Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Mally @ 2005 03 25, 10:08)
Keik esu skaičius, gražus apvalus krūmas susiformuoti gali tik šiltnamyje, o kambary niekada gražus nebus.

Skiepyti formuoja gražius vainikus. Pas mane apelasinas ir kinkanas gražiais apvaliais vainikais smile.gif
Atsakyti
As auginu maza mandarina, girdejau, kad reikia nukirpti, jei noriu, kad sakotusi. Kaip jus kerpat savo citrusus:paprastai ar kaip nors stieba dalinat i dvi sakas?(Gal klausimas kvailokas, bet as niekad neesu kirpus) mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu aš suprantu, kad paprastai reikia kirpt, tikrai ne į dvi dalis stiebą perkirpt smile.gif . Jis pats tada išsišakoja.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2005 03 29, 07:32)
Nu aš suprantu, kad paprastai reikia kirpt, tikrai ne į dvi dalis stiebą perkirpt  smile.gif . Jis pats tada išsišakoja.

Jau nukirpau, ziuresiu, kaip toliau augs.ax.gif
Atsakyti
Sveikos,norėčiau jųsu paklausti gal kas žino iš kur gauti sėklų apelsinmedžio arba mandarinmedžio ir gal kas galėtų patarti kaip auginti? ax.gif
Atsakyti
ishsikrapshtyk ish parduotuvej pirkto vaisiaus. Nors as kiek tokiu auginau, niekada jais nesidziaugiau schmoll.gif
O jei nori kad zydetu ir augintu vaisius, teks skiepyt. Arba pirkt medeli parduotuvej. Arba daugint auginiais. Augalui reikia daug shviesos ir shilumos. Idealu jei ziema galima butu pralaikyt vesiai ir labai sviesiai (+sausai), bet ishgyvena ir be to. Pavasari apgeneti. Treshti spec citrusiniu arba azaliju, rododendru trashomis. Megsta rugscia, pralaidzia dirva. Viena ish retai ishduodamu auginimo "paslapciu",- karta per pora menesiu palaistyti magnio sulfato tirpalu (0.5 shaukshto magnio sulfato ketvirciui litro vandens). Tada ypac grazhus, tamsus lapai.
Ash auginau va toki kumkato medeli:
user posted image
katik buvau isvaziavus menesiui atostogu ir jis, nabagas, nudziuvo verysad.gif
Ismeciau i balkona, jei neatsigaus,- tikrai pirksiu nauja citrusini,- labai megstu situs medelius,- jie man visada grazus,- pavasari-vasara apkibe ziedais, rudeni- ziema,- vaisiais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 27 gegužės 2006 - 17:16
oi dėkui už informaciją,jis man irgi labai jau patinka o ir nauda yra mirksiukas.gif .O kur tu pirkai,gėlių parduotuvėje,ar sėklas sėklų parduotuvėje?Maždaug kiek metų buvo tavo medeliu kuris vargšelis nudžiuvo?
Atsakyti
Pirkau uzauginta augaleli parduotuvej. Ish kazkokio portugalishko veislyno. Prie augalo buvo pridetas slaptazodis nuo augintoju informacinio tinklapio apie citrusiniu auginima. Jei skaitai angliskai, galiu isduot ji i AZ, paskaitysi apie citrusiniu prieziura ax.gif
Nuotraukoj mano medeliui, itariu, apie 4 metus...o gal 5 kokie unsure.gif
Atsakyti
Gal kas nors turi patirties auginant, puoselejant ir zinoma valgant savo isaugintus citrinus ir apelsinus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 05 27, 19:04)
Pirkau uzauginta augaleli parduotuvej. Ish kazkokio portugalishko veislyno. Prie augalo buvo pridetas slaptazodis nuo augintoju informacinio tinklapio apie citrusiniu auginima. Jei skaitai angliskai, galiu isduot ji i AZ, paskaitysi apie citrusiniu prieziura ax.gif
Nuotraukoj mano medeliui, itariu, apie 4 metus...o gal 5 kokie unsure.gif

Gaila bet deja anglų kalboje esu žalia blush2.gif Velniais aš gyvenu mažame miestelyje tai klausimas kur aš jį rasiu ax.gif teks ieškoti kokiame didmiestyje doh.gif wub.gif
Atsakyti
derancius citrinmedzius (ir granatmedzius), bent jau priesh keleta metu pardavinejo ir Lietuvos Zemes Ukio Universiteto bandymu sotis (augalu centras? o gal kaip kitaip vadinas?, uz kauno vaziuojant link klaipedos). Zodziu, priesh keleta metu tikrai buvo galima nusipirkt. Tik man tada brangokai pasirode g.gif

Mirabella,- as tai nevalgyciau vazone ishaugintu vaisiu... nu nebent netreshtum niekuo..bet tada labai nykiai augalas atrodys g.gif Ragavau ish smalsumo savo kumkatu...skanu...bet valgymui geriau nusipirkciau parduotuvej unsure.gif
cia kalamondinas, kumkatas ir limonela tongue.gif

user posted image user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 28 gegužės 2006 - 00:35
Idomu ar tik tenai tebūna,gal kas žinote o gėlių parduotuvėje jų yra?Beja o kuri iš tų visų rūšių geriausia,t.y. duoda vaisius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ledelis: 28 gegužės 2006 - 17:31