Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

Aš tai visai norėčiau pasilikti savo pavardę ir per brukšnelį vyro. Bet mano pavardė ilga, vyro taip pat. Tai toks variantas tik vargintų. Rašant pareiškimą CM pajuokavau būsimam vyrui, sakau tai prie pavardės rašom, kad tu keisies, ane? Tai net pašoko nuo kėdės jis biggrin.gif
Atsakyti
Keisiu pavarde i vyro, busiu -iene, tradiciskai smile.gif

Atsakyti
Sveikos,
gal man kas galėtų patarti? Norėčiau pasikeisti pavardę į prosenelio. Jis iš pradžių turėjo užsienietišką pavardę, atkūrus Nepriklausomybę ši buvo sulietuvinta ir taip atskirta nuo visos giminės, kurios palikuonių iki šiol daug užsieny. Dabar abu šios pavardės variantai atrodo kaip dvi skirtingos pavardės. Norėčiau gauti nelietuvišką tos pavardės variantą, kuri nenusako giminės, yra išvis be galūnės. Kaip manote, ar tai įmanoma? Ar kas nors su tuo yra susidūrę?
Atsakyti
Sveikos. Ka manot : Buziene ar Buze. ax.gif Niekaip neapsisprendziu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dan@25: 09 birželio 2014 - 07:23
QUOTE(Dan@25 @ 2014 06 09, 08:23)
Sveikos. Ka manot : Buziene ar Buze.  ax.gif Niekaip neapsisprendziu  blush2.gif

Nors pas mane -ė, bet Jūsų atveju asmeniškai imčiau -ienė 4u.gif
Kiek žmonių - tiek nuomonių, o gyventi reikės Jums wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dan@25 @ 2014 06 09, 07:23)
Sveikos. Ka manot : Buziene ar Buze.  ax.gif Niekaip neapsisprendziu  blush2.gif

man Buze labai jau negrazu schmoll.gif Pas mano senelius kaime (Dzukija) taip karves buvo vadinamos.
Rinkciausi -iene.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 09 birželio 2014 - 10:10
QUOTE(Dan@25 @ 2014 06 09, 08:23)

Man gražiau skamba Buzienė. Aš ir norėjau susitrumpinti, bet ne visoms pavardėms tinka sad.gif
Papildyta:
QUOTE(arbataa @ 2014 05 27, 18:10)
Sveikos,
gal man kas galėtų patarti? Norėčiau pasikeisti pavardę į prosenelio. Jis iš pradžių turėjo užsienietišką pavardę, atkūrus Nepriklausomybę ši buvo sulietuvinta ir taip atskirta nuo visos giminės, kurios palikuonių iki šiol daug užsieny. Dabar abu šios pavardės variantai atrodo kaip dvi skirtingos pavardės. Norėčiau gauti nelietuvišką tos pavardės variantą, kuri nenusako giminės, yra išvis be galūnės. Kaip manote, ar tai įmanoma? Ar kas nors su tuo yra susidūrę?

O ar nebijote, kad jums pasikeitus pavardę, atsiskirsite nuo lietuviškos giminės (kaip sakėte, gaunasi dvi skirtingos pavardės, tai nutrauksit pavardės ryšius su lietuviška pavarde.) Nežinau ar aiškiai parašiau biggrin.gif Gal geriau bandyti per brūkšnelį abi? O šiaip tai pažįstu ne vieną moterį, kuri turi pavardę, kuri nenusako giminės, pavyzdžiui Getman. Tai, manau, dėl to problemų nebūtų, tik gali kilt problemų, ar leis iš taip toli pasiimti pavardę- prosenelio... Manau reikės kažkokių dokumentų, kad įrodytų pavardės lietuvinimą... Ir išvis daug kainuos vargo ir laiko. Apgalvokit, ar tikrai verta wink.gif
Atsakyti
Sveikos, pries pora savaiciu istekejau ir nusprendziau rinktis vyro pavarde. Santuokos liudijime nurodyta naujoji pavarde, taciau dokumentu neskubu keisti (planuoju rudeni, kai turesiu laisvo laiko), bet dabar pastebejau, kad poliklinikoje esu su nauja pavarde.
Asmens dokumentuose, banke, darbe naudojuosi senaja pavarde. Idomu, ar tokios institucijos kaip Sodra, VMI irgi mato mano nauja pavarde? Kazin as nebus nesusipratimu su mokesciu mokejimu, atlyginimo pavedimu ir pan g.gif
Atsakyti
QUOTE(mybiglove7 @ 2014 06 18, 09:18)
Sveikos, pries pora savaiciu istekejau ir nusprendziau rinktis vyro pavarde. Santuokos liudijime nurodyta naujoji pavarde, taciau dokumentu neskubu keisti (planuoju rudeni, kai turesiu laisvo laiko), bet dabar pastebejau, kad poliklinikoje esu su nauja pavarde.
Asmens dokumentuose, banke, darbe naudojuosi senaja pavarde. Idomu, ar tokios institucijos kaip Sodra, VMI irgi mato mano nauja pavarde? Kazin as nebus nesusipratimu su mokesciu mokejimu, atlyginimo pavedimu ir pan  g.gif

Sodra, poliklinika ir kitos istaigos nauja pavarde mato daug maz po menesio. Neturetu buti, nes greiciausiai pagal asmens koda, o ne pagal pavardes ziuri
Atsakyti
Man graziausia -iene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 05 27, 18:10)
Sveikos,

Sveika,nezinau ar jau apsisprendei del pavardes. Manasis buvo susidures su panasia problema.Jo pavarde irgi buvo sulietuvinta.Kadangi nenorejau buti iene,o norejau tureti bendra pavarde (pvz. Mr&Mrs Getman) tai jis tiesiog nuejo i CMB ir parase pareiskima,nereikejo nei irodineti,nei aiskinti kodel. Uzmokejo berods 40lt ir po 3 sav.gavo nauja gimimo liudijima ir pasidare pasa. Tikrai nera jokiu komplikaciju ar kitu problemu.Neatima pilietybes ir neisvaro is salies biggrin.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
As rinksiuosi su siuolaikiska galune "ė" smile.gif)
Atsakyti