Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Karusia @ 2013 07 15, 17:18)
čia tokiais teiginiais suformuota ar kaip?
Šiaip jau tas paruoštasis įstatymas atmęstas ir Įvaikinimo tarnybos pastangomis.

labai panašiais teiginiais suformuluota.
Jei tu manai, kad atmesta- tai čia jau viskas, esi labai jau naivi. Reik nepamiršt, kad yra ruošiamos visos tos globos/įvaikinimo sitemos programa, ir jei tu tiki , kad ten neįtrauktos tos pačios pataisos, tai labai klysti.
Per savaitgalį teko bendrauti su keliom globėjom- būtų juokinga, jei nebūtų graudu- vat visos girdėjo ne po vieną kartą per paskutinius pusantrų metų, jog vaikus galėtų gi ir grąžinti, svetimi jie joms. Ir vis iš psich. tarnybų biggrin.gif .
Jei nori pamatyt originalą- paskaipink- parodysiu.
Papildyta:
QUOTE(Smaika @ 2013 07 15, 17:29)
Todel,kad  kai nustoja gert,laaabai rekia,visur skundus raso.Tokia nepirma man pasitaike,ir as gavau- kokia as negera globeja.Ai,cia ilga istorija.Bet is tikruju ji unikali mama,cia ilgai pasakot..
O del tu anketu.Juk pacios girdejot,kad ruosiamas naujas globos istatymas.Tik man siaip tos anketos ju juokingos,kas i jas atsizvelgs,padarys kaip kam atrodys geriau ir viskas. Tik niekas nesiruosia is seimu ,t.y.globeju seimu paimineti vaiku,cia eina link to,kad globos namus pamazu naikint ir bent jau vaikus globoti seimynose,nes nebesitiki sulaukti globeju daugiau,kurie globotu vaikus semose.Juk ne vienoj savivaldybej padare uz globa seimoje 1040 lt,na ir kas?Manot,kad padaugejo globeju?Ne velnio,tik maziau atsisake savo augintu globotiniu,kai jie patapo paaugliais.

išvardink tas savivaldybes kuriose jau padarė. Vieną nors, nereik kelių. Kauną atmetam, nors va Germinė negauna tų 1040.
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2013 07 15, 16:29)
Todel,kad  kai nustoja gert,laaabai rekia,visur skundus raso.Tokia nepirma man pasitaike,ir as gavau- kokia as negera globeja.Ai,cia ilga istorija.

šiaip tai nieko naujo, manau.....
Braškės tėvas irgi bandė kažką regzti, kai rengėsi atimti teises galutinai.... o GN darbuotojai sakė, kad toks skandalas - kasdienybė, tai darželio auklėtojos buvo neįpratę, kad tėvai taip elgtusi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2013 07 15, 16:38)
Jei tu manai, kad atmesta- tai čia jau viskas, esi labai jau naivi. Reik nepamiršt, kad yra ruošiamos visos tos globos/įvaikinimo sitemos programa, ir jei tu tiki , kad ten neįtrauktos tos pačios pataisos, tai labai klysti.

išvardink tas savivaldybes kuriose jau padarė. Vieną nors, nereik kelių. Kauną atmetam, nors va Germinė negauna tų 1040.

kad bus bandoma stumti - net neabejoju, o ar prastums - kitas klausimas.

Panevėžy vis dar rengiasi biggrin.gif spėju, prisirengs po kokių 5 metų.
Gausiu aiškintis, nors mano vaikas ne panevėžietė, ale kam tai rūpi? biggrin.gif

Apskritai, man įdomu kurlink krypsta globos sistemos reforma, bet kol kas oficialiai - tylu....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 15, 17:38)

Zarasai, Utena ir Rokiškis irgi negauna. Mums dar pernai, po 150, berods, žadėjo pridėti, ale pažadėjo, patiešijo.....

Liūte, labai labai džiaugiuosi dėl jūsų thumbup.gif

Alfija, gal galiu tą anketą į el paštą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 07 15, 17:59)
Zarasai, Utena ir Rokiškis irgi negauna. Mums dar pernai, po 150, berods, žadėjo pridėti, ale pažadėjo, patiešijo.....

Liūte, labai labai džiaugiuosi dėl jūsų  thumbup.gif

Alfija, gal galiu tą anketą į el paštą  ax.gif

gerai.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 07 15, 17:52)

Panevėžy vis dar rengiasi biggrin.gif spėju, prisirengs po kokių 5 metų.

Vilnius moka vaikui po labai įdomiai- vienam 130, dviem 380, trim 520- ta prasme jei auginini tris papildomai gauni 520, ir atitinkamai. Ne už vaiką- o iš viso. Ir tai biggrin.gif pereitus metus baigė su skola. Šiais metais tuos 380 gavau dar tik už balandį. Paaiškinimas- blogai buvo paskaičiuota sąmata, pinigų trūksta. Tai kai prasidės šildymo sezonas- pasibaigs ir ta parama smile.gif . Garantuotai.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 15, 18:38)
Per savaitgalį teko bendrauti su keliom globėjom- būtų juokinga, jei nebūtų graudu- vat visos girdėjo ne po vieną kartą per paskutinius pusantrų metų, jog vaikus galėtų gi ir grąžinti, svetimi jie joms. Ir vis iš psich. tarnybų biggrin.gif .
Jei nori pamatyt originalą- paskaipink- parodysiu.
Papildyta:

Kauno tikrai gauna,pazistu kelias globejas kurios tikrai gauna,kam joms meluoti?Nuo kitu m.ruosiasi ir rajonas padaryti,pati asmeniskai girdejau kaip Kauno m. ir Kauno raj. soc.rupyba kalbejosi smile.gif
Rajonu neprisimenu,bet kokie 3 yra dar.O gal is Germines pasenusios zinios,nes tik nuo kokio vasario visiems vaikams be isimciu moka,nes anksciau tik nuo 3 ir virs 12 m. mokejo.Kai nelabai aktualu,gal ir klystu,gal laikinai globai tik moka?
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2013 07 15, 19:33)
Kauno tikrai gauna,pazistu kelias globejas kurios tikrai gauna,kam joms meluoti?Nuo kitu m.ruosiasi ir rajonas padaryti,pati asmeniskai girdejau kaip Kauno m. ir Kauno raj.  soc.rupyba kalbejosi  smile.gif
Rajonu neprisimenu,bet kokie 3 yra dar.O gal is Germines pasenusios zinios,nes tik nuo kokio vasario visiems vaikams be isimciu moka,nes anksciau tik nuo 3 ir virs 12 m. mokejo.Kai nelabai aktualu,gal ir klystu,gal laikinai globai tik moka?

gal ir pasenusios, bet balandį dar sakėsi gaunanti tik pašalpą. Galų gale jos teisė nesigirt.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 15, 16:38)
Kauną atmetam, nors va Germinė negauna
bebe.gif ką man su jumim,obagėm šnekėt lotuliukas.gif Gavau birželio vidury daaaug piningų didis.gif Duoda globojantiems du ir daugiau vaikų,jei jie nėra giminaičiai.
Atrodo,jei pasiėmiau tėvo brolio žmonos sesers žento tetos vaikus,tai jiems mažiau reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 07 15, 20:37)
bebe.gif ką man su jumim,obagėm  šnekėt lotuliukas.gif

alia tai ir sakau, Germine, kaip pinigai žmogų pakeičia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
liute, sveikinu ir linkiu stiprybės ir daug kantrybės.
Karusia, o kaip pasireiškia tie Braškės du metai atgal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeimos kaklas: 16 liepos 2013 - 05:00
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 07 16, 04:59)

Karusia, o kaip pasireiškia tie Braškės du metai atgal?

elgesys pakito. Susigrąžino matyt kažkoks vidinis nerimas.
Kuo pasireiškia - siaubu, kad mama išnyko - nubunda šaukdama, vos atsikeliu (padariau nuolaidą - miega mano lovoje), elgesys su kitais vaikais - irzlesnis, dirglesnis, nunyko vidiniai stabdžiai ,tarkime - sekmadienį metė į pusbrolį butelį su mineraliniu, sėkmės reikalas - nekliuvo, pataikė ir ištaškė pusę kibiro mėlynių. Reakcija į pastabas (normaliu tonu, normalia tema) - 0.
Atsakyti
liūdnatis verysad.gif ir Braškės gaila, ir mamos, abiem sunku, bet belieka palinkėti kantrybės ir stiprybės, labiausiai Tau, Karusia...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 07 16, 03:09)
Kuo pasireiškia - siaubu, kad mama išnyko - nubunda šaukdama, vos atsikeliu (padariau nuolaidą - miega mano lovoje), elgesys su kitais vaikais - irzlesnis, dirglesnis, nunyko vidiniai stabdžiai ,tarkime - sekmadienį metė į pusbrolį butelį su mineraliniu, sėkmės reikalas - nekliuvo, pataikė ir ištaškė pusę kibiro mėlynių. Reakcija į pastabas (normaliu tonu, normalia tema) - 0.

Labai labai gaila Braškytės verysad.gif ir ačiū, Karuse, kad dalinies. Daugeliui globėjų/įtėvių vertinga patirtis, kad reikia daug kartų pasverti sanatorijų visokių ir ligoninių naudą ir žalą.

O pas mus kas diena vis naujiena. GN direktorius apsigalvojo... dar neišleis mūsų vaikų. Toks vaizdas kad vyksta dviejų rajonų VTAT karas. Tik kam nuo to geriau nelabai žinau. Mūsų VTAT vedėja prakalbo dabar apie laikinosios globos skyrimą mums, iš nuolatinės, kurią turi gn į laikinąją mums. Savaitės gale bus žinoma jau teismo data, gal kas bus aiškiau.

Kažkaip man kirba kad čia vis dėl to gn direktorius dar nori, kad pervestų jo gn už rugpjūtį litus. Nes kažkaip keista, suaugęs žmogus tokios pareigo o jau antrą kartą "persigalvoja". Gal laukia kyšio biggrin.gif? To tai nebus tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 07 16, 07:09)

Ir man už palikimus su kažkuo visada tenka atsiimti... Už kiekvieną jam nerimo sukėlusią situaciją vaikas "atsilygina" netinkamu elgesiu. Pradžioj neradau sąsajos, stebėjausi, kodėl mamos pasiilgęs mamyčiukas toks priešiškas. Ir ypač man. Dabar žinau, jog toks elegesys rodo buvusį stresą (net jei jis su kažkuo pasiliko ir be sunkaus atsisveikinimo).
Kol dar nebuvau su tuo susidūrus, stebėjaus skaitydama Sūnutę, kad ji piktą vaiką ima į glėbį, atglosto, atmyluoja. Kai atėjo tas momentas, ne iš karto mums tas glostymas suveikė, bet kuo toliau tuo labiau jis padeda pykčio akimirką. Tiesiog stiprus apkapibimas, glaudimas prie savęs, glostymas ir kartojimas, kaip jį myliu, kaip gerai, kad mes kartu, kad pasiilgau.
Laikykis, Karusia. 4u.gif

Papildyta:
Liūte, pirmąkart girdžiu, kad globą iš nuolatinės į laikiną galima perskirti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arna: 16 liepos 2013 - 07:50