Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(alfija @ 2013 06 25, 09:33)
gal ir taip, o gal ir nuo kokios osteochondrozės kaklo.
Galiu tik pakartot , Braškė man toks žavus vaikas. Aišku, galiu sau žavėtis kai man jos augint nereikia. Vat yra ps ją ta razinka ir viskas.
Mes tai turim kitą rūpestį su Zylute. Orkaitėj gyvenantis draukas kažkoks išdavikas. Rytais ir bučiuojasi, ir gostomas duodasi, ir visko gali duot atsikąst. Jei klūpi arba sėdi šalia. Bet jei atsistoji- ir jis atsistoja- o atsistojus nebesimato. Nei ką daryt. Verkia vaikas, barasi- o tam draugui iš orkaitės vienodai. Dar gerai kad mama vėl pasodina ir vėl tas draugas matosi.

lotuliukas.gif
atvažiuokit, pas mus yr vietų, kur draugas matosi visose padėtyse smile.gif
Atsakyti
tik dabar dašuto apie tą draugą orkaitėj...blondinė konkreti esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 06 25, 12:01)
lotuliukas.gif
atvažiuokit, pas mus yr vietų, kur draugas matosi visose padėtyse smile.gif

Atvažiuosim, tik tu pasakyk kada laisva, o svarbiausia kokiu transportu, ten maršrutus ir tikslesnį kokį adresą. Bet kitai savaitei, Duksis šią savaitę dar stovyklauja.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 06 25, 11:33)
Mes tai turim kitą rūpestį su Zylute. Orkaitėj gyvenantis draukas kažkoks išdavikas. Rytais ir bučiuojasi, ir gostomas duodasi, ir visko gali duot atsikąst. Jei klūpi arba sėdi šalia. Bet jei atsistoji- ir jis atsistoja- o atsistojus nebesimato. Nei ką daryt. Verkia vaikas, barasi- o tam draugui iš orkaitės vienodai. Dar gerai kad mama vėl pasodina ir vėl tas draugas matosi.

biggrin.gif Bet kaip vaikui reikia vaikų smile.gif
Kai zylutė užaugs, liks smagi istorija apie draugą orkaitėj...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 06 25, 07:33)
Galiu tik pakartot , Braškė man toks žavus vaikas. Aišku, galiu sau žavėtis kai man jos augint nereikia. Vat yra ps ją ta razinka ir viskas.

thumbup.gif thumbup.gif fainuolė Zylutė biggrin.gif

Na o pas mus naujienos tokios. Globos namų direktorius negali išleisti svečiuotis berniukų iki teismo. Vyriausiajam tik ketveri... įstatymas yra ir viskas.

Kaip jūsų nuomone yra geriau vaikams, lankyti juos iki teismo ar nelankyti? Gal lankyti, kai jau teismo data artės? Kokių būtų protingų minčių? Du mėnesiai - optimistinė teismo data, jiems labai daug laiko.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 16:30)
thumbup.gif  thumbup.gif fainuolė Zylutė biggrin.gif

Na o pas mus naujienos tokios. Globos namų direktorius negali išleisti svečiuotis berniukų iki teismo. Vyriausiajam tik ketveri... įstatymas yra ir viskas.

Kaip jūsų nuomone yra geriau vaikams, lankyti juos iki teismo ar nelankyti? Gal lankyti, kai jau teismo data artės? Kokių būtų protingų minčių? Du mėnesiai - optimistinė teismo data, jiems labai daug laiko.

Vat tie mūsų įstatymai..... Vat čia ir stringa visa ta mūsų sistema, liute. Juk tiems pupuliams tai visa amžinybė...
Kodėl reikia laukti du mėnesius? Nes eilės teismuose, ar dėl kitų kokių aplinkybių?
Tai priėmus juvenalines pataisas, ir konfiskavus vaiką iš šeimos, irgi reiks laukti 2 mėnesius, kad galbūt galėtum jį susigrąžinti? Juk jie kalba kad per 3 dienas teismas turi nuspręsti. O šiuo atveju, kodėl teismas negali nuspręsti per 3 dienas, šitų mažylių labui, jei jau nuspręsta, kad jie keliauja pas jus doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
kiek daug čia nuostabių naujienų thumbup.gif Džiaugiuosi už visas,jau esančias su savo vaikučiais kartu ir už tas,kurios tik susipažino..
Mes poilsiaujam kaime,tik dabar internetą gavau, anksčiau tik pas kaimynus jūsų naujienas paskaitydavau...
Mes gyvenam gerai - kaimas,grynas oras,uogos,ežeras,daug mylinčių žmonių aplinkui..Jau mergytės apsiprato (vyresnėlei buvo sunkiau priprasti),Mažoji kažkaip stebėtinai gerai adaptavosi ,turint omeny,kaip pasikeitė jos pasaulėlis.Arba aš kažko nesupratau ir nepastebėjau g.gif Man gal adaptacija sunkesnė buvo biggrin.gif Yra ožiukų,bet tai ir normalu trimetei.Ji labai betarpiška - bendraujanti su visais,visiems dalinanti bučkius,daug klausinėjanti.Man dar mėno liko džiaugtis su jom kaime,po to - į darbą...
Papildyta:
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 15:30)

Panašiai ir mums buvo...Mažiukui tai gal ne taip svarbu,bet vyresniems..Gal reikia pasikalbėti su auklėtojomis,kaip jie elgiasi po jūsų apsilankymo - ar ilgai liūdi,ar būna užsidarę?Bet gerai jus suprantu - labai sekina tokie išsiskyrimai...
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 16:30)

tik dėl ,vaikų- nelankyčiau. Bet yra ir kita, ta biurokratinė pusė, kadangi vaikus imi tik globai(ir kas, kad daugiau niekas jų be tavęs nepaimtų - trijų) lankyti reiks. Teisme dalyvaus ir VG darbuotojai, kurie tave apibūdins kaip globėją ir ką jau ten jie pamatė. Reiškia lankyti- reikia.
Papildyta:
QUOTE(arna @ 2013 06 25, 14:15)
biggrin.gif Bet kaip vaikui reikia vaikų  smile.gif
Kai zylutė užaugs, liks smagi istorija apie draugą orkaitėj...

jau kaip Zylutei reik vaikų, Duksiui taip ir nereikėjo. Broliai jai abu labai svarbūs, bet dar reik. Aš taip pradedu galvot, kad mes ne šiaipsau pavasarį nusprendėm septynvietę mašiniukę pirkti. Čia matyt kažkas tame yra smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 06 25, 13:42)
Vat tie mūsų įstatymai..... Vat čia ir stringa visa ta mūsų sistema, liute. Juk tiems pupuliams tai visa amžinybė...
Kodėl reikia laukti du mėnesius? Nes eilės teismuose, ar dėl kitų kokių aplinkybių?
Tai priėmus juvenalines pataisas, ir konfiskavus vaiką iš šeimos, irgi reiks laukti 2 mėnesius, kad galbūt galėtum jį susigrąžinti? Juk jie kalba kad per 3 dienas teismas turi nuspręsti. O šiuo atveju, kodėl teismas negali nuspręsti per 3 dienas, šitų mažylių labui, jei jau nuspręsta, kad jie keliauja pas jus  doh.gif

Du mėnesiai yra "iš lempos" toks terminas, kurį mum pasakė VTAT, realiai teismo data bus nustatyta, kai VTAT suruoš visus dokumentus ir pateiks ieškinį teisman dėl berniukų globos skyrimo mūsų šeimai. Tiek mes (turim teigiamas išvadas globoti tris ) tiek jie (2010tais tapo nuolatinai globojami vaikų namų) esam teisiškai tvarkingi, turi įvykti tas vienas nominalus posėdis.
Na bet .. "dabar vasara", teismuose eilės, todėl du mėnesiai yra optimistinis variantas.

Jei kalbėti apie pataisas, tai "per tris dienas" teismas spręs vaiko, kuris paimtas neplanuotai o dėl jam nesaugios aplinkos, statusą. a la kaimynai skambina, kad vaikai verkia visą nakti, atvažiuoja soc tarnybos su policija ir randa visus suaugusius apsvaigusius, vaikus alkanus, sušalusius, murzinus, sergančius.
Tai yra visai kas kita negu mūsiškė situacija. Mūsų berniukams yra gerai gn, kaip tik gn iš vis gali būti gerai. Vat klausimas esminis yra tas, ar "mūtint" jiems galveles savo apsilankymais iki teismo, kai jie tokie maži, kai du mėnesiai - visa amžinybė, ar... palaukt ir tada jau žadėt tai, ką galim iš karto ir ištesėt. Iškart ne po 2-3 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 17:34)
Du mėnesiai yra "iš lempos" toks terminas, kurį mum pasakė VTAT, realiai teismo data bus nustatyta, kai VTAT suruoš visus dokumentus ir pateiks ieškinį teisman dėl berniukų globos skyrimo mūsų šeimai. Tiek mes (turim teigiamas išvadas globoti tris ) tiek jie (2010tais tapo nuolatinai globojami vaikų namų) esam teisiškai tvarkingi, turi įvykti tas vienas nominalus posėdis.
Na bet .. "dabar vasara", teismuose eilės, todėl du mėnesiai yra optimistinis variantas.

Jei kalbėti apie pataisas, tai "per tris dienas" teismas spręs vaiko, kuris paimtas neplanuotai o dėl jam nesaugios aplinkos, statusą. a la kaimynai skambina, kad vaikai verkia visą nakti, atvažiuoja soc tarnybos su policija ir randa visus suaugusius apsvaigusius, vaikus alkanus, sušalusius, murzinus, sergančius. 
Tai yra visai kas kita negu mūsiškė situacija. Mūsų berniukams yra gerai gn, kaip tik gn iš vis gali būti gerai. Vat klausimas esminis yra tas, ar "mūtint" jiems galveles savo apsilankymais iki teismo, kai jie tokie maži, kai du mėnesiai - visa amžinybė, ar... palaukt ir tada jau žadėt tai, ką galim iš karto ir ištesėt. Iškart ne po 2-3 mėnesių.

Na taip, kita situacija. Nepradėsiu gal čia..... smile.gif
bet....
Jūs pati sakote, kad "Tiek mes (turim teigiamas išvadas globoti tris ) tiek jie (2010tais tapo nuolatinai globojami vaikų namų) esam teisiškai tvarkingi, turi įvykti tas vienas nominalus posėdis.
"
Juk viskas kaip ir nuspręsta, tik reikia to ale "parašo". Kurio reikia laukti 2-3mėn. Tai va tas mane ir biesina.....
Jūs patys matau turite jau gan didelius 3 pametinukus. Berniukai ar mergaites? Turbut lengvai auginote, jei vėl ryžtatės 3 pametinukams? Aš turiu du pametinius, bet jau man taip saldu su jais, kad jei dabar taip reiktų apsispręst šitam žygdarbiui, tai turbūt pasuočiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 06 25, 14:47)
Na taip, kita situacija. Nepradėsiu gal čia..... smile.gif
bet....
Jūs pati sakote, kad "Tiek mes (turim teigiamas išvadas globoti tris ) tiek jie (2010tais tapo nuolatinai globojami vaikų namų) esam teisiškai tvarkingi, turi įvykti tas vienas nominalus posėdis.
"
Juk viskas kaip ir nuspręsta, tik reikia to ale "parašo". Kurio reikia laukti 2-3mėn. Tai va tas mane ir biesina.....
Jūs patys matau turite jau gan didelius 3 pametinukus. Berniukai ar mergaites?  Turbut lengvai auginote, jei vėl ryžtatės 3 pametinukams? Aš turiu du pametinius, bet jau man taip saldu su jais, kad jei dabar taip reiktų apsispręst šitam žygdarbiui, tai turbūt pasuočiau smile.gif

Taip.. reikia tik parašo sad.gif. Na bet, lankysim, bendysim lankyti visą šeimyną smile.gif, ne vien savuosius. Ruošimės ramiau, va kambarį gražiai spėsim įruošti. Pasiūsiu patalynę su mašinom didžkiams wub.gif . Čia aš vis bandau pozityvo ieškot ir šitoje situacijoje.

Turim tris mergaites smile.gif, gal pasirodysiu kaip pelėda, kuriai jos vaikai patys gražiausi, na bet .. labai geros mano mergaitės. Žinoma visko būna, būna paaugliška nuotaikų kaita, būna paburbėjimai smile.gif bet, aš jas suprantu. Pamenu gerai, kaip man buvo. Augint sunku buvo tik pirmus metus, kai turėjau naujagimę ir metinukę, vėliau buvo lengva smile.gif. Gal dėl to kad turi daug interesų, nuolat užsiėmę, daug mokos, groja, sportuoja, savanoriauja. Gal dėl to, jog šalia visad yra liūtas, kuris daug joms laiko skiria. Gal dėl to, kad dar yra už tvoros dar visas kitas liūtų guolis biggrin.gif, pusseserės, pusbrolis, dėtė, teta, močiutė. Gal dėl to, jog gyvenam gražioj gamtoj, yra upė ir miškas šalia.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 06 25, 18:01)
Taip.. reikia tik parašo sad.gif. Na bet, lankysim, bendysim lankyti visą šeimyną smile.gif, ne vien savuosius. Ruošimės ramiau, va kambarį gražiai spėsim įruošti. Pasiūsiu patalynę su mašinom didžkiams  wub.gif . Čia aš vis bandau pozityvo ieškot ir šitoje situacijoje.

Turim tris mergaites smile.gif, gal pasirodysiu kaip pelėda, kuriai jos vaikai patys gražiausi, na bet .. labai geros mano mergaitės. Žinoma visko būna, būna paaugliška nuotaikų kaita, būna paburbėjimai smile.gif bet, aš jas suprantu. Pamenu gerai, kaip man buvo. Augint sunku buvo tik pirmus metus, kai turėjau naujagimę ir metinukę, vėliau buvo lengva smile.gif. Gal dėl to kad turi daug interesų, nuolat užsiėmę, daug mokos, groja, sportuoja, savanoriauja. Gal dėl to, jog šalia visad yra liūtas, kuris daug joms laiko skiria. Gal dėl to, kad dar yra už tvoros dar visas kitas liūtų guolis biggrin.gif, pusseserės, pusbrolis, dėtė, teta, močiutė. Gal dėl to, jog gyvenam gražioj gamtoj, yra upė ir miškas šalia.

wub.gif
Juk viskas priklauso nuo požiūrio smile.gif
O liūtui - kompensacija, netgi 3 sūnūs iškarto, dabar suprantu kodėl ir jis trykšta tokiu entuziazmu tiems berniukams biggrin.gif
Atsakyti