Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 6dalis

QUOTE(@nda @ 2014 03 05, 16:17)
Neteko girdėti, kad lenkų pavardėms lieptų galūnes keisti (pvz. krepšininkų Lavrinoč žmonos Lavrinovičienėmis nepavirto)  bigsmile.gif  Beje, labai graži pavardė  smile.gif

ziurint kokios tos pavardes, jei turi galune, tai moters pavardes galune tada irgi skiriasi, pvz. Podolski - Podolska, Kowalski - Kowalska, Urbanski - Urbanska ir t.t.
Bet Eberson tai drisciau teigti, kad tikrai nera lenku kilmes schmoll.gif
Atsakyti
O kas yra skridęs į užsienį po vestuvių?

Tuoksimės bažnyčioje. Bažnyčia apie Santuoką praneš per 10 d. d., o tada CMB pateiks liudijimą irgi per 10 d.d. Mes per tą laiką išskrisime į povestuvinę kelionę, taip kad grįžtant sistemose jau gali būti pakeista pavardė į -ienę, o aš dar būsiu su senuoju pasu. Ar kyla dėl to problemų?
Atsakyti
QUOTE(wakara @ 2014 03 15, 02:17)

Isskridom 3-cia diena po vestuviu - bilietus uzsakinejau mergautine pavarde. Nnors turejau ir santuokos liudijima su savimi - neprireike. Skridom uz Europos ribu
Atsakyti
QUOTE(wakara @ 2014 03 15, 01:17)

Tuoksimės bažnyčioje. Bažnyčia apie Santuoką praneš per 10 d. d., o tada CMB pateiks liudijimą irgi per 10 d.d. Mes per tą laiką išskrisime į povestuvinę kelionę, taip kad grįžtant sistemose jau gali būti pakeista pavardė į -ienę, o aš dar būsiu su senuoju pasu. Ar kyla dėl to problemų?

jei skrisit su asmens tapatybes kortele, taigi niekas tada nezinos, kad turi but kita pavarde. kokios problemos?
Atsakyti
QUOTE(wakara @ 2014 03 15, 01:17)

Neturėtų kilti, argi oro uosrai rišasi su kažkokiom valstybinių įstaigų informacinėmis sistemomis? Jei pirkote bilietus mergautine pavarde ir turite galiojančius asmens dokumentus ta pačia pavarde viskas bus gerai.
Atsakyti
Sveikos,

gal žinote, ar dviems lietuviams tuokiantis užsienyje moteris turi galimybę pasirinkti vyro pavardę su galūne -as?
Atsakyti
negali.

o jums dar maza galimybiu:
-pasilikti savo mergautine pavarde
-imti vyro pavarde su -iene
-imti vyro pavarde su -e
-savo mergautine + su -iene
-savo mergautine + su -e
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 16, 21:56)
o jums dar maza galimybiu:

Maža.
Atsakyti
QUOTE(@nda @ 2014 03 17, 15:36)

o kiek valstybiu zinot, kur dar daugiau galimybiu yra?

Galu gale, atsisakot Lietuvos pilietybes, tampat kitos valstybes piliete(jusu reikalas kaip) ir dzin tada jum Lietuvos istatymai. Kame dar bedos?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 03 17, 16:44)
o kiek valstybiu zinot, kur dar daugiau galimybiu yra?

Man užtektų 2 galimybių (esančių daugumoje valstybių) pasilikti savo pavardę arba pasirinkti vyro pavardę, o ne panašią į vyro pavardę. Dabar galimybę rinktis vyro pavardę turi tik tos, kurių vyrų pavardės baigiasi raide -ė.

Atsakyti
Girdėjau tokį gandą, kad jei pavardė ilga gali tekt primokėt papildomai už raides asmens dokumente bei po to keliaujant. Ar čia tikrai gandas?
Nes aš galvoju pasilikt savo (9 raidės) plius vyro (8 raidės).
Labai norėjau paimt vyro trumpą t.y. -ė galūne. Bet kunigas perkalbėjo. Neturiu valios ilgai ginčytis verysad.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(itin @ 2014 03 18, 15:20)
Girdėjau tokį gandą, kad jei pavardė ilga gali tekt primokėt papildomai už raides asmens dokumente bei po to keliaujant. Ar čia tikrai gandas?
Nes aš galvoju pasilikt savo (9 raidės) plius vyro (8 raidės).
Labai norėjau paimt vyro trumpą t.y. -ė galūne. Bet kunigas perkalbėjo. Neturiu valios ilgai ginčytis  verysad.gif  biggrin.gif

blink.gif taigi ne kunigui gyventi su ta pavarde nauja,o JUMS 4u.gif Tik jums ir dar karta jums spresti kokia pavarde rinktis,o ne tevams, kunigui ar visai giminei doh.gif
Atsakyti