Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

As irgi tokia citrunuke maciau bet pagailo pinigu. Jei neklystu 65litukai kainamo. Bet turiu neuzmusama mandarinakuri auginu 4 ar 5 metus. Kai padovanojo sake sunku prazydinti, nieko panasaus man zydi du tris kartus per metus. Tuomen visi namai persmelkti tu ziedu aromato, neskvepia nerealiai skaniai. Patinka jis man kadangi yra nedidukas. Vaisiu mezga labai ivairiai. Taciau maziau 3 nebuna. Siuo metu tai visas apkibes. Vieni jau sunoko ir nukrito kiti dar puszaliai. Na man tai ispudingas augalas.
Man sake kad mandarinui reikia sunkios zemestaip kad ir pasodinau pirktine kapu zeme sumaisius su zeme ir darzo kurpriemolio daug. Nors geriau butu pirkti zeme. Nes citrina uzmuole baltos kirmeles kurios nugrauze saknyna. Cia kazkuri raset kad lapai nukrito... tai manpanasiai buvo. Panagrinekite ir tai kas yra geliapuodyje. Nes nezinau ar tai atsitiktinumas, bet man dazniaus iai citrusinukus puola kenkejai geliapuodziuose ir voratinkline erkute smile.gif
Atsakyti
Sveikos citrusų augintojos smile.gif
Užsimaniau ir aš citrusinio augaliuko, tik ne pirktinio, o savo įšaknydinto ax.gif Žinau, kad pavasariop juos reikia apgenėti, tai gal kuri kaunietė tai darys ir galėtų su manimi pasidalinti nugenėtom šakelėm blush2.gif Būčiau labai dėkinga mirksiukas.gif
Atsakyti
jau geriau skiepyk....citrusinius ziaaaauriai sunku ishaknydint...bandziau n kartu, pavyko tik viena, ir tai, paskui sugebejau sudziovint augala verysad.gif (daznokai isvaziuoju kelioms savaitems). Turiu viena smarkiai genetina kumkata ir drauges prashiau ish jos didziules citrusiniu kolekcijos citrinmedziu shakeliu...bandysiu vel shiemet tongue.gif |Jei kas turit patarimu, ar 'sekmes istoriju',- pasidalinkit 4u.gif

as pastebejau, kad geriausia ishaknydinet steriliam (orkaitej ishkaitintam|) smelyj.... ir ishaknydinimo hormonas, aishku, niekam nepakenke tongue.gif
Atsakyti
Aš savo citrinuką išsiauginau iš sėklos (tik citrina ne pirktinė, o nuskinta nuo medžio Italijoje). Jau antri metai auginu, bet labai jau jis mažytis ir žiemą numeta visus lapus, stovi plikas ir išsigandęs, vasarą išnešu į šiltnamį - atsigauna ax.gif
Atsakyti
As susidariau ispudi, kad citrinas labai megsta voratinklines erkutes. Turejom citrina, uzauginta is seklos, netycia suzinojom, kur buvo galima nebrangiai gauti jau paskiepyta citrina ir uzsimanem tokios, kuri ir vaisius megztu. Isigijom, ir kaip itariu, ji buvo uzkresta voratinklinem erkutem. Uzsiveisem sito gerio ir niekaip isnaikinti negalim. Buvo purksta gal 6 kartus nuo erkuciu, bet vis tiek, kiek maciau, ju yra. Laukiu pavasario, ir vel purksiu, gal pagaliau isnaikinsiu doh.gif
Atsakyti
o ką daryti, jei negali citrusiukams užtikrinti, vėsesnių sąlygų kaip kokia 18 laipsnių, neturiu nei balkono, nei šaltesnės patalpos, bet jie veši pas mane, bet gal ims ir nusprogs nuo tos šilumos kiaurus metus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 01 14, 11:13)
Sveikos citrusų augintojos smile.gif
Užsimaniau ir aš citrusinio augaliuko, tik ne pirktinio, o savo įšaknydinto  ax.gif Žinau, kad pavasariop juos reikia apgenėti, tai gal kuri kaunietė tai darys ir galėtų su manimi pasidalinti nugenėtom šakelėm  blush2.gif Būčiau labai dėkinga mirksiukas.gif

Turėsiu omeny mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinuhe @ 2007 01 15, 16:40)
Turėsiu omeny  mirksiukas.gif

Kaip gerai thumbup.gif net nežinojau, kad citrusą augini bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 01 15, 21:05)
Kaip gerai thumbup.gif  net nežinojau, kad citrusą augini  bigsmile.gif

As turiu dideli citrinuka, jau kokie trys ar keturi metai, auga liuks, tfu, tfu, tfu doh.gif .
Beje, is seklyciu turiu uzauginusi dar penkis augaliukus, tai jei pavasari liks koks, tai duosiu zinia, jei drauges visu neiskaulys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiandien Mindaugo Maximoje mačiau nukainuotus citrusus (panašu į mandarinus). Nedideli, bet gana gražūs, dar nenustekenti visiškai medeliai po 29 Lt.

Ir dar vartydama senesnes Sodo spalvas atradau skelbimą: Parduodu skiepytus citrinų, mandarinų, apelsinų sodinukus. 8-605 496 89 (vakare).

Bet dar kartą: juos sunku auginti, jei turi tik paprastus langus su radiatoriais apačioje! Žiemą jiems reikia apie +15 l.C. ir šviesos!
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 25, 12:18)
Šiandien Mindaugo Maximoje mačiau nukainuotus citrusus (panašu į mandarinus). Nedideli, bet gana gražūs, dar nenustekenti visiškai medeliai po 29 Lt.

Bet dar kartą: juos sunku auginti, jei turi tik paprastus langus su radiatoriais apačioje! Žiemą jiems reikia apie +15 l.C. ir šviesos!

greiciausiai kumkatus matei. O del auginimo sunkumo,- taip, ishaugintus ish sekleliu puslaukinius sunku augint, bet su shiuolaikiniais ivairiu citrusu hibridais,- jokiu problemu,- puikiausiai gyvena ir shiltuose butuose (bent maishkiai). Be to, zhiemai galima i vesesne laiptine ishmest...jei nebaisu, kad nushvilps unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 25, 15:18)

Ar tikrai tokia kaina, nes as mačiau Mandarino parduotuvėje irgi kažkur už 25 litus, bet kai pradėjau kita dieną žiūrinėti atidžiau, tai paaiškėjo kad čia vazono kaina, o ant medelio lapo pamačiau geresne kaina, tai 229 litai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 25 sausio 2007 - 21:05