Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

QUOTE(@nda @ 2014 03 17, 19:44)
Man užtektų 2 galimybių (esančių daugumoje valstybių) pasilikti savo pavardę arba pasirinkti vyro pavardę, o ne panašią į vyro pavardę. Dabar galimybę rinktis vyro pavardę turi tik tos, kurių vyrų pavardės baigiasi raide -ė.

MAN MAN MAN. Lietuva neprivalo kiekvienam list i uzpakali ir tenkit susigalvotu ismoniu. Kaip ir jokia kita valstybe.

QUOTE(itin @ 2014 03 18, 14:20)
Girdėjau tokį gandą, kad jei pavardė ilga gali tekt primokėt papildomai už raides asmens dokumente bei po to keliaujant. Ar čia tikrai gandas?

gandas.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 19, 10:22)
MAN MAN MAN. Lietuva neprivalo kiekvienam list i uzpakali ir tenkit susigalvotu ismoniu. Kaip ir jokia kita valstybe.

Tame ir reikalas, kad kitos valstybės tenkina tokias išmones, kaip vienodos sutuoktinių pavardės.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 19, 12:16)
Tame ir reikalas, kad kitos valstybės tenkina tokias išmones, kaip vienodos sutuoktinių pavardės.

bet netenkina tokiu, kaip skirtingos. Kiekviena valstybe laikosi SAVO istatymu ir tikrai nebus taip, kad kokioj Vokietijoj, jei tuoksis Vokietijos pilieciai ir susigalvos, kad vyro pavarde Smit, o va moteris nori buti Smitiene, nes girdejo, kad kazkokioj lyg ir lietuvelej pavardziu galunes skiriasi. Pirsta prie smilkinio jiems pasukines, kad nesamoniu prisigalvoja, o ne tenkins kiekviena uzgaida.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 19, 14:01)
bet netenkina tokiu, kaip skirtingos. Kiekviena valstybe laikosi SAVO istatymu ir tikrai nebus taip, kad kokioj Vokietijoj, jei tuoksis Vokietijos pilieciai ir susigalvos, kad vyro pavarde Smit, o va moteris nori buti Smitiene, nes girdejo, kad kazkokioj lyg ir lietuvelej pavardziu galunes skiriasi. Pirsta prie smilkinio jiems pasukines, kad nesamoniu prisigalvoja, o ne tenkins kiekviena uzgaida.

Lygiai taip pat vokiečiai pirštą prie smilkinio sukiotų, jeigu pagal šalies įstatymus sutuoktiniai negalėtų vadintis vienodomis pavardėmis.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 19, 15:03)
Lygiai taip pat vokiečiai pirštą prie smilkinio sukiotų, jeigu pagal šalies įstatymus sutuoktiniai negalėtų vadintis vienodomis pavardėmis.

nenusipezekit, pavardes vienodos, galunes skirtingos. Kaip ir kitu zodziu, pvz. kate - katinas, lape - lapinas. Ne durni jie, supranta, kad pavardes irgi gali tureti gimine ir visam pasauly neprivalo but viskas vienodai.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 19, 17:24)
nenusipezekit

O mandagiai diskutuoti neišeina?
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 19, 15:03)

QUOTE(Terroriste @ 2014 03 19, 16:24)
nenusipezekit, pavardes vienodos, galunes skirtingos. Kaip ir kitu zodziu, pvz. kate - katinas, lape - lapinas. Ne durni jie, supranta, kad pavardes irgi gali tureti gimine ir visam pasauly neprivalo but viskas vienodai.

teroriste, nevarkit. Jei zmogus dar mokykloj i galva neisikale, kad kai kurie zodziai (ir pavardes) turi gimines, tai neirodysit kitaip. Ypac, jei brandos atestata turi, taigi reiskia, kad "zino" biggrin.gif

O kas keisciausia, tai tos kur trypcioja kaip mazi vaikai ir verkia: "kodel man vyyyyyro pavardes neduooooooooooda, kodel kitoooooookia turiu turet", tai kazkaip visai nesipiktina, kad mergautine tai tipo ne tevo ar mamos, o visai "svetima". Tas netrugdo, tik va vyyyyyyyro cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 19, 22:15)
teroriste, nevarkit. Jei zmogus dar mokykloj i galva neisikale, kad kai kurie zodziai (ir pavardes) turi gimines, tai neirodysit kitaip. Ypac, jei brandos atestata turi, taigi reiskia, kad "zino"  biggrin.gif

O kas keisciausia, tai tos kur trypcioja kaip mazi vaikai ir verkia: "kodel man vyyyyyro pavardes neduooooooooooda, kodel kitoooooookia turiu turet", tai kazkaip visai nesipiktina, kad mergautine tai tipo ne tevo ar mamos, o visai "svetima". Tas netrugdo, tik va vyyyyyyyro  cry.gif  cry.gif  cry.gif

O Vokietijoje sutuoktinių pavardės nėra vienodos? Pati jokių reikalų su vokiečiais neturiu, bet skaitinėdama forumą (Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž) radau tokį pasisakymą:
wolke7
2012 10 20, 21:53
mes visi seimoj turim vienoda pavarde,pakeite mums Vokietijoj be jokiu problemu,bet gal kad turejom vokiska pilietybe,jiems labai idomu buvo - sako seimoj trys zmones ir visi skirtinga pavarde turi lotuliukas.gif nu as tam diedui aiskinau,kad Lietuvoj taip yra....tai ejo ieskot kazkokios savo protingos knygos,pasiskaite ir tik tada patikejo,kad taip tikrai gali but - viena seima ir trys skirtingos pavardes lotuliukas.gif

Gal kažką ne taip supratau.
Jei būtų mano valia, vaikų pavardžių rašybą taip pat keisčiau.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 30, 21:15)
O Vokietijoje sutuoktinių pavardės nėra vienodos? Pati jokių reikalų su vokiečiais neturiu, bet skaitinėdama forumą (Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž) radau tokį pasisakymą:
wolke7
2012 10 20, 21:53
mes visi seimoj turim vienoda pavarde,pakeite mums Vokietijoj be jokiu problemu,bet gal kad turejom vokiska pilietybe,jiems labai idomu buvo - sako seimoj trys zmones ir visi skirtinga pavarde turi lotuliukas.gif nu as tam diedui aiskinau,kad Lietuvoj taip yra....tai ejo ieskot kazkokios savo protingos knygos,pasiskaite ir tik tada patikejo,kad taip tikrai gali but - viena seima ir trys skirtingos pavardes lotuliukas.gif

Gal kažką ne taip supratau.
Jei būtų mano valia, vaikų pavardžių rašybą taip pat keisčiau.

Čia esmė yra PILIETYBĖJE. Diana Bosas irgi Danijos pilietė, todėl ir gali. Lietuvos Respublikos piliečiai negali, nes toks įstatymas ir gerai, užtenka kalbą ir taip darkyti.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 04 09, 13:50)
Čia esmė yra PILIETYBĖJE. Diana Bosas irgi Danijos pilietė, todėl ir gali. Lietuvos Respublikos piliečiai negali, nes toks įstatymas ir gerai, užtenka kalbą ir taip darkyti.

Tai niekas ir nesiginčija, kad yra toks įstatymas. O užsienio piliečiai nuolat gyvenantys Lietuvoje mažiau darko kalbą, negu darkytų lietuviai?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 07, 14:06)
ziurint kokios tos pavardes, jei turi galune, tai moters pavardes galune tada irgi skiriasi, pvz. Podolski - Podolska, Kowalski - Kowalska, Urbanski - Urbanska ir t.t.
Bet Eberson tai drisciau teigti, kad tikrai nera lenku kilmes  schmoll.gif

Mano toks variantas, galvoju nekeisti galūnės į -a. Būsiu -i.
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2014 04 10, 08:10)
Mano toks variantas, galvoju nekeisti galūnės į -a. Būsiu -i.

tada darkysdit lenku kalba ir jos pavardziu taisykles lotuliukas.gif
Atsakyti