Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Karusia @ 2013 07 11, 09:53)
nebūsim dvi, mano atostogos tam kartui baigėsi. Į vieną pusę - valanda kelio, aišku, nelabai daug, bet miegoti teks vienai. nebent su kolegės mergaite padraugaus, nors natūraliai, darbe jos ne itin draugauja....
o antra - kažin ar tas rezultatas yra, gydytojas (dabartinis) sako, kad trumparegystė negydoma, tik galima sumažinti blogėjimo laipsnį sad.gif
Matyt reikia planuotis kitiems metams - ir atostogas tuo metu, ir palangą arba abromiškes...

išvis įdomiai - gydytoja guldė 'tyrimams", nes ten randa daug visokių dalykų, realiai tyrimus pakartojo tik tuos pačius, kaip ir poliklinikoje...

tada taip, geriau kitiems metams.
Praėjusios geodezinės reformos medicinoj, ją sužlugdė galutinai. Ir jau ką sugriovė geodezininkas, tai ir penki iš eilės medikai ministrai vargu ar gali atstatyti.
Aš pati va neseniai grįžau iš ligoninės, ir irgi- pasakė oho kaip padėsim. Reali pagalba- nugarą zelionke patepė. O visa kita susirinkau iš knygų, vadovėlių ir sirgusių žmonių. Žodžiu, reik stebėtis kad iš viso kas nors nors ką nors atliko.
Atsakyti
ligoninėje procedūras ji gauna intensyviai - vakar gi prabuvau beveik visą dieną - ne tik ryte ėjo ir ėjo, bet po pietų irgi - procedūros, marš į kabinetą...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 11, 08:36)
žinai net pyktelėjau. Tikrai.
Tundra tu tundra hihihi.gif Juk parašiau,kad hipotetiškai.Negi pasvarstyt negalima?Hipotetiškai gi,nieks nesikėsina į tavo vaikus.Bet ir savo neatiduosiu beee.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 07 11, 10:18)
Tundra tu tundra  hihihi.gif Juk parašiau,kad hipotetiškai.Negi pasvarstyt negalima?Hipotetiškai gi,nieks nesikėsina į tavo vaikus.Bet ir savo neatiduosiu  beee.gif

bet hipotetiškai aš juos- imu biggrin.gif .
Šiaip , kaip suprantu, užėjo noras mažiuko smile.gif . Nugis prašyk VTAT'o kad duotų dar smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 11, 09:52)
kaip suprantu, užėjo noras mažiuko smile.gif . Nugis prašyk VTAT'o kad duotų dar smile.gif
Nea.Apsisprendžiau,kad daugiau nebepastosiu ax.gif biggrin.gif Auginsiu turimus.
Užmigau ant laurų ir sapnavau savo vaikus idealiais.Taip nėra.Taigi teks stumti link tobulybės mirksiukas.gif Rudenį pradėsim rimtą psichoterapiją su Žirniu.Kaži,į ŠSI reikia rekomendacijų iš VTAS?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 07 11, 08:36)
žinai net pyktelėjau. Tikrai. Apsiraminus atsakau- nėra motinos atsisakymo, motinai iki pilnametystės negali būti net ribojamosteisės, yra giminių toks prašymas- kad vaikas būtų globojamas, ir nesutikimas leisti įvaikinti. Dar klausimų bus? Yra dar nepatenkintų šituo klausimu?
Ar reikės, ar nereikės- pamatysim vėliau. Iš viso nesvarstau tokio klausimo. Įsivaikinimas įvaikio nuo minčių neatpalaiduoja. Ir gimdytojos noro susitikti ir su įvaikintu vaiku taip pat.
Žodžiu jokio melo. Vien sausas įstatymas.
O ne sausas įatatymas jeigu. Tai jos atžvilgiu būtų baisi neteisybė būti įvaikintai. Todėl kad ja giminė rūpinasi, ją lanko, galų gale visa didžioji giminės dalis yra Vilniuje, antros eilės promočiutė gyvena keli šimtai metrų nuo manęs. Išėję pasivaikščioti neretai pas ją užsukam. Promočiutė ne pati dar seniausia , bet ir nejauna dažnai iš tokių tolybių atvažiuoja, ateina aplankyt ir sako- dabar jūs irgi ūsų giminės, taip ir jaučiuosi kaip pas gimines atėjus. Man atrodo jog tai kas gali būti idealu globos atveju- su ja taip ir yra.
  O Džiugo ko įsivaikinti nenori? Didelis jau? Apie jį gal irgi hipotetiškai pasvarstom- ką?
O gal Žiogo reiktų?
Papildyta:
ko gero varta galvoti apie sanatoriją. Pirmas dalykas- jūs ten būsit dvi, antras dalykas, ten kiek kita aplinka- ir trečias- pasiektą rezultatą reik užtvirtinti, kitaip ko tada iš vis į tą ligoninę gulėt?
Papildyta:

ir dar apie Zylę, ji kaip tik yra tas atvejis, kai joks dokumentas nebuvo klastojamas, ir nesant galimybės įvaikinti- nemarinuojama ir nesukama tame Pragaro rate, vadinamame globos namai- o atiduota globoti į šeimą. Jei daugiau būtų tokių vaikų, laimingai patekusių į šeimas dar kūdikystėje- būtų nuostabu. Kada tikrai yra žinoma, kad dokumentų nepajėgs sutvarkyti metų metais, ir įvaikinti to vaiko bus negalima.

Noriu Džiugo, labai noriu. Noriu noriu noriu. Nešu tuoj pareiškimą konkrečiam vaikui. Nuostabuolis. pasiilgau
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 07 11, 12:24)
Noriu Džiugo, labai noriu. Noriu noriu noriu. Nešu tuoj pareiškimą konkrečiam vaikui. Nuostabuolis. pasiilgau

Jis irgi tavęs pasiilgo ir tavo vaikų. Šiuo metu aš pati jo irgi labai pasiilgus, dabar iki sekmadienio jis pas jurgaitę atostogauja.
Atsakyti
Atsitiko mažytis stebuklas ir kitą savaitę pasiimam berniukus smile.gif. Su visam, nors teismo dar nebuvo. Po teisybei nežinau, kodėl Kauno r. VTAT vedėja taip ... rūpinas ir šokinėja apie mus, gal tiesiog neįprasta matyti valstybės tarnautoją tiesiog rimtai dirbant savo darbą. Ir visgi ji antgamtiškai nuostabi yra.
Kitos savaitės viduryje pasirašom sutartį su GN direktoriumi dėl svečiavimosi iki teismo ir kitą šeštadienį(?) GN planuoja išleistuves. Direktorius ir auklėtojos sakė, kad nori padaryti berniukams šventę.. smile.gif. Ką ir bepridursi, kuo daugiau džiaugsmo ir pozityvo jiems tuo yra geriau. Šiandien važiuojam aplankyti jau visi penki, didžiosios liūtukės pirmą kartą pamatys brolius.
Atsakyti
Parsivežiau iš ligoninės. karščiuojančią, nusividuriavusią..... dry.gif ir žiauriai įsitempusią....

Liūte - sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 07 13, 05:15)
Parsivežiau iš ligoninės. karščiuojančią, nusividuriavusią..... dry.gif ir žiauriai įsitempusią....

Liūte - sveikinimai 4u.gif

Na, parašysiu. Čia tik mano nuomonė ir mano patirtis su akių ligom. Turiu paveldėtą trumparegystę, kuri pradėjo progresuoti kai buvau 8 metų. Paauglystėje yra buvę metų, kai per metus padidėjo per 2,5 dioptrijos. Šiandien dienai turiu po -10 kiekvienoje akyje. Nešioju linzes, namie būnu su akiniais. Vairuoju mašiną.

Mama dėl mano akių padarė viską, kas buvo įmanoma. Nuolatiniai guldymai tyrimams (visiškai nereikalingi, nes NIEKO ten netirdavo daugiau negu kabinete) KMUK akių skyriuje. Per kiekvienas atostogas pratimai, važinėdavau į KMUK iš rajono viena. Dvi akių operacijos, viena šeštoje klasėje, kita 18kos. Akis trumparegiams operuoja taip. Yra vietinė narkozė, vaikas pilnai sąmoningas, nes reikia žiūrėti į viršų, žemyn, į šoną ir t.t. Akim, kurą tau operuoja tu matai skalpelį, kuris pjauną tą pat akį su kuria tu jį matai. Ir adatą, kuri duria ir siuva akį. Ir t.t. Po šitų patirčių aš nieko nebebijau, kas būtų susiję su fiziniu skausmu.
Viso šito ilgo pasakojimo esmė - nepadėjo niekas, trumparegystė visvien progresavo iki brendimo pabaigos o tada sustojo ir viskas. Kai dabar klausiu okulistų kodėl, kaip. Atsakymas vienas - mes nežinom, vis dar nežinom. Mano abi vyresnėlės yra paveldėję mano akis,abiem progresuoja, tiesa ne taip smarkiai. 15metė turi -3, 14metė -4, mažė turi liūto akis, mato idealiai. Kartą per pusmetį nuvažiuojam į privatų kabinetą akių patikrai ir akinių korekcijai. Merginos nešioja abi linzes, namie, vakare būna su akiniais.

Esu užklausus vieno iš LT okulistų, jauno, važinėjančio po užsienius ir t.t. Jo nuomone vienintelis dalykas kas tikrai teigiamai veikia trumparegystę vaikams - buvimas kuo daugiau gryname ore.

Prirašiau paklodę, Karusia, o net nežinau ar trumparegystė tavo mergaitei. smile.gif Kas bebūtų, aš ją labai užjaučiu ir suprantu, nes tuos pat koridorius tryniau vaikystėj KMUK'e akių skyriuje.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 07 13, 07:32)
Na, parašysiu. Čia tik mano nuomonė ir mano patirtis su akių ligom. Turiu paveldėtą trumparegystę, kuri pradėjo progresuoti kai buvau 8 metų. Paauglystėje yra buvę metų, kai per metus padidėjo per 2,5 dioptrijos. Šiandien dienai turiu po -10 kiekvienoje akyje. Nešioju linzes, namie būnu su akiniais. Vairuoju mašiną.

Mama dėl mano akių padarė viską, kas buvo įmanoma. Nuolatiniai guldymai tyrimams (visiškai nereikalingi, nes NIEKO ten netirdavo daugiau negu kabinete) KMUK akių skyriuje. Per kiekvienas atostogas pratimai, važinėdavau į KMUK iš rajono viena. Dvi akių operacijos, viena šeštoje klasėje, kita 18kos. Akis trumparegiams operuoja taip. Yra vietinė narkozė, vaikas pilnai sąmoningas, nes reikia žiūrėti į viršų, žemyn, į šoną ir t.t. Akim, kurą tau operuoja tu matai skalpelį, kuris pjauną tą pat akį su kuria tu jį matai. Ir adatą, kuri duria ir siuva akį. Ir t.t. Po šitų patirčių aš nieko nebebijau, kas būtų susiję su fiziniu skausmu.
Viso šito ilgo pasakojimo esmė - nepadėjo niekas, trumparegystė visvien progresavo iki brendimo pabaigos o tada sustojo ir viskas. Kai dabar klausiu okulistų kodėl, kaip. Atsakymas vienas - mes nežinom, vis dar nežinom. Mano abi vyresnėlės yra paveldėję mano akis,abiem progresuoja, tiesa ne taip smarkiai. 15metė turi -3, 14metė -4, mažė turi liūto akis, mato idealiai. Kartą per pusmetį nuvažiuojam į privatų kabinetą akių patikrai ir akinių korekcijai. Merginos nešioja abi linzes, namie, vakare būna su akiniais.

Esu užklausus vieno iš LT okulistų, jauno, važinėjančio po užsienius ir t.t. Jo nuomone vienintelis dalykas kas tikrai teigiamai veikia trumparegystę vaikams - buvimas kuo daugiau gryname ore.

Prirašiau paklodę, Karusia, o net nežinau ar trumparegystė tavo mergaitei. smile.gif Kas bebūtų, aš ją labai užjaučiu ir suprantu, nes tuos pat koridorius tryniau vaikystėj KMUK'e akių skyriuje.

Mano patirtis gal kiek mažesnė tuose koridoriuose - neoperavo. Bet tik todėl, kad pabėgau be tėvų žinios iš ten. Man jau buvo 15 ir mokiausi Kaune smile.gif. Minuso progresavimas sustojo maždaug tuo laiku smile.gif. prisisklausius tuo metu dar su gan varginga informacija natūralistų, net akinius nustojau nešioti (su jais dar ir galva kartais svaigdavo), bet pradėjau bastytis po žygius skersai -išilgai Lietuvos ir ne tik. Šiandien vairuoju, gyvenu be akinių. Akių nesitikrinu nuo to lemtingo pabėgimo fakto. Tik vaiko tikrinu smile.gif. Naktį, esant neapšviestam keliui ar rūkui, vairuoti sunku, bet tai vienintelė akių problema.

Liūte, sėkmės !
Atsakyti
Liūte - mano aštuonmetė su 0,1. ir regresas - žiaurus antri metai.....
Taip, liepė gulti sanatorijon, tęsti procedūrų, taip, liepė daugiau lakstyti po kiemą... Į sanatoriją viduriuojančios nepriims. ir nevežčiau. ir taip visą kilogramą pametė per savaitę, o auginam tą kilogramą - pusę metų...
ir kai pagalvoju - kada lakstys? nebus laiko - kasdien pamokos iki 14 val., pamokų ruoša, o dar prisidės muzikos okykla.... sad.gif
Atsakyti