Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(vaival @ 2006 09 01, 14:52)
Sveikos, mielos gėlių augintojos ir mylėtojos!

Labai prašau patarti kas galėjo atsitikti mielam mandarino medeliui, kuris pradėjo mesti lapus (lapai neruduoja). Medelį persodinau kaip ir nurodyta į citrinmedžiam skirtą dirvožemį, laistau jam skirtomis trašomis. Pastatytas vazonas vakarinėje pusėje (šviesu, bet nėra tiesioginiu saulės spindulių). Žemė kaip ir nurodyta visą laiką drėgna. Purškiu lapelius kas antra diena. Tik tų lapelių vis mažiau ir mažiau  verysad.gif

Tas medelis mano šeimai toks brangus ir mielas ax.gif .

Patarkite, gal žinote kas galėtų pakonsultuoti blush2.gif , labai būsiu dėkinga....

nepyk, bet kai musu medelis pradejo taip elgtis nieko nebesugebejau padaryti.... dabar stypso plikos visiskai sakos, ir tikimes, kad pavasari bus nors vienas zalias augliukas, musu medeliui ragas....
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2006 09 01, 21:44)
nepyk, bet kai musu medelis pradejo taip elgtis nieko nebesugebejau padaryti.... dabar stypso plikos visiskai sakos, ir tikimes, kad pavasari bus nors vienas zalias augliukas, musu medeliui ragas....

mano tevas kazkada mandarino seklas ikiso i zeme ir dabar turim gal kokius 5 medelius .stovi atviram balkone ir auga ax.gif tikiuosi nenusals
Atsakyti
auginu iš sėklos 10-12 metų citriną, aukštis apie metrą, labai gražus medelis; vasarą laikiau lauke. Visdar laukiu žiedų ir vaisių, bet kažin... smile.gif
Atsakyti
Na tie citrusiniai medeliai tikras širdies skausmas doh.gif . Pas mane namuose gyveno net du citrinukai, bet šiuo metu nė vieno. Pirmąjį citrinuką brolis parvežė iš Lenkijos. Toks gražus buvo, su žiedais. Taip laukiau, kada vaisiai užsimegs, bet kur tau. Pradėjo iš pradžių žiedai kristi, po to lapai... liko vieni stiebai. Laikiau, galvojau, kad gal atsigaus, bet kur tau. Pasiguodžiau broliui, pas kurį puikiausiai jie auga, tai parvežė antrą, jau su užmegztais citrinukais. Džiaugsmo buvo, laisčiau, prižiūrėjau. Tik vieną rytą atsikėlusi radau citrinuką nukritusį verysad.gif . Ir vėl viskas prasidėjo iš pradžių - krito žiedai, po to lapai... Tai va, nusprendžiau, kad nemyli manęs citrinukai, todėl daugiau ir nebeprašau, kad parvežtų. O pas brolį kokia citrina auga blink.gif Net vaisių teko ragauti. Super, visai kitoks kvapas ir skonis nei tų, kur pardėj perkam ax.gif Užsispyrusiom citrusinukų augintojom linkiu kantrybės (man jos pritrūko) 4u.gif
Atsakyti
gal kas zinot kaip persodint mandarina?kokia zeme reikalinga? ax.gif
Atsakyti
mergos SOS SOS mano citrinukei kazkas nutiko aplink kotelius ir lapukus atsiraso kazkokie voratinkliukai kuriu niekada nebudavo auginu ja jau daug laiko ir nenoriu kos prarast... sad.gif((((
Atsakyti
padekit mano citrina uzpuole teroristai aplink lapelius kazkokie smulkus voratinkliukai kaip juos isnaikint.?????
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2006 10 02, 21:18)
padekit mano citrina uzpuole teroristai aplink lapelius kazkokie smulkus voratinkliukai kaip juos isnaikint.?????

Yra atskira tema apie kenkėjus. Paskaityk joje. Daug gali būt kenkėjų užpuolę augaliuką. Tada išsiaišinus, jau reikia ir tam skirtus incekticidus isigyti. Silpnesnius ar stipresnius. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2006 10 02, 16:38)
mergos SOS SOS mano citrinukei kazkas nutiko aplink kotelius ir lapukus atsiraso kazkokie voratinkliukai kuriu niekada nebudavo auginu ja jau daug laiko ir nenoriu kos prarast... sad.gif((((

voratinkline erkute greiciausiai g.gif Nupurkshk kuo nuo kenkeju su poros savaiciu pertrauka...
Atsakyti
Sveikos,

Čia mūsų citrinukas. Auginame gal jau kokius 4 metus.

user posted image

Puolė įvairūs kenkėjai, metė lapus, maniau, kad neišgyvens verysad.gif , bet vėl leido naujus, skleidė pumpurus, žydėjo ir džiugino mus savo vaisiais... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2006 10 21, 22:27)
Sveikos,

Čia mūsų citrinukas. Auginame gal jau kokius 4 metus.

user posted image
Puolė įvairūs kenkėjai, metė lapus, maniau, kad neišgyvens  verysad.gif  , bet vėl leido naujus, skleidė pumpurus, žydėjo ir džiugino mus savo vaisiais...  rolleyes.gif

Jei ne paslaptis kur pirkai? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2006 10 21, 22:33)
Jei ne paslaptis kur pirkai? ax.gif  blush2.gif

Ne paslaptis - Kaune, "Senukuose"... Tuo metu kainavo ~50 Lt. Ant jo jau kabėjo maaaaažas citriniukas, kuris labai greit pagelto ir nukrito... verysad.gif
Atsakyti