Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Fonda @ 2009 01 17, 15:45)
Dirstelk į prieš 1 posto nuorodą, gausi atsakymą - cituoju iš ten: 

Gamtoje citrinos dera tik tada, kai užauga dideli medžiai. Tad ir namie auginamų citrinmedžių vaisių  gali tekti laukti 15 ar 20 metų. Norėdami sutrumpinti vaisių laukimo laiką, savo citrinos medelį galite skiepyti ar akiuoti.

aciu 4u.gif nebuvau pastebejus doh.gif atrodo teks dar ilgai laukt, nes pati nemanau, kad paskiepyt mokesiu, o ir nezinociau is kur gauti kita augaleli... verysad.gif
Atsakyti
user posted image
Mano citrusas miega.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semptron: 17 sausio 2009 - 17:09
QUOTE(semptron @ 2009 01 17, 19:07)
user posted image
Mano citrusas miega.

Aaa... wub.gif kaip grazu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na ką, maniškis kalamondinas numetė visus lapus, nudžiuvo beveik visos šakos. Tik stebuklingai išleido vieną naują šaką su lapeliais. Stovi po lempa gražuolis. Norėčiau tikėt, kad įvyks stebuklas ir jis atsigaus pavasariop.
Ar numirs?
Ar nenumirs?
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2009 01 17, 18:07)
user posted image
Mano citrusas miega.

Niekaip nesupratau - miega????? taigi jis pilnas gražiausių vaisių thumbup.gif Augina jis juos - miegodamas? Na reikės daugiau domėtis šia "technologija" blush2.gif O čia mandarino medelis? Dar neskiriu. Bet labai labai fantastiškas augalėlis 4u.gif Ir kaip tu tokius užaugini?
Atsakyti
turiu toki klausimeli: ar gali buti, kad mano apelsinmedis(cintrinmedis)(tiesa sakant net nezinau kas ten, tik aiskiai matos kad citrusas) nezydi, del to , kad as nukarpau virsuneles, noredama suformuoti sakeles? g.gif
as pagalvojau gal dabar nereiktu karpyt... gal suzydes?.. blush2.gif
Atsakyti
[quote=Fonda,2009 01 20, 13:44]
Niekaip nesupratau - miega????? taigi jis pilnas gražiausių vaisių thumbup.gif Augina jis juos - miegodamas? Na reikės daugiau domėtis šia "technologija" blush2.gif O čia mandarino medelis? Dar neskiriu. Bet labai labai fantastiškas augalėlis 4u.gif Ir kaip tu tokius užaugini?

Žydėjo nuo vasario iki birželio pakaitom, na o paskutiniai vaisiai prinoko rudenį. Vaisiai gali kabot iki kito derliaus, kada pradės žydėt nuskinsiu . Miega nes visai sustojęs augimas. Čia veislė pritaikyta namų sąlygom, buvo užrašyta citrus fortunela. Manau, kad visi išskyrus citrinas geriausia laikyti, nes kada pradeda žydėt žemą, budavo problema su apšvietimu, taip trys skiepytos pasimirė. Pridedu vieną patarimą vazonai turi but moliniai (ne lakuoti) arba mediniai, kad šaknys gautų deguonies, nes kitaip rūgs žemės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semptron: 20 sausio 2009 - 16:09
Žalioj stotelėj aptikau SUBSTRAL žemių citrusams. Rašo, kad tinka citrusiniams ir kavamedžiams, beigi kakavmedžiams. Niekas nebandėt?
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2009 01 19, 12:41)
Na ką, maniškis kalamondinas numetė visus lapus, nudžiuvo beveik visos šakos. Tik stebuklingai išleido vieną naują šaką su lapeliais. Stovi po lempa gražuolis. Norėčiau tikėt, kad įvyks stebuklas ir jis atsigaus pavasariop.
Ar numirs?
Ar nenumirs?

Aha turiu tokį. Kažkada irgi taip nutiko. Tai dabar kelis metus skursta toksai vos su keliomis šakelėmis ir nežydi. Bonsą darau. cool.gif

Reiks pakišt po lempa, nes vėl lapus meta. O turėjo jų gal 20. verysad.gif
Atsakyti
Mano kalamondinas jauciu numire cray.gif . stovi be lapu, nudziuves, sakeles sausos, net kamienas atrodo pajuodes. palaistau, bet kazi ar beatsigaus verysad.gif
Atsakyti
is Lenkijos buvau parsivezusi citrina veisle-Skiernovicka.nepilnai sprindzio dydzio,su 6 lapais ir 4ziedais.kelione ziedams pakenke-nukrito.citrina greitai uzmezge naujus ziedus,si karta zydejo jau 12.graziai spietesi ant 2 sakuciu 12 citrinukiu.savaime suprantama kad sitoks didelis medis ju visu neisnokins,ir liko 1.ji uzaugo ir sunoko.tik spejome nuskinti,kai medelis pasisove naujas sakutes auginti,bet vel susimaise protas ir vel 12 ziedu susuko.ja tie ziedai ir numarino,pradejp kristi lapai,beliko tik ziedai,sunokino dar 1 citrina,ir uzsilenke.gal kita karta neleisti zydeti,kai mazas medelis.gal geriau tegu pats auga?
Atsakyti
sveikos..

rugsejo menesi is Turkijo parsiveziau tikra apelsino medeli..grynai toki kokius sodina jie i sodus...jis toks kokio pusmetrio ilgio buvo su nemazai lapeliu ir netgi zaliu apelsinuku kabanciu..ji kai parveiau taip pora menesiu nereagavo i nieka..lapai nei kirto nei leido nujus..maniau saknys pratinasi...ir paskui pradejo mest kapus..masiskai...zemeje atsirado mazyciu baltu vabaliuku..juos rodos isnaikinau..bet vistiek medelis nyko...sakeles pradejo dziuti..lapu nebeliko..apelsinukas nukrito (ant palanges sunokinom)...sakutes visiskai sudziuvo..bet kamienas dar liko biski zalias.. Galvojau jau nunyko..gaila buvo...taip ir liko stovet..koki menesi taip stivo, o dabar ziuriu vienoj vietoj atsirado zali pumpuriukai du ir jau is vieno ju plonyte menkute sakele kalasi..ir apacioj dar viena vos vos kalasi..sakau gal atsigaus.. unsure.gif
Gal kas gali pasakyt kaip man dabar su juo elgtis...kuom nors gal tresti..kazkaip gal ypatingai priziureti..gal ta sudziuvusia virsune su sakom sudziuvusiom nukirpti? ar palikti? Ir siaip gal kam aisku del ko cia taip nutiko..(noreciau suzinot, nes bijau kad vel nepasikartotu jei atsigaus... smile.gif gal kas turit minciu, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti