Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Karmen @ 2007 01 25, 19:04)
Ar tikrai tokia kaina, nes as mačiau Mandarino parduotuvėje irgi kažkur už 25 litus, bet kai pradėjau kita dieną žiūrinėti atidžiau, tai paaiškėjo kad čia vazono kaina, o ant medelio lapo pamačiau geresne kaina, tai 229 litai  blink.gif

maximoj taip nebus schmoll.gif esu macius Maximose ne karta citrinmedziu po 35-50lt. Super kaina 29 lt thumbup.gif juolab, jei labai nenustekenti medeliai.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 01 26, 11:58)
maximoj taip nebus  schmoll.gif  esu macius Maximose ne karta citrinmedziu po 35-50lt. Super kaina 29 lt thumbup.gif  juolab, jei labai nenustekenti medeliai.

Alia kaži kodėl tada toks kainų skirtumas? g.gif
Jau kai kaina skiriasi ant 200 Lt tai man kažkoks įtarimas kyla unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2007 01 26, 12:27)
Alia kaži kodėl tada toks kainų skirtumas? g.gif
Jau kai kaina skiriasi ant 200 Lt  tai man kažkoks įtarimas kyla  unsure.gif

normalu,-priklauso nuo medelio dydzio, nuo ishauginusio veislyno ir nuo uzhsakytos partijos dydzio. Cia, kur gyvenu, citrinmedi galima nusipirkti nuo 15 iki 200eur ribose rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 01 26, 16:41)
normalu,-priklauso nuo medelio dydzio, nuo ishauginusio veislyno ir nuo uzhsakytos partijos dydzio. Cia, kur gyvenu, citrinmedi galima nusipirkti nuo 15  iki 200eur  ribose rolleyes.gif

Galvoju, pažiūrėsiu į tavo profilį kurgi tu gyveni ir labai juokinga pasidarė hihihi.gif Nebloga gyvenamoji vieta thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va, neišlaikiau ... šiandien Ermitaže tokie citrusiniai kaip rašiau anksčiau (pasirodo tikrai kalamandinai) kainavo jau tik 20 lt., tai neišlaikiau ir geriausiai atrodantį (tiesiog puikiai atrodantį smile.gif ) nusipirkau. Tiesa likę atrodė kiek prasčiau (prasčiau suformuotas vainikas, o šiaip -- gyvi). Ir dar prisijuokiau -- Senukuose toks pat augaliukas bet visiškai be lapų nukainuotas kainuoja 50 Lt. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 30, 11:54)
Na va, neišlaikiau ... šiandien Ermitaže tokie citrusiniai kaip rašiau anksc(iau (pasirodo tikrai kalamandinai) kainavo jau tik 20 lt., tai neišlaikiau ir geriausiai atrodanti; (tiesiog puikiai atrodanti;  smile.gif ) nusipirkau.

thumbup.gif sekmes auginant. Uzh tokia kaina irgi nebuciau atsilaikius tongue.gif
As irgi dziaugsma turiu, - mano nudziuves kalamondinas ish poskiepio palei pat zheme ishaugino keleta rykshteliu...nususes visas, lapeliai geltonmargiai,- ishtrenkiau i laiptine,- dabar ant vieno tushinuko dydzio daigelio, kad prikrove zhiedu blink.gif ir dar i kekes sukrautu, vos ne kaip miniatiurines alyvos ...laukiu baisiai kol suzhydes ir vaisius uzhmegs,- idomu i ka tas kalamondinas skiepytas buvo rolleyes.gif tikechiausi citrinos, bet negali zhinot g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 01 30, 14:25)
thumbup.gif  sekmes auginant. Uzh tokia kaina irgi nebuciau atsilaikius tongue.gif
As irgi dziaugsma turiu, - mano nudziuves kalamondinas ish poskiepio palei pat zheme  ishaugino keleta rykshteliu...nususes visas, lapeliai geltonmargiai,- ishtrenkiau i laiptine,- dabar ant vieno tushinuko dydzio daigelio, kad prikrove zhiedu blink.gif  ir dar i kekes sukrautu, vos ne kaip miniatiurines alyvos ...laukiu baisiai kol suzhydes ir vaisius uzhmegs,- idomu i ka tas kalamondinas skiepytas buvo rolleyes.gif  tikechiausi citrinos, bet negali zhinot g.gif

Jau persodinau smile.gif
Įsivaizduoju, kad būtų labai gaila, bet, bent jau aš, nuskinčiau visus tuos žiedelius verysad.gif -- palaukčiau kol medelis sutvirtės, turės pakankamai šakų ir lapų ir tik tada leisčiau žydėti. Bet -- oi kaip gaila būtų skinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 30, 12:50)
Jau persodinau smile.gif
Įsivaizduoju, kad būtų labai gaila, bet, bent jau aš, nuskinčiau visus tuos žiedelius verysad.gif -- palaukčiau kol medelis sutvirtės, turės pakankamai šakų ir lapų ir tik tada leisčiau žydėti. Bet -- oi kaip gaila būtų skinti  verysad.gif

g.gif shaknynas jo kaip ir tvirtas g.gif bo cia keleriu metu medis buvo... pala, imesiu fotke, gal ka patarsi unsure.gif man dar jam shiaip persodinimo procedura reiktu padaryt unsure.gif

karsta.gif nuva, atrodo medelis taip,- sausuolis per viduri ir ish shonu trys gyvybe rodantys shakaliai....ikebana, tsakant g.gif paminklas mano nerupestingumui (numire kol buvau isvaziavus 2 savaites) unsure.gif
user posted image
um..nuotrauka neryshki...zodziu, patarkit, zmones, ka man su tais zhiedais daryt ir kaip (bei kada) ji persodint? Jei imanoma, kad padaryt daugiau nei 1 medeli?
va cia situacija ish arciau:
user posted image
du tushinukai vienam shone, ir viena rykshtele kitam. Galvoju, gal butu imanoma skelt kamiena ir visas shaknis pusiau g.gif , nu, vienan vazonan du tushinukus, o kitan ta rykshte? gal kas turit patirties tokiose dalybose? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 30 sausio 2007 - 15:27
Dėl padalijimo pusiau -- didžiai abejoju g.gif bijau, kad neiškyventų nei vienas. Na, bet tegul pasako savo nuomonę ir kiti ...
Šiaip turbūt būtų protingiausiai auginti kaip krūmą, na, o jei norisi medelio -- pasirinkti gražiausią ūglį, o kitus išskinti. O žiedai ant visų 3 ūgliukų? Keista, kad medelis atžėlė beveik iš pašaknų, o vistiek žydi -- reiškia jis buvo kažkaip labai žemai įskiepytas arba augintas iš auginio g.gif Nes pvz., pas mane aiškai matosi skiepijimo vieta kokie 4 cm. virš žemės (tai jei ataugtų iš pašaknų -- tai būtų laukinis medelis ir nežydėtų).
Persodinti manau reikia jau dabar -- manau bus nunykusi ir dalis šaknų -- tai jas irgi reiktų pašalinti.
Ir dar manau, kad vienam žiedui butinai turėtų būti bent trys lapai (na, jei ant medelio yra 20 lapų -- reiktų palikti kokius 7 žiedus), o jau vaisių tai tikrai neleisk auginti -- nusilps.
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 30, 19:09)
Ir dar manau, kad vienam žiedui butinai turėtų būti bent trys lapai (na, jei ant medelio yra 20 lapų -- reiktų palikti kokius 7 žiedus), o jau vaisių tai tikrai neleisk auginti -- nusilps.

blink.gif O jei pas mano citriną nė vieno lapo, o daug žiedų...
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 30, 15:09)
Šiaip turbūt būtų protingiausiai auginti kaip krūmą, na, o jei norisi medelio -- pasirinkti gražiausią ūglį, o kitus išskinti. O žiedai ant visų 3 ūgliukų? Keista, kad medelis atžėlė beveik iš pašaknų, o vistiek žydi -- reiškia jis buvo kažkaip labai žemai įskiepytas arba augintas iš auginio  g.gif Nes pvz., pas mane aiškai matosi skiepijimo vieta kokie 4 cm. virš žemės (tai jei ataugtų iš pašaknų -- tai būtų laukinis medelis ir nežydėtų).

ash irgi abejoju, kad skelima pusiau ishgyventu g.gif jauciu, paliksiu viena ugli verysad.gif
o medelio skiepijimo vieta yra kokie 4 cm auksciau ugliu ir labai aiskiai matosi (pleishtine) ,- as irgi labai nustebinta, kad jis zhydes...pasilikau ji 'skiepijimui' (turiu dar viena gyva ir grazhu kalamondina) nieko itin doro nesitikedama. Beje, zhiedelius sukrove tik viena shakele( su 3 lapais lotuliukas.gif), nors dvi ish ju ishauge ish tos pacios 'akutes' unsure.gif . Dabar ir mirshtu ish smalsumo koks cia citrusinis...jauciu, leisiu uzhmegzti vaisiu...bent kol pasimatys forma g.gif jei kokia citrina,- greit bus aishku ir galesiu skint lauk. Galgi nenumirs g.gif stovi laiptinej prie pietvakariu lango iki zhemes, treshiu citrusiniu trashom...ai, kas bus, tas...smalsu blush2.gif

QUOTE(Veni @ 2007 01 30, 15:58)

na, jei tavishke zhiemai lapus numeta, tai nesiskaito,- priskaiciuok 'buvusius lapus' tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Veni @ 2007 01 30, 17:58)

Na čia tai nelabai gerai g.gif Būna, kad augalas prieš nunykdamas dar bando skubiai sužydėt tikėdamasis turbūt taip bent sėklų po savęs palikti .... Aš tai skinčiau visus tuos žiedus, stipriai apgenėčiau ir bandyčiau sudaryti palankias sąlygas iš augalui atsigauti.
Atsakyti