif

Bent jau mūsų dar kartą CMB perklausė kokios bus pavardės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga Juk @ 2013 07 17, 21:33)
Visai nebutinas vyras užsenietis, pavarde galima rinktis tiek vyriška, tiek su galūne -a, tiesiog tai kainuoja.

g.gif papasakokit, kaip tai imanoma, su galune - a. mano vyro pavarde baigiasi galune -a, turejau galimybe rinktis tarp -e ir -iene smile.gif papasakokit, tikrai idomu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambra* @ 2013 07 24, 08:37)
g.gif  papasakokit, kaip tai imanoma, su galune - a. mano vyro pavarde baigiasi galune -a, turejau galimybe rinktis tarp -e ir -iene smile.gif  papasakokit, tikrai idomu wink.gif

aš tekėjau prieš gerus metus, vyro pavardė baigiasi -a, bet niekas neleido rinktis pavardės su galūne - a verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2013 07 24, 09:54)
aš tekėjau prieš gerus metus, vyro pavardė baigiasi -a, bet niekas neleido rinktis pavardės su galūne - a  verysad.gif

drinks_cheers.gif as irgi pries metus tekejau, neleido ir man smile.gif nors labai graziai skambetu smile.gif
Atsakyti
Aš irgi visai norėčiau vyro pavardės su galūne -ė, tačiau jisai laikosi stangacinės pozocijos, jog tai bus nepagarba jo mamai ir močiutei, kurios vaikšto -ienės doh.gif išvis, turiu labai retą ir gražią mergautinę pavardę, todėl visada svajojau ir netgi buvau tikra, kad pasiliksiu ją per brūkšnelį, bet ir mano mergautinė ir maniškio pavardės labai ilgos, tai mąstau ar nebus problemų imant per brūkšniuką ? blink.gif gal kuri turi tokias ? ar visur su abejomis pasirašinėjat ? nes mąstau, jei tik ant svarbesniu dokų pasirašinėčiau dviguba - gal ir nieko, bet jei visur teks - keblumai bus tilpti į langelį ar eilutę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amota @ 2013 07 24, 09:09)
Aš irgi visai norėčiau vyro pavardės su galūne -ė, tačiau jisai laikosi stangacinės pozocijos, jog tai bus nepagarba jo mamai ir močiutei, kurios vaikšto -ienės  doh.gif  išvis, turiu labai retą ir gražią mergautinę pavardę, todėl visada svajojau ir netgi buvau tikra, kad pasiliksiu ją per brūkšnelį, bet ir mano mergautinė ir maniškio pavardės labai ilgos, tai mąstau ar nebus problemų imant per brūkšniuką ?  blink.gif  gal kuri turi tokias ? ar visur su abejomis pasirašinėjat ? nes mąstau, jei tik ant svarbesniu dokų pasirašinėčiau dviguba - gal ir nieko, bet jei visur teks - keblumai bus tilpti į langelį ar eilutę  biggrin.gif

Jeigu pasirinksite abi pavardes, tai ir rasyti reikes abi visur smile.gif
Atsakyti
turejau kazkada grupioke kuri istekejusi pasiliko mergautine pavarde ir per bruksneli vyro. tai mergautine pavarde is 13 raidziu o antra is 12 raidziu biggrin.gif ir nieko visi greitai pripratom, visur viskas tilpdavo.
tai cia manau tiesiog jusu noro reikalas, ar jus norite ir jums grazu, ar labiau reikalingas patogumas ir savo norus reikia pasilaikyti sau.
Atsakyti
Mano irgi ilga, 11 raidžių, maniškio 13 gaunasi doh.gif o sutrumpina su -ė vos 6galima padaryt thumbup.gif bet tikriausiai jau teks jam nusielsiti ir pasiimti tik jo pavardę...
Atsakyti